Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Platin, pa da, Putin je negde izjavio da Rusija ne želi biti svetska supersila nego regionalna,ali respektivna sila,što zapravo i jeste,samo što se ne radi o tome da ne želi biti supersila, nego ne može.

Poslednja izmena:
RIP Sirija

Želim SAD-u i Rusiji puno sreće u budućnosti na novoj geopolitičkoj karti i da, kada za to dođe vrijeme, jedni druge izbombarduju do te mjere da im po saveznim državama i gubernijama ne nikne ni stabljika korova a kamoli šta drugo!

Veliki broj Palestinaca se pridružio sirijskom ustanku
Većina izbjeglica, koja se pridružila antirežimskom ustanku, nisu povezani niti s jednom tradicionalnom palestinskom frakcijom ni pokretima

Autor Fena | Objavljeno 18.07.2012. u 11:58

thumb.php

Veliki broj palestinskih izbjeglica koji žive u Damasku pridružili su se ustanku u Siriji, a neki su stali na stranu boraca Slobodne sirijske armije (FSA).

Većina od najmanje 500.000 Palestinaca u Siriji živi u toj zemlji od 1948. godine, nakon stvaranja države Izrael, a sirijski režim je sistematično nastojao kontrolisati njihove političke aktivnosti.

Većina izbjeglica, koja se pridružila antirežimskom ustanku, nisu povezani niti s jednom tradicionalnom palestinskom frakcijom ni pokretima.

"Mnogi od nas - a posebno omladina - podržavaju revoluciju, i sada kada su počeli sukobi u Damasku ne možemo se držati po strani", rekao je Palestinac iz izbjegličkog kampa Jarmuk, na periferiji prestolnice Damask, za AFP.

"Mnogi Palestinci su se pridružili FSA-i i bore se rame uz rame sa sirijskim revolucionarima u distriktima Tadamon i El-Hajar El-Asvad", rekao je aktivist Abu el-Sakan.

El-Sakan je rekao da je podrška za ustanak povećana među Palestincima, a posebno otkako je sve više Sirijaca protjerano iz pokrajina Homs, Dara i Hama. Oni traže utočište u i oko izbjegličkih kampova u Damasku.

Dnevni Avaz

Sirija jos nije pala ....

Da nece da se odbrani?

Znas, mogu da pohvalim tvoj trud, teras me na razmisljanje, sto je odlicno...

I usput mi je pala jedna ideja na pamet, i uopste me ne bi iznenadilo da bude tako:
Svi znamo za 'svetskog policajca' - Ameriku. A sta ako postoje - dva ?!? Sta ako su Ameri los policajac, a Rusi dobar. U sustini, jednako biju i jednako diktiraju svima, samo sto jedni rade silom a drugi zamajavaju u rukavicama.

I posebno od toga komentar - svet je stvarno niskog morala... svuda po svetu se tuce rusko i americko oruzje. Pa jel ima neko normalan da kaze - necemo da robujemo njihovim industrijama, pravimo mi svoje... idite odakle ste dosli... pokvarenjaci!

memap.jpg

Mapa Bliskog Istoka

Mislim da se nakon Al Assada mora uspostaviti jedna Blisko-Istocna Unija koja ce ukljucivati zemlje kao sto su: Turska, Sirija, Libanon, Izrael, Palestina, Jordan, Irak, Kuvajt, Bahrein, Sauidijska Arabija, UAE, Katar, Oman, Jemen i Egipat.
Unija bez Egipta ne moze jer Egipat je u drevnim vremenima utjecao na stanje Bliskog Istoka. Mislim da bi se sa tom unijom rijesilo definitivno pitanje Blisko-Istocnog zarista.

Mislim da se nakon Al Assada mora uspostaviti jedna Blisko-Istocna Unija koja ce ukljucivati zemlje kao sto su: Turska, Sirija, Libanon, Izrael, Palestina, Jordan, Irak, Kuvajt, Bahrein, Sauidijska Arabija, UAE, Katar, Oman, Jemen i Egipat.
Unija bez Egipta ne moze jer Egipat je u drevnim vremenima utjecao na stanje Bliskog Istoka. Mislim da bi se sa tom unijom rijesilo definitivno pitanje Blisko-Istocnog zarista.

mingec, bas te rade zmajevi?

memap.jpg

Mapa Bliskog Istoka

Pretpostavljam da je sledeci plan uspostavljanje tvz "zelene transferzale" na Balkanu?:) Not gonna happen!

Inace, mozda je ta unija utopijski i sastavljena od puno drzava ali jedna realna opcija bi se mogla ostavriti kad bi se ponovo osnovao Shaam. Naime, da se urede odnose Sirije, Jordana, Libanona, Palestine i Izraela na nacin Beneluksa. I da se politicka unija nazove Shaam po historijskom imenu tog regiona. Onda Izraelci ne bi morali da ucestvuju na Europska takmicenja niti na Eurosongu nego bi se okrenuli Aziji gdje i pripadaju.

Inace, mozda je ta unija utopijski i sastavljena od puno drzava ali jedna realna opcija bi se mogla ostavriti kad bi se ponovo osnovao Shaam. Naime, da se urede odnose Sirije, Jordana, Libanona, Palestine i Izraela na nacin Beneluksa. I da se politicka unija nazove Shaam po historijskom imenu tog regiona. Onda Izraelci ne bi morali da ucestvuju na Europska takmicenja niti na Eurosongu nego bi se okrenuli Aziji gdje i pripadaju.

Tvoje ocene su toliko realne kao i ocekivanje da Srbija i Albanija naprave neku uniju a kasnije im se prikljuci Austrija.

Ako Rusi misle da zastite Iran - a tu bar mogu preko Kaspijskog jezera direktno da dodju, trebali bi vec sada da imamo guzvu konvoja kao Turci kad zakrce sve puteve u leto, izmedju Nemacke i Turske.

Rusi vode pametnu politiku. Oni zele da sacuvaju ono sto je bilo u okviru Sovjetskog Saveza. Ne vjerujem da ce Rusija dopustiti da se jedan dio Kaspijskog Mora stavi pod Americki interes. Vjerujem da Rusija ima mnogo razloga da zastiti Iran. Rusija je svojom politikom napravila da padne ovoliko zrtava u Siriji. Nista drugo nije ucinila a samo je doprin jela da Sirijski ustanici sami svojim snagama sruse Al Assada. Sada nakon ovoga je realno da ce se uvesti Serijat u Siriji. Narod je pretrpio velike muke i narod ce traziti Serijat i mislim da ce novi Sirijski politicari morati da naprave Islamsku drzavu. Inace vodja revolucije je Abdulbaset Sieda kji je Kurd po nacionalnosti. Ispada da Kurdi daju najvise kadrova novim drzavama. Zato danas imamo Jalal Talabanija u Iraku kao Predsjednika drzave a mozemo sutra vidjeti i Abdulbaset Sieda na celu drzave.

220px-Abdul_Basset_Sayda.png

Abdulbaset Sieda

Ako Rusi misle da zastite Iran - a tu bar mogu preko Kaspijskog jezera direktno da dodju, trebali bi vec sada da imamo guzvu konvoja kao Turci kad zakrce sve puteve u leto, izmedju Nemacke i Turske.

mislis da se ruska vojska razmesti po Iranu? neznam sta da prvo pitam, jel bi to bila dobrovoljna okupacija islamske zemlje hriscanskom vojskom ili dobrovoljna okupacija suverene zemlje stranom vojskom? a sem toga ako bi Iran cak i samo teorijski razmatrao takvu opciju i za to se saznalo, to bi bio jasan signal da je njegova vojska suvise slaba da se brani...

mislis da se ruska vojska razmesti po Iranu? neznam sta da prvo pitam, jel bi to bila dobrovoljna okupacija islamske zemlje hriscanskom vojskom ili dobrovoljna okupacija suverene zemlje stranom vojskom? a sem toga ako bi Iran cak i samo teorijski razmatrao takvu opciju i za to se saznalo, to bi bio jasan signal da je njegova vojska suvise slaba da se brani...

Ne mora, tj. ne mora puno. Vise kao posada za masineriju. Iran pesadije ima koliko hoces.

Neka neko javi imaju li Iranci nesto od S300... ja ne pratim bas sve. Ako nemaju, uskoro bi morali da imaju. Iran je prilicno brdovita zemlja, npadac bi morao dosta da snima iz vazduha i da bude meta.
Satelitski snimci i slicne 'djakonije' se podrazumevaju.

Negde pred kraj SFRJ... ne secam se ko je to trazio, a ni ko je radio... ali mislim da je nekakav savet vojske predsednistvu bio: da pojacamo pvo i antitenkovski deo. Prorocki tacno, reklo bi se. Pogledaj Libiju samo... Gadafi je imao kontraofanzivu, trebalo je da udje u Bengazi i da posalje onu bulumentu kuci... i dodjose avioni...

Mislis da nece? Kad zagusti, provizorni muslimansko-hriscanski animoziteti ce pasti u vodu. Ako Rusija kaze "da", Mahmud ce sigurno ukazati gostoprimstvo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back