Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Ти си се синоћ дефинитивно дискредитовао.Asadovci uhvaceni na delu, lansiraju raketu sa kanisterom na vrhu.
Ако ти је још неко и веровао од синоћ си угасио.
Реално.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ти си се синоћ дефинитивно дискредитовао.Asadovci uhvaceni na delu, lansiraju raketu sa kanisterom na vrhu.
Gde je njofra!?
Sinoc plasira vesti o asadu u teheranu sa nekog slj izvora a evo proslo pola Dana I ni arapski, ni iranski FARS, ni al dzazira, niko ziv nijedna strana nije javila nista....
Ako je kod nekoga I stekao reputaciju za info koji dostavlja, sada se sa ovim fijaskom srozao na nulu....
MOSAD![]()
Posle su to preneli Izrealski mediji pozivajuci se na njih, pa onda ja ovde.Nije lijepo vrijeđati, ja nisam nikoga uvrijedio.CINJENICA je da su Rusi ispalili Asada za sve osim moralne podrške. Karta pojašnjava sve - potreban je Obamin znak "udri". Dva nosača aviona, gomila razarača
..
Pa Obama ce ga izvadi a Putin ce kaze aaaaaa
To bi bila ruska strategija
SSSR probao sa "old school" tehnikom pa je za 9 godina podvio rep nbakon što je poginulo 32 000 boraca SSSR-a i savezničke vojske Avganistana.
Koliko je to Natovaca izginulo za 12 godina ( i još se nisu povukli) ...3 000, 4000 ?
Na osnovu onoga što se dešava trenutno.
Evo ga sad Garavi na CNN-u, kaze da jos nije doneo odluku...
Ma ne moze nas Srbe da smisli, pa mu se pricinjava da je Asad Srbin..
Oh, poštovani Boro, smiri se malo...
Hajde da vidimo šta Rusi kažu o ovom pitanju:
"Технолошки продор у експлоатацији уљних шкриљаца довео је до тога да би још ове године САД могле да престигну Русију и Саудијску Арабију у производњи нафте. Велики извозници нафте, као што су Русија и земље Блиског истока, могле би да претрпе значајне губитке уколико се не укључе у ову енергетску трку. "
http://ruskarec.ru/economics/2013/03/12/naftna_alhemija_u_energetskom_ratu_20685.html
Znači, u martu ove godine dotična proizvodnja nije propala...naprotiv...
Ja znam da ti moraš biti veći katolik od pape, i imam za tebe razumevanja, ali ipak više volim da o tome šta Rusi misle o nečemu čujem i pročitam od njih, a ne od tebe...
Jbga, izvini...![]()
Originalni izvor informacije je bila najveca novinska kuca u Libanu bliska Hezbulahu i Asadu, postavio sam ti original njihov link na arapskom idi pa pogledajPosle su to preneli Izrealski mediji pozivajuci se na njih, pa onda ja ovde.
Kada ovde svi uzimaju vest od juce o Del Ponte koju je objavila Agencija Irackog Kurdistana(!?) kao sveto pismo u koje ne treba sumnjati, zasto onda ni ja ne bi mogao da koristim najvecu novinsku agenciju Libana kao izvor.
U ostalom ko zna sada sa sigurnoscu gde je Asad u trenutku kada se ocekuje bombardovanje?
САД нису војно најјача сила. Не постоји најјача војна сила са савременом војном технологијом.
Ako Ameri sa Englezima i Francuzima napdnu Siriju, to onda znaci da imaju informaciju da Rusi nece intervenisati. Rusi su sa svoje strane valjda dovoljno svesni da ako puste Asada niz vodu, da ce (bez obzira na bilo kakve druge koristi koje iz toga mozda izvuku) ispasti u ocima celog sveta kao savrseno nepouzdan saveznik, a to im na duzi rok nikako ne odgovara. Medjutim, kao sto @simple minds rece, Ameri sebi ne mogu da priuste nekakvu ozbiljnu intervenciju i verovatno polazu nade u precizno oruzje i rakete, cime bi eventualno pomogli pobunjenicima. Iz tog razloga mi se cini da mozda Rusi sa svojim informacijama procenjuju da ova akcija USA/UK/FR nece uticati na konacni ishod rata u Siriji, a da ce zapadne saveznike naterati da se povuku i uknjize de facto poraz, sto bi promenilo neke druge odnose u svetu. Sta je onda to sto Rusi znaju i zbog cega su uvereni da Asad nece izgubiti ovaj rat ? Sta je onda to sto Amere cini ubedjenim da ce njihova intervencija dovesti do preokreta u Siriji i pobede pobunjenika ?
Mozda ni jedni ni drugi ne racunaju na konacnu pobedu i mozda je ova operacija smisljena samo da poboljsa pegovaracke pozicije pobunjenika, ali i da ih zaduzi da prihvate resenje koje im predlozi Zapad, kao i da malo vise pritisne Asada da bude popustljiviji u mirovnim pregovorima. To je neka vrsta win-win situacije u kojoj i Zapad i Rusi izlaze neposramljeni, zadrzavaju deo svojih interesa i uticaja, a istovremeno i pobunjenici i Asad mogu da proglase da su izborili ono za sta su ratovali. Da li ce to voditi podeli Sirije kao sto se spekulisalo i kakvom drugom scenariju, to sada ne mozemo da znamo.
Druga varijanta je da Rusi cine veliku gresku i da ce posle asadovog poraza znacajno izgubiti uticaj u svetu, a da ce Amerikanci taj uticaj znacajno povecati i to vrlo jeftino.
Ne verujem u varijantu u kojoj ce se Zapad znacajnije vojno angazovati u Siriji, jer jednostavno tu skupu zabavu sebi ne mogu da priuste u ovom trenutku.
Jedina stvar koja je sigurna je da jeAl Kaida jedina koja sigurno profitira, bez obzira na ishod.
e moj Boro....ja jesam za UCLANJENJE u EU. za NATO nisam a to bi bilo onaj deo "atlantista". ja vidim korist u tome za svoju drzavu. sa druge strane za UJEDINJENJE sa Rusima je...koliko? i koja korist od toga?
Izgleda da neće biti intervencije. http://www.pressonline.rs/svet/glob...i-odbio-primenu-vojne-sile-protiv-sirije.html
-------------------------------------------Svet je tada imao srece sto se Amerika umesala u ww2. Da nije bilo nje, Nemacka bi dobila taj rat, budite realni. Od tada ameri su skrenuli sa puta...
)...Da nije bilo nje, Nemacka bi dobila taj rat, budite realni. ...
To je bila dezinformacija arapskih medija.
Crvene beretke = Sirijska Republikanska Garda.
Zapovednik Asadov madji brat Maher al-Assad.
Dakle, sve je jasno.
Vama, nažalost, nikada ništa nije bilo jasno. Sve ste pobrkali, po svom starom, lošem običaju. Komandant Republikanske garde nije Maher al-Assad, već general-major Shoaeb Suleiman. Brigadni general Maher al-Assad je komandant 42. brigade iz sastava 4. oklopne divizije, čiji je, pak, komandant general-major Mohamed Ali Durgham.