Koem
Veoma poznat
- Poruka
- 14.600
Da ali zajedno sa Turkmenima i Kurdima ih ima oko 75%.Sunita Arapa ima oko 60-65%.
Turkmeni su skoro svi protiv Assada,dok je Kurda pola pola protiv Assada,cak je vodja pobunjenika Kurd.
Tesko da ih ima 1%.I da je vecina od njih protiv Asada, recimo da je to nekih 40-45% stanovnistva (jer ima i Sunita koji su pro-Asad).
Vecinom oni koji su dobili dobre poslove.
Slaba ti matematikaKada se pro-Asad Suniti saberu sa drugim grupama, dolazimo do cifre od preko 50% za sirijskog predsednika.

Prije nekoliko godina je stanje u Siriji bilo drugacije.Znas, ja sam pre nekoliko godina pricao sa nekoliko Sirijaca bas iz Alepa.
Jordan je sekularna drzava i po razvijenosti je kontrast od Sirije.Jedan od njih kaze da je upisao fakultet u Jordanu i tamo se preselio, zato sto je zeleo "islamskiju" atmosferu, a takodje je i pan-arapski nacionalista. I kaze da je pao u depresiji koliko je Jordan zatucan, primitivan i dosadan. Sledece godine se brze-bolje vratio u Siriju, za koju kaze da je definitivno najnormalnije mesto za zivot od svih islamskih zemalja, nakon Turske, Albanije i bosnjackog dela BiH.
Meni se ne svidja zbog toga sto su dobri sa Izraelom i zbog onog navodnjavanja pustinje koje je odvratno.

) i ne smes da fotografises i sl.