Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaboravih da pustim komentar na ovaj dobar osvrt...

Dodao bih nesto:
1) Svako resenje do kojeg se bude doslo u Siriji podrazumevace da se Iranu ne omoguci da ugrozi Izrael ni po kom osnovu. 0% sanse je da ce Izrael tako nesto dopustiti.
2) Ne verujem da ce Aleviti ostati politicki dominantni. Vrlo verovatno jeste da ce se skoncentrisati na primorske oblasti gde su ionako vecina. Tu ce se povuci Aleviti iz ostatka Sirija, a verujem sa njima i hriscani.

Они да су хтели да се повлаче у Латакију и Тартус то би одавно урадили и рат би био готов, барем ту, терористи би имали целу Сирију.
Овако ће после рата свако живети где му је воља, а не где шеријат одлучи.

Ja sam ocekivao da ce deblokada Kuveiresa biti operacija spasilackog karaktera, u smislu, da se izbave onih 200-300 mucenika sto su 3 godine bili pod opsadom. Nakon toga, bi se SAA povukla, jer je polozaj novoformiranog klina tezak za odbranu
Kad ono, klin iskoristise da ozbiljno prosire teritorijui :ok:

- - - - - - - - - -

To bi vec bila ozbiljna pobeda.

Je li neko postavio informaciju da se juce oko 200 boraca Al Nusra na juznom frontu pridruzilo SAA?

Чист доказ да такозвана ИД нема снаге.
Губе територије без престанка, никаквих контра удара нема.

Зато и кажем, ако САА ослободи Идлиб после тога ће такозвана ИД бити лакши противник...

Они да су хтели да се повлаче у Латакију и Тартус то би одавно урадили и рат би био готов, барем ту, терористи би имали целу Сирију.
Овако ће после рата свако живети где му је воља, а не где шеријат одлучи.

Voleo bih da je tako, ali sta ce im u poratnoj Siriji garantovati da se preko noci nece javiti neke osvetnicke glavosecke "ahrar al ibn sham dzabhat itd" grupe i krenuti da ubijaju tako izolovane alevite sirom zemlje?
Da im neko i dalje ostavi da i dalje budu politicki dominantni? Ne znam, ne mogu da sagledam
Prosto, i ove umerene glavosece jednostavno su istrebljenje Alevita stavile medju svoje ratne ciljeve. A nazalost, ni umerene ni radikalne glavosece nece biti unistene sve do jednog. Verovatno ce pasti neka opsta amnestija. A kroz tu amnestiju ce se provuci i njihovi obicni vojnici koji su zapravo vrsili silovanja i secenja glava....

Чист доказ да такозвана ИД нема снаге.
Губе територије без престанка, никаквих контра удара нема.

Зато и кажем, ако САА ослободи Идлиб после тога ће такозвана ИД бити лакши противник...

Da... Ova "idlibska teritorija" ne predstavlja jos uvek toliku opasnost za komunikacije SAA koliko ISILova. A i napredak SAA tamo je puzevim tempom. Ali opet, dobro je da je napredak, kakav takav.
U tom smislu, nesto mi se ne svidja to sto nema novih dobrih vesti u vezi Karjatajna i Palmire. :(

A za Idlib, realno, ciscenje Latakijskih planina, spajanje sa Kurdima u Afrinu i SAA enklavom su dostizni kratkorocni ciljevi od strateskog znacaja....

Poslednja izmena:
Vjera mi ne dozvoljava da pijem votku. Ja kad bih bio u ddrustvu Rusa i kad bi pocceli da piju vvotku ja bih sse povukao i otisao u Dzamiju da se klanjam.

Mingec ne brabonjaj, voliš ti mastiku

raki_bottles1-375.jpg

Voleo bih da je tako, ali sta ce im u poratnoj Siriji garantovati da se preko noci nece javiti neke osvetnicke glavosecke "ahrar al ibn sham dzabhat itd" grupe i krenuti da ubijaju tako izolovane alevite sirom zemlje?
Da im neko i dalje ostavi da i dalje budu politicki dominantni? Ne znam, ne mogu da sagledam
Prosto, i ove umerene glavosece jednostavno su istrebljenje Alevita stavile medju svoje ratne ciljeve. A nazalost, ni umerene ni radikalne glavosece nece biti unistene sve do jednog. Verovatno ce pasti neka opsta amnestija. A kroz tu amnestiju ce se provuci i njihovi obicni vojnici koji su zapravo vrsili silovanja i secenja glava....

Da... Ova "idlibska teritorija" ne predstavlja jos uvek toliku opasnost za komunikacije SAA koliko ISILova. A i napredak SAA tamo je puzevim tempom. Ali opet, dobro je da je napredak, kakav takav.
U tom smislu, nesto mi se ne svidja to sto nema novih dobrih vesti u vezi Karjatajna i Palmire. :(

A za Idlib, realno, ciscenje Latakijskih planina, spajanje sa Kurdima u Afrinu i SAA enklavom su dostizni kratkorocni ciljevi od strateskog znacaja....

Najvažnije je odvojiti Islamsku državu od Turske i sprečiti dotur oružja i hrane.

Шиити су преузели Багдад, готово је са западним утицајем.

Када већ помињеш Афганистан они немају шанси против Ирана, а и упоришта су им на другом делу земље ослањају се на Пакистан.
Талибани нису против Ирана већ су против Америке и било ког освајача, тако да запад нема никакав утицај над њима, чак су и објавили рат такозваној ИД.

Али због новца и моћи расте подржка ИД у Афганистану.

Афганистан: Исламска Држава заузела покрајину Нангархар

Групација од око 1600 терориста заклетих на верност црном барјаку (Исламска држава), успела је да упадне у покрајину Нангархар која се налази на истоку Афганистана, на самој граници са Пакистаном. Главни град ове покрајине је Џалалабад. Она је том приликом успела да заузме неколико важних стратешких тачака, и да на територији ове покрајине прогласи тзв. “вилајет Хорасан”. Како преносе релевантни западни медији, терористички поход ове групације неодољиво подсећа на инвазију тадашњег ИСИЛ-а на северне и западне делове Ирака, када је ова терористичка група за свега неколико недеља избила практично испред самог Багдада. При томе се ове групе понашају зверски, веома окрутно, а на интернет видео-мрежама се појављује на десетине филмова на којима се виде погубљења оних елемената, који се по мишљењу џихадиста противе стриктном (искривљеном) тумачењу ислама, изразито салафијског карактера. Овакви гнусни злочини су покренули миграцију становништва из ове покрајине, у броју од неколико десетина хиљада, које бежи од исуканог ножа даље на север и запад ове државе. Покушаји афганистанске армије, да зауставе преузимање ове покрајине од стране ИД, нису уродили плодом. Месечни губици које трпе ове снаге у све ужаренијем Афганистану су знатно повећани, и сада у просеку износе више од 500 погинулих војника. Исламска држава такође користи раскол и унутар покрета “Талибан”, а велики број талибанских бораца прелази на њихову страну.

Untitled-4.jpg

Све су то елементи који требају да брину Русију, о томе други пут.

- - - - - - - - - -

Ако то узму ови јужно до језера има да се повуку сами.

Hvala na detaljnim informacijama...U ratu lako prijatelj postane neprijatelj i obrnuto. Samo je pitanje novca. Iran mora da popije neku "petardu" samo je pitanje kada i od koga...

SAA trenutno ozbiljno angazovana na uklanjanju ISILovog klina juzno od Kuveiresa i severno od Al Dzabul jezera.
Militarymaps prsti od novih vesti na tom ratistu

Trenutno se vode borbe oko naselja Tal Ajub i Zulejha.
Ako uzmu ta dva naselja, od Dzabul Jezera SAA deli 2 km brisanog prostora (njiva i livada).
Time se polako zatvara obruc oko ISIL u tom delu (5 sela sa nepoznatim brojem glavoseca).

Poslednja izmena:
Rusija je jedna zemlja koja ima carobne zime i Moskva je najljepsa pred Novu Godinu kaada se okiti grad i kada grad bude licio na pravu prijestolnicu. Rusija ima muslimane i oni vole da se klanjaju u toplim Dzamijama i da se tako medjusobno ddruze. Muslimani su lojalni drzavi Rusiji i oni ne traze nista vise od onoga sto imaju. Ruski muslimani su dobri muslimani i oni kad Rusi pocnu piti votku udalje i odu do Dzamije da bi sse klanjali.

Tebe treba okititi...kitom...Imao sam svoje mišljenje o muslimanima ali, pod pretpostavkom da si ti musliman, shvatio sam da je to u stvari dijagnoza...
ja sam hrišćanin i ne krstim se u svakom postu....ti se klanjaš imam utisak i dok tipkaš po kompu...možda tipkaš i glavom kako bi sve vreme bio utreniran...
ko će ga znati...iskreno nemam ništa protiv tebe ali ponašaš se kao robot kojem su instalirali program da ukucava eksere glavom, priča o deda mrazu, o lepoj
Rusiji (sarkastično) i divnoj Turskoj (jednoj od najvećih genocidnih zemalja u svetu)... Jedino je grof Vlad iz Rumunije umeo da Turčina postavi na pravo mesto...

Све си погрешно разумео.

Наравно да ће бити дивљака и када се заврши рат. Али ће бити више нормалних.
Значи Алевити неће бити као Срби на Косову и Метохији, већ као Муслимани у Немачкој.

Поново ти кажем, нема дељења Сирије јер Русији треба база и копнена веза са Ираном преко Ирака, све остало је пораз.

Идбилска територија није никакав краткорочни циљ већ крај рата.
Ако се ослободи иста, и затвори се граница са Турском, после тога Терористи имају једино мали део града Алепа, и Ал Раку од свих већих градова Сирије.

На шта мислиш када кажеш Карјатајана? Онај град изнад Палмире ка Хомсу?

Јер заборављаш дањих има 100 скоро 100 хиљда у Идлибу и Хомсу.
Када се заврши са њима, иде се на такозвану ИД.

Руски маринци су стигли надомак палмире и припремају САА за удар ан град, координисан удар без глупирања као раније.
По ослобођењну Палмире и та 2 града иѕнад ње и испод, САА избија до Даер-Ер-Зора.

Заборављаш да такозвана ИД нема много људи у Сирији, јер су све снаге у Ираку, тамо су под нападима стотина хиљада Ирачана, и морај да се повлаче исто као и у Сирији.
Значи они губе, полако али сигурно.

Iraq_war_map.png

Наравно да је идлиб мали географски гледано, али би то била победа која би донекле одлучила даљи ток рата.

Све си погрешно разумео.

Наравно да ће бити дивљака и када се заврши рат. Али ће бити више нормалних.
Значи Алевити неће бити као Срби на Косову и Метохији, већ као Муслимани у Немачкој.

Поново ти кажем, нема дељења Сирије јер Русији треба база и копнена веза са Ираном преко Ирака, све остало је пораз.

Идбилска територија није никакав краткорочни циљ већ крај рата.
Ако се ослободи иста, и затвори се граница са Турском, после тога Терористи имају једино мали део града Алепа, и Ал Раку од свих већих градова Сирије.

На шта мислиш када кажеш Карјатајана? Онај град изнад Палмире ка Хомсу?

Јер заборављаш дањих има 100 скоро 100 хиљда у Идлибу и Хомсу.
Када се заврши са њима, иде се на такозвану ИД.

Руски маринци су стигли надомак палмире и припремају САА за удар ан град, координисан удар без глупирања као раније.
По ослобођењну Палмире и та 2 града иѕнад ње и испод, САА избија до Даер-Ер-Зора.

Заборављаш да такозвана ИД нема много људи у Сирији, јер су све снаге у Ираку, тамо су под нападима стотина хиљада Ирачана, и морај да се повлаче исто као и у Сирији.
Значи они губе, полако али сигурно.

Iraq_war_map.png

Наравно да је идлиб мали географски гледано, али би то била победа која би донекле одлучила даљи ток рата.

Teško da gube dok im god zapad daje podršku.
Kad bi ta pomoć izostala ISIS ne bi trajao ni tjedan dana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back