Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То је онда демократија само за муслимане, што у старту није демократија.
Мада, руку на срце, ни ово што се представља на западу као демократија није ни близу демократије.

Na Zapadu je osnova demokracije ako se zene otkriju a kod nas muslimana je ako se zene pokriju. :)

Poslednja izmena:
To je vec druga tema. Oni ih hranili da zive u istoj drzavi kao i Saudijska Arabija ali kako mislis da Saudijska Arabija hrani sirotinju u tudjoj drzavi kad ne moze biti sigurna da ce tu pomoc iskoristiti vlast zemlje u kojoj se salje pomoc. Inace Saudijska Arabija salje pomoc ali za ekonomski oporavak je potrijebna stabilna vlast i mir. Inace u Eritreji zivi 50% muslimana. Saudijska Arabija je poslala pomoc i toj zemlji bez obzira sto u toj zemlji zive i krscani. Za nas su oni svi ljudi od krvi i mesa.

Saudijskoj Arabiji treba oduzeti naftne izvore jer ih zloupotrebljava na razne nacine za raspirivanje mrznje i ratova a sirotinju ostavlja da pocrka.
Uskoro ce to doci na dnevni red.

Saudijskoj Arabiji treba oduzeti naftne izvore jer ih zloupotrebljava na razne nacine za raspirivanje mrznje i ratova a sirotinju ostavlja da pocrka.
Uskoro ce to doci na dnevni red.

Saudijska Arabija je jedna njabolja zemlja koja ima jaku diplomaciju i koja sve cini da Zapad priblizi Islamu. Naime Saudijska Arabija se ne trudi da se positovjeti sa Zapadom po pitanju nemorala nego Saudijska Arabija zeli da unaprijedi Zapad po pitanju morala. Zato, Islam je koristanh za Zapad je Zapadnjaci se mogu nauciti puno toga o zivotu.

a kazi mi mingec, sta je bilo demokratski kad je amerika razbile iracane u I zalivskom ratu kad su oslobodili kuvajt 1991e i kad se Emir vratio kuci proterao je 500.000 palestinaca? sa sve zenama i decom? jel to islamski? ili je to genocid?

Svi znamo da je Sadam pocinio agresiju protiv Kuvajta i da se to nije moglo oprostiti. Inace, niko nije protjerao Palestince osim ako ti palestinci nisu cinili kriminal a to je udruzenje protiv drzave u kojoj su zivjeli.

Saudijska Arabija je jedna njabolja zemlja koja ima jaku diplomaciju i koja sve cini da Zapad priblizi Islamu. Naime Saudijska Arabija se ne trudi da se positovjeti sa Zapadom po pitanju nemorala nego Saudijska Arabija zeli da unaprijedi Zapad po pitanju morala. Zato, Islam je koristanh za Zapad je Zapadnjaci se mogu nauciti puno toga o zivotu.

Zasto se Saudijska Arabija udruzila sa Izraelom protivu Iranske muslimanske brace?
Turska takodje.
Spremni su da ratuju sa svojom muslimanskom bracom za racun Izraela.
Saudijska Arabija i Turska su izdajnici islama i saveznici Izraela.
Kada im Izrael bude zapovedio , kao psi ce kidisati na Iran,(ali ce kao psi i proci).

Svi znamo da je Sadam pocinio agresiju protiv Kuvajta i da se to nije moglo oprostiti. Inace, niko nije protjerao Palestince osim ako ti palestinci nisu cinili kriminal a to je udruzenje protiv drzave u kojoj su zivjeli.

mingo, kuvajtski Emir je proterao ceo palestinski narod 1991 godine odmah cim se vratio kuci kad su pobedili Sadama. kakav bre kriminal jel si ti lud? a znas zasto? nisu hteli da ratuju protiv Sadama jer im je pretio hemijskim otrovima, isto je uradio kurdima, cela sela je unistio.

Zasto se Saudijska Arabija udruzila sa Izraelom protivu Iranske muslimanske brace?
Turska takodje.
Spremni su da ratuju sa svojom muslimanskom bracom za racun Izraela.
Saudijska Arabija i Turska su izdajnici islama i saveznici Izraela.
Kada im Izrael bude zapovedio , kao psi ce kidisati na Iran,(ali ce kao psi i proci).

Stav Saudijske Arabije i Turske je jasan po pogledu Irana pa i po pogledu Izraela. Turska i Saudijska Arabija ne zele da se siri siizam i zato zele da drze podalje Iranske siije od Bliskog Istoka. Izrael se mora povuci sa okupiranih teritorija i mi garantiramo da niko nece dirati izraelsku drzavu. Mi sunnije ne zelimo unistiti izraelsku drzavu i mi mozemo zivjeti sa zidovima ali mi ne prihvatamo da zidovi drze nasa sveta mjesta i da drze pod okupacijom Palestinu. isto tako ne podrzavamo Iransku dusebrizljivost i prijetnje upucene Izraelu jer to samo komplicira situaciju i mi to ne zelimo. Iran se krije iza muslimanskog jedinstva i navodno zeli da ujedini muslimane protiv Izraela. Mi smo prozrijeli tu glumu Iranaca i mi ne zelimo nuklearni Iran koji bi prijetio svima pa cak jednoj Saudijskoj Arabiji.

Руски председник Владимир Путин данас одржао је оперативни састанак Савета безбедности о ситуацији у Сирији
http://www.rg.ru/2012/10/12/sovbez-anons.html

Мени једном се чини да сви на челу са Путином једва садрже смех ? :ceka:

41d41e08983ee6bc280d.jpeg

Sirija je jedna zemlja koja ce morati da se promijeni i koja ce morati da se orkene Zapadu i Islamu. Nema druge nego ce morati tako biti. Sirijski muslimani jedva cekaju da dodje dan kad ce Sirija biti slobodna i kad ce se djeca na ulici ponosno igrati muslimana i kafira i tako uprilicavati jedan miran enterijer. Sirija je vazna za nas muslimane jer jedino na taj nacin muslimani Arapi mogu biti u kontaktu sa svojm bracom sunnijama iz Turske. Samo tako Turska moze biti islamska vojna sila koja ce cuvati red i mir na Bliskom Istoku. To zna i Amerika koja vise ne moze samostalno napadati i samostalno izvrsavati vojnu intervenciju. Turska ce od sada da pazi na red i mir i Turska ce mozda dotle otici da ce nabavati nuklearno oruzje. Mislim da joj to treba jer joj od Rusije vrijeba opasnost. Jedino tako se Turska moze preiobliciti u nasljednicu Osmanske Imperije. Inace jaka Turska moze povuci dosta muslimanskih drzava i moze povuci cijeli turski blok drzava. To znaci da bi muslimani bili jedinstveniji i mogli bi da grade jedno jedinstvo zasnovano na vjeri u Allaha.

http://2.***************/-cVX9sCiRsdk/UEWhrblDHuI/AAAAAAAABE0/4-DQFB5Oqvw/s1600/sy-map3.gif

Mapa Sirije

Ovdje na mapi se moze odmah vidjeti koliko je Sirija lijepa zemlja. To je zemlja u kojoj je slatko da se zivi u kojoj ima puno Dzamija. Zato Sirija ima rijeku Eufrat i to je jedna rijeka koja je ispricana u Bibliji. Kod te rijeke zive ljudi i napravljeni su gradovi. Prava je divota zivjeti u tom dijelu gdje ima malo pustinjskog mentaliteta. Tamo zive sunnije i oni se tamo klanjaju Allahu. Veca koncetracija gradova je na zapadu zemlje gdje imamo provincije Hims i Hama i imamo primorje sa Latakijom. Prava je divota zivjeti u tim gradovima gdje atmosfera odise na Islam. Ima puno muslimana i muslimani se samo klanjaju. Zato imamo danas muslimane koji su ustali i koji zele promijenu vlasti kako bi Sirija bila ljepsa i bolja. Sirija ce nakon Al Assada povratiti i Golansku Visoravan pa ce tako zakljuciti dobre odnose sa Izraelom. Najvazniji prijatelj Sirije je Turska koja ce cuvati Siriju od naleta nevjernika. To ce biti tako sto ce muslimani zivjeti i graditi jedno novo drustvo koje ce sebaziarti na Islamu i prosperitetu, To ce biti nova Sirija koja ce biti privlacna ne samo muslimanima nego i svim turistima svijeta. Rado bih zivio u jednom gradu u Siriji jer znao bih da zivim na mojem terenu i da mogu iz sveg glasa reci da sam musliman. To je jedna pravo zadovoljstvo koje se ne moze odoljeti.

Руски председник Владимир Путин данас одржао је оперативни састанак Савета безбедности о ситуацији у Сирији

Подготовлено: Гюстав Лебон

У вези руске позиције према Сирији Хилари Клинтон пред представницима многих земаља поново прети Русији и Кини.
Па како да се не уплаше, видиш да је Путин хитно сазвао савет...:zcepanje:

Sirija je jedna zemlja koja ne prasta losim vladarima. U ovom slucaju je Al Assad los vladar koji mrzi i ubija muslimane. Muslimani pokusavaju na sve nacine da sprijece ubice da ubijaju i siluju nevino stanovnistvo. Zato mi muslimani moramo se boriti i moramo unistiti neprijatelja koji mrzi i ubija muslimane. Turska na sve nacine zeli pomoci Siriji da izadje iz krize i da uspije izaci na kraj sa diktaturom. Sirija ce se morati okrenuti prema Zapadu jer to tako Amerika zeli i smatram da ce to biti uskoro. Damask ce opet biti grad ljepote i grad Islama. Sa minareta Ummajadske Dzamije ce uciti ezani i pozivati muslimane na klanjanje. Too ce biti dan kad ne bude vise bilo rata i kad mir bude zamijenio sukobe. Tada ce ljudi uzivati u sjeni mira i Serijata. To ce biti islamska drzava Sirija koja ce imati pogodne odnose sa Zapadom i vjerne odnose sa Saudijskom Arabijom i Turskom. Sirijske hadzije ce obilaziti Mekku i Medinu i oni ce biti razdragani i veseli sto zive u miru i sto zive u jednoj slatkoj Siriji kojoj je bitno samo ko je musliman. Naravno je da ce i krscani uzivati ali oni ce morati da budu lojalni drzavi Siriji.

NEW-SYRIA.jpg

Poslednja izmena:
Sirija je jedna zemlja koja ce morati da se promijeni i koja ce morati da se orkene Zapadu i Islamu. Nema druge nego ce morati tako biti. Sirijski muslimani jedva cekaju da dodje dan kad ce Sirija biti slobodna i kad ce se djeca na ulici ponosno igrati muslimana i kafira i tako uprilicavati jedan miran enterijer. Sirija je vazna za nas muslimane jer jedino na taj nacin muslimani Arapi mogu biti u kontaktu sa svojm bracom sunnijama iz Turske. Samo tako Turska moze biti islamska vojna sila koja ce cuvati red i mir na Bliskom Istoku. To zna i Amerika koja vise ne moze samostalno napadati i samostalno izvrsavati vojnu intervenciju. Turska ce od sada da pazi na red i mir i Turska ce mozda dotle otici da ce nabavati nuklearno oruzje. Mislim da joj to treba jer joj od Rusije vrijeba opasnost. Jedino tako se Turska moze preiobliciti u nasljednicu Osmanske Imperije. Inace jaka Turska moze povuci dosta muslimanskih drzava i moze povuci cijeli turski blok drzava. To znaci da bi muslimani bili jedinstveniji i mogli bi da grade jedno jedinstvo zasnovano na vjeri u Allaha.

Stav Irana i Sirije je jasan po pogledu Turske pa i po pogledu Saud Arabije. Iran i Sirija ne zele da se siri sunetizam i zato zele da drze podalje Turske suniite od Bliskog Istoka. Mi smo prozrijeli tu glumu Turaka i mi ne zelimo nuklearnu Tursku kojja bi prijetila s svima pa cak jednom Iranu.

Sirija je danas u centru pozornosti i svi u nju gledaju. To je najveci rat koji se desio od Irackog rata. U Iraklu su bili americki casnici ali u Siriji je mislim gori i suroviji rat jer nema nijedne strane koja bi sprijecila stradanje naroda. Sirija ce ostati upamcena po ovom zlu Al Assada koji je rijesio da udje u sukob sa narodom Sirije. Mi se svi muslimani molimo da Al Assad padne sa vlasti i da mu bude presudjeno za sva nedjela. Turska bi odavno intervenirala da situacija nije osjetljiva i da trazi jedan dobar razlog da bi se uslo u rat. Naime, mora neko napasti Tursku da bi Turska adekvatno odgovorila. Zato smatram da Turska mora unistiti neprijatelje Islam i da mora osloboditi Siriju od dzelata. To je jedan uvjet kako bi Sirija docekala zoru Islama. Sirija bi mogla postati snaznom zemljom jer ona ima potencijala tako da bi mogla zivjeti od turizma. Sirija bi mogla postati skoro jaka kao Egipat po turizmu. To je sve do sada sprijecavala porodica Al Assad koja je ubacivala narodu paranoju da joj neko zeli zlo i da se trebaju navodno cuvati od Zapada. To ej sve bio paravan kako bi porodica Al Assad ostala na vlasti i kako bi ugusila do kraja zracak Islama.

Sirija je danas u centru pozornosti i svi u nju gledaju. To je najveci rat koji se desio od Irackog rata. U Iraklu su bili americki casnici ali u Siriji je mislim gori i suroviji rat jer nema nijedne strane koja bi sprijecila stradanje naroda. Sirija ce ostati upamcena po ovom zlu Al Assada koji je rijesio da udje u sukob sa narodom Sirije. Mi se svi muslimani molimo da Al Assad padne sa vlasti i da mu bude presudjeno za sva nedjela. Turska bi odavno intervenirala da situacija nije osjetljiva i da trazi jedan dobar razlog da bi se uslo u rat. Naime, mora neko napasti Tursku da bi Turska adekvatno odgovorila. Zato smatram da Turska mora unistiti neprijatelje Islam i da mora osloboditi Siriju od dzelata. To je jedan uvjet kako bi Sirija docekala zoru Islama. Sirija bi mogla postati snaznom zemljom jer ona ima potencijala tako da bi mogla zivjeti od turizma. Sirija bi mogla postati skoro jaka kao Egipat po turizmu. To je sve do sada sprijecavala porodica Al Assad koja je ubacivala narodu paranoju da joj neko zeli zlo i da se trebaju navodno cuvati od Zapada. To ej sve bio paravan kako bi porodica Al Assad ostala na vlasti i kako bi ugusila do kraja zracak Islama.

Nemoj da ste pipnuli Siriju! Slucajno.

)[/QUOTE]
Промоција нове књиге Николаја Викторовича Старикова "Стаљин. Сећамо се заједно" у Дому Књиге. Књига је заснована на сећањима савременика и сарадника Стаљина, документима и историјским чињеницама.
Занимљиво је и шта Стариков на питање једног новинара одговара о Асаду и ситуацији у Сирији.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back