Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma samo kažem da je moguća promena Turske stragije u ovom trenutku... išlo im je sasvim dobro dok rusi nisu ušli.... bili su prilično skriveni, ali su lagano ostarivali ciljeve.

Sad moraju da se odluče - povećanje posrednog angažmana, na način koji sam pomenuo - otvorena logistička i vojna pomoć zelenima, druga opcija ograničena intervencija - buffer zona, sa svim rizicima od proširenja konflikta ili prosto puštanje niz vodu. Mislim da ćemo znati najdalje za mesec dana šta će biti od toga.....

Posto vidim da niko nije postavio, malo svezih vesti:

Tiger Forces storm Tayyibah village in eastern Aleppo
- ovo je jos od sinoc, to je malo mesto severno od autoputa - prakticno, sa ovim su prisli na 500-nak metara od TE.

#Aleppo #YPG have taken control of Ziyarah north of #NublZahraa following #RuAF airstrikes on rebels in the village
- Kurdi se aktivirali, zauzeli su malo mesto sever-severozapadno od Majera, koji je opet severno od Zahraa-Nubl enklave (koja to vise nije, srecom! :] )

Malo losih vesti:

Scenes from the battle which captured Khalidiyah #Aleppo #Syria
- teroristi zauzeli Kalidiju, to je severozapadno od Khan Tumana, juzni Alepo front.

#Russian Defense Ministry: Russian military adviser killed in #Syria
- potvrdjeno da je poginuo ruski vojni savetnik u Latakiji. Da li samo jedan ili vise, kao sto je postavio Mingo cini mi se, ne pise. Ali zato je usledilo:

#SAA/#Russia bombing #Aubin IDP Camp again earlier this afternoon
- uz klasicno kmecanje, gde u tom izbeglicnom kampu nema ni jedne zene ni deteta, same bradonje, ali kukaju li kukaju. Mislim da je upravo iz tog pravca i gadjano na SAA/Ruse sa turske strane. Inace taj kamp je na samoj granici sa Turskom.

I za kraj jedna bljutavost:

Syria.jpg

Ovo je sa nekih demonstracija u Karfanbelu, koji izgleda jako voli iste (demonstracije), ovo je vec stota slika slicne sadrzine odatle. Nadam se da ce ih SAA dobro izbambusati kada ih se docepa, pacovcine jedne.

Svaka slicnost sa Siptarima je VISE NEGO OCIGLEDNA - za one koji ne znaju engleski, ovde pise:

Kamerone! Bog da blagoslovi tvoju decu (!!!??? KAKVO SLIHTANJE! prim. prev), neka ih Bog drzi sigurne i daleko od Asadovih opsada i bombi, tako da ne pate kao sirijska deca.

Znaci, bljutavo do bola. Samo bih voleo da cujem gde je bila humanost kada su umirala novorodjencad u Banja Luci, gamad jedna genocidna, patoloska i teroristicka, ^&%^&% mater i Kameronu i Bleru i zgadiji teroristickoj u Siriji.

Znaci, GAZI ASADE, NE ZALI MUNICIJE!!!

Poslednja izmena:
Kurdi su poceli sa nastupanjem u severnom dzihadistickom dzepu!

E sad malo spekulacije:
U nekom optimisticnom scenariju, moze postojati i dogovor da Kurdi ceo dzep zauzmu. To bi imalo zanimljive povoljnosti za sve tamosnje zainteresovane strane

- - - - - - - - - -

Da, ali i same umerene glavosece zalile su se da bar u slucaju nafte, saradnja sa ISIL je bila bez problema, dok sa Turskoj nije islo glatko.
U Latakiji su "sivi vukovi" angazovani zbog tamosnjih Turkomana

To za zauzimanje od strane Kurda je OK ako oni ne pocnu da svercuju sa teroristima, ako vec i nisu. Mada su mogli malo da pomognu u ovoj ofanzivi, zamisli da su oni napali, makar i fiktivno, duz celog svog fronta - "umereni" ne bi imali sanse uopste, mogli bi da im zauzmu sigurno naselja iz prve linije, ako ne svuda ono bar pola, garantujem. Da ne spominjem da se na severu, uz granicu sa Turskom, kolju "umereni" i ISIL, i da je Turska vec morala direktno da intervenise i artiljerijom gadja ISIL. Cak su i ovi iz USA koalicije pre neki dan gadjali ISIL kod Mare, da ne naskode "umerenima".

#Coalition airstrike destroys #Daesh HQ facility near Marea, Syria
- evo i vesti, od pre 2 dana, UA mapa.

A sto se tice nafte, po onom tekstu koji si postavio ispada da Turci nisu dozvoljavali da nafta ulazi u Idlib anklavu, pa su morali da to rese sa ISIL-om. Medjutim, hrana je isla bez problema pa je tuda, preko Idliba, snabdevan i ISIL.

Kako su oni to sve lepo dogovorili, Turska uzima jeftinu kradenu naftu od ISIL-a, a prodaje, verovatno skupo, hranu "umerenima".

Kakve su budalcine i ovi u Idlib enklavi koji podrzavaju "revolucionare", sve se na kraju svodi na cist biznis. E, sad nema struje, a nema ni goriva, pa ce gooze malo da se smrzavaju dok ne otopli. Ako uopste docekaju otopljenje...

Poslednja izmena:
Ma samo kažem da je moguća promena Turske stragije u ovom trenutku... išlo im je sasvim dobro dok rusi nisu ušli.... bili su prilično skriveni, ali su lagano ostarivali ciljeve.

Sad moraju da se odluče - povećanje posrednog angažmana, na način koji sam pomenuo - otvorena logistička i vojna pomoć zelenima, druga opcija ograničena intervencija - buffer zona, sa svim rizicima od proširenja konflikta ili prosto puštanje niz vodu. Mislim da ćemo znati najdalje za mesec dana šta će biti od toga.....

da... otvorene su obe opcije (verovatnija je prva od druge)... videcemo...

- - - - - - - - - -

Shtovane kolege, ima li kakva mapa cijele Sirije koja pokazuje trenutno stanje na terenu? Jos bolja bi bila usporedba iste sa mapom od Rujna 2015.

http://militarymaps.info/

najvise odgovara stvarnom stanju....
a za poredjenje, trazi na google images. izbacice ti vec nesto...

evo na primer, mene je zanimalo stanje na frontu kod Alepa 2013 godine....
pazi tu katastrofu u poredjenju sa sadasnjim trenutkom

1002238_543847278985497_1361882205_n.jpg

da... otvorene su obe opcije (verovatnija je prva od druge)... videcemo...

- - - - - - - - - -

najvise odgovara stvarnom stanju....
a za poredjenje, trazi na google images. izbacice ti vec nesto...

evo na primer, mene je zanimalo stanje na frontu kod Alepa 2013 godine....
pazi tu katastrofu u poredjenju sa sadasnjim trenutkom

Pogledajte prilog 372403

Odlicno!!! :ok:

Evo i nesto da se malo nasmejemo, najnovije, od pre 9 minuta:

Kerry demands Russia halt Syria bombing after talks suspended.

Samo bih voleo da cujem obrazlozenje ovog zahteva, pa da se jos sladje nasmejem.

Pa valjda je sva logika da, kada pregovori propadnu, sukobljeni krenu jos zesce da se biju. A oni bi da Rusi prestanu... Ovo cisto logicki. Mislio sam na pravo obrazlozenje - zasto bi Rusi, uz sve uspehe koje evidentno postizu, prestali!!!??? Da li se tu podrazumeva i da prestanu ofanzivu na ISIL pozicije u dzepu juzno od Al Baba? Time bi se USA najotvorenije stavile na stranu ISIL-a.

Salu na stranu, vrlo, vrlo, problematican zahtev. Da sam Rus, sada bih ih tako okrpio za podrsku terorizmu da ne bi znali kako se zovu. Ne bi im vise palo na pamet da lupetaju ovakve gluposti.

Meni se cini prosto neverovatno da Turska udje u rat otvoreno na jednoj od strana, i to onoj "revolucionarnoj", tacnije koja je protiv zvanicne vlasti. Ne zaboravimo da je u Turskoj upravo u toku ustanak Kurda, koji se onda moze apsolutno paralelizovati sa ustankom u Siriji - opet sindrom SFRJ/KiM, gde jedni smeju da ruse vlast/drzavu/cepaju drzavu, a drugi ne smeju to da rade

Osim toga, mislim da je svima jasno da su Rusi vrlo ozbiljno usli u sukob u Siriji i da nece dozvoliti da ga izgube. Sta to znaci - znamo svi. Da li je Turska U OVOM TRENUTKU spremna za tako nesto - mislim da nije.

Ali videcemo, isto sam tako mislio da nema sanse da se raspadne SFRJ i da se desi gradjanski rat, pa se bez ikakvih problema desio. Pa sam mislio da nema sanse da na samom pragu 21. veka cela Evropa, na celu sa USA, bombarduje jednu Srbiju, pa se to desilo bez problema. Tako da nikad ne reci nikad.

Shtovane kolege, ima li kakva mapa cijele Sirije koja pokazuje trenutno stanje na terenu? Jos bolja bi bila usporedba iste sa mapom od Rujna 2015.

Meni je najpreglednija ova:

http://syria.liveuamap.com/

Jer se lako uoci ko sta drzi, a imas i postavljene najnovije dogadjaje. U sustini je prilicno tacna oko aktuelnosti, malo sumnjam na one enklave gde se slabo sta desava, ali one nisu ni bitne.

Koristim jos, na predlog kolega sa foruma i gledajuci sta oni koriste:

http://wikimapia.org/#lang=en - vrlo korisna za nalazenje tacne pozicije mesta, mada je generalni problem transkripcije - pisu iste nazive na 100 nacina, koji cesto uopste ne lice, bas je problem za nalazenje, ali ako znas gde je otprilike meni je ovo najbolja mapa jer ima bukvalno i najmanji zaseok - ona UA mapa nije tako precizna, a ni Google.

Evo, sad vidim ovu mapu koju predlaze kolega, pa da postavim kad vec rezimiram:

Nju nisam koristio pa ne znam koje su joj prednosti, ali meni je ipak za globalno snalazenje ko sta drzi laksa UA mapa, ova military deluje dosta preciznija, ali moracu da se naviknem na nju.

Hvala svima koji su dali predloge i/ili pronasli sve te mape! Ja sam sve sto koristim za pracenje situacije u Siriji pokupio sa foruma.

:mrgreen: Само ти "осуђуј".

Друго и не могу. Као ови наши.. Кад шиптари убију нашег Србина негде на КиМ српска дипломатија упути "оштар протест". Медији још дан-два пишу о томе и све падне у заборав до следећег догађаја.

Meni je najpreglednija ova:

http://syria.liveuamap.com/

Jer se lako uoci ko sta drzi, a imas i postavljene najnovije dogadjaje. U sustini je prilicno tacna oko aktuelnosti, malo sumnjam da one enklave gde se slabo sta desava, ali one nisu ni bitne.

Koristim jos, na predlog kolega sa foruma i gledajuci sta oni koriste:

http://wikimapia.org/#lang=en - vrlo korisna za nalazenje tacne pozicije mesta, mada je generalni problem transkripcije - pisu iste nazive na 100 nacina, koji cesto uopste ne lice, bas je problem za nalazenje, ali ako znas gde je otprilike meni je ovo najbolja mapa jer ima bukvalno i najmanji zaseok - ona UA mapa nije tako precizna, a ni Google.

Evo, sad vidim ovu mapu koju predlaze kolega, pa da postavim kad vec rezimiram:

Nju nisam koristio pa ne znam koje su joj prednosti, ali meni je ipak za globalno snalazenje ko sta drzi laksa UA mapa, ova military deluje dosta preciznija, ali moracu da se naviknem na nju.

Hvala svima koji su dali predloge i/ili pronasli sve te mape! Ja sam sve sto koristim za pracenje situacije u Siriji pokupio sa foruma.

liveuamap jeste preglednija, ali je nepreciznija. kasne sa informacijama, kasne sa promenama na terenu.
od svih live mapa, najvise mi se svidja http://militarymaps.info/

Samo da napomenem - Wikimapia NEMA prikazane oblasti koje drzi ova ili ona strana, to je klasicna mapa, ali kao sto sam rekao vrlo detaljna i vrlo pregledna, pa je koristim da vidim gde je neko mesto koje ne mogu da nadjem, a onda odem na UA mapu, moze i Military, pa vidim gde je to u sklopu opste slike - ko sta drzi u okruzenju i slicno.

Da li je ovo moguce?!

Објављено: 4. фебруар 2016, 11:45
Актуелно / Вести у фокусу / Планета / Свет |
УПОЗОРЕЊЕ БИВШЕГ ЏИХАДИСТЕ: Исламска држава сакрила четири нуклеарне бомбе у Европи и САД, почиње „сукоб цивилизација“

Према речима Салеха Абдеслама, „сукоб цивилизација“ треба да започне 2016. године....

Он је рекао да само у Немачкој има 18.000 терористичких ћелија које чекају на покретање невиђене катастрофе у Европи. Он је такође рекао да ће нуклеарне бомбе бити лансиране у САД, Немачкој, Француској и Русији.

Његов и-мејл је првобитно објављен на немачком сајту Netzplanet, а он је тамо открио све детаље планиране нуклеарне инвазије:

„Био сам припадник Исламске државе и после сам схватио да је придруживање њима била највећа грешка коју сам икада направио. Изманипулисали су ме да урадим ствари које нисам желио.

Овај и-маил није молба за опроштај већ само желим да упозорим јавност на будуће догађаје који ће бити катастрофални уколико се ништа не учини да се они спрече. Не желим да идем у затвор због онога што сам учинио.

Ја сам Салех Абдеслам. Надам се да ће овај и-маил помоћи јавности да схвати истину. Можда ће помоћи да се спречи рат који треба да почне ове године. Ова 2016. година је година у којој почиње Трећи светски рат. ИД поседује четири нуклеарне бојеве главе типа W25 и W89. Лично сам их видео. Једна је у САД, једна у Немачкој, једна у Француској и једна је у Русији. Данас има више од 135.000 чланова ИД, од којих је 65.000 раштркано по Сирији како би заштитили скривена складишта оружја и борили се на фронтовима с циљем обезбјеђивања стратешки важних локација за кријумчарење нафте и оружја.

У Француској има 2.800 терористичких ћелија у региону око Париза.

У Енглеској има само 650 терористичких ћелија пошто је тамо много теже ући. Они се налазе у Лондону и Хероу и углавном су прерушени у студенте.

У Шведској има 1.600 терористичких ћелија.

У Немачкој има 18.700 ћелија, а њихов број се повећава из дана у дан. За Либек се планира најмање 6 напада у којима ће чланови ИД разнети све мостове у граду.

Оружје и експлозиви су прокријумчарени пре неколико месеци у разне градове. Имам и информацију о човеку из ИД који је познат под именом Шаб.

Шаб је на листи за одстрел Исламске државе. За његову главу се нуди чак 2 милиона долара. Њега су послале тајне службе САД да убија чланове ИД. Он је убио више од 400 терориста.

Шаб се појављује искључиво на местима гдје нема ваздушних напада, јер се у тим тренуцима главни стратези Исламске државе премештају на удаљене локације за које он зна унаприд. Шаб није виђен од јула 2014. године. Постоје гласине да се крије у Енглеској, Шведској или Немачкој и да покушава да идентификује терористичке ћелије у тим државама.

Овај човек је упућен у информације о бројним обавештајним агенцијама и структурама терористичке организације, те није ни чудо што је његова глава процењена на 2 милиона долара.

Надам се да ћете успети да пронађете Шаба и да добијете све неопходне информације од њега пре него што га исламисти ухвате. Прилажем његову фотографију у документима које сам вам послао.

Молим се Алаху да ће он успети да спречи овај рат и да ћете сви озбиљно схватити ову моју поруку.

Јако ми је жао и знам да не могу поправити оно што сам урадио, али надам се да ипак нећемо сви постати жртве ове болесне идеологије.

Не смете потценити снагу ИД јер они више нису група већ огромна војска са бројним ресурсима, пуно новца и пуно оружја, тенкова и пројектила.

Надам се да ће вам мој и-мејл бити од помоћи и да ћете га озбиљно схватити.“
http://www.pravda.rs/2016/02/04/upo...be-u-evropi-i-sad-pocinje-sukob-civilizacija/

Ne volim postavljati ovakve fotografija - ali kao ilustracija jucerasnjih borbi na prilazima Alepu ....
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3159/3813/original.jpg

То је код Квеирса.
Свако село у које уђу, Тигрови наслажу сличну гомилу терориста из такозване ИД.

До сада сам видео овакве гомиле у последња 4 села.
Ослободили су 20ак, ето рачунице.
Терористи неће да се повлаче, што им није паметно.

- - - - - - - - - -

BREAKING: YPG now captures Khuraybah from "rebels" after taking Az Ziyarah earlier in North Aleppo

CaW47L2WIAA2kRQ.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back