Kada sam poceo da se bavi obezbedjenjem na vratima pre 8 godina mislio sam da je slicno kao kada odes u ring, vrlo sam brzo ustanovio da nije tako jer si u ringu spreman na to sta te ceka i ko te ceka,dok na poslu kada dobijes neke instrukcije tipa necu da udju ovde turci,arapi itd a pri tome ovde u svici ima mnogo naroda iz tih zemalja bas i nije lako sprovesti to u delo kao pocetnik a da se ne zavrsi sa tucom.
Mnogo sam prosao sto ne zavisi mnogo od vestine vec od samoucenja tj morate biti samouki u nekim stvarima, jasno je da svi pricaju o tome da je adrenalin/strah zajebana stvar i da nije lako da se boris kada te uhvati.
Secam se jedne scene bas na samom pocetku kada sam poceo u jednom Spankom klubu da radim.
Bilo je uvece oko 23.00 i ja sam prvo vece radio sa jednim spancem koji je naveliko pricao kako je bio specijalac u spaniji itd, rekao sam sebi ok ovaj je iskusan i mogu se osloniti na njega....
Bilo kako bilo naidju 3 maldica turske nacionalnosti i hteli su uci u klub, naravno ja kao sto sam dobio nalog nepustajuci ih unutra vidim kako se moj kolega polako povlaci iz mene i nestaje. Kada sam se osvrnuo njega vise nije bilo, momci koji su videli priliku da se sada pokazu jer sam sam a njih je trojica pocinju prozivanje i vredjanje, nasta je nisam padao jer sam vec u napred imao mnogo sukoba i tuca i vec ranije naucio da mnogi pricaju a malo umeju.
Ali je ipak jedan nasao hrabrost i gurnuo me oberucke u nazad gde sam se ja uhvatio za njegove rukave i odmah mu zavalio koleno u rebra, i u tom trenu ova druga dvojica krecu na mene, srecom je hodnik/prolaz bio uzak gde moze uvek sam jedan proci, tako da sam se sa drugim potukao i onesvestio ga, tek nakon nekoliko sekundi kada sam vec zapoceo tucu sa trecim izlazi spanac naoruzan sa nekom motkom i udarao po onom prvom koji je zadobio od mene koleno jer se opet digao a nalazio se iza mene. Nakon nekoliko udaraca prekinuli smo sa udaranjem po njima i oni su nekako ustali i bobegli, jedan od njih ovaj prvi je najvise dobio batina jer je po njemu najvise radila motka.
Sve u svemu sam od tada do danas imao mnogo ruznih dozivljaja o kojima cu pisati povremeno ali bih zaista voleo videti i citati vasa iskustva.
Pozz