Борба против исис-а 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nažalost najjača vojna sila kada gledamo pešadiju u Siriji jeste upravo ISIS pre svega jer su to ludaci koji se ne plaše smrti. U ostalim vojskama ima kolebljivaca i kukavica al u ISIS-u je takvih najmanje. Dok ne dodje do kopnene invazije od strane nekih svetskih sila nema brzog poraza ISIS-a a da bi do toga došlo verovatno se mora desiti neki masovniji teroristički napad nažalost.

Најјача пешадија је Хезболах и неке јединице САА.
Пешадија такозване ИД није имала скоро никакво учешће у борбама у Сирији, пар хиљада мртвих и то је то.
Тако да је тешко дати суд о њима. А да су лудаци јесу, али да чувају главе чувају, једино самоубице штрче, али такве имају и Шиити и умерени.

Остајем при томе да је Ал Нусра и Арарх ал Шам што се тиче терориста најјача група у Сирији.

Пораз тероризма је неминован. Ирачани ускоро завршавају са њима, и онда следи Мосул(пар година можда).
Али, ако се Ирачани и Курди договоре и ослободе Мосул заједно онда добро. Али ако Курди реше да сами заузму Мосул, следе сукоби са Ирачанима(Сунитима и Шиитима)

Помиње се и да ће Ирачани(Овде се мисли на Шиите наравно.) чим заврше сa Рамадијем, који је још мало готов. И Фалуџом која се кува, да узбију на Сиријску границу и да наставе са растурањем теориста.

Poslednja izmena:
Пешадија такозване ИД није имала скоро никакво учешће у борбама у Сирији, пар хиљада мртвих и то је то.
Тако да је тешко дати суд о њима. А да су лудаци јесу, али да чувају главе чувају, једино самоубице штрче, али такве имају и Шиити и умерени.

ISIL specijalitet su iznenadni napadi, a prednost je sposobnost da u kratkom roku u nekom podrucju skoncentrisu dovoljno snaga za napad. Na taj nacin su preuzimali teritorije

Тачно.

ИСИС се не плаши смрти, а и Нусра је доста близу по нивоу фанатичности.

Хезболах је такође прилично луд.

Nažalost najjača vojna sila kada gledamo pešadiju u Siriji jeste upravo ISIS pre svega jer su to ludaci koji se ne plaše smrti. U ostalim vojskama ima kolebljivaca i kukavica al u ISIS-u je takvih najmanje. Dok ne dodje do kopnene invazije od strane nekih svetskih sila nema brzog poraza ISIS-a a da bi do toga došlo verovatno se mora desiti neki masovniji teroristički napad nažalost.

Reći da se kozoebci ne plaše smrti u najmanju ruku znači da vlada velika doza neobaveštenosti . Samo nadrogiran čovek se ne plaši ni smrti ni ničega .
Poenta je u tome da se kozoebci masovno drogiraju
, pri čemu koriste droge koje im pomažu da danima ne spavaju , ne jedu , ne pišaju a snage imaju koliko hoćeš .
Sasvim je normalno da kada ta masa navali da se svi normalni sklanjaju ispred jer su krajnje brutalni dok traje dejstvo droge .
Živi navatani primerci kozoebaca su posle dejstva droge najobičnije pič-kice koje samo plaču i zovu mamu da ih vodi kući .

Navataš 1000 najvećih kukavica , daš im puške i nadrogiraš ih i dobiješ 1000 budala koji jurišaju bez straha za bilo šta .Više puta je ovde pisano o tome a evo i jedan italijanski članak o tome

Siria: il più grande produttore mondiale di Captagon, la droga che rende "onnipotenti" i terroristi
(di Franco Iacch)
21/11/15

Un groviglio di conflitti, con attori diversi: veterani di al-Qaeda, ribelli iracheni, jihadisti arabi, volontari occidentali. Questa è oggi la Siria, territorio dove si mescolano e sovrappongono ideologie e programmi politici e dove si trova la più grande produzione di Captagon del pianeta.

Disponibile in tutto il Medio Oriente, è un composto derivato dal legame tra amfetamina e teofillina. Conosciuto come Fenetellina, lo psicostimolante è meglio noto come Captagon. Produce un delirio euforico e consente di rimanere lucidi per giorni, senza dormire e mangiare. Il largo utilizzo di Captagon è ormai accertato in tutto il Medio Oriente.

Preso il Captagon non conosci più la paura – dice un terrorista in un documentario trasmesso sulla BBC Arabic alcune settimane fa – niente poteva fermarmi.

Che il Captagon sia diventata la droga dei terroristi è ormai un dato di fatto. Pochi giorni fa, nel raid della polizia francese alla ricerca degli autori delle stragi di Parigi, in un hotel di Alforttville, sono state rinvenute grosse dosi di Captagon. Quella sorta di "fervore divino", altri non è che l'effetto di questa droga.

Sintetizzata negli anni ’60 e somministrata per curare iperattività, narcolessia e depressione, la Fenetillina è stata poi bandita dalla maggior parte dei paesi occidentali ed inserita nella “Convenzione sulle Sostanze Psicotrope” ma è facilmente reperibile nei paesi arabi. Proprio in Siria, la produzione di Captagon sarebbe ripresa a livelli industriali, ponendo il paese in cima alla lista tra quelli (Libia e Libano) dove si sintetizza la Fenetillina.

Il Captagon è economico e facile da sintetizzare con sostanze legali ad un prezzo competitivo. Una pasticca può essere acquistata per meno di quattro euro fino ad un massimo di 15. E’ molto popolare tra i combattenti siriani e tra quanti non seguono rigidamente le interpretazioni della legge islamica. Nonostante possa provocare psicosi e danni cerebrali, la sostanza stimolante è molto famosa per la sua capacità di rendere “onnipotenti”. Non si mangia, non si dorme, ma si è pieni di energia e coraggio. Non esistono freni inibitorio o problemi di natura morale ed etica.

Finiti gli effetti, il corpo ritorna ad essere “umano”, con tutte le sue debolezze e limiti. Da quel momento, si è alla ricerca di quella “medicina d’energia”, pena l’essere vittima di tutte le sensazioni e le esigenze di un essere vivente. Chi non accetta di ritornare tale, diventa schiavo del Captagon.

La produzione della droga è strettamente legata al contrabbando di armi e contanti.

Исламска држава поново заузела град Махин

Пошто су 23.новембра ове године, јединице Сиријске Националистичке Партије (војно крило те организације), уз подршку НСО, делова бригаде “Пустињски соколови” и Асирске добровољачке милиције, заузеле град Махин и чинило се, препуне самопоуздања, кренуле у операцију заузимања суседног града Каратин, уследио је шок! Наиме, са тог простора од јутрос стижу веома неповољне вести за снаге лојалне сиријском председнику Башару ал Асаду. Групација од неколико стотина (у појединим извештајима се помиње цифра и од више хиљада бораца) припадника екстремистичке организације Исламска Држава, из правца града Каратина, кренула је у силовит проти-удар и у први мах у потпуности одбацили лојалистичке снаге са главних тачака око самог града. Напад је био добро организован и изузетно снажан, тако да су снаге НОС које су браниле пунктове у захвату комуникације Каратин-Махин, биле принуђене да одступе на исток. Оне су се под борбом почеле да се извлаче и са доминантних кота (Хазм ал-Абад) који се налазе изнад тог пута, што је у једном моменту довело до распада комплетног фронта између ова 2 града.

mahin-620x264.jpg

Увођењем новим снага на главним правцима напада, џихадистичке снаге су успеле да упадну у источне делове град Махин, и да у оштрим уличним борбама потисну делове 120.бригаде и Асирске заштитне милиције даље на запад, избију у његов центар и на тај начин га у потпуности заузму. Све снаге које су се налазиле у одбрани града Махин су одступиле на исток, прикупљајући се на простору Џабал Махин и насељено место Хадат. За сада није позната судбина суседног места Хуварин, али се претпоставља да је ситуација и тамо изузетно тешка. Уколико сиријске снаге не успеју да стабилизују фронт на овом одсеку, у великој опасности је и град Садад са изразитом хришћанском већином, што може да резултује масовним погромом тамошњег становништва. Такође, поново је у великој мери угрожена комуникација Дамаск-Хомс као и неколико војних база које се налазе на том простору.

Sirija: najveći svjetski proizvođač Captagon, lijek koji čini "svemoćni" teroriste
(Franco Iacch)
11/21/15

Zaplet sukoba, s različitim akterima: veterana al-Qaede, iračkih pobunjenika, arapskih džihadista, zapadni volontera. To je danas Sirija, područje gdje se miješati i preklapaju ideologije i političke programe i gdje je najveća proizvodnja Captagon na planeti.

Dostupno u cijelom Bliskom istoku, je spoj izveden iz povezanosti amfetamina i teofilin. Poznat kao Fenetellina je psihostimulans je poznatiji kao Captagon. To stvara euforični bijes i omogućuje vam da ostanete lucidan danima bez sna i hrane. Široka uporaba Captagon sada je otvorena tijekom Bliskom istoku.

Ko uzme Captagon taj više ne zna za strah - kaže terorist u dokumentarcu emisiji na BBC Arabic prije nekoliko tjedana - mene ništa ne može zaustaviti.

To da je Captagon postao lijek terorista je sada činjenica. Prije nekoliko dana, francuska policija je u potrazi za počiniteljima masakra u Parizu, u hotelu u Alforttville, otkrili su velike doze Captagon. Ta vrsta "božanskog žara", nije ništa drugo nego učinak ovog lijeka.

Sintetizira se u 60-ih i primijeniti za liječenje hiperaktivnosti, narkolepsije i depresiju je fenetylline onda je zabranjen u većini zapadnih zemalja i uključeni u "Konvenciji o psihotropnim tvarima", ali se lako nađu u arapskim zemljama. Samo u Siriji, proizvodnja Captagon je na industrijskim nivoima, i stavlja zemlju na vrh popisa među onima (Libija i Libanon), gdje se konzumira fenetylline.

Captagon je jeftina i lako sintetizirana droga po konkurentnim cijenama. Tableta se može kupiti za manje od četiri eura do maksimalno 15 , i godinama je vrlo popularna među sirijskim borcima i među onima koji ne slijede stroga tumačenja islamskog prava. Iako to može dovesti do psihoze i štete na mozgu , stimulans je vrlo poznat po svojoj sposobnosti da bude "svemoćni". Ne jede se , ne spava se , i ima se puno energije i hrabrosti. Nema inhibitornih kočnica ili pitanja koja su moralna i etička.
Po završetku efekta droge , tijelo se vraća u biti "čovjek", sa svim svojim slabostima i ograničenjima. Od tog trenutka, on je u potrazi za novom dozom "energetske medicine", pod prijetnjom da bude žrtva svih osjećaja i potrebe živog bića. Tko ne pristaje na povratak onda postaje rob Captagon.

Proizvodnja droga usko povezan s krijumčarenjem oružja i novca.
Google Traduttore per il Business:Translator ToolkitTraduttore di siti webStrumento a supporto dell'export

. Такође, поново је у великој мери угрожена комуникација Дамаск-Хомс као и неколико војних база које се налазе на том простору.

...o cemu i pricah pre neki dan u kontekstu vaznosti elimisanja ISIL iz ova pomenuta dva grada...

Poslednja izmena:
Vojnice, ako si vec obratio paznju na moje pisanje, do sada si mogao da vidis kakvi stavovi tu provejavaju.
Rusija i Asadova Sirija su moji favoriti. Ali nisam bas u fazonu da budem slep pred neugodnim cinjenicama.
btw, za Tursku sam vise puta rekao da je, zajedno sa Saudijom, MORDOR danasnjeg sveta. Osovina zla.
Ni Kurde nesto posebno ne mirisem, jer su neposredni izvrsioci genocida nad Jermenima i Asircima, ali u ovom slucaju predstavljaju pozeljnog igraca protiv Turske.
Slicno mislim i za Iran. Nista mi se ne svidja njihova teokratija, ali je suvo zlato u poredjenju sa Saudijskim zlikovcima.
Dakle, gotivim Kurde protiv Turaka i Iran protiv Saudije.

znam ih odlicno i turke i kurde. veruj mi kurdi jos zive u srednjem veku, nista nisu bolji od siptara, zaostali i stali u vremenu. pre desetak godina u turskoj je jedan ubio preko 40 celjadi iz druge familije da bi prekinuo krvnu osvetu.u ulazu imam jednu familiju turaka i kad god se susretnem na stepeniku sa zenom ona se zavije u maramu i okrene glavu, a mislim da su 40 god u amsterdamu. kod turaka imas i onih umerenijih koji se ponasaju skoro isto kao nekad nasi muslimani, ali kod kurda to nemas

- - - - - - - - - -

Kao da mi citas misli, sa tim da nisam bas toliki obozavalac Asada, ali cinjenica je da trenutno priblizno bolje zamene nema.

to je izgleda kao i kod nas: voli onog koga zapad demonise. sto jedan rece: sto ga vise kude, sve ga vise volim

- - - - - - - - - -

Hvala.
Dovoljno je videti samo kako izgleda npr Asadova zena, pa uporediti sa prvom sledecom alternativom. Zakljucak se sam namece.
Daleko od toga da sam obozavalac Asada.

provereno: asadov otac je perfektno govorio srpski, vode poreklo iz nasih krajeva i tacno znaju svoju lozu i poreklo. siguran sam da i asad perfektno govori srpski

znam ih odlicno i turke i kurde. veruj mi kurdi jos zive u srednjem veku, nista nisu bolji od siptara, zaostali i stali u vremenu. pre desetak godina u turskoj je jedan ubio preko 40 celjadi iz druge familije da bi prekinuo krvnu osvetu.u ulazu imam jednu familiju turaka i kad god se susretnem na stepeniku sa zenom ona se zavije u maramu i okrene glavu, a mislim da su 40 god u amsterdamu. kod turaka imas i onih umerenijih koji se ponasaju skoro isto kao nekad nasi muslimani, ali kod kurda to nemas
:ok:
E, bas ovo sam zaboravio da kazem u prethodnoj poruci. Kurdi su tokom istorije Turcima sluzili kao istocno anadolski Siptari, kao satelit narod lako popaljiv na pljacku i dzelat mirnog hriscanskog stanovnistva.
Ruku na srce, kurdske vodje su devedesetih i dvehiljaditih izrazile zaljenje i izvinile se Jermenima zbog ucesca u genocidu, ali lako je sada kada Jermena vise nema na jugozapadu Turske...
Kako god, nek je sa srecom Turcima sa Kurdima i Kurdima sa Turcima. Prosto, bas su jedni za druge stvoreni...
To sto ima normalnih Turaka to zivi u Istanbulu i u priobalju. Ovo ostalo je ono sto i oni sami nazivaju "crni Turci", core Erdoganovog islamistickog birackog tela
Erdogan je izjavio da ce uskoro 50% regruta u turskoj armiji biti Kurdi, zbog prirastaja i to vidi kao ozbiljnu pretnju.

provereno: asadov otac je perfektno govorio srpski, vode poreklo iz nasih krajeva i tacno znaju svoju lozu i poreklo. siguran sam da i asad perfektno govori srpski
Hm, zanimljivo.
U fizionomiji Sirijaca jasno se mogu uociti razlicite etnicke grupe. Medju njima su i potomci onih pravih, pre-arapskih sirijaca, tzv "surjojo" naroda, koji su znatno svetlije put u odnosu na uljeze kasnije dosle iz Arabije i turkijskih stepa centralne Azije

Poslednja izmena:
Тачно.

ИСИС се не плаши смрти, а и Нусра је доста близу по нивоу фанатичности.

Хезболах је такође прилично луд.

neznam koji se to covek ne boji smrti. fanatizam je jedno, a strah je sasvim nesto drugo. sirijska vojska su normalni ljudi, slicno nesto kao nekad JNA a ovi drugi su svetski avanturisti, ogrezli u svemu i svacemu, koji verovatno nemaju ni kuceta ni maceta. sirijci imaju familije i hoce da se vrate kuci .na stranu jos i to sto arapi nisu dobri ratnici

Нема САА капацитете за тако нешто.

Просто је невероватно да се направи овакав преокрет.
Чист доказ да НДФ нема појма.
Ma NDF je nesto poput teritorijalaca, komsija Zoki i komsija Pera sa lovackim puskama....
Nije ni bila stvar u tome da NDF treba da se suprotstavi ISIL u Mahinu.
Poenta je bila da je ISIL vesto izmajmunisao prvu liniju fronta koju drzi SAA kod Karjatajna, potpuno je obisavsi sa juga i uletevsi u pozadinu cije je obezbedjenje bilo zadatak NDF.
To je dovelo do raspada fronta.
Koji bedak...

Poslednja izmena:
Ma NDF je nesto poput teritorijala, komsija Zoki i Pero sa lovackim puskama....
Nije ni bila stvar u tome da NDF treba da se suprotstavi ISIL u Mahinu.
Poenta je bila da je ISIL vesto izmajmunisao prvu liniju fronta koju drzi SAA kod Karjatajna, potpuno je obisavsi sa juga i uletevsi u pozadinu cije je obezbedjenje bilo zadatak NDF.
To je dovelo do raspada fronta.
Koji bedak...

Bedak je i sto teroristi uspijevaju da se bez problema prebacuju pustinjom i pored ruske i sirijske avijacije.

Navodno se SAA povukla iz grada ali ISIL jos nije usao jer ih asadovci zasipaju artiljerijom.

Ko zna sta se trenutno dogadja....
Realno ISIL ne moze izrvsiti trajno presecanje vitalnog koridora Damask - Homs, ali svejedno ovo je ozbiljan samar....
Sama cinjenica da su glavosece jos uvek prisutne u toj oblasti i sposobne da ozbiljno ugroze SAA, dovesce do vezivanja snaga SAA na ovom podrucju. A one se moraju povuci sa nekog drugog fronta.
A onda "seci usi, krpi doope"....

Bedak je i sto teroristi uspijevaju da se bez problema prebacuju pustinjom i pored ruske i sirijske avijacije.

To sam i ja iskomentarisao pre neki dan. Obzirom na dominaciju u vazduhu, meni nije jasno kako i jedan kamion prodje na putu recimo Palmira - Karjatajn ili bilo koji put koji vodi do Palmire.
Realno, takva konstelacija snaga morala je dovesti do toga da u roku od mesec-dva sva logistika prema tako isturenim ISIL uporistima bude eliminisana.
Nesto tu ne stima...

Poslednja izmena:
neznam koji se to covek ne boji smrti. fanatizam je jedno, a strah je sasvim nesto drugo. sirijska vojska su normalni ljudi, slicno nesto kao nekad JNA a ovi drugi su svetski avanturisti, ogrezli u svemu i svacemu, koji verovatno nemaju ni kuceta ni maceta. sirijci imaju familije i hoce da se vrate kuci .na stranu jos i to sto arapi nisu dobri ratnici

Psihopate i sociopate karakteriše odsustvo emocija a samim tim i straha al ipak takvih je malo zaista. Ovde se navodi specifična droga koja dovodi do tog stanja i čoveka kod kojeg je strah veći. U suštini teško je boriti se protiv ljudi kod kojih je strah minimalan upravo zbog toga što nemaju ni kučeta ni mačeta i što nemaju puno da izgube svojom smrcu. Sa druge strane vojnici koji imaju porodice i kod kojih vlada zdraviji razum su oprezniji tokom sukoba al samim tim i dosta oklevaju, spori su, svesni su da njihovom smrcu njihova porodica dosta toga gubi...

To sam i ja iskomentarisao pre neki dan. Obzirom na dominaciju u vazduhu, meni nije jasno kako i jedan kamion prodje na putu recimo Palmira - Karjatajn ili bilo koji put koji vodi do Palmire.
Realno, takva konstelacija snaga morala je dovesti do toga da u roku od mesec-dva sva logistika prema tako isturenim ISIL uporistima bude eliminisana.
Nesto tu ne stima...

Фале хеликоптери. ми-28 и ка-52.
Доста њих, да буду у приправности без престанка на свим деловима фронта, поготово тамо где је офанзива САА.
Али из неког разлога њих нема. Писао сам о томе више пута.
САД када иду у напад због 2 талибана на брду се активира авијација, а хеликоптери у током инвазије на Ирак покривали све што су могли.
Овде тога нема у тој мери.

Фале хеликоптери. ми-28 и ка-52.
Доста њих, да буду у приправности без престанка на свим деловима фронта, поготово тамо где је офанзива САА.
Али из неког разлога њих нема. Писао сам о томе више пута.
САД када иду у напад због 2 талибана на брду се активира авијација, а хеликоптери у током инвазије на Ирак покривали све што су могли.
Овде тога нема у тој мери.

Tako je.... Latakija je pokrivena i helikopterima zbog blizine linije fronta.
Jedino ukoliko Rusi ozbiljno opreme bazu kod Homsa, mada je i to daleko od ISIL ruta snabdevanja. Daleko je to za helikoptere i izlaze ih vecem riziku. To bi samo imalo defanzivan karakter
Druga opcija jeste priblizavanje heliodroma linijama fronta. Ali je to rizicno za Ruse, obzirom na nepouzdanost SAA, koje mogu popustiti kao sto je to juce bilo i dovesti upasnost i helikoptere i posadu. Alternativa je dovodjenje ruskih specijalaca u takve baze, ali to je vec manje verovatno.

Ovaj dogadjaj sa Mahinom je zaista ozbiljan. Ako nisu mogli da odrze front i ostvare u kratkom roku znacajan napredak u oblasti gde su u pogledu linija snabdevanja neuporedivo boljem polozaju od glavoseca, sta onda ocekivati od operacije oslobadanja Palmire?

Poslednja izmena:
Tako je.... Latakija je pokrivena i helikopterima zbog blizine linije fronta.
Jedino ukoliko Rusi ozbiljno opreme bazu kod Homsa, mada je i to daleko od ISIL ruta snabdevanja. Daleko je to za helikoptere i izlaze ih vecem riziku. To bi samo imalo defanzivan karakter
Druga opcija jeste priblizavanje heliodroma linijama fronta. Ali je to rizicno za Ruse, obzirom na nepouzdanost SAA, koje mogu popustiti kao sto je to juce bilo i dovesti upasnost i helikoptere i posadu. Alternativa je dovodjenje ruskih specijalaca u takve baze, ali to je vec manje verovatno.

Ovaj dogadjaj sa Mahinom je zaista ozbiljan. Ako nisu mogli da odrze front i ostvare u kratkom roku znacajan napredak u oblasti gde su u pogledu linija snabdevanja neuporedivo boljem polozaju od glavoseca, sta onda ocekivati od operacije oslobadanja Palmire?

Ако хоће победу, мораће.
У рату си, жртве су саставни део сваког.

kao posmatracu, uopste mi nije jasna onako glupavo jednostavna logika napada na Karjatajn i Palmiru. Napadas ga samo sa jedne strane, zapadne, kao da je neizvodljivo prebacivanje trupa neposredno iza grada i opkoljavanje. A i to sto napadas, napadas u liniji sirokoj par kilometara, cime dopustis neprijatelju da te opusteno obidje i uleti ti u tvoju pozadinu...

Секташи исламске државе се не боје смрти.

Они у њој уживају.

Зато кажемо да су они култ смрти.

- - - - - - - - - -

Инале све похвале за Шебронског и Де Систија.

Веома занимљиве вести и анализе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back