KESH
Buduća legenda
- Poruka
- 42.418
Shtovane kolege, ima li kakva mapa cijele Sirije koja pokazuje trenutno stanje na terenu? Jos bolja bi bila usporedba iste sa mapom od Rujna 2015.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
- ovo je jos od sinoc, to je malo mesto severno od autoputa - prakticno, sa ovim su prisli na 500-nak metara od TE.Tiger Forces storm Tayyibah village in eastern Aleppo
- Kurdi se aktivirali, zauzeli su malo mesto sever-severozapadno od Majera, koji je opet severno od Zahraa-Nubl enklave (koja to vise nije, srecom! :] )#Aleppo #YPG have taken control of Ziyarah north of #NublZahraa following #RuAF airstrikes on rebels in the village
- teroristi zauzeli Kalidiju, to je severozapadno od Khan Tumana, juzni Alepo front.Scenes from the battle which captured Khalidiyah #Aleppo #Syria
- potvrdjeno da je poginuo ruski vojni savetnik u Latakiji. Da li samo jedan ili vise, kao sto je postavio Mingo cini mi se, ne pise. Ali zato je usledilo:#Russian Defense Ministry: Russian military adviser killed in #Syria
- uz klasicno kmecanje, gde u tom izbeglicnom kampu nema ni jedne zene ni deteta, same bradonje, ali kukaju li kukaju. Mislim da je upravo iz tog pravca i gadjano na SAA/Ruse sa turske strane. Inace taj kamp je na samoj granici sa Turskom.#SAA/#Russia bombing #Aubin IDP Camp again earlier this afternoon
Kamerone! Bog da blagoslovi tvoju decu (!!!??? KAKVO SLIHTANJE! prim. prev), neka ih Bog drzi sigurne i daleko od Asadovih opsada i bombi, tako da ne pate kao sirijska deca.
Kurdi su poceli sa nastupanjem u severnom dzihadistickom dzepu!
E sad malo spekulacije:
U nekom optimisticnom scenariju, moze postojati i dogovor da Kurdi ceo dzep zauzmu. To bi imalo zanimljive povoljnosti za sve tamosnje zainteresovane strane
- - - - - - - - - -
Da, ali i same umerene glavosece zalile su se da bar u slucaju nafte, saradnja sa ISIL je bila bez problema, dok sa Turskoj nije islo glatko.
U Latakiji su "sivi vukovi" angazovani zbog tamosnjih Turkomana
- evo i vesti, od pre 2 dana, UA mapa.#Coalition airstrike destroys #Daesh HQ facility near Marea, Syria
Ma samo kažem da je moguća promena Turske stragije u ovom trenutku... išlo im je sasvim dobro dok rusi nisu ušli.... bili su prilično skriveni, ali su lagano ostarivali ciljeve.
Sad moraju da se odluče - povećanje posrednog angažmana, na način koji sam pomenuo - otvorena logistička i vojna pomoć zelenima, druga opcija ograničena intervencija - buffer zona, sa svim rizicima od proširenja konflikta ili prosto puštanje niz vodu. Mislim da ćemo znati najdalje za mesec dana šta će biti od toga.....
Shtovane kolege, ima li kakva mapa cijele Sirije koja pokazuje trenutno stanje na terenu? Jos bolja bi bila usporedba iste sa mapom od Rujna 2015.
da... otvorene su obe opcije (verovatnija je prva od druge)... videcemo...
- - - - - - - - - -
http://militarymaps.info/
najvise odgovara stvarnom stanju....
a za poredjenje, trazi na google images. izbacice ti vec nesto...
evo na primer, mene je zanimalo stanje na frontu kod Alepa 2013 godine....
pazi tu katastrofu u poredjenju sa sadasnjim trenutkom
Pogledajte prilog 372403

Kerry demands Russia halt Syria bombing after talks suspended.
Ma samo kažem da je moguća promena Turske stragije u ovom trenutku... išlo im je sasvim dobro dok rusi nisu ušli.... bili su prilično skriveni, ali su lagano ostarivali ciljeve.
Sad moraju da se odluče - povećanje posrednog angažmana, na način koji sam pomenuo - otvorena logistička i vojna pomoć zelenima, druga opcija ograničena intervencija - buffer zona, sa svim rizicima od proširenja konflikta ili prosto puštanje niz vodu. Mislim da ćemo znati najdalje za mesec dana šta će biti od toga.....

Само ти "осуђуј".
Meni je najpreglednija ova:
http://syria.liveuamap.com/
Jer se lako uoci ko sta drzi, a imas i postavljene najnovije dogadjaje. U sustini je prilicno tacna oko aktuelnosti, malo sumnjam da one enklave gde se slabo sta desava, ali one nisu ni bitne.
Koristim jos, na predlog kolega sa foruma i gledajuci sta oni koriste:
http://wikimapia.org/#lang=en - vrlo korisna za nalazenje tacne pozicije mesta, mada je generalni problem transkripcije - pisu iste nazive na 100 nacina, koji cesto uopste ne lice, bas je problem za nalazenje, ali ako znas gde je otprilike meni je ovo najbolja mapa jer ima bukvalno i najmanji zaseok - ona UA mapa nije tako precizna, a ni Google.
Evo, sad vidim ovu mapu koju predlaze kolega, pa da postavim kad vec rezimiram:
http://militarymaps.info/
Nju nisam koristio pa ne znam koje su joj prednosti, ali meni je ipak za globalno snalazenje ko sta drzi laksa UA mapa, ova military deluje dosta preciznija, ali moracu da se naviknem na nju.
Hvala svima koji su dali predloge i/ili pronasli sve te mape! Ja sam sve sto koristim za pracenje situacije u Siriji pokupio sa foruma.
Neozbiljan je svako ko tvrdi da bi Turska izdržala više od dva mjeseca u vojnom sukobu sa silom kakva je Rusija.
Ako Turska udje samostalno u poduhvat, ne verujem da bi taj sukob docekao ni kraj prvog meseca.
Ne bi bio konvencionalni rat.
Prosto, eskalirao bi do nivoa raketa, vrlo brzo.
to je karta koja prikazuje kos sta drzi pod svojom kontrolom tokom rata u Libiji,nema veze sa verskim podelama
http://images.google.de/imgres?imgu...ved=0ahUKEwjh0qvEwd3KAhVDuhQKHXAtADsQrQMIHjAA
Razlike izmedju libijskih frakcijaSvi su oni suniti. Neki su vise islamisticki orijentisani a neki manje.
Karta je iz januara 2016.
Svi su oni suniti. Neki su vise islamisticki orijentisani a neki manje.
Karta je iz januara 2016.
Ne volim postavljati ovakve fotografija - ali kao ilustracija jucerasnjih borbi na prilazima Alepu ....
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3159/3813/original.jpg
BREAKING: YPG now captures Khuraybah from "rebels" after taking Az Ziyarah earlier in North Aleppo