Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde je njofra!?

Sinoc plasira vesti o asadu u teheranu sa nekog slj izvora a evo proslo pola Dana I ni arapski, ni iranski FARS, ni al dzazira, niko ziv nijedna strana nije javila nista....

Ako je kod nekoga I stekao reputaciju za info koji dostavlja, sada se sa ovim fijaskom srozao na nulu....

MOSAD :lol:

Originalni izvor informacije je bila najveca novinska kuca u Libanu bliska Hezbulahu i Asadu, postavio sam ti original njihov link na arapskom idi pa pogledaj :) Posle su to preneli Izrealski mediji pozivajuci se na njih, pa onda ja ovde.

Kada ovde svi uzimaju vest od juce o Del Ponte koju je objavila Agencija Irackog Kurdistana(!?) kao sveto pismo u koje ne treba sumnjati, zasto onda ni ja ne bi mogao da koristim najvecu novinsku agenciju Libana kao izvor.
U ostalom ko zna sada sa sigurnoscu gde je Asad u trenutku kada se ocekuje bombardovanje?

Poslednja izmena:
SSSR probao sa "old school" tehnikom pa je za 9 godina podvio rep nbakon što je poginulo 32 000 boraca SSSR-a i savezničke vojske Avganistana.

Koliko je to Natovaca izginulo za 12 godina ( i još se nisu povukli) ...3 000, 4000 ?

zaboravljas da su talibane svesrdno pomagali bivsi zapadni prijatelji i rusi su se povukli.sad ti bivsi prijatelji gube na svim frontovima od tih talibana(bez ruske pomoci) i bice uskoro gadne bezanije.

- - - - - - - - - -

Na osnovu onoga što se dešava trenutno.

a sta se to desava?

Oh, poštovani Boro, smiri se malo...:per:

Hajde da vidimo šta Rusi kažu o ovom pitanju:

"Технолошки продор у експлоатацији уљних шкриљаца довео је до тога да би још ове године САД могле да престигну Русију и Саудијску Арабију у производњи нафте. Велики извозници нафте, као што су Русија и земље Блиског истока, могле би да претрпе значајне губитке уколико се не укључе у ову енергетску трку. "

http://ruskarec.ru/economics/2013/03/12/naftna_alhemija_u_energetskom_ratu_20685.html

Znači, u martu ove godine dotična proizvodnja nije propala...naprotiv...:per:

Ja znam da ti moraš biti veći katolik od pape, i imam za tebe razumevanja, ali ipak više volim da o tome šta Rusi misle o nečemu čujem i pročitam od njih, a ne od tebe...:per:

Jbga, izvini...:hahaha:

zato schel prodaje svoje deonice ,ne isplate se.kad bi malo bolje razmislio onda bi svatio da je uvek jeftinije ono sto dobijes dzabe nego nesto u sto moras da ulazes novac.po rusiji nafta pliva,samo je treba pokupiti,a za skriljce treba malo zesca tehnologija

Originalni izvor informacije je bila najveca novinska kuca u Libanu bliska Hezbulahu i Asadu, postavio sam ti original njihov link na arapskom idi pa pogledaj :) Posle su to preneli Izrealski mediji pozivajuci se na njih, pa onda ja ovde.

Kada ovde svi uzimaju vest od juce o Del Ponte koju je objavila Agencija Irackog Kurdistana(!?) kao sveto pismo u koje ne treba sumnjati, zasto onda ni ja ne bi mogao da koristim najvecu novinsku agenciju Libana kao izvor.
U ostalom ko zna sada sa sigurnoscu gde je Asad u trenutku kada se ocekuje bombardovanje?

Šta imaš protiv Južnog Kurdistana? On je de fakto nezavisna zemlja, sa vojskom većom no trenutna Asadova armija. Uostaom, Južni Kurdistan će imati važnu ulogu u raspadu Turske,

Evo kakvim protiv brodskim raketama Iran raspolaže

http://english.alahednews.com.lb/essaydetails.php?eid=20478&cid=269#.Uh59DxvIYXH

Grafik je napravljen tako da moćete raketama tući razarač xD

САД нису војно најјача сила. Не постоји најјача војна сила са савременом војном технологијом.

nisam mislio samo na ameriku,jer ona ima kompletan NATO iza sebe.hteo sam reci da je nekad i ljuba zemunac bio najjaci,imao nesto kao NATO iza sebe pa se neko ipak usudi protiv njega.po nekim rezonima ovde ,ako je Amerika jaka niko nebi smeo da se suprotstavi.svi bi trebalo da cute i aminuju,da mazohisticki trpe njen teror(velikim slovima) a ovamo se kunu u DEMOKRATIJU.dok se god suprostavljas teroru,dobices mozda po nosu,ali imas sansu da te ostave na miru, ,ali ako popustis uvek ce te tuci

Ako Ameri sa Englezima i Francuzima napdnu Siriju, to onda znaci da imaju informaciju da Rusi nece intervenisati. Rusi su sa svoje strane valjda dovoljno svesni da ako puste Asada niz vodu, da ce (bez obzira na bilo kakve druge koristi koje iz toga mozda izvuku) ispasti u ocima celog sveta kao savrseno nepouzdan saveznik, a to im na duzi rok nikako ne odgovara. Medjutim, kao sto @simple minds rece, Ameri sebi ne mogu da priuste nekakvu ozbiljnu intervenciju i verovatno polazu nade u precizno oruzje i rakete, cime bi eventualno pomogli pobunjenicima. Iz tog razloga mi se cini da mozda Rusi sa svojim informacijama procenjuju da ova akcija USA/UK/FR nece uticati na konacni ishod rata u Siriji, a da ce zapadne saveznike naterati da se povuku i uknjize de facto poraz, sto bi promenilo neke druge odnose u svetu. Sta je onda to sto Rusi znaju i zbog cega su uvereni da Asad nece izgubiti ovaj rat ? Sta je onda to sto Amere cini ubedjenim da ce njihova intervencija dovesti do preokreta u Siriji i pobede pobunjenika ?

Mozda ni jedni ni drugi ne racunaju na konacnu pobedu i mozda je ova operacija smisljena samo da poboljsa pegovaracke pozicije pobunjenika, ali i da ih zaduzi da prihvate resenje koje im predlozi Zapad, kao i da malo vise pritisne Asada da bude popustljiviji u mirovnim pregovorima. To je neka vrsta win-win situacije u kojoj i Zapad i Rusi izlaze neposramljeni, zadrzavaju deo svojih interesa i uticaja, a istovremeno i pobunjenici i Asad mogu da proglase da su izborili ono za sta su ratovali. Da li ce to voditi podeli Sirije kao sto se spekulisalo i kakvom drugom scenariju, to sada ne mozemo da znamo.

Druga varijanta je da Rusi cine veliku gresku i da ce posle asadovog poraza znacajno izgubiti uticaj u svetu, a da ce Amerikanci taj uticaj znacajno povecati i to vrlo jeftino.

Ne verujem u varijantu u kojoj ce se Zapad znacajnije vojno angazovati u Siriji, jer jednostavno tu skupu zabavu sebi ne mogu da priuste u ovom trenutku.

Jedina stvar koja je sigurna je da jeAl Kaida jedina koja sigurno profitira, bez obzira na ishod.

ima jedna varijanta koju niko ne spominje.a sta ako rusi pocnu tuci po opoziciji?

A 'targeted strike' on Syria by the US would be nothing but an act of war, former Congressman Dennis Kucinich said, adding that an airstrike on President Assad’s anti-radical Islamist forces would mean the US Air Force was supporting Al-Qaeda.
Bombing Syria would make US pilots ‘Al-Qaeda's air force’ – Kucinich
rt.com
Kucinich, a prominent anti-war politician who has consistently opposed America’s military involvement in Iraq and

e moj Boro....ja jesam za UCLANJENJE u EU. za NATO nisam a to bi bilo onaj deo "atlantista". ja vidim korist u tome za svoju drzavu. sa druge strane za UJEDINJENJE sa Rusima je...koliko? i koja korist od toga?

ako hoces u EU onda MORAS u NATO.zasto na jednom mestu govoris o uclanjenju, a na drugom mestu o ujedinjenju?i EU i RUSIJA prave zajednicu drzava.rusija nezavisnu zajednicu, a EU hoce evropsku uniju.za par godina Evropa,kao Amerika jedna drzava.

article-2404550-1B81058D000005DC-591_634x419.jpg

Svet je tada imao srece sto se Amerika umesala u ww2. Da nije bilo nje, Nemacka bi dobila taj rat, budite realni. Od tada ameri su skrenuli sa puta...
-------------------------------------------
"Misljenja su ko guzice - svako ga ima".
Jesi li ti ucio istoriju u Ameriku pa tako nesta izvalis.
Nakon sto su milioni Rusa (i Nemaca) izginuli na istocnom frontu i pri situaciji da kad su svabe bile u panicnom povlacenju na svim frontovima a Rusi sve blizi Nemackoj - e tada, pet godina nakon izbijanja rata "saveznici" odlucuju da otvore drugi front. I to da bi zaustavili vec porazene svabe, a Rusi sa svih strana naviru u Evropu!? Jedini razlog za ukljucivanje Amerike u rat je zaustavljanje Staljina i podela sfera uticaja u Evropi. Neka te je sramota onih 20-30 miliona Rusa izginulih u II svetskom ratu da bi ti sada mogao ovako da baljezgas.
(
...Da nije bilo nje, Nemacka bi dobila taj rat, budite realni. ...
)
U Evropu usli nakon sto je Nemcima vec slomljena kicma, a na istoku da nisu bacili atomke, nikad ne bi ni zavrsili rat. Eeeej, ludaci bacili atomske bombe na gradove a ti kazes da su tek posle skrenuli!?
Kad si vec tako pametan znas li da su u stvari Poljaci napali Nemacku prvi, a da su tek onda Svabe u odbrani svojih interesa morali da odgovore na Poljsku agresiju. Tako je bilo - ne zvao se ja Lorimer.

http://1.***************/-BpQno1YxPGA/Uh5HtVCCPZI/AAAAAAAAFJU/PY2NIf1sPd8/s1600/1.jpg
http://1.***************/-sQH3FWOqtF8/Uh5InXsoPYI/AAAAAAAAFJo/cyWRIrn1Qao/s1600/3.jpg
http://4.***************/-hBjTMowJ_Mo/Uh5I-OterSI/AAAAAAAAFJw/kMVwEXbisr4/s1600/4.jpg
http://1.***************/-4OTOgvb60rU/Uh5JerSVjcI/AAAAAAAAFJ4/nS4rtCWcsVU/s1600/5.jpg

Crvene beretke = Sirijska Republikanska Garda.
Zapovednik Asadov mladji brat Maher al-Assad.
Dakle, sve je jasno.

Poslednja izmena:
Crvene beretke = Sirijska Republikanska Garda.
Zapovednik Asadov madji brat Maher al-Assad.
Dakle, sve je jasno.

Vama, nažalost, nikada ništa nije bilo jasno. Sve ste pobrkali, po svom starom, lošem običaju. Komandant Republikanske garde nije Maher al-Assad, već general-major Shoaeb Suleiman. Brigadni general Maher al-Assad je komandant 42. brigade iz sastava 4. oklopne divizije, čiji je, pak, komandant general-major Mohamed Ali Durgham.

Vama, nažalost, nikada ništa nije bilo jasno. Sve ste pobrkali, po svom starom, lošem običaju. Komandant Republikanske garde nije Maher al-Assad, već general-major Shoaeb Suleiman. Brigadni general Maher al-Assad je komandant 42. brigade iz sastava 4. oklopne divizije, čiji je, pak, komandant general-major Mohamed Ali Durgham.

Maher al-Assad (Arabic: ماهر الأسد, born 8 December 1967) is a Syrian general and commander of the Republican Guard and the army's elite Fourth Armored Division, which together with Syria's secret police form the core of the country's security forces
http://en.wikipedia.org/wiki/Maher_al-Assad

Najmocniji covek u Siriji posle brata Bashara, de facto komadant republikanske garde.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back