Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Egipat je zemlja blagostanja i ljepote. Egipat je pun Dzamija, Minareta, kahvedzinica i nargila. To je bas prava zemlja za muslimane. Tamo se muslimani mogu osjecati ugodno i lijepo. Egipat je riznica Islamske nauke. Tamo se uci u skolama Kur'an tako da je to nesto sto daje char toj zemlji i svim muslimanima. Nadam se da ce Egipat pomoci Sirijskim ustanicima jer i Sirija treba izgledati lijepo i treba biti zemlja Islama.
Ало, Египат нема границу са Сиријом...мада нек покуша да је нападне преко Израела!!!:hahaha1:

Mogu stici do Sirije a to je mornaricom direktno iskrcavanje i napad na Latakiju. Zatim moze se stjeci neki sporazum sa Izraelom da Egipat prodje kroz Izraelsku teritoriju. Ipak i Izrael je za to da se Al Assad svrgne. Znaci Egipat ima jaku potporu svijeta.
Egipatska mornarica je manje vise na nivou splavova zato ta ideja odmah pada u vodu.Put preko Izraela je verovatan koliko i sansa da Srbija osvoji svetsko prvenstvo u fudbalu.
Nesto nisam stekao utisak da je Izraelu stalo da smakne Asada.

Pa dobro kad me tjerate da budem jasniji. Znate li da je Egipat skoro spojen sa Saudijskom Arabijom i da njihovo zrakoplovi mogu poletjati iz Saudijske Arabije kao i da pjesadija moze ici od Saudijske Arabije, Jordana i direktno za Siriju.

:rotf:
Египат нема морнарицу сем неколико патролних бродова, за разлику од Сирије.
Мада могу да пливају!
:cepanje:

The Egyptian Navy is the maritime branch of the Egyptian Armed Forces. It is the largest navy in Africa and the Arab World, and is the ninth largest in the world measured by the number of vessels.

http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_Navy

350px-USS_Fahrion_FFG-22.jpg

350px-USS_Kirk_(FF-1087)_UNREP.jpg

Za one koji ne znaju engleski jezik, clanak kaze, Egipat ima najsnazniju mornaricu u Africi i Arapskom svijetu i egipatska mornarica je deveta po snazi u svijetu. Toliko o srpskim lazima da muslimani nemaju mornaricu nego imaju samo splavove.

Poslednja izmena:
The Egyptian Navy is the maritime branch of the Egyptian Armed Forces. It is the largest navy in Africa and the Arab World, and is the ninth largest in the world measured by the number of vessels.

Za one koji ne znaju engleski jezik, clanak kaze, Egipat ima najsnazniju mornaricu u Africi i Arapskom svijetu i egipatska mornarica je deveta po snazi u svijetu. Toliko o srpskim lazima da muslimani nemaju mornaricu nego imaju samo splavove.
Африка ти је стварно репер за морнарицу!Нема брода млађег од 20 година, а већина је преко 4 банке.
И још под командом исламиста!!!

Kao sto mozemo vidjeti Egipatska mornarica je jaka i ona je na devetom mjestu. Inace egipatska armija je deseta armija u svijetu i ujedno najjaca armija u Africi i Arapskom svijetu. Arapi nemaju drugu drzavu na koju se mogu osloniti nego samo na Egipat. To je ako budemo pricali o nekom nacionalnom povezivanju a na bazi Islama Arapi imaju Tursku koja je sada puno jaka drzava i imaju jaku armiju. Ipak Egipat je snazan i onmoze utjecati na to da se svrgne rezim u Siriji gdje bi tada Sirija postala mjesto Islama i slatkih ezana. Mislim da je svakom Arapinu sladje kad mu pomogne sam Arapin jer Arapi mnogo vole svoje porijeklo i mnogo vole svoj jezik. Naravno da i mi ostali muslimani nearapi volimo arapski jezik i Arape jer mi pokusavamo da slijedimo tu tradicju i mi u Arape gledamo kao na islamske ucitelje. Bilo bi mi drago kad bi Egipat krenuo u borbu da oslobodi Siriju. Tada bi se u Siriji moglo nesto uciniti i Sirija bi mogla da postane Islamskom zemljom gdje bi svi ljudi klanjali i gdje bi svi ljudi nakon Dzamije odlazili u kahvedzinice. Vjerujem da Rusija ne bi mogla sprijeciti Egipatsku vojsku da oslobodi Siriju jer Rusija to ne bi smjela od Amerika koja zeli da se svrgne zlocinac Al Assad. Svi znamo da je Al Assad drugi Milosevic i vjerujem da ce on zavrsiti kao Gadhafi.

Kao sto mozemo vidjeti Egipatska mornarica je jaka i ona je na devetom mjestu. Inace egipatska armija je deseta armija u svijetu i ujedno najjaca armija u Africi i Arapskom svijetu. Arapi nemaju drugu drzavu na koju se mogu osloniti nego samo na Egipat. To je ako budemo pricali o nekom nacionalnom povezivanju a na bazi Islama Arapi imaju Tursku koja je sada puno jaka drzava i imaju jaku armiju. Ipak Egipat je snazan i onmoze utjecati na to da se svrgne rezim u Siriji gdje bi tada Sirija postala mjesto Islama i slatkih ezana. Mislim da je svakom Arapinu sladje kad mu pomogne sam Arapin jer Arapi mnogo vole svoje porijeklo i mnogo vole svoj jezik. Naravno da i mi ostali muslimani nearapi volimo arapski jezik i Arape jer mi pokusavamo da slijedimo tu tradicju i mi u Arape gledamo kao na islamske ucitelje. Bilo bi mi drago kad bi Egipat krenuo u borbu da oslobodi Siriju. Tada bi se u Siriji moglo nesto uciniti i Sirija bi mogla da postane Islamskom zemljom gdje bi svi ljudi klanjali i gdje bi svi ljudi nakon Dzamije odlazili u kahvedzinice. Vjerujem da Rusija ne bi mogla sprijeciti Egipatsku vojsku da oslobodi Siriju jer Rusija to ne bi smjela od Amerika koja zeli da se svrgne zlocinac Al Assad. Svi znamo da je Al Assad drugi Milosevic i vjerujem da ce on zavrsiti kao Gadhafi.

.....................:pop::pop::pop:

Egipat je zemlja koja obecava i koja ce biti uzor svim Islamskim zemljama. Egipat ce imati dobre odnose sa svima i bit ce Americki saveznik. Egipat je i sada Americki saveznik tako da Egipat ima ugleda u svijetu. Morsi je divan covjek koji je preporodio Egipat. Zato Egipat ce raditi na tome da ojaca ekonomiju i da Egipat postane jednom pozeljnom zemljom za zivot.

egypt.gif

Mapa Egipta

Egipat je jedno srediste kulture i to je prva drzava u svijetu. Naime Egipat je prva drzava i prva civilizacija u svijetu koja je osnovana 3150 godine p.n.e. a Mesopotamija je osnovana 3100 godine p.n.e. To su prve drzave i prve civilizacije. Zato, meni je drago sto je Egipat postao muslimanski i sto se sirom zemlje vijore minareti.

Arapi imaju puni legitmitet da svrgnu Sirijski rezim. Zato smatram da Egipat ima snage jer on ima snazniju vojsku od Izraela. Izrael samo sto ima nuklearno oruzje ali jacinom vojske je Egipat ispred Izraela. Egipat bi se vratio naa svjetsku scenu kao jedna sila kad bi Siriju oslobodio. Tada bi Egipat predstavljao nesto i bio bi ispred svih Arapskih drzava. da ne govorim da je Egipat jedna jaka zemlja koja ima tradiciju i koja ima snazan Islam. Zato se radujem Egipatskom angazmanu povodom Sirije.

Zar ti nisi gledao film snimljen 1967 pod nazivom "Six-Day War" iliti u prevodu "Izrael kara Egipat 6 dana"?

egypt.gif

Mapa Egipta

Egipat je jedno srediste kulture i to je prva drzava u svijetu. Naime Egipat je prva drzava i prva civilizacija u svijetu koja je osnovana 3150 godine p.n.e. a Mesopotamija je osnovana 3100 godine p.n.e. To su prve drzave i prve civilizacije. Zato, meni je drago sto je Egipat postao muslimanski i sto se sirom zemlje vijore minareti.

Koptima nije drago, a oni su jedini pravi naslednici starog Egipta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back