Bolji život

Sokolica_M

Domaćin
Poruka
4.428
Nemoguće je ne sećati se ove kultne serije, s obzirom na to koliko se puta daje na našim televizijama... :)
Po meni, to je najbolja serija koju smo ikad imali... Nikad mi nije dosadno da je pratim, toliko je istrgnuta iz stvarnog života, glumci glume potpuno prirodno i ubedljivo (ne izveštačeno kao u današnjim užasnim serijama), i prožeta je emotivnošću koja se prenosi i na gledaoce...
(Posle nje, stavila bih na drugo mesto seriju ''Otvorena vrata'', mada su potpuno različite, najpre žanrovski-tematski, a i vremenski su smeštene u drugačije socijalne kontekste.)
Interesuje me šta vi mislite o ovoj seriji i da li neko ima i da li uopšte postoji DVD sa njenim epizodama?

P.S. Ukoliko je tema slučajno bila, izvinite, pripojite mi odgovor tamo... Mada sam kucala na pretraživaču i ništa za ovu seriju mi nije izbacio...

Meni je dosadila, ali što više gledaš, više ulaziš u suštinu tog vremena, jer je tada bila jako aktuelna- prvi ciklus-posttitoistička kriza, početak drugog- vreme Ante Markovića, kraj drugog, raspad zemlje... Još uvek mi je u glavi ona Bobina rečenica: "Mi izgleda bez krvi ništa ne možemo..."

Naša najbolja serija, neverovatno je koliko današnje serije izgledaju smešno u odnosu na ''Bolji život'' i početak 80-tih.
Iako svi kritikuju stalno repriziranje ove serije, ja svaki put odgledam, od prve do poslednje epizode.
Vremenom, sve više uviđam njenu vrednost. Kao pravi dramski tekst.

Naša najbolja serija, neverovatno je koliko današnje serije izgledaju smešno u odnosu na ''Bolji život'' i početak 80-tih.
Iako svi kritikuju stalno repriziranje ove serije, ja svaki put odgledam, od prve do poslednje epizode.
Vremenom, sve više uviđam njenu vrednost. Kao pravi dramski tekst.
Upravo!!! Ja ne odgledam baš svaku epizodu, ali je prava relaksacija spram ovih "seljaština", da, "seljaština", čak je i "Porodično Blago" kič spram "Boljeg Života"... Prosto čudno da je Pavić otišao nekoliko koraka unazad...

Scenografija je katastrofa, naročito kad su pitanju kancelarije. Neke zavjese, a iza njih reflektor koji izigrava dnevnu svjetlost.
Ali, zanimljiva je serija. Jataganac mi je zakon!

Meni se dopadaju i njihovi razgovori, koji su uzeti iz života, za razliku od današnjih serija koje forisraju neki neprirodni način razgovora, dijaloge koji nekako ne odgovaraju našim ljudima...

A i lepa im je dikcija.
Normalna, tako ja kažem. :)

Ne ova beogradska.

Da jedna kompleksna serija...odličan scenario,odlični glumci,dobro povezani likovi i radnja koja odslikava jedno vrijeme...Uvijek sam se pitala kako je scenarista uspijevao tako maštovito da smisli radnju i likove,da ih poveže,a da sve to izgleda potpuno prirodno i neusiljeno...Danas sam se baš sjetila magistra Đorđevića koji radi jogu u kancelariji...:lol: ,a nezaboravna mi je i scena kad Olivera Marković iskrivi usta i kaže gdje ide doktor..."u Zimbabve..":)

Back