- Poruka
- 16.723
Aj bre Tihi,prazno bi se bez mene provodio , barem na ovim svojim (ruskim) topicima.
Sam bi sa sobom diskutovao![]()
Pa pro-siptarski medij pod nazivom B92 koji otvoreno radi za nepriljatelja nije nivo 'suprostavljeno misljenje'...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aj bre Tihi,prazno bi se bez mene provodio , barem na ovim svojim (ruskim) topicima.
Sam bi sa sobom diskutovao![]()
Каква ти је ово халуцинација о немуслиманској Сирији???Sirija uopste nije muslimanska drzava, to pokusavam sve vreme da kazem.
Nije ni tatko Asad bio muslimane, nije ni sin, uglavnom skoro niko iz vrhushke nije musliman.
Znaci, moglo bi se reci da je sekularna drzava, a 60% stanovnika to tako ne zeli. I aj sada, kome da ugodis?
Da, tacno je, mozda ce se naci neko resenje ( barem UNO generalni sekretar najavljuje tako nesto, Kofi Anan je stalno u nekim pregovorima).
Каква ти је ово халуцинација о немуслиманској Сирији???
Ако одбациш до 15% хришћана и микроскопски број атеиста, сви су остали муслимани, мање или више, шиити или сунити.
Колико су Минго непроцењиви и Статлер и Валдорф који има религијског знања о хришћанству пре свега, а потом и о исламу, наводили алевити су струја шиитизма.Aleviti sebe ne smatraju muslimanima. U tom celom grmu i lezi zec.
Колико су Минго непроцењиви и Статлер и Валдорф који има религијског знања о хришћанству пре свега, а потом и о исламу, наводили алевити су струја шиитизма.
То ако не носе 3/4 панталоне, браду и не опасују се експлозивом не значи да нису муслимани.
Уосталом тешко да би их Иран подржавао да у немуслимани.
Колико су Минго непроцењиви и Статлер и Валдорф који има религијског знања о хришћанству пре свега, а потом и о исламу, наводили алевити су струја шиитизма.
То ако не носе 3/4 панталоне, браду и не опасују се експлозивом не значи да нису муслимани.
Уосталом тешко да би их Иран подржавао да у немуслимани.
, cini mi se da ima logike:
Док сматрају Мухамеда као пророка и преносиоца речи божије( а не рецимо Христа) јесу нек струја у исламу.Vidi, i ja sam tako mislila, zacudila bih se uvek ovde u Nemackoj kada bi mi Turci ( uglavnom su igrom slucaja Kurdi)
rekli da su aleviti, da imaju neke svoje bogomolje, i ne nazivaju ih dzamijama, i da nisu muslimani, nego da aleviti
imaju neku svoju posebnu veru , a koja je naravno nekada potekla od islama.
Nadjoh jedan tekst od nekog Mingovog kolege, cini mi se da ima logike:
( oni ih pa nazivaju nuseirije)
Ko su nusejrije?
Nusejrije su batinijska sekta koja vodi porijeklo od šiija. Nastala je u trećem hidžretskom stoljeću (osmom gregorijanskom), a osnovao ju je Muhammed bin Nusejr el-Basri (umro 270. h.g.). Ovu sektu karakterizira niz vjerovanja oprečnih Kur`anu i sunnetu, čak štaviše akida koju zastupaju izvodi ih iz okrilja islama. Njihova najpoznatija vjerovanja su:
● Da se Allah nalazi u Aliji i zbog toga ga smatraju božanstvom,
● klanjaju pet specifičnih namaza koji se razlikuju od namaza ehli-sunneta,
● ne priznaju hadždž i zekat, koji su definirani u islamu,
● mrze Poslanikove drugove i proklinju najbolje među njima,
● tvrde da vjerovanje ima svoje "spoljašnje" i "unutrašnje ili tajno" značenje koje jedino oni poznaju i na osnovu toga tumače islam shodno svojim ubjeđenjima, daleko od ispravnog tumačenja izgrađenog na Kur`anu, sunnetu i govoru ispravne uleme.
Francuski okupatori u Siriji nazvali su ih 'alevijjin (ili aleviti) kako bi preklili njihovu pravu rafidijsko-batinijsku prirodu. Zbog njihove nevjerničke akide, islamski učenjaci su saglasni u njihovom proglašenju nevjernicima i zabranili su ženidbu sa njima, meso koje su oni zaklali nije dozvoljeno, ne klanja im se dženaza, ne ukopavaju se u muslimanska groblja, ne nasljeđuju se, nije dozvoljeno da im se daju važne funkcije kod muslimana i slično tome. Ibn Tejmijje, Allah mu se smilovao, rekao je: "Ova skupina ljudi, koji se nazivaju nusejrijama, kao i sve ostale grupacije batinijskih karamita, veći su nevjernici od židova i kršćana, čak štaviše, veći su nevjernici od mnogih mušrika. Njihova šteta prema ummetu Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, veća je od štete nevjernika sa kojima se ratuje, kao što su nevjernici Tatari, krstaši i drugi. Oni se prikazuju kod neznalica muslimana kao šiije i da vole ehlul-bejt, a oni ustvari ne vjeruju ni u Allaha, ni u Njegova Poslanika, ni u Njegovu Knjigu, ni u Allahovu naredbu i zabranu, ninu Džennet ni u Džehennem, ni u jednog Vjerovjesnika koji je došao prije Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, a ne vjeruju ni u jedan prethodni ummet. Naprotiv, oni Allahov govor i govor Njegova Poslanika, kakav je poznat kod muslimana, tumače sa stvarima koje izmišljaju." (Medžmuatul-Fetava) Inače, način života nusejrijske zajednice okružuje velo nepoznanice i vrlo je teško upoznati njihovu akidu u stvarnosti. Trenutno čine 10% od ukupnog stanovništva Sirije.
Nusejrijska mržnja prema ehli-sunnetu je velika i njihove izdaje prema ehli-sunnetu su uveliko poznate i ispunile su knjige historije. Danas se najviše nalaze u gradu Lazikije na zapadu Sirije i u zapadnoj Anadoliji u Turskoj, kao što se određeni broj njih nalazi u Iranu, Turkmenistanu, Palestini i Libanu. (Vidjeti: Mevsuatu Mujessere) Jedan od novijih primjera njihove mržnje prema muslimanima jeste pokolj u gradu Hamat koji se nalazi u centralnoj Siriji. Nakon što su muslimani ustali protiv režima Hafiza Eseda 1982. godine, on je poslao sirisku vojsku na čelu sa svojim rođenim bratom Riratom koji je opkolio Hamat, a potom ga granatirao različitim oružjem, nakon čega je ušao u srušeni grad i pobio veliki broj muslimana koji je teško procijeniti, ali se radi o desetinama hiljada ubijenih. Također, veliki broj muslimana je zarobljen, odveden i bačen u tamnice. Njihove porodice, desetinama godina, ne znaju ništa o njima. Ovaj napad na Humat trajao je 27 dana.
Док сматрају Мухамеда као пророка и преносиоца речи божије( а не рецимо Христа) јесу нек струја у исламу.
А то што сунитски тумачи ислама бацају клетве на њих, па јел не беше папа проклео англиканску цркву, као и друге протестантске религије, а још много пре тога беше сукоб између Католицизна и Православља.
И ратови и покољи између струја у исламу...па зар није Немачка у тридесетогодишњем рату изгубила половину становника, а Чешка чак 4/5?
Ем је ислам млађи 6 векова, ем запад потпаљује.Pa jesu struja jer slave Alija ( kao i shiiti), ali kako ovaj profesor ( nasla sam clanak na jednom pravoslavnom, religioznom sajtu) tvrdi, njih ostali muslimani preziru i ne smatraju
ih muslimanima ,a ni oni sebe ne vide tako. Iran ih naravno podrzava da bi sunite syebao. Suniti i Shiiti ratuju oduvek, a sada upadaju i ovi aleviti u igru.
Hriscani su jod odavno zavrsili svoje verske ratove , muslimani se tek sada zahuktavaju.
Libije.
Pojma nemam sto mene sada preslisavas pominjuci jos i Hitlera. Ja sam samo dala svoju neku procenu, licno mi je svejedno ko ce i kada
pobediti, svakako da mi je zao mrtvih civilista. Kako moze predsednik da se brani od svog naroda? Tu nesto debelo nije u redu?
Tako su se branili i Mubarak i Ben Ali? Na to si mislio? Ali se nisu odbranilii..
GDP Libije je u 2011. ljosnuo za 61%.
Ем је ислам млађи 6 векова, ем запад потпаљује.
Још су Енглези у Египту основали од стране запада у 19. прву екстремистичку организацију, Муслиманску Браћу, да би онемогућили египатске националисте у покушају истеривања колонизатора.
Путин открио план спасења СиријеПутин раскрыл план спасения Сирии
20:00 / 23.07.2012
Президент России Владимир Путин рассказал о плане действий, необходимых для урегулирования ситуации в Сирии. Об этом было заявлено после переговоров с премьер-министром Италии Марио Монти.
Ми сматрамо да редослед дејстава мора бити следећи: прекид насиља, преговори, трагање за решењем, одређивање уставних основа будућег друштва и тек потом - структурне промене, а не обрнуто. Обрнутим редоследом доћи ће до хаоса." - изјавио је руски лидер."Мы полагаем, что порядок действий должен быть следующий: прекращение насилия, переговоры, поиск решения, определение конституционных основ будущего общества, и только затем – структурные изменения, а не наоборот. Наоборот будет хаос", – заявил российский лидер.
.Он выразил уверенность, что в первую очередь стороны должны сесть за стол переговоров. "И правительственная сторона, и оппозиция должны прекратить насилие и сесть за стол переговоров, и там решить, как страна будет жить в будущем", – сказал он. По словам российского лидера, будущее Сирии как страны должно решаться не на основе военной победы или поражения одной из сторон, а на основе переговоров и компромисса
По мишљењу Путина, одстрањење председника Асада са власти незаконитим путем може довести до тога, да ће опозиција и садашње руководство само заменити места. И то ће довести до тога, да ће се грађански рат продужити и даље. "Ми не желимо да се ситуација развија на крвавом путу" - изјавио је Путин.По мнению Путина, отстранение президента Сирии Башара Асада от власти незаконным путем может привести к тому, что оппозиция и нынешнее руководство страны просто поменяются местами. Это, в свою очередь, приведет к тому, что гражданская война будет продолжаться и дальше. "Мы не хотим, чтобы ситуация развивалась по самому кровавому пути", – заявил глава российского государства.
Французи су у Сирији затекли Алевите на кључним позицијама и исто тако их и оставили кад су се повукли, а Иран и САД...па можда само онај исценирани удар на Мосадека(ЦИА+МИ5).Pa vidis da su i u Siriji Francuzi slicno radili, u Iranu Amerikanci (i ne samo u Iranu).
Za Rusiju je to zaiista prilicno "relativno" jer je od 1999 do danas cena nafte, gasa, metala,nemetala porasla 4-5 puta ( zlata jos i vise).
Ako bude padala, doci ce na 1999 ponovo.
У Сирији се осећа гасВ Сирии запахло газом
23.07.2012, 18:47
![]()
© Фото: en.wikipedia.org
Дамаск први пут отворено запретио употребом хемијског оружја.Али - само у циљу заштите од војне агресије, изјавио је представник Министарства иностраних послова Сирије. Експерти не сумњају да је то покушај да се одврати Запад од војне интервенције.Дамаск впервые открыто пригрозил использовать химическое оружие. Но - только в целях защиты от военного вторжения, заявил представитель МИД Сирии. Эксперты не сомневаются: это попытка предостеречь Запад от силового вмешательства.
Evo opravdanog razloga da ameri posalju milosrdnog andjela i da sravne sa zemljom Asadovu DIKTATURU..У Сирији се осећа гас Дамаск први пут отворено запретио употребом хемијског оружја.Али - само у циљу заштите од војне агресије, изјавио је представник Министарства иностраних послова Сирије. Експерти не сумњају да је то покушај да се одврати Запад од војне интервенције.http://rus.ruvr.ru/2012_07_23/V-vozduhe-zapahlo-gazom/
Evo opravdanog razloga da ameri posalju milosrdnog andjela i da sravne sa zemljom Asadovu DIKTATURU..
Ти си већ сравњен .Evo opravdanog razloga da ameri posalju milosrdnog andjela i da sravne sa zemljom Asadovu DIKTATURU..