capitosinora
Veoma poznat
- Poruka
- 14.364
Ja sam Sunnija i ja zelim da se Sunnije i Siije pomire i da osnuju jedan savez.
Znaci priznajes da si terrorista.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam Sunnija i ja zelim da se Sunnije i Siije pomire i da osnuju jedan savez.
Top IS commanders 'taking refuge' in Libya
http://www.bbc.com/news/world-africa-35486158
ISIL-age bjeze u Libiju

Koji su crveni,koji ziti a koji zeleni!!!!
Koji su crveni,koji ziti a koji zeleni!!!!
a koje du boje kurdi?
u libiji nema kurda.
kurdi su turskoj, siriji i iraku
Fabijus osudio sirijsko-ruske napade na Alepo
Šef francuske diplomatije Loran Fabijus osudio je ofanzivu sirijske vojske, uz podršku Rusije, kojom je odsečen poslednji kanal snabdevanja pobunjenika u Alepu.
IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 4.02.2016. | 00:16
Francuska "osudjuje brutalnu ofanzivu sirijskog režima uz podršku Rusije čiji je cilj da se opkoli i 'uguši' Alepo i njegove stotine hiljada stanovinika", rekao je Fabijus nakon što su mirovni pregoviri o Siriji u Ženevi odloženi za 25. februar, javio je AFP.
Prethodno su i SAD osudile ruske vazdušne napade na sirijski grad Alepo i njegovu okolinu, tvrdeći da su njihova meta bile opozicione grupe i civili.
Само ти "осуђуј".Top IS commanders 'taking refuge' in Libya
http://www.bbc.com/news/world-africa-35486158
ISIL-age bjeze u Libiju

a koje du boje kurdi?
Crveni vise vuku na sekularizam.
Zeleni su islamisti.
Zuti su Tuarezi.

Idlib 'on the verge of a catastrophe' as regime severs vital supply route, and with it, cuts off fuel access
http://syriadirect.org/news/idlib-o...upply-route-and-with-it-cuts-off-fuel-access/
Obe teritorije se naslanjaju na Tursku, mislim da će dobijati dovoljno snabdevanja. Opkovljavanja koja su ovde prisutna su pozitivna zbog širenja teritorije i mogućnosti da se sami gradovi lakše padnu zbog bolje raspoređenih položaja Sirijske vojske.....
lep pozdrav želim!Izvini, pogledao sam grafiku i naslov, meni se ovo učinilo dovoljno za komentar. Tekst je stvarno predug, neću više komentarisati postove, zadovoljiću se da čitam vesti...lep pozdrav želim!
Ok, umem i ja tako da pustim komentar a da ne procitam celu vest![]()
Poenta teksta jeste da su probojem do Nubol-Zahre uspeli da prekinu trgovacku rutu izmedju umerenih i radikalnih glavoseca.
Tom rutom isla je hrana za ISIL, a nafta za Nusru. WIN-WIn za obe strane.
Snabdevanje strujom u Idlibu i toj teritoriji zavisi od nafte (agregati).
Saradnja sa Turskom u pogledu nafte nije se pokazala tako bajna
Ja samo hoću da kažem da kako vreme prolazi postaje vrlo jasna uloga Turske u celom projektu... pa očigledno je da zeleni predstavljaju tursko-saudijsku koaliciju na terenu, i onda nije ni za čuditi se koliko Sirija ima problema da izađe na kraj sa njima... koliko god ovde pričaju o iranskim igeneralima, toliko verujem da i turski učestvuju na strani zelenih.... Poenta je da se šou bliži kraju, karte se otvarju, tako da me ne bi čudilo da Turska u najmanju ruku preuzme logističku bazu za zelene, zapravo se to i pokazuje na mnogim primerima, i ako direktno ne uđe na teren pošalja dodatne "preobučene trupe" ili sive vukove u severnu Siriju....
Tako je.
S tim sto uloga Turske u sirijskoj klanici zapravo nije ni bila tajna: a to je pruzanje ili posredovanje u pruzanju svake vrste pomoci za dzihadiste, bilo neposredno bilo posredno preko tzv FSA
Za Latakiju su isle informacije da su tamo i bili i jos uvek jesu angazovani "sivi vukovi"
Onda stoji teza da teritorije naslonjene na Tursku nemaju baš toliki problem sa snabdevanjem... (osim prisustva ruske avijacije, ali ono je ionako svuda)