KESH
Buduća legenda
- Poruka
- 42.207
Valjda na osnovu dogovora koji ti ne razumes.
Tako je to kad ti je Rus protivnik, može birati izmedju prženja i spaljivanja.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Valjda na osnovu dogovora koji ti ne razumes.

Ko zna sta se trenutno dogadja....
Realno ISIL ne moze izrvsiti trajno presecanje vitalnog koridora Damask - Homs, ali svejedno ovo je ozbiljan samar....
Sama cinjenica da su glavosece jos uvek prisutne u toj oblasti i sposobne da ozbiljno ugroze SAA, dovesce do vezivanja snaga SAA na ovom podrucju. A one se moraju povuci sa nekog drugog fronta.
A onda "seci usi, krpi doope"....
To sam i ja iskomentarisao pre neki dan. Obzirom na dominaciju u vazduhu, meni nije jasno kako i jedan kamion prodje na putu recimo Palmira - Karjatajn ili bilo koji put koji vodi do Palmire.
Realno, takva konstelacija snaga morala je dovesti do toga da u roku od mesec-dva sva logistika prema tako isturenim ISIL uporistima bude eliminisana.
Nesto tu ne stima...
To sam i ja iskomentarisao pre neki dan. Obzirom na dominaciju u vazduhu, meni nije jasno kako i jedan kamion prodje na putu recimo Palmira - Karjatajn ili bilo koji put koji vodi do Palmire.
Realno, takva konstelacija snaga morala je dovesti do toga da u roku od mesec-dva sva logistika prema tako isturenim ISIL uporistima bude eliminisana.
Nesto tu ne stima...
Ovih 150 USA aviona je vredno kao jedan točak od ruskog.
Dvije godine USA kao tuče ISIS a on sve veći i veći.
Izgleda da Rusi mnogo lazu kad govore o efikasnosti svojih avioudara. Ili pak nemaju dovoljno aviona u vazduhu.
Помало подсећа на Вијетнам, Амери су чинили све што је требало из ваздуха, али војска Ј. Вијетнама била је оличење неспособности, губили су и од гериле(Вијетконг) а у сукобима с армијом С. Вијетнама(Вијетмин) ни Амери нису добро пролазили, а камоли неспособни Јужновијетнамци.2 stvari su tu izvesne:
1) U poredjenju sa Amerima, Rusi su stvarno angazovaniji u napadima na ISIL i ostale dzihadiste
2) Rezultati postoje, ali svakako nisu u kategorijama koje se pojavljuju u vestima tipa "teroristi u panici", "beze glavom bez obzira i sl". Dakle i pored evidentne angazovanosti i uspeha, postoji i ozbiljna doza marketinga. To je sigurno
To je tacno, ali rezultati su vrlo slabi. Očigledno da sirijska vojska nije u stanju da napravi nešto veliko u ovom ratu. Zato će Rusi već tokom 2016. godine morati da prelome - ili povlačenje, ili kopnena operacija. I jedno i drugo je potencijalno nepovoljno za Rusiju.2 stvari su tu izvesne:
1) U poredjenju sa Amerima, Rusi su stvarno angazovaniji u napadima na ISIL i ostale dzihadiste, zato sto imaju nameru da ih unistavaju
2) Rezultati postoje, ali svakako nisu u kategorijama koje se pojavljuju u vestima tipa "teroristi u panici", "beze glavom bez obzira i sl". Dakle i pored evidentne angazovanosti i uspeha, postoji i ozbiljna doza marketinga. To je sigurno
To je tacno, ali rezultati su vrlo slabi. Očigledno da sirijska vojska nije u stanju da napravi nešto veliko u ovom ratu. Zato će Rusi već tokom 2016. godine morati da prelome - ili povlačenje, ili kopnena operacija. I jedno i drugo je potencijalno nepovoljno za Rusiju.
U tom periodu su "uletjeli" u Donbas, pa nisu mogli na dva fronta istovremeno, ali su šanse propuštene ranije, dok je SAA još držala većinu Sirije. Ovo što sada gledamo je mrcvarenje koje može da traje godinama.Kazem ti, rezultati vazdusne kampanje postoje, ali nema ko kopneno to da valorizuje.
Da su Rusi uleteli 2014 ili u prvom tromesecju 2015, druga bi pesma bila. Sada bismo vidjali zavrsnicu rata.
Rusi su uleteli u 11:59 za Asada, mozda cak i u 12:01.....
Ne verujem da ce se Rusi ozbiljnije kopneno angazovati. Ne mogu to finansijski da iznesu. A i nemaju razlog, jer i u slucaju povoljnog ishoda rata, sanse nema da Asad i Aleviti zadrze kontrolu kao pre rata.
Ako je to vec izvesno, onda je izlaganje vojnika smrti po pustinji besciljno
U tom periodu su "uletjeli" u Donbas, pa nisu mogli na dva fronta istovremeno, ali su šanse propuštene ranije, dok je SAA još držala većinu Sirije. Ovo što sada gledamo je mrcvarenje koje može da traje godinama.
To sa Ukrajinom je posebna prica.
Volim Ruse, ali su u Ukrajini zasrali stvar.
Ako nisu tokom 300 godina uspeli da sa jednovernim Ukrajinciima nadju zajednicki jezik, onda stvarno....
To sa Ukrajinom je posebna prica.
Volim Ruse, ali su u Ukrajini zasrali stvar.
Ako nisu tokom 300 godina uspeli da sa jednovernim Ukrajinciima nadju zajednicki jezik, onda stvarno....
Osim Rusa, niko na planeti ne gleda blagonaklono na oligarski teroristicki rezim Basara al Asada
![]()
Сем ситница попут Кине, Индије, скоро целе Ј. Америке, Ирана, већег дела Африке... упс па то је преко пола света, изгледа да козоеби нису баш омиљена страна.Osim Rusa, niko na planeti ne gleda blagonaklono na oligarski teroristicki rezim Basara al Asada
![]()
Кад смо код наших израелских стратешких партнера, јеси читао да цело време рата лече џихадисте? Ови остављају рањенике на израелској граници, а ови их скупљају амбулантама, возе у болнице, и лече. Ал Нусра, ово оно - не би се ни знало кога све да наши стратешки партнери Друзи нису линчовали двојицу у сред Израела.
Now that's a deep game.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...rian-warzone-risking-lives-sworn-enemies.html
То не постоји.Do poraza ISIS-a i ne može doći jer i umereni pobunjenici i Asadove trupe praše jedni po drugima umesto da dodju do primirja i usmere i jedni i drugi borbu protiv najvećeg zla. A za to su i Ameri krivi kojima je preče da rade na rušenju Asada dok ISIS planira nove terorističke napade u EU i SAD. Ljudska glupost je neograničena.
Сем ситница попут Кине, Индије, скоро целе Ј. Америке, Ирана, већег дела Африке... упс па то је преко пола света, изгледа да козоеби нису баш омиљена страна.
Израел игра плес са ђаволом, баш као и САД и ЕУ.
Суните посматрају као корисне идиоте, док је највећи ђаво у њиховом координатном систему Ирану са савезницима.
С друге стране, мислим да је то затварање очију пред чињеницима због надмености.
Слично као што је Стаљин кулирао чињеницу да му Хитлер ради о глави, јер је мрзео Черчила, а према Хитлеру је био индиферентан.
Do poraza ISIS-a i ne može doći jer i umereni pobunjenici i Asadove trupe praše jedni po drugima umesto da dodju do primirja i usmere i jedni i drugi borbu protiv najvećeg zla. A za to su i Ameri krivi kojima je preče da rade na rušenju Asada dok ISIS planira nove terorističke napade u EU i SAD.
Neke stvari jednostavno nisu moguće.
I mi živimo stoljećima jedni pored drugih, pa mi Hrvati stalno pokušavamo bez ikakvog razloga poklati što više Srba. Kakav zajednički jezik i bratstvo i jedinstvo. Nije do Rusa, kao što ni ovdje nije do Srba.
...Кина, Индија, Ј. Америка, већи део Африке, мада у коначници свако ко треби козоебе је ОК.Rusija, Iran i Severna Koreja...ja mislim sve 3 zemlje su svetionici Slobode i Dobra?
Стаљин је имао нервни слом кад је почела Барбароса. Сакрио се у даћу, није никога примао. Никоме није веровао, и не зна се колико их је побио, али је Хитлеру веровао. Хаха.
Што се тиче Израела, у појасу уз њихову границу џихадисти су заштићени. Надам се да знају шта раде, али сумњам.