Bolest: Kazna za sušenje veša na terasi 2.500 dinara

Obican svet koji se ne razume u pravnicke zavrzlame to ne primecuje, ali citajte dobro Dozvola od Zavoda za zastitu spomenika za postavljanje klime. Na to se placa taksa od 3200 din, pa onda cete morati da dokazete sipravnost uredjaja i da trazite dozvolu za atest, jos 2400 din. Znaci, gradska vlast je smilila na tu foru da uzme 6600 din svakom gradjaninu ili firmi koja u centru grada postavlja klimu u starim zgradama. Takvih zgrada i stanova i kuca je na hiljade. Pomnoziti tih 65 evra sa bar 20 000 klima uredjaja za koliko ce trebati dozvole. milion i 300 hiljada evra kod sale... Eto, kako da se namaknu pare, a vi naivni mislite na gace i ostalo... Najveca nesreca ovdasnjeg naroda je sto ga njegova rodjena vlast smatra ovcom i dere ga kako hoce.
(harac, 14. april 2011 15:31)

znaci da u beogradu okacis klimu kosta te najmanje 70 evra po uredjaju

HARAC NA KLIMA UREDJAJE UVEO TADIC

Poslednja izmena:
А како ће цигани да сушУ веш сада?
А шта ако ја немам терасу, да ли важи исто?
E to sam i ja juče pomislila, ali kad sam prošla pored one male nije im bio dan pranja.
Staviću slku kad ga budu sušili da vidite kako to izgleda.
Ali njih naravno ni ovaj zakon ne dotiče. Oni su cigani, siroti Romi koje niko ne voli pa zato mogu da rade šta i gde hoće. Da zauzimaju prostore koje god hoće i sve.

АКО СВИ ИЗ ИНАТА КРЕНЕМО СА СУШЕЊЕМ ВЕША ПО ТЕРАСАМА и одбијемо да плаћамо казне- Да ли ће то бити ГРАЂАНСКА НЕПОСЛУШНОСТ или ће нас оптужити за рушење уставног поретка и тероризам....

Ако ме увате да сушим веш на тераси ја чу да кажем да је то уметнички перформанс, кад већ не могу да се нагађам као Цеца.......

Pa moramo se malo upristojiti no valjalo pre toga oduzeti licence za rad arhitektama koji su projektovali
stambene zgrade bez sušiona za rublje.

Cenim da su moje ciste tangice pristojniji prizor od gadnih faca bachvanskih baba koje po vasceli dan zveraju sa prozora na visokim parterima...trebalo bi uvesti kazne na gadne face na prozorima hitno. :rtfm:

Cenim da su moje ciste tangice pristojniji prizor od gadnih faca bachvanskih baba koje po vasceli dan zveraju sa prozora na visokim parterima...trebalo bi uvesti kazne na gadne face na prozorima hitno. :rtfm:
:hahaha1:
Jedna mala anegdotica...
Mi smo do pre 10-ak godina imali u zgradi jednog dedu (doduše sa prvog sprata, ne visoki parter) kom njegova baba nije davala da puši u stanu nego ga terala napolje i deda po ceo dan provodio pred ulazom u zgradu, a pride žickao pare da kupi po koje čokanjče sa rakijom.
I uvek je bilo kad izlaziš iz zgrade, on te pita "Kako stojiš sa jednim dinarom"? (pošto mrzim alkoholičare uvek sam mu jednostavno odgovarala "Dobro").
Kad ulaziš u zgradu, on ti izdeklamuje ko je tvoj i kad otiš'o ili došao.
Na jednom sastanku kućnog saveta, jedan novi komšija koji još uvek nije bio potpuno upućen u priču zbog čega on zapravo stoji napolju se požalio na njega jer su mu se gosti žalili kako ih deda cima za pare na ulazu. Na šta je jedan komšija odgovorio da pita Miru (njegovu ženu) a što je jedan komšija onako u čudu prokomentarisao:
-Nisam znao da je to agentova žena....

A ti vidim sedish na kucnim savetima ko neka stara baba
Ne... Išla keva.

E to sam i ja juče pomislila, ali kad sam prošla pored one male nije im bio dan pranja.
Staviću slku kad ga budu sušili da vidite kako to izgleda.
Ali njih naravno ni ovaj zakon ne dotiče. Oni su cigani, siroti Romi koje niko ne voli pa zato mogu da rade šta i gde hoće. Da zauzimaju prostore koje god hoće i sve.

tjega-1.jpg

Back