Ja mislim da je ovo vrlo, vrlo interesantna ideja, koja je zapravo cak i najverovatnija.
Naime, Latakija je gotova stvar, osim toga tuda nema uslova za invaziju, a i Rusi su preblizu.
Severni Alepo se obrusava kao kula od karata, neki su se cudili kako se tamo brzo napreduje, ali stvar je da su se ukljucili i Kurdi koji sa zapada napadaju i dosta su vec i zauzeli. Tako da je tamo izgleda opste rasulo u najbukvalnijem smislu. Sto je zapravo logicno, kada se ima u vidu najavljena invazija.
Zasto to mislim? Pa u Latakiji je vec par dana bilo zatisje (na moje ogromno razocarenje), bar po mapama i izvestajima nista nije bilo - sve to nakon one pogibije ruskog savetnika tamo, a verovatno i nekih komandanata SAA i saveznika. Ali danas je tamo napravljen stvarno veliki proboj, gledam mape - sa zapada i jugozapada.
Uz pomenuto napredovanje na severu Alepa, da se zakljuciti da je pocela trka za teritorije. Pokusace se da se sto pre pocisti Latakija, i da se stigne i zatvori turska granica severno od Alepa. Za sada, ide se na preuzimanje granice od "umerenih", dok se ISIS ne dira.
Istovremeno, na jugu je u toku pritisak na Daru, i KONACNO su presekli ono crevo, bas tamo gde bih i ja - na uskom dugom delu gde prakticno i nema naselja. Ima mapa, neko je postavio. Stavise, sad gledam Military Maps, deo severno od toga je prakticno sveden na malu enklavu, pocistili su vec sve ostalo sto je sjajno!!! I pretpostavljam da je plan SAA da izadje na jordansku granicu na jugu i proba da je zatvori, po mogucstvu oslobadjajuci i teritoriju unutar samo Sirije u tom delu.
Znaci, SAA i Rusi se trude da pociste sto vise sto brze, i po mogustvu umanje maksimalno duzinu granice sa Turskom i Jordanom koju ne kontrolisu.