Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Amerikanci su za vas gospoda. Oni su dobri ljudi i prijatni ljudi. Najgroi ljudi su narodi istocnog bloka komunistickih drzava. Inace film je napravio Kopt koji je osudjivan i koji je u sukobu sa zakonom. Tako da imamo profil ljudi koji se bave time. Inace razumijem Amerikance da je tesko da se nesto uradi kad se masa rasplamsa. Ali vjerujem da ce Amerikanci sve uciniti kako bi zastitili Islam. Meni je bilo zao Chris Stevensa i vjerujem da je mnogim muslimanima bilo lose kad su to culi. Jedna grupa smeca od ljudi je ucinila gnusno djelo krijuci se iza Islama. Ali oni ne predstavljaju Islam.

a j..ebiga.............mogo si neki drugi zadatak da prihvatis.

Egipat je jedna sjajna zemlja i to je zemlja ljepote i Islama. Zao mi je sto Turska ne pozove Egipat da vojno intervenira i da tako pomogne sirijskim muslimanima. Mislim da bi bilo lijepo kad bi se jos Egipat umijesao. Tada bi to bilo slatko i slatkostrasno. To bi znacilo da brat za brata brine i da brat, brata ne daje u provaliju. Turska je dosta trpjela rat u blizini i mislim da je imala puno strpljenja. Egipat je bio zauzet sa revolucijom i sada je konacno Egipat slobodan. Sad je Egipat slobodan i uziva u ljepoti Islama.

Egipat je jedna sjajna zemlja i to je zemlja ljepote i Islama. Zao mi je sto Turska ne pozove Egipat da vojno intervenira i da tako pomogne sirijskim muslimanima. Mislim da bi bilo lijepo kad bi se jos Egipat umijesao. Tada bi to bilo slatko i slatkostrasno. To bi znacilo da brat za brata brine i da brat, brata ne daje u provaliju. Turska je dosta trpjela rat u blizini i mislim da je imala puno strpljenja. Egipat je bio zauzet sa revolucijom i sada je konacno Egipat slobodan. Sad je Egipat slobodan i uziva u ljepoti Islama.

bezi bre provokatoru proamericki. Amerika je iznikla na genocidu nepismeni covece jadni.

Турци нападайу Сирийу. Знайући да руска война доктрина прѣдвиђа употрѣбу и йедренога оружя у у случайу напада на савезника, надам се да ће Русия узвратити и запрѣтити гамади османской.

Ja sam musliman i klanjam. Imam pravo da volim moju vjeru i moje muslimane.
Inace, sada se odvijaju borbe u Siriji i drago mi je sto je Turska intervenirala. Bilo je vrijeme jer stvarno muslimani su se mucili i Al Assad je bio nemilosrdan. Nadam se da ce mu doci kraj i da ce Al Assad visiti na sred trga u Damasku. Jedino mi je zao sto Egipat nije usao u borbu i sto Egipat nije pokrenuo svoje snage. Egipat je mogao pokrenuti svoje snage i mislim da je Turska trebala zajedno sa Egiptom uciniti ovu stvar boljom i ljepsom. Turska je jedan cvijet Islama a Egipat je ruza islama. To je nesto sa cime se mi muslimani ponosimo. Mi volimo Egipat i volimo Tursku. Egipat je zemlja ljhepote i zemlja islama i zemlja u kojoj ima puno dzamija. To je zemlja koja podrzava demokraciju i ima Ameriku za saveznika. Amerika zeli da muslimani budu jedinstveni i da snazno nastupe kako bi odbacili negativne elemente koji se protive novom svjetskom poretku.

Турци нападайу Сирийу. Знайући да руска война доктрина прѣдвиђа употрѣбу и йедренога оружя у у случайу напада на савезника, надам се да ће Русия узвратити и запрѣтити гамади османской.

Turci smanjuju pritisak sa Alepa gde pobunjenici stoje veoma lose.Zbog eventualne agresije Turske na Siriju SA ce morati da drzi u pogranicnom pojasu jedinice koje je mogla da iskoristi i stavi tacku na Alepo.Na granatama koje su pale na Tursku nema imena posiljaoca, ali je unapred optuzena SA i to samo par dana nakon propale ofanzive u Alepu

Za muslimane je najbolja opcija Amerika i saveznistvo sa tom drzavom. Muslimani nemaju kud ici osim sa Amerikom jer jedino tako se muslimani mogu smiriti i postati dostojni miora i stabilnosti. Nikakvi konflikti nemaju smisla niti neki front protiv novog svjetskog poretka jer to je zamka Rusije koja je uvijek nalazila u muslimane podupirac koji bi izaivao muslimane protiv Amerike koja samo zeli da prosiri demokraciju. Znaci jedini nacin da muslimani uspiju je Amerika i slijedjenje principa ravnopravnosti i demokracije. Drago mi ej sto je Turska stabilna i sto je dobila podrsku od NATO Pakta jer to znaci mnogo za Tursku koja je trpjela u zadnje vrijeme ponizenja bas zbog toga sto su muslimani imali losu reputaciju.l nadam se da je to sada proslost i da ce Turska uspjeti u svojoj namjeri i da ce uspjeti probiti zid u Siriji koji razdvaja Saudijsku Arabiju i Tursku. Kad se srusi bastion dikatyure u Siriji tada ce Iran biti udaljen i nece moci da pravi nerede na Bliskom istoku. tada ce muslimani imati jednu kompaktnu teritoriju gdje ce se povezivati i raditi na saveznistvu sa Amerikom. Znaci mora se jasno reci Rusiji da ne moze vise manipulirati islamskim svijetom. To nece vise muslimani prihvacati. Muslimani vise ne padaju na lijepe rijeci Rusije i Kine i muslimani zele da shvate Ameriku i njen cilj i da zajedno s njom porade na ljudskim pravima i na demokracijskim vrrijednostima.

Турци могу да се умире и без употребе нуклеарног оружја.

Не препоручујем овај видео снимак онима који имају слаб желудац и слабе нерве

Za muslimane je najbolja opcija Amerika i saveznistvo sa tom drzavom. Muslimani nemaju kud ici osim sa Amerikom jer jedino tako se muslimani mogu smiriti i postati dostojni miora i stabilnosti. Nikakvi konflikti nemaju smisla niti neki front protiv novog svjetskog poretka jer to je zamka Rusije koja je uvijek nalazila u muslimane podupirac koji bi izaivao muslimane protiv Amerike koja samo zeli da prosiri demokraciju. Znaci jedini nacin da muslimani uspiju je Amerika i slijedjenje principa ravnopravnosti i demokracije. Drago mi ej sto je Turska stabilna i sto je dobila podrsku od NATO Pakta jer to znaci mnogo za Tursku koja je trpjela u zadnje vrijeme ponizenja bas zbog toga sto su muslimani imali losu reputaciju.l nadam se da je to sada proslost i da ce Turska uspjeti u svojoj namjeri i da ce uspjeti probiti zid u Siriji koji razdvaja Saudijsku Arabiju i Tursku. Kad se srusi bastion dikatyure u Siriji tada ce Iran biti udaljen i nece moci da pravi nerede na Bliskom istoku. tada ce muslimani imati jednu kompaktnu teritoriju gdje ce se povezivati i raditi na saveznistvu sa Amerikom. Znaci mora se jasno reci Rusiji da ne moze vise manipulirati islamskim svijetom. To nece vise muslimani prihvacati. Muslimani vise ne padaju na lijepe rijeci Rusije i Kine i muslimani zele da shvate Ameriku i njen cilj i da zajedno s njom porade na ljudskim pravima i na demokracijskim vrrijednostima.
Šiptare kad vas Amerika kako kažeš ti ujedini onda će vas u prve borbene redove protiv Kine i Rusije a onda ima da platite za sve što ste uradili unazad od kad postojite.

Čovek je bolesni provokator koji uživa da ponavlja istu mantru i time izazove nekoga kako bi ušao u raspravu. Sve muslimanske zemlje su slatke, slatke su kamile, slatka su mu muslimanska braća, maloletne device, pesak, palme a najslađi su mu amerikanci. Verovali ili ne, ja još od Libije ne čitam njegove postove, čisto ispiranje mozga.
A sad na temu.
Koliko vidim, moguće je da se dešava nekoliko stvari.
1. Turska rasterećuje pobunjenike pošto će Asad morati odvojiti ljudstvo i tehniku za odbranu od eventualne invazije.
2. Turska glumi silu, ne namerava da uđe u rat ali zarad unutrašnje politike (a i spoljašnje) glumi nepokolebivu državu. Sada hoće i onaj avion da naplate.
3. Turska sprovodi američki plan i ulazi u otvoreni rat sa Sirijom. Razlozi su podrška pobunjenicima i uvlačenje Irana u sukob. Verovatno žele da Iran pokrene armiju i da to onda bude razlog da se Iran kao agresivna i militantna država napadne.

Ipak, mislim da je scenario br. 2 najverovatniji. Naredni dani će pokazati.

Чека ли Сирију „Турски гамбит“?
145445558.jpg

4.10.2012, 21:35

© Фото: «Голос России»
Још један инцидент на сиријско- турској граници је поново подигао питање: да ли ће бити војног мешања у Сирији и ко је спреман да на себе узме улогу главног међународног полицијаца? Основни противник режима Басара Ашада је САД и они не престају да изјављују да НАТО не планира да се меша у сиријску кризу.

Иако знамо да заобилажење Повеље УН, за Алијансу није новост. Вашингтонски и европски стратези нису спремни да реализују војни сценарио у Сирији. Исувише велики би били губици репутације у исламском свету, са којим су иначе затегнути односи. Питање је и како би још једну војну акцију примили бирачи у Америци и Европи у време глобалне економске кризе. У исто то време Асад је као кост у грлу лидера земаља чланица Алијансе. А он већ дуго опстаје упркос свим покушајима Запада да га свргну са власти.

У позадини свега, муслиманска Турска се појављује као идеална варијанта војне смене власти у Дамаску. Она има једну од најмоћнијих војски у оквиру НАТО, одавно се „мерачи“ на Башара Асада и бори се за нови ниво утицаја у региону. Неки политиколози претпостављају да је Алијанса спремна на велику захвалност Анакари у случају да се она реши на конкретне потезе. Та захвалност би се огледала у могућим економским преференцијама или јачој улози у оквиру НАТО.

Званична Анкара при томе изјављаује да би било која решења међународне заједнице у односу на Сирију, морала бити донесена уз одобрење Савета безбедности УН.

Председник Института Блиског истока Јевгениј Сатановски изјављује да, Анкара сматра да је Сирија зона њихових интереса и „готово турска провинција“. Осим тога, управо у Сирији, коју подржава Багдад, збива се принципијална борба између Турске и Ирана за утицај у региону.

Своју поприлично велику улогу у целој ситуацији игра и Саудијска Арабија. Није искључено, да иза ових земаља такође стоји САД. У сваком случају, њихови блиски партнерски односи су одавно познати. На последњем заседању Генералне скупштине емир Катара је директно позвао на војну интервенцију. Као и у случају са НАТО, то се логично уклапа у концепцију „вађења врелог кромпира из ватре туђим рукама“. Али, те ће земље тешко послати своје војнике да гину у Сирији.

Свој став је по овом питању за „Глас Русије“ изнео Станислав Тарасов, оријенталиста:

Турска говори да је спремна на рат, али где је резолуција? Раније су деловали другачије. Значи, неко је на то хушка, највероватније Саудијска Арабија и Катар, који су платили сиријску операцију. Они инсистирају да је нужно решавати овај проблем оружаним турским или арапским снагама.

Могло би се и овако рећи: директан и објављени рат у Сирији би водио новом хладном рату Запада са Русијом и Кином. А Турска потпуно може „увести ред“ на овој територији под изговором обезбеђивања мира за своје грађане и „мирне сиријце“. Више од тога, ако се ради о заштити евроатлантских земаља и њихових партнера, Турска има право самостално да делије, без консензуса са чланицама Алијансе.

Moram da priznam da sam donekle iznenadjen da ce Turska zapoceti rat sa Sirijom, ali po svemu sudeci ide se na tu kartu. Za ciji racun to rade zna se.

Pih, Turci su najobicnije izdajice. A bas sam pocinjao da ih cenim kao dosta progresivne, s obzirom kakva je zemlja bila samo koju deceniju unazad.

Egipat ce postati jakom vojnom silom i to ce biti zemlja bogatstva i islama. Sve ce biti lijepo kad malo prodje vremena jer tada ce se ljudi navici na dmeokraciju i ljudi ce se voljeti raditi za sebe i za svoj racun. Amerika je jedna lijepa zemlja i ona ce pomoci muslimanima i ona pomaze Siriji da istjera diktaturu. Egipat je jedna zemlja koja je blaga sama po sebi ali ostra prema nevjernicima. Egipat moze pomoci Turskoj da pobjedi Al Assada i da se razvije zastava islama u sred Damaska. Zao mi ej sto turska ne pozove egipatske snage da pridju u pomoc. Mislim da Egipat mora pomoci Turskoj da unisti Al Assada. Al Assad je bliskoistocni Hitler koji zeli pokoriti muslimane. Muslimani naravno na to nece pristati jer muslimani zele da zive u sjeni islama i zele da zive zajedno sa Amerikom. Americki Predsjednik Romney je dobar i on ce moci da pomogne muslimanima da postanu jaki i razvijeni./

Daj majke ti ne lupetaj. Pa sam Al Asad je musliman a Sirija ortodoxno muslimanska zemlja koja ima nesto malo vecu toleranciju prema ne muslimanima od ostalih zemalja u okolini.
Jel enko brani tebi ili bilo kome da odete u bilo koju dzamiju uSiriji i da se molite itd.
Ne brani ti niko. Prema tome, jasno je ko dan da je Sirija muslimanska zemlja bio Asad na njenom celu ili ne.
Kao i vecina Srba podrzavam Asada iz vise razloga.
Jedan od njih je taj jer je on po meni sinonim za umereni Islam.
Svi oni koji su za extremni Islam su u stvari cisto politicki motivisani.
Tako je i u Srbiji sa Hriscanstvom, Pravoslavnim.
Svi koji su za to da SVI u Srbij moraju biti Pravoslavni Hriscani i da Pravoslavno Hriscanstvo mora biti iznad ustava ove zemlje, odnosno njegov dominantni deo, su politicki motivisani mnogo vise ili potpuno u odnosu na religijsku motivisanost.
POTPUNO ISTO VAZI i za EXTREMNE LEVICARE od kojih je jedno vreme pretila velika opasnost po Srbiju.
Moj cilj je da od ovog sveta napravim bolje mesto za zivot a ne da stvorim 116 Bliskih Istoka po njemu.
Mentalitet u Arapa i uopste ljudi tog regiona je po nekim pitanjima los, to SAD zloupotrebljava i STALNO huska Arape an Jevreje i suprotno.
U to su umesane i mnoge vlade bliskoistocnih zemalja, izmedju ostalih Izraelska i Saudi Arabijska vlada.

Dokle god su TI i TAKVI na vlasti, ovom svetu bolje biti nece.
Asad najverovatnije nije potpuno ispravan i imao je sigurno manjih ili vecih brljotina, izmedju ostalog i trgovao je sa SAD korporacijama i kompanijama, ali sam SIGURAN da je on u ovom sukobu NEUPOREDIVO ISPRAVNIJA i PRAVEDNIJA strana.
Ako neko ne stane an put TIM IMPERIJALISTICKIM STRUKTURAMA u vladi SAD, tj. natera same SAD da pocnu vise da se orijentisu na svoju kucu, na porast svoje industrijske proizvodnje na rast svoje realne ekonomije, ovom svetu bolje biti nece.

Moram da priznam da sam donekle iznenadjen da ce Turska zapoceti rat sa Sirijom, ali po svemu sudeci ide se na tu kartu. Za ciji racun to rade zna se.

Pih, Turci su najobicnije izdajice. A bas sam pocinjao da ih cenim kao dosta progresivne, s obzirom kakva je zemlja bila samo koju deceniju unazad.

Ako Turci upadnu u Siriju nepozvani, nastace pravi haos ne samo u tom regionu vec i ugeopolitickim odnosima.
Rusi i Kinezi vise nece imati izbora nego da i sami intervenisu jer se radi o tome da im je satana-sejtan-dzelat, kako god hocete, pred vratima i jednima i drugima a posebno trecima tj. Iranu.
Nije mi jasna samo jedna stvar.
Kako Turska belezi toliki ekonomski rast ako joj je rat pred nsom i ako njena vojska stalno intervenise po Iraku i sukobljava se sa Kurdima.
Zar medjunarodni investitori ne bi trebali to da okarakterisu kao nestabilno podrucije za investicije, bez obzira sto time Turska pokazuje snagu svoje armije, njenu sposobnost da odbrani imovinu gradjana i integritet Turske ali i da narusi integritet drugih zemalja u okolini.

Poslednja izmena:
sve dok vas amerika ovako ebava i deli na dobre i loše muslimane ja sam spokojan da niste opasni po svet. :ok: gadno bi bilo da postanete jedinstveni

Ne, bas je suprotno.
Od kako je SAD poceo da ih zahebava postali su opasni po svet jer se tamo stalno nesto kuva a obican svet, raja sto bi se reklo, bezi odatle.
Do 2000-e bezali su uglavnom u EU, sada je i EU u krizi i beze bilo gde samo da nije njihova skebana zemlja, dakle Afganistan i slicne zemlje.
To je postao veliki problem.
Da SAD nije pravio zabokrecine tamo, ljudi ne bi ni bezali odatle.
Sada to polako shvataju uAfganistanu pa se bune protiv SAD prisustva u toj zemlji.

Iran, tacnije Ahmadinedzad ima i dodatnu opciju urukavu.
Da se kao i Gadafi nagodi sa SAD da ga ovi ne diraju a da za uzvrat dobiju podrsku Irana u borbi protiv Sirije.
Iranski rezim bi ostao na vlasti a Iran bi pomogao SAD-u da preokrene sitvaciju u Siriji i dokrajici Asada, kasnije naravno i u napadu SAD na Kinu i Rusiju.
Tako bi se prevazisle podele medju muslimanskim zemljama tog regiona i izbeglo tesko krvoprolice koje bi moglo da se desi ako Turska upadne nepozvana u Siriju.
Mislim da im je u ovom trenutku Kina mnogo bitnija od Rusije jer veci deo ekonomskog kolaca se "odliva" u Kinu a SAD vlada smatra da to pripada njoj.

Obaranjem Al Assadovog rezima se prekida kontakt Irana sa Libanonom i tada se stvara jedna prijtana atmosfera kod sunnija gdje ce Libanon na kraju se orkenuti sunizmu. Tada ce biti bolje i tada ce Iran biti daleko od sredista Bliskog istoka. To je ono sto zeli Amerika i to je ono sto zele sunnije. Sunnije zele da Bliski istok bude kompaktan i da Bliski Istok bude jak i okrenut sunnizmu kako bi Islam bio jak i kako bi islam bio ono sto se ocekuje od njega. Turska bi mogla izroniti kao jedna islamska super sila i tada bi se mogao razvijati i Egipat koji bi nesto znacio u Africi i Bliskom istoku. To je nesto sto muslimanji zel i smatram da muslimani zele mir i zele da budu sa Amerikom koja zeli da oporavi islamski svijet.
Egipat je dovoljno snazan da moze svaku drzavu napsti jer Egipat je jedna tradicija koja je duga i koja vodi porijeklo od plemenitih ljudi. To je jedna kultura koja je stara i to je jedna kultura koja ima dodirnih tacaka sa Islamom. Zato Islam jenasao plodno tle u Egiptu i Egipat je jaci kad ima islama jer Egipat nikada nece postati nista drugo do Isamska drzava u kojoj ce s erado dolaziti i u kojoj ce ljudi odlaziti u Dzamije da semole i da budu skromno i pridrzavaju se po sunnetu Poslanika s.a.v.s.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back