Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo malo da promenim prilicno pesimisticnu sliku koju sam opisao malo ranije.

Latakija:

U nekoliko dubokih prodora osvojeni su Hajat, Wadi i Al Bejda, i od Obina je u toku prodor po severoistocnom pravcu. Sve ovo govori da se ide NA ONAJ CUVENI SPIC SA KOJIM VAS DAVIM OVDE NON-STOP!!!

Dakle, na mapi to izgleda ovako (sa i bez oznaka mesta, da se bolje vidi):

Syria1.jpg

Syria2.jpg

Vidi se da na samom spicu postoji kamp za obuku i to turski, tako da je moguce da im je to cilj - doci do kampa, unistiti ga, odseci Kinsabu sa severa i obezbediti granici ili je bar odseci od iceg bitnog.
Pretpostavljam da onda krece napad na Kinsabu i ciscenje tih odsecenih dzepova.

A onda Sirmanija, pa Dzisr Al Shugur...

Sto se mene tice, malo sam razocaran, imao sam utisak da su krenuli zestoko, padala su naselja i odbrane, a sada opet zatisje, stalo se i u Latakiji i kod El Baba. Ne znam, valjda tako mora, ali imao sam utisak da je nalet bio tako mocan da ce sve pasti za par dana.

Nekako mi se ne svidja ovo zastajanje, imam utisak da im se daje vremena da se pregrupisu i organizuju, ali dobro, pretpostavljam da ima razloga.

Malo me plasi ova Latakija, rekao bih da su Turci tamo ubacili svoje snage, otkako je ubijen onaj ruski savetnik zastalo se. Jeste bio ovaj proboj pre dan-dva, ali nekako sam ocekivao da ce taj deo biti zauzet jos pre 10 dana.
I nimalo mi se ne dopada sto nisu prvo zaokruzili severnim delom granicu, pa onda da ih delju potpuno okruzene. Ovako imam utisak da iz Turske stize pojacanje i da to pravi probleme.

Mozda je, bas zbog toga, tamo sada u toku rat specijalaca - Turci+teroristi+ko zna ko jos u ime NATO protiv SAA+ruskih+saveznickih specijalaca.

Videcemo. Uglavnom sam nestrpljiv, voleo bih da izbiju sto pre na tursku granicu gore severno od Alepa i da KONACNO dodju do ovog roga u Latakiji.

nema potrebe za nestrpljivoscu.od samog pocetka Ruske intervencije ide se lagano.mada sad lagano,SAA je trenutno ofanzivno angazovana na 15 frontova!malo li je/i svuda ih nacinju polako ali sigurno .U ratu nestrpljivi uglavnom ginu.,negolicno mislim da je u pitanju dopuna ljudstva i materijala i odmor jedinica

Освојише ли шта ови из САА немам времена да пратим, 3 дана ништа нисам испратио.

Нешто у кратким цртама, исписали сте превише страна. :mrgreen:

Sve u svemu, dobro.

- LATAKIJA: Lepi prodori u Latakiji (Baradun i okolina Rabije). Oko Kinsabe nista spektakularno
- DARA: Za malo da se predaju Ibta i Dael (gradovi juzno od Seik Miskina). Jos uvek se rasciscava situacija kod An Neyme
- ALEPO SEVER: Kafr Naja pred padom. Trebala da se preda, pa odustali. Krljanje kod Bajanuna. Kurdi oprezno zauzimaju (Deir Dzamal i naselja oko Menag aviobaze)
- ALEPO JUG: Vracena Halidija
- ALEPO ISTOK: izgubljen As Sin i dva sela juzno od njega, dzihadisti prosirili usko grlo
- HOMS: SAA napada severoistok levog dela dzihadisticke enklave
- DAMASK: zbog grube greske komande, dzihadisti ubili 25 vojnika u ist.Guti
- PALMIRA/KARJATAJN: SAA se opet priblizila Karjatajnu. Dosli gotovo na zapadne obronke grada
- DEIR EZZOR: krvavo. bez znacajnih promena
- KURDI generalno: Sprema se napad na Manbidz

Poslednja izmena:
Da jos malo dopunim - front severni Alepo:

#Efrîn: More than 1000 Kurdish fighters from across the canton are heading towards Menagh/Azaz fronts this morning.

Unconfirmed report that the YPG has entered Menagh Airbase

----------->>> Znaci Menagh aerodrom pada danas-sutra, a onda se ide na Azaz. Kurdske snage

Sad jedna losa vest:

Rebels retake Tannurah in northern #Aleppo #Syria

To je ona tromedja juzno od koridora, jugozapadno od Bajanuna.

Ne znam, meni se cini da oni malo "ljuljaju" i vozaju ove teroriste tamo-ovamo, izgleda da ih namame da se otkriju i izadju, rastegnu malo pa ih onda razvale sto avijacijom, sto artiljerijom, sto pesadijom i ponovo zauzmu vec zauzeto, ponekad uz dodatni proboj. Moj utisak. Ili prosto nece da siluju i da po svaku cenu drze 10 kuca koje zauzmu, buduci da su svuda u napredovanju.

MSM narrative: 30k CIVILIANS are fleeing the battlefield. Looks more like 30k MILITANTS to me #Aleppo #Syria

Caw1GvMXEAA42Ev.png

Caw1FsrW0AABdu-.png
Njuške u prvom planu na prvoj slici su najmanje izbeglice, vidi se em da su vojno sposobni em da su sveži i uhranjeni, sve to ova druga slika i potvrđuje, sve ovo sa izbeglicama ovih dna je inscenirano kao proveren sistem kada nekoga hoćeš u svetskoj javnosti da ocrniš...ali jbg, uz Sirijsku vladu i vojsku je Rus...tako da ova loša propaganda neće imati željeni efekt.

Сирија: У припреми одлучујући напад на посљедње упориште милитаната у Алепу

Сиријска војска напредује на позиције милитаната у близини Тел Рифата - посљедњег упоришта терориста сјеверно од Алепа.

071359.jpg

Према подацима телевизије “Манар“, сиријска артиљерија гађа реон Кфар Наја, који се налази три километара од Тел Рифата. Офанзива је у току и у сусједству - у близини града Ретјан.

Ако сиријска војска пробије одбрану екстремиста Џебхат ел Шамија, које активно подржава Турска, пред њима ће се отворити пут ка пограничном граду Азаз, где се налази позадинска база противника. Према мишљењу Сиријаца, ова перспектива је реалнија него никад.

Подсјетимо, јуче су владине снаге повратиле контролу над градом Кфин, пет километара од Тел Рифата. Сиријска војска, коју у овим операција помаже самоодбрана, истиснула је милитанте Нусра фронта из овог града.

Ништа мање значајни нису војни успјеси Курда. У пограничним мјестима са Турском последњих дана ослободили су села Дејр Џамал, Мараназ, Зијара и Хрејби. Резултат ових успјеха је постало ширење зоне под њиховом контролом источно од реона Африн.

У сјеверним предграђима Латакије сиријска војска није ништа мање продуктивна. У овим реонима владине снаге су ставили под своју контролу Вади ел Азрак, Рвејсат, Хор и Сувејдију. Уз подршку припадника самоодбране, они су окружили посљедње упориште непријатеља Кенсабу.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=187414

Сирија: У припреми одлучујући напад на посљедње упориште милитаната у Алепу

Сиријска војска напредује на позиције милитаната у близини Тел Рифата - посљедњег упоришта терориста сјеверно од Алепа.

071359.jpg

Према подацима телевизије “Манар“, сиријска артиљерија гађа реон Кфар Наја, који се налази три километара од Тел Рифата. Офанзива је у току и у сусједству - у близини града Ретјан.

Ако сиријска војска пробије одбрану екстремиста Џебхат ел Шамија, које активно подржава Турска, пред њима ће се отворити пут ка пограничном граду Азаз, где се налази позадинска база противника. Према мишљењу Сиријаца, ова перспектива је реалнија него никад.

Подсјетимо, јуче су владине снаге повратиле контролу над градом Кфин, пет километара од Тел Рифата. Сиријска војска, коју у овим операција помаже самоодбрана, истиснула је милитанте Нусра фронта из овог града.

Ништа мање значајни нису војни успјеси Курда. У пограничним мјестима са Турском последњих дана ослободили су села Дејр Џамал, Мараназ, Зијара и Хрејби. Резултат ових успјеха је постало ширење зоне под њиховом контролом источно од реона Африн.

У сјеверним предграђима Латакије сиријска војска није ништа мање продуктивна. У овим реонима владине снаге су ставили под своју контролу Вади ел Азрак, Рвејсат, Хор и Сувејдију. Уз подршку припадника самоодбране, они су окружили посљедње упориште непријатеља Кенсабу.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=187414

Iznenađujuće kvalitetno napravljena vest. Sveže i tačno. Neko iz RTRS se baš potrudio. :ok:

- - - - - - - - - -

Ima li ovo kakve veze pa da je bilo kakva?

Srbi su paranoici. Jedino Maroko i Burkina Faso ispred Srbije u svetu.

http://www.alo.rs/srbi-su-paranoicni/19895

Daj, batali ovo gađanje snimcima.
Hajde daj neki komentar na razvoj događaja na bojištima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back