Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rats-20130718-x700-300x168.jpg

Ahrar el-Sam u svojoj izjavi objavljenoj na internetu navodi da deluju protiv ‘pro-Asadovih’ kurdskih snaga a ne protiv kurdskog naroda.

E dobro, ako su tako naveli :kafa:

keri lavrov.jpg

Кери: У преговорима мора учествовати Асад
Несугласице по питању Сирије неопходно је искоренити у току преговора у којима мора да учествује и сиријски председник Башар ел Асад, изјавио је амерички државни секретар Џон Кери након петочасовног састанка међународне групе за Сирију у Минхену.

Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20160212/1103178187/minhen-pregovori-sirija.html#ixzz3zvj55cvf

"Teroristi beže, ruska pomoć nas vodi do pobede"

Alepo -- Godine žestokih sukoba pretvorile su stari deo sirijskog grada Alepo u naselje prepuno kršom i prašinom, prenosi CNN.

IZVOR: B92, CNN ČETVRTAK, 11.02.2016.

"Ako sada ne uspemo – užasni rat će potrajati"
Dopisnik američke televizije je obišao grad u kome se vode velike borbe snaga sirijske vojske i naoružane opozicije, grad koji je nekada bio industrijski i kulturni centar regije.

“Nekada širom sveta poznati hotel Kan al-Vazir je spaljen do temelja, dok prolazimo kroz puste hodnike zraci sunca prodiru kroz polomljena stakla. Na ulicama okolo nalaze se uništene zgrade, za koje smo mislili da nisu ništa drugo nego napuštene ruine. Otkrili smo da ljudi i dalje tamo žive“, navodi se u reportaži.

Komandant snaga lojalnih sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu rekao je da ne može da se seti kada je moral u vojsci bio bolji.

“Stvari su se značajno promenile, teroristi sada beže ka Turskoj, beže od Sirijaca i naših saveznika. Samo je pitanje meseca kada ćemo odneti konačnu pobedu, zahvaljujući ruskoj podršci. Ne možete da nas pobedite, mi smo odlučni u tome da želimo da pobedimo i mi smo lojalni predsedniku Asadu“, naveo je vojnik koji se predstavio kao Abu Muhamed.

Tokom razgovora iznad glava novinara i vojnika konstantno su preletali vojni avioni, a eksplozije su se čule svakog momenta.

“Pobunjenici su samo nekoliko metara dalje od nas. Pokušavaju da se iskradu, ali kada ih otkrijemo, oni padaju“, rekao je snajperista.

Sa druge strane, pripadnici opozicije kažu da su ih napadi ruskih aviona, iranskih milicija i sirijske vojske jednostavno “zaklali“.

Deir Ezzor tribes fight back against ISIS: Aisha Hospital captured

On Thursday morning in eastern Deir Ezzor, local tribal fighters carried out a powerful assault on the Islamic State of Iraq and Al-Sham’s (ISIS) positions at their main headquarters inside the city of Albukamal near the Iraqi border-crossing into the Al-‘Anbar Governorate. According to government sources that remain in contact with the Sheitat Tribesmen, the tribal fighters established full control over the ‘Aisha National Hospital after a violent battle with the ISIS terrorists who converted this medical facility into a military base. The source added that the local tribal fighters also carried out several attacks around the ‘Aisha Hospital’s large neighborhoods, while Russian fighter jets provided the necessary back-up to crush ISIS’ resistance against the Deir Ezzor popular committees inside the city of Albukamal.

http://www.almasdarnews.com/article/deir-ezzor-tribes-capture-aisha-hospital-in-albukamal/ | Al-Masdar News

rats-20130718-x700-300x168.jpg

Ahrar el-Sam u svojoj izjavi objavljenoj na internetu navodi da deluju protiv ‘pro-Asadovih’ kurdskih snaga a ne protiv kurdskog naroda.

Znači, Erdogan ih impresionirao. Kakav pametan odabir.
No dobro... Očito je da onaj kojeg koza jednom opčini, uvijek joj se vraća.

- - - - - - - - - -

Navodno postignut dogovor velikih sila o primirju koje treba da pocne za oko nedjelju dana. Primirje se ne odnosi na IS i Al Nusru.

E sad ćete vidjeti što će Rusi tek od njih činiti. Dolazi vrijeme u kojem će se spoznati realna snaga neumjerenih kozojeba.

Poslednja izmena:
Jel ovo izjavljuje ista osoba:

Pogledajte prilog 373688
Кери: У преговорима мора учествовати Асад
Несугласице по питању Сирије неопходно је искоренити у току преговора у којима мора да учествује и сиријски председник Башар ел Асад, изјавио је амерички државни секретар Џон Кери након петочасовног састанка међународне групе за Сирију у Минхену.

Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20160212/1103178187/minhen-pregovori-sirija.html#ixzz3zvj55cvf

A samo prije tri dana:

Dakle, u kakvom su kaosu ti Amerikanci, pa to je nečuveno!

Bogami izgleda da su se Rusi i Iranci ozbiljno zabrinuli Tursko-Saudijskim pripremama pa sad najavljuju primirje.

Zasto ga recimo nisu najavljivali, pre mesec dana?

No ja mislim da vam je sad kasno za mir. Bice veselo.

Nespretan ti pokušaj iritacije drugih. Smisli nešto ozbiljnije!
Nije ti palo na um da Rusi pružaju prigodu "umjerenima" za razmisliti kamo ig sve ovo vodi ukoliko se nastavi dosadašnja kampanja.
Sem toga, posao u Aleppu se privodi kraju i Asad već sad mora imatu u vidu kako na što učinkovitiji način pregrupirati snage i preusmjeriti kretanje na druge pravce.
Tebe kad pročitam, a da ne znam što se zbiva na terenu, stekao bi dojam da je Al Nusra okružila i Moskvu.

Nego, sad će im Asad ponuditi uvjete da iziđu na čistinu s gaćama na motki... divje budale će naravno to odbiti i nastaviti po svome (računajući i dalje na konkretnu potporu Zapada - koja nikad stići neće). Zatim će Rusi, Iran i Asad imati potpuni politički refresh starih razloga zbog kojih su ove i počeli mlatiti pa će samo dovršiti već započeto. Ovo ti je otprilike nešto kao sudijski time-out dok sudac broji protivniku u nockdownu. Nešto kao kratak osvrt na suca prije no što grogi takmacu zadaš fatalan zadnji udarac drito "među rogove".

Poslednja izmena:
Po ovome se vidi koliko Rusima stvarno lupa srce :lol:

Medvedev: ajmo da pregovaramo

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/medvedev-pregovori-umjesto-novog-svjetskog-rata

Pregovori će biti otprilike ovakvi:
"Evo vam naši uslovi za sporazum, a vi razmislite, NE O NJIMA, već samo o tomu dal vam dosta batina ili da mi nastavimo?"

- - - - - - - - - -

A *******, ne mogu da beže i gađaju tenkove u isto vreme :mrgreen:
Ako se bježeći dovoljno kvalitetno useru od straha, možda će i tenkovi za njima proklizati po terenu i usporiti za ponovno gađanje TOW-om!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back