Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sunita Arapa ima oko 60-65%.
Da ali zajedno sa Turkmenima i Kurdima ih ima oko 75%.
Turkmeni su skoro svi protiv Assada,dok je Kurda pola pola protiv Assada,cak je vodja pobunjenika Kurd.

I da je vecina od njih protiv Asada, recimo da je to nekih 40-45% stanovnistva (jer ima i Sunita koji su pro-Asad).
Tesko da ih ima 1%.
Vecinom oni koji su dobili dobre poslove.

Kada se pro-Asad Suniti saberu sa drugim grupama, dolazimo do cifre od preko 50% za sirijskog predsednika.
Slaba ti matematika :lol:

Znas, ja sam pre nekoliko godina pricao sa nekoliko Sirijaca bas iz Alepa.
Prije nekoliko godina je stanje u Siriji bilo drugacije.

Jedan od njih kaze da je upisao fakultet u Jordanu i tamo se preselio, zato sto je zeleo "islamskiju" atmosferu, a takodje je i pan-arapski nacionalista. I kaze da je pao u depresiji koliko je Jordan zatucan, primitivan i dosadan. Sledece godine se brze-bolje vratio u Siriju, za koju kaze da je definitivno najnormalnije mesto za zivot od svih islamskih zemalja, nakon Turske, Albanije i bosnjackog dela BiH.
Jordan je sekularna drzava i po razvijenosti je kontrast od Sirije.
Meni se ne svidja zbog toga sto su dobri sa Izraelom i zbog onog navodnjavanja pustinje koje je odvratno.

Jordan je rupetina u odnosu na Siriju, pricao mi lokalac.

Naravno da je par svetlosnih godina ispred drugih rupa na koje se lozite, kao sto su S. Arabija i Katar.

To sto nesto ima staklene zgrade ne znaci da nije rupa. Kljuc je u mentalitetu, ne u 100 000 dolara mesecnih primanja.

Ovo za podrsku necu da se ponavljam.

Naravno da je par svetlosnih godina ispred drugih rupa na koje se lozite, kao sto su S. Arabija i Katar.

To sto nesto ima staklene zgrade ne znaci da nije rupa. Kljuc je u mentalitetu, ne u 100 000 dolara mesecnih primanja.

Ovo za podrsku necu da se ponavljam.
S.Arabija jeste bogata,ali treba da malo oladi sa serijatskim zakonom jer je prestrog(zenama odnedavno je dozvoljeno da polazu za b kategoriju)....

Све што је Сиријцима неопходно потихоњечку (тако руси кажу, а израз значи тихо, без галаме, без буке и халабуке) је већ стигло у Сирију. А с тим што је стигло може се Асад уз помоћ оних који бране Сиријски суверенитет а не Асада лично, изборити са плаћеницима и терористима (док не стигне и остатак оружја по уговору). А док су све очи упрте у Русију и руске бродове, Иранци (сто посто) неометано што-шта достављају Асадовој војсци (јер је то свакако и у њиховом интересу).

Ima jedan dokumentarac sa hrvatskim prevodom,ne znam da li se moze naci na internetu,ja sam gledao na HRT-u.
Jedan novinar obilazi Syriu,Jordan i Jemen.
To je ustvari Dokumentarna serija iz cetiri nastavka.
Razlika izmedju Jordana i Syrie je drasticna.
Katar je najbolja drzava na svijetu.

Sad si ga zahebao.

S.Arabija jeste bogata,ali treba da malo oladi sa serijatskim zakonom jer je prestrog(zenama odnedavno je dozvoljeno da polazu za b kategoriju)....

Tako je. To je ono sto ja pokusavam da objasnim Kemi. Dzaba ti velika primanja ako moras da gledas svaki svoj korak i ne mozes da vidis zensko lice (ili druge delove tela :per: ) i ne smes da fotografises i sl.

Jedan momak je u SA skoro napisao na twitu da je agnostik i hteli su da ga lincuju.

Za mene su to rupetine.

Sirija je zemljetina u odnosu na te pustinjske uzase.

Moram da kazem i da je, ruku na srce, Turska veoma razvijena i normalna zemlja.

Pored Sirije i Turske, sve ostale islamske zemlje su katastrofa.

Ima jedan dokumentarac sa hrvatskim prevodom,ne znam da li se moze naci na internetu,ja sam gledao na HRT-u.
Jedan novinar obilazi Syriu,Jordan i Jemen.
To je ustvari Dokumentarna serija iz cetiri nastavka.
Razlika izmedju Jordana i Syrie je drasticna.

Katar je najbolja drzava na svijetu.

Sad si ga zahebao.

Katar je mala ispostava zla. Jedan ruski zvanicnik je rekao da ako nastave da se mesaju u ruske interesne sfere, moze ih sacekati sudbina ravne tepsije. :lol:

Pda.
Oni su mi pricali da su otisli iz Sirije zato sto su Suniti,takvi tamo nisu pozeljni.
Пошто Асади тамо владају већ преко 40 година како то да су тако страшно тлачени сунити још увек уопште присутни у Сирији???
Сасвим би било логично да су се транспортовали у перспективни Јордан, пребогату КСА, или у најбољу земљу за живот Катар.

Пошто Асади тамо владају већ преко 40 година како то да су тако страшно тлачени сунити још увек уопште присутни у Сирији???
Сасвим би било логично да су се транспортовали у перспективни Јордан, пребогату КСА, или у најбољу земљу за живот Катар.

Ljudi cine vecinu stanovnistva,zasto bi se selili?

Ljudi cine vecinu stanovnistva,zasto bi se selili?
Па зар ниси рекаоп да су у тако лошем положају у тој страшној диктаторској и сиромашној Сирији, а около све сунитске блиставе демократије затрпане новцем.
И још нпр у КСА, Кувајту, Бахреину, Катару и УАЕ ионако све раде странци.

Tako je. To je ono sto ja pokusavam da objasnim Kemi. Dzaba ti velika primanja ako moras da gledas svaki svoj korak i ne mozes da vidis zensko lice (ili druge delove tela :per: ) i ne smes da fotografises i sl.

Jedan momak je u SA skoro napisao na twitu da je agnostik i hteli su da ga lincuju.

Za mene su to rupetine.

Sirija je zemljetina u odnosu na te pustinjske uzase.

Moram da kazem i da je, ruku na srce, Turska veoma razvijena i normalna zemlja.

Pored Sirije i Turske, sve ostale islamske zemlje su katastrofa.
Samo da nije ovog gradjanskog rata....na hiljade izbeglica su izbegle u okolnim zemljama.....

Živi bili pa videli. Za Gadafija sam rekao da će visiti sa nekog drveta dok su se ovde pisali hvalospevi o njemu uz opaske da "teroristi u Libiji samo što nisu uništni" "Gadafijeva armija ulazi u Bengazi" i sl. Pogrešio sam u proceni... ubili su ga na licu mesta.

Isto sad kažem za Asada. Ne piše mu se dobro sa ili bez vojne intervencije sa strane.

p.s. ne navijam ni za jednu stranu u tom sukobu, samo iznosim činjnično stanje. U koje naravno većina ovde neće, ili ne želi da veruje pa se konstruišu raznorazne alternativne istine...

Srbima je inace strasno tesko da shvate sta je stvarnost, a sta njihova masta, jer se vodimo osecanjima, a ne razumom. Iako sam protiv ovakvog stanja u svetu, neopisivo mi je smesno bilo iscitavati ogromnu kolicinu gluposti, izrecenih po ovdasnjim sajtovima, dok je trajala cela prica u Libiji, od ljudi koji su ocigledno izgubili svaki dodir sa stvarnim svetom. Te uskoro pada Bengazi, te se Pukovnik prestrojava, te mu treba da izdrzi jos samo mesec dana, jer onda istice mandat UN-a, te ce da dunu pustinjski vetrovi i sprece NATO avione, te Hamis brigada opkoljava pobunjenike, te je Saif namamio bagru placenicku u Tripoli da bi ih unistio. Znaci citas gluposti koje ti deluju kao da ih pisu stranacki komesari na Kubi ili Severnoj Koreji. Povremeno sam citao vesti sa sajta RTS-a i tamo je bio neki lik, koji je ostavljao komentare, iz prve ruke navodno, o tome sta se zapravo desava (sve u stilu onog gore napisanog, tj. Pukovnik samo sto nije pobedio americko-imperijalisticke placenike) i stekao je kult sledbenika, koji su stalno cekali njegove vesti, da ih ne bi obmanjivali onim pripremljenim u NATO kuhinji. E, takvima je bukvalno bilo potrebno da vide Gadafijev les u hladnjaci, kako bi skinuli povez s ociju.

Tada se i setih jedne scene iz, cini mi se, romana "Na Drini cuprija", kada nekoliko muslimana sede i slusaju nekog kako cita izvestaj o desavanjima u Libiji (rat Turske i Italije). Isto su se, kao gomila srpskih blentavaca danas, uzdali da nece Libija pasti, da se mora jos malo izdrzati, jer je pobeda blizu. Valjda je i tu bio neki mladi oficir, nada svih, koji se borio kao lav (tadasnji Hamis ocigledno). Sve to dok je Turska pucala po savovima, svuda redom. :D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back