Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jos jedne interesantne stvarcice na mapi, a to je:

To je onaj najuzi deo izmedju Sheik Maksuda (deo Alepa koji drze Kurdi) i Tel Madafe. Izgleda da hoce da ih tu stisnu i da podele sam Alepo na dva dela, tj. da odseku sam centar od sire okoline.

Sirina je oko 2km, sto je mnogo, ali olaksavajuca okolnost je da je u pitanju industrijska oblast, i ima dosta brisanog prostora.

Uz to, napreduje se ka Tabki:

Pogledajte prilog 373702

NAPOMENA: Strelice NISU MOJE, originalno su na karti, ja sam samo uhvatio kadar.

Slobodno ti crtaj strelice.
Nije to krivicno delo kakvim se predstavlja :)

Opsta ofanziva juzno od Zahre, izgleda hoce da okruze Bajanun, pa na Anadan.
I to je to! To bi bio kraj svih nada "umjerenjaka" u gradu, a onda nek "pregovaraju!!
Još samo da Asad zatvori ISIS zauzimanjem baze Al Tabqah i ISIS ga je popušio barem kada je riječ o njihovoj avanturi u Siriji.
Kurdi drže jedini prijelaz preko Eufrata, Rusi divljake deru iz zraka, Asad nakon Aleppa prebacuje jedinice ka ISIS-u kojemu je odstupnica i logistika postaje potpuno blokirana Eufratom... Gadna pushiona u najavi.

Poslednja izmena:
Izgleda da ozbiljno hoce da odseku centar Alepa od okoline, da prekinu "puza". Videcemo da li ce uspeti, ili samo sire koridor.

Možda i nije pametno zatvoriti Aleppo. Vjerujem da bi bilo bolje samo taktički suziti taj prolaz i započeti potiskivanje protivnika izvan gradskoga jezgra. Sve ovisi o procjeni koliki fanatici drže protivničke položaje u gradu. Ako su to neki ludaci, treba im suženjem koridora dati mogućnost za taktičko odsupanje i time izbjeći svoje vjerojatno veće gubitke tokom gradske ofenzive.
Ionako, ak se neptijatelji istjera izvan grada, ostat će na čistini paa... znase... Rusi odozgo.

Možda i nije pametno zatvoriti Aleppo. Vjerujem da bi bilo bolje samo taktički suziti taj prolaz i započeti potiskivanje protivnika izvan gradskoga jezgra. Sve ovisi o procjeni koliki fanatici drže protivničke položaje u gradu. Ako su to neki ludaci, treba im suženjem koridora dati mogućnost za taktičko odsupanje i time izbjeći svoje vjerojatno veće gubitke tokom gradske ofenzive.
Ionako, ak se neptijatelji istjera izvan grada, ostat će na čistini paa... znase... Rusi odozgo.

To je moja pretpostavka, ne znam zasto bi inace bas tu udarali.

Što se tiče Alepa, ne verujem da će ići na zatvaranje, bar ne u ovoj fazi.
Kredibilna pretnja opkoljavanjem i uvođenjem stvarne blokade može imati efekat slabljenja odbrane džihadista u samom Alepu, jer će se povući/pobeći oni malodušniji/nedovoljno odlučni/motivisani/plaćeni za odbranu do kraja...

#SAA/#NDF установили контроль над Tal Madakhah после наступления с Tal Абу Зайн вдоль #Ithriyah #Raqqaшоссе .

CbALCF9W0AAicnm.jpg

- - - - - - - - - -

Što se tiče Alepa, ne verujem da će ići na zatvaranje, bar ne u ovoj fazi.
Kredibilna pretnja opkoljavanjem i uvođenjem stvarne blokade može imati efekat slabljenja odbrane džihadista u samom Alepu, jer će se povući/pobeći oni malodušniji/nedovoljno odlučni/motivisani/plaćeni za odbranu do kraja...

5a2f4d0f8842.png

- - - - - - - - - -

Ebu kozoebe i na samoj Sirijsko -Irackoj granici !

Htedoh reci, da mi je izglednije da ce dzihadistickom delu Alepa pritiskati koridor, sužavati, rokati po saobraćaju, ali ga još uvek neće prekidati.
Takav pritisak bi oslabio džihadističke snage u samom gradu i olakšao obračun kada se stvarno bude krug zatvorio

- - - - - - - - - -

Ebu kozoebe i na samoj Sirijsko -Irackoj granici !

Ovo sa Al Bukamalo i Takbom su pravi black swans poslednjih sedam dana

Ne znam zasto SAA malo ne "sara". Ok, tuda ne ide, nastavis da napadas ali prosiris dejstva na drugom mestu. Recimo, ja bih napao sada i Zuvejkat i Kbanu, to je jugoistocno od Kinsabe, i to su neka mala mesta. Pa kad to uzmem, napadam Kinsabu sa jugoistoka, plus sa juga. Razvuces lepo teroriste i udri.

A ako imaju snaga, napadnes i Sirmaniju u isto vreme. I tako ih drzis vezane da moraju da biraju gde ce da se brane. Ako ima uslova, napao bih ih duz cele zapadne granice Idlib enklave, saveznicka avijacija moze tu u jednom preletu da podrzi i nekoliko frontova buduci da je granica prakticno po pravcu sever-jug.

U isto vreme napad na istocnom frontu, onaj deo juzno od Alepa, Han Tuman i taj deo.

Razvuci ih na sve strane i tamaniti maksimalno moguce. Sad je odlucujuci trenutak, treba ih stisnuti dok su moralno na nuli, moguce da bi bilo i predaja mesta, kao sto su neka vec pokusala da se predaju bez borbe.

sve je to lepo, ali mislis li da asad ima toliko vojske? mene cudi da sada i ovako moze da napada na svim frontovima.verovatno je stiglo neko vece pojacanje da preduhitre americko osvajanje sa svojim satelitima. ako sve osvoje onda je primirje samo jedan formalitet, ako americka koalicija uzme neke delove onda ce se i oni nesto pitati.zato mislim da napadaju na granici iraka, da bi sprecili ulazak drugih

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Severni Alepo:

Heavy Clashes in Ayn Daqnah between Ahrar and Jabha Al-Shamiyah and YPG
- to je mesto izmedju Azaza i Tal Rifata. Ako ga zauzmu, povlacenje terorista juzno od te tacke bice veoma otezano, zapravo morace da idu na Kal Dzibrin. Dok i njega ne zauzmu... :mrgreen:

A borbe se uveliko vode u Azazu, zapravo okolo:

People in Azaz report sound of fighting close to the city as #SDF forces try to take it #Syria

Heavy fighting now between Syrian Democratic Forces (SDF) and Levant Front west of Azaz city on Turkish #Syria border

Heavy clashes between #FSA and #SDF at #Aazaz right now #Aleppo cs #Syria

Al-Shãt checkpoint was the location of clashes, Hospital is now out of service due to #SDF bombardment, #YPG and allies retreated

Medvjedev opleo po svima
preti i upozorava da ce zapad i arapska armija biti odgovorni za izazivanje ww3 ako bi usli u Siriju.
Napada Merkelovu i kaze da je "glupavo da se vrata Evrope sirom otvore muslimanskim teroristima"

sutra dolazi u Minhen, da vidimo sta ce im jos natrljati na nos.

http://web.de/magazine/politik/syrien-konflikt/dmitri-medwedew-warnt-syrien-weltkrieg-31346836

- - - - - - - - - -

Sasvim sigurno. Za sve su Jevreji krivi.
Aj da tako rezonuju stari nacisti Hrvati al Srbi...

Ne izvrci mi reci, ja nisam rekla za sve, ja sam rekla da su vlast i mediji u Nemackoj pod kontrolom Jevreja.
Jel ti imas druge informacije ili mozes da opovrgnes moje?

Medvjedev opleo po svima
preti i upozorava da ce zapad i arapska armija biti odgovorni za izazivanje ww3 ako bi usli u Siriju.
Napada Merkelovu i kaze da je "glupavo da se vrata Evrope sirom otvore muslimanskim teroristima"

sutra dolazi u Minhen, da vidimo sta ce im jos natrljati na nos.

http://web.de/magazine/politik/syrien-konflikt/dmitri-medwedew-warnt-syrien-weltkrieg-31346836

- - - - - - - - - -

Ne izvrci mi reci, ja nisam rekla za sve, ja sam rekla da su vlast i mediji u Nemackoj pod kontrolom Jevreja.
Jel ti imas druge informacije ili mozes da opovrgnes moje?

Mislim da će u odgovoru na Saudijsko zveckanje oružijem (ili blefiranje) Rusija pojačati svoje vojno prisustvo, verovatno kopnenim snagama.... i njihovim lociranjem na neke strateške pozicije oko Homsa npr. ili ka Palmiri. Ali bez punog angažovanja.... do daljnjeg.....

Више од четири година бесни рат у Сирији, док су козољеби и главосече напредовали против легалне Сиријске власти, САД и њихове марионетске лутке Француска, Енглеска и друге државе ни да писну, нити да осуде тај чин него раде оно супротно, дају ветар у леђа терористима. Сада када САА са ваздушном подршком Русије враћа део по део своје земље, САД и већ наведене лутке кмече на све стране. Једно је јасно, терористи су подршку добијали од САД и САД партнера. Сада када губе на бојишту, дај да кмечимо, дај да пустимо ЦНН и ББЦ да снима холивуд сцене.

Што се тиче примирја, да ли стварно овде неко мисле да ће се примирје поштовати?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back