Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Višnja traumira ljude sabajle. :lol:

giphy.gif

:lol: Sad će zbog tvog priloga pola muških forumaša srčka da strefi :lol:

U Latakiji se dogadjaju vrlo cudne stvari. :think:
Gotovo svaki dan, svaki drugi dan, osvane po fotografija ubijenog ovog ili onog dzihadistickog komandira/komandanta.
Jos od zauzimanja Rabije idu informacije da SAA specijalci vrsljaju po pozadini dzihadista.
Takodje, idu informacije da to rade i ruski Ceceni za racun SAA.

To spomenu i Kadirov nedavno

Da kadirov je izjavio da imaju svoje ljude kod djihadista.meni ovo lici na americku taktiku u vijetnamu gde specijalci u neprijateljskoj pozadini eliminisu vidjenije komadante.
nego englezi imaju 1800 ljudi u Jordanu,Rusija vrsi masovne vojne vezbe kao upozorenje da se ne igraju i ne sale u Siriji.bice veselo.e da obama je ponovo dokazao da je neupucen.posle 4 meseca svi govore o skoroj pobedi Assada i saveznika a ovolika kolicina kuknjave na CNNu i BBCu o izbeglicama je pokazatelj da rebelsi uveliko gube

Da kadirov je izjavio da imaju svoje ljude kod djihadista.meni ovo lici na americku taktiku u vijetnamu gde specijalci u neprijateljskoj pozadini eliminisu vidjenije komadante.
nego englezi imaju 1800 ljudi u Jordanu,Rusija vrsi masovne vojne vezbe kao upozorenje da se ne igraju i ne sale u Siriji.bice veselo.e da obama je ponovo dokazao da je neupucen.posle 4 meseca svi govore o skoroj pobedi Assada i saveznika a ovolika kolicina kuknjave na CNNu i BBCu o izbeglicama je pokazatelj da rebelsi uveliko gube
Ma Kadirov blefira.
Pokušava da bude lukav. Da ima svoje ljude tamo ne bi ih ofirao. A pošto ih nema, a naprotiv ima dosta Čečena islamista koji su protiv njega a za ISIS, onda pokušava da njima napravi čarlamu. Sad će sve ISIS njih gledati kao potencijalne agente.
Mislim da je providno.

Ma Kadirov blefira.
Pokušava da bude lukav. Da ima svoje ljude tamo ne bi ih ofirao. A pošto ih nema, a naprotiv ima dosta Čečena islamista koji su protiv njega a za ISIS, onda pokušava da njima napravi čarlamu. Sad će sve ISIS njih gledati kao potencijalne agente.
Mislim da je providno.

А откуд знаш да их нема и да фолира, имаш инфо из прве руке, шта је твој извор информација?

U principu se ne slazem, i mislim slicno kao Nosferatu.

Posto govorimo o izbeglicama muslimanima, neka idu u Jordan, Tursku, SArabiju itd, cak i Liban je mesan i ne zelim im da se dodatno muslimanizuju, a tu su i prebogati Emirati i slicni, zaboravismo na Kuvajt, pa neka lepo idu tamo i nece biti nikakvih problema sa verom - muslimani u muslimanskim zemljama, milina.

Poenta je zasto mesati kulture i vere kada vidimo da to nigde na dobro nije ispalo, a osim toga zasto im dati bilo koju zemlju - to je sve potencijalna tempirana bomba.

Znaci muslimane u muslimanske zemlje i tacka.

Da budemo iskreni do kraja nije da nigde nije dobro uspelo. Vidi samo naše Jugose kako se utope u Amerikance, Kanađane, Australijeance, Šveđane ...
Problem su muslimani koji se mnogo teže asimiluju, mada i tu nema pravila. Recimo u Francuskoj je dosta muslimana (crnaca, belaca, meleza) prihvatilo francusku kulturu ili je barem "smešalo" sa svojom kulturom. Ali je problem što to baš i nije pravilo a pogotovo sada gde se namerno zatežu odnosi među religijama i kulturama.
Ovde i nije poenta ni da domaći ni azilanti zadrže svoju kulturu (asimilacija, multikulturalnost i sl.), već da se iste u međusobnom sukobu unište i stvori jedna, nova.

А откуд знаш да их нема и да фолира, имаш инфо из прве руке, шта је твој извор информација?
"Reče mi jedan čo'ek!"
Da imam izvor stavio bih ga. A da izvor (naravno verodostojan) postoji, onda bi mnogo pre mene za njega znali ISIS-ovci (-ovce) i mi ne bi o ovome pričali.

Iliti, nemam izvor ali imam mozak i ne bojim se da ga koristim (ponekad).

Da budemo iskreni do kraja nije da nigde nije dobro uspelo. Vidi samo naše Jugose kako se utope u Amerikance, Kanađane, Australijeance, Šveđane ...
Problem su muslimani koji se mnogo teže asimiluju, mada i tu nema pravila. Recimo u Francuskoj je dosta muslimana (crnaca, belaca, meleza) prihvatilo francusku kulturu ili je barem "smešalo" sa svojom kulturom. Ali je problem što to baš i nije pravilo a pogotovo sada gde se namerno zatežu odnosi među religijama i kulturama.
Ovde i nije poenta ni da domaći ni azilanti zadrže svoju kulturu (asimilacija, multikulturalnost i sl.), već da se iste u međusobnom sukobu unište i stvori jedna, nova.

Jugosi su evropska kultura i hriscanska vera, kao ia USA, Kanada, Australija, Svedska, zato i nije bilo problema...

Naravno da par izbeglih niko nigde ne bi ni primetio, problem je kako si rekao da je ovo reziran scenario sa paklenim ciljem.

A normalan odgovor na takav scenario pokusavamo da formulisemo ovde na temi.

Jedini problem je sto nas niko ne slusa i sto su politicari zapravo tu da sprovedu upravo taj pakleni scenario - ne da rese problem. Zato nista i nema smisla u savremenoj politici.

Занимљиво је то све. Ја сам одрастао у Калифорнији и упознао сам доста Арапа и Афричких муслимана из Француске који су у сваком смислу европљани. Такође сам упознао доста Арапа франкофона из северне Африке који су господа за већину Француза овде.
Једно је уклопљавање у систем а друго усиљена и не достојанствена културолошка асимилизација.
Образовани амери већином умеју да спознају али не и да сортирају јер су у опште емотивно угрожени и друштвено много површни.

Poslednja izmena:
U Latakiji se dogadjaju vrlo cudne stvari. :think:
Gotovo svaki dan, svaki drugi dan, osvane po fotografija ubijenog ovog ili onog dzihadistickog komandira/komandanta.
Jos od zauzimanja Rabije idu informacije da SAA specijalci vrsljaju po pozadini dzihadista.
Takodje, idu informacije da to rade i ruski Ceceni za racun SAA.

Sto se mene tice, malo sam razocaran, imao sam utisak da su krenuli zestoko, padala su naselja i odbrane, a sada opet zatisje, stalo se i u Latakiji i kod El Baba. Ne znam, valjda tako mora, ali imao sam utisak da je nalet bio tako mocan da ce sve pasti za par dana.

Nekako mi se ne svidja ovo zastajanje, imam utisak da im se daje vremena da se pregrupisu i organizuju, ali dobro, pretpostavljam da ima razloga.

Malo me plasi ova Latakija, rekao bih da su Turci tamo ubacili svoje snage, otkako je ubijen onaj ruski savetnik zastalo se. Jeste bio ovaj proboj pre dan-dva, ali nekako sam ocekivao da ce taj deo biti zauzet jos pre 10 dana.
I nimalo mi se ne dopada sto nisu prvo zaokruzili severnim delom granicu, pa onda da ih delju potpuno okruzene. Ovako imam utisak da iz Turske stize pojacanje i da to pravi probleme.

Mozda je, bas zbog toga, tamo sada u toku rat specijalaca - Turci+teroristi+ko zna ko jos u ime NATO protiv SAA+ruskih+saveznickih specijalaca.

Videcemo. Uglavnom sam nestrpljiv, voleo bih da izbiju sto pre na tursku granicu gore severno od Alepa i da KONACNO dodju do ovog roga u Latakiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back