Бора Чорба у земљи бечких коњушара

Nisi razumela paralelu. Paralela je nacisticki rezim - vucicev sns.
Kad ovaj drugi bude pao svi ce se godinama prati od njega i pricati kako su morali to da rade. Vec vidjeno sa slobom.
Istina, samo mislim da umetnici koji su nastupali na nacistickim skupovima posle rata nisu bili bas dobrodosli. Mozda i gresim, radili ljudi posao? :D
ДОС-овци су после преузимања власти један значајан део естраде практично избацили са телевизија, реч је о разним певачима и групама који су били врло успешни 90-тих, али се после 2000 године нису више појављивали на мејнстрим медијима, јер су били на "листи непожељних".

ДОС-овци су после преузимања власти један значајан део естраде практично избацили са телевизија, реч је о разним певачима и групама који су били врло успешни 90-тих, али се после 2000 године нису више појављивали на мејнстрим медијима, јер су били на "листи непожељних".
Navedi mi troje?

Svojim pisanjem o ZP i njima dvojici pokazala si da ne vladas materijom ali dobro. Po tebi ako jedan autor napise ceo album, te pesme su zajednicke sa svim ostalim clanovima benda jer su ih oni izveli? Zanimljivo tumacenje moram priznati :D
A ti bas vladas materijom? 😂
Ne mogu da tupim ponovo sta mislim o tome,posto je vec bila tema i tamo sam vec rekla sta mislim.Ako te ne mrzi,i ako zelis,potrazi je i procitaj.

Bravo za poredjenje. Balasevic je ostao dosledan svojim idealima do samog kraja.
A i daleko bolji kompozitor i tekstopisac od Bore, cak nisu ni u istoj kategoriji.
Koliko nam je poznato Balasevic je bio ekstremni drugosrbijanac i Vojvodjanski separatista.
Otuda njeova velika popularnost u Hrvatskoj.
Inace tata mu je bio visoki funkcioner u Titininoj Yugi.
:)

A ti bas vladas materijom? 😂
Ne mogu da tupim ponovo sta mislim o tome,posto je vec bila tema i tamo sam vec rekla sta mislim.Ako te ne mrzi,i ako zelis,potrazi je i procitaj.
Naravno, ja nista ne pisem napamet. Nemam toliko vremena da prelistavam teme. Meni je ok ako mislis da su sve pesme ZP zajednicke ali to jednostavno ne ide tako.

Naravno, ja nista ne pisem napamet. Nemam toliko vremena da prelistavam teme. Meni je ok ako mislis da su sve pesme ZP zajednicke ali to jednostavno ne ide tako.
Brend je zajednicki.A o tome sta je cije i kako se rjesavaju autorska prava treba da odlucuje sud,a ne da optuzuje preko novina sa naglaskom da je Nele "izdajnik",a da bi prikupio poene "kod svojih".
Moze i Nele njemu da zabrani da koristi ime "Zabranjeno pusenje"...moze svasta tu da bude.

Brend je zajednicki.A o tome sta je cije i kako se rjesavaju autorska prava treba da odlucuje sud,a ne da optuzuje preko novina sa naglaskom da je Nele "izdajnik",a da bi prikupio poene "kod svojih".
Moze i Nele njemu da zabrani da koristi ime "Zabranjeno pusenje"...moze svasta tu da bude.
Po zakonu o autorskom pravu svaki autor može osobi oduzeti dozvolu za korištenje dela ukoliko isti narušava moralne i etičke principe koje autor smatra bitnim – naveo je sada Sučić.
Sučić je naveo da ga na takve Karajlićeve „stavove i istupe već duže vreme upozoravaju“.
Prema Sučićevim navodima, Karajlić je većinski autor samo pesama „Anarhija All Over Baščaršija“, „Abid“, „Put u središte rudnika Kreka Banovići“, „Šeki is on the road again“, „Čejeni odlaze“, „Nedelja kad je otiš’o Hase“, „Dan Republike“ i „Kanjon Drine“.

Sučić je naveo i da njegovih pesama ima više od dve i da vremenski čine više od pola projekta „Rock El Classico“. Dodao je da su to njegove pesme „Pišonja i Žuga“, „Fikreta“, „Ibro Dirka“, „Bos il’ hadžija“ i „Zvijezda nad Balkanom“, a na to je „skrenuo pažnju i organizatorima koncerta u Zagrebu“.

Brend i ime Zabranjeno pušenje je već 15 godina zaštićeno u celom svetu zbog čega dotični sve ove godine i nastupa isključivo pod svojim imenom, iako je određenih incidenata na koje smo morali reagirati ipak bilo – dodao je Sučić.
I za kraj, na prilozenom linku su zakacene sve pesme Z. Pusenja prijavljene SOKOJ-u u periodu od 1984 do 1990 gde tacno pise ko je autor teksta, ko muzike a ko aranzmana.

Pa da zavrsimo tu pricu :) Nema sile da ce sud da dozvoli Neletu da izvodi pesme kod kojih je Sejo 100% autor.

https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZgSK6VZJKuRahouLOXVojND1ntzuy4EU8XX

Po zakonu o autorskom pravu svaki autor može osobi oduzeti dozvolu za korištenje dela ukoliko isti narušava moralne i etičke principe koje autor smatra bitnim – naveo je sada Sučić.
Sučić je naveo da ga na takve Karajlićeve „stavove i istupe već duže vreme upozoravaju“.
Prema Sučićevim navodima, Karajlić je većinski autor samo pesama „Anarhija All Over Baščaršija“, „Abid“, „Put u središte rudnika Kreka Banovići“, „Šeki is on the road again“, „Čejeni odlaze“, „Nedelja kad je otiš’o Hase“, „Dan Republike“ i „Kanjon Drine“.

Sučić je naveo i da njegovih pesama ima više od dve i da vremenski čine više od pola projekta „Rock El Classico“. Dodao je da su to njegove pesme „Pišonja i Žuga“, „Fikreta“, „Ibro Dirka“, „Bos il’ hadžija“ i „Zvijezda nad Balkanom“, a na to je „skrenuo pažnju i organizatorima koncerta u Zagrebu“.

Brend i ime Zabranjeno pušenje je već 15 godina zaštićeno u celom svetu zbog čega dotični sve ove godine i nastupa isključivo pod svojim imenom, iako je određenih incidenata na koje smo morali reagirati ipak bilo – dodao je Sučić.
I za kraj, na prilozenom linku su zakacene sve pesme Z. Pusenja prijavljene SOKOJ-u u periodu od 1984 do 1990 gde tacno pise ko je autor teksta, ko muzike a ko aranzmana.

Pa da zavrsimo tu pricu :) Nema sile da ce sud da dozvoli Neletu da izvodi pesme kod kojih je Sejo 100% autor.

https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZgSK6VZJKuRahouLOXVojND1ntzuy4EU8XX
Ovo je sve prezvakano do sada sto puta.Ne bih se vracala na to.Citiras samo jednu stranu,sto ne znaci da ona govori istinu.
Ali kao sto rekoh,neka se sude,njihov problem.

Nije to za tebe. Za tebe je Kurleuša.
Па како може Карлеуша када је она сада ваша. Да си рекао да сам фан Секе Алексић која подржава протест против вашег режима, па ´ајде ...

Иначе Рибља чорба је једна рок-пародија ништа мање комерцијална од ЈК, с тим што је ЈК други жанр популарне глазбе и што је ЈК увек било пријатније гледати од масне Јухе.

Moglo bi onda i za Boru da se kaze srpski patriota.
A ne cetnik,ovako,onako...
Да је српски патриота керећа гомна би купио на Ташмајдану а не у Љубљани.
А четник јесте јер му је титулу војводе, други пут када су га у војводу четници производили, аминовао свештеник СПЦ. Када аминује црква, тада се титула четничког војводе сматра званичном међу четницима. Мсм ако ниси знала јер си видим комунистичко дете.

Tipicni srpski patriota. Sanja Rusiju,zivi,radi i leci se na Zapadu u ovom slucaju Sloveniji.
Da.I u cemu je problem?
Treba da sanja NATO drzave koje su mu radile o glavi,mozda?
Zasto se ne bi lijecio u Sloveniji,ako tamo zivi.
A zasto tamo ne bi zivio ako mu je zena odatle?
Cak i da nije,svako ima pravo da zivi gdje hoce.
Ili to pravo samo Bora nema?
Ja mogu da zivim i u Tunguziji, ako sam patriota,ostacu patriota,to nema veze sa mjestom zivljenja.

Ovo je sve prezvakano do sada sto puta.Ne bih se vracala na to.Citiras samo jednu stranu,sto ne znaci da ona govori istinu.
Ali kao sto rekoh,neka se sude,njihov problem.
Cekaj relativizujes prilozena dokumenta koja pre razgovora sa mnom nisi ni imala pojma da postoje? Nije to citiranje jedne strane nego dokumentacija o kojoj ce se na sudu odlucivati. Nigde nisam video da je Nele rekao da Sejo laze.

Наравно, али су твоји родитељи ударнички загрљени с комшијама "балијама" белим камењем писали *TITO* на оближњем брду да са магистрале када се иде на море може да се прочита из аута.
Je l?A ko ti je to rekao?

Back