• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Bor

shmirgla

Zainteresovan član
Poruka
137
Na predlog predsednika opštine i grupe gradjana koja želi da popravi sliku o Boru u Srbiji a i Svetu pokrenuta je inicijativa i u pripremi je veliki multimedijalni program koji će biti održan sredinom maja. Cilj programa je priprema jedne ozbiljne i seriozne prezentacuije grada koja će predsatviti široj javnosti sve potencijale borske opštine.
Uz učešće velikog broja javnih ličnosti kulturno-zabavno-sporski program privući će veliki broj pojedinaca i organizacija iz Srbije i Sveta koji će moći u sklopu programa videti sve što Bor nudi kao i što ga krasi. Gostima i novinarskim ekipama će biti na nesvakidašnji način predstavljen potencijal Bora i okoline u obilasku Borskog jezera, Dubašnice, Crnog vrha, Planone Stol, Brestovačke banje, Zlotske i Lazareve pećine i tako dalje.
Igraćemo mali fudbal, održati književno veče i umetničku prodajnu izložbu slika, podsetiti se nakih dobrih starih vremena kroz stare asove grada u svim oblastima javnog života i na krraju svi zajedno zapevati uz dobru i kvalitetnu muziku... Ugostičemo najbolje talente i dodeliti nekoliko priznanja i plaketa grada...
Tim koji priprema predstavljanje grada je izradio nekoliko najava za predstojeći dogadjaj. Krenuli smo naravno od samog početka... Treba prvo pokazati gde se nalazi taj Bor i pozvati goste.


Donja najava uradjena je na četiri jezika ... Za sada toliko. Pozdrav iz Bora.
P.S. mozda bi i Bor mogao da se nadje na ovom spisku :roll:
 

shmirgla

Zainteresovan član
Poruka
137
Početkom priprema za veliku promociju grada Bora sam ipak morao da pozovem staru zbirku video zapisa u pomoć i ponovo je gledajući naišao sam na neke veoma interesantne i meni drage snimke stare skoro 30 godina. Prvi snimak je uradjen u jednoj od starih francuskih kuća gde smo organizovali doček nove 1980-te godine skromno ali ipak eto nezaboravno, dok drugi snimak prikazuje moje školske drugove na ekskurziji u Šapcu 1980 a snimci koji su ostali upotrebljivi su napravljeni ispred hotela "Sloboda"

Jedan segment predstojeće promocije će obraditi Bor u prošlosti i siguran sam da će Vam se to svideti. Biće prezentovano na velikom video platnu u okviru same manifestavije. Pored toga bavićemo se svim turističkim i drugim potencijalima borske opštine našim svakodnevnim problemima i jednu pravu i objektivnu sliku poslati u Svet. O svemu tome višenekom narednom prilikom a dotle pozdravljam vas i pozivam da pogledate snimke koje sam pronašao ...


Na oba snimka videli ste naše prijatelje koji su nas nažalost napustili. Zaista je teško shvatiti da ih više nema posle ovog pregleda, ipak oni će sigurno nastaviti da žive - barem ovde.

Poslednji pozdrav profesorici engleskog jezika Milanki Petrović, Zoranu Dragoviću - Džambi i Budimiru Ujdiloviću koje ste videli na ovim snimcima. Iskreno se nadam i očekujem da me po pitanju našeg brojnog stanja neko neće ispraviti. Želim da tako i ostane do 2010 godina kada ćemo proslaviti trideset godina od mature.

Borsky
 
Poslednja izmena od moderatora:

borman

Početnik
Poruka
5
U blizini grada Bora je najdublji kanjon u Srbiji - Zlotski kanjon. Pogledajte i legendarnu Kulu.
kula2zw5.jpg
lazarevap055xz8.jpg
 

botr

Iskusan
Poruka
5.663
U blizini grada Bora je najdublji kanjon u Srbiji - Zlotski kanjon. Pogledajte i legendarnu Kulu.
kula2zw5.jpg

Kula je visoka 149m, prema predanju opkladili su se cobani, da onaj koji se popne na vrh kule i zapali vatru, kao znak da je uspeo, dobije 9 ovaca. Jedan hrabri cobanin se odvazi, i pope se uz pomoc klinova od drenovine koje je poneo u torbi. Medjutim kada je silazio doziveo je nervni slom, tako da je dan kasnije preminuo.
Inace Zlotski kanjon se sastoji iz 3 ili 4 kanjona (zaboravio sam, kad nadjem u knjizi, napisacu) koji se spajaju sa Lazarevim, u tom podrucju nalazi se oko 150 pecina za koje se zna, od njih po svojoj lepoti najvise se isticu Vernjikica, Mandina pecina i Lazareva pecina.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.