Primetila sam da bolećiv čovek ne mora da bude i moralan i empatičnan.
Šta kažu vaša iskustva?
Da li je mekoća srca u stvari slabost karaktera?
Šta kažu vaša iskustva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda bih morala da kažem da Buda i Isus nisu bili moralni i empatični.Primetila sam da bolećiv čovek ne mora da bude i moralan i empatičnan.
Šta kažu vaša iskustva?
Sad sam se setila neke Brankice sa kojom sam se posvađala u srednjojNe. Bolećivost je popustljivost usled mekoće srca, nespremnosti da se suoči sa lošim postupcima onih koje bolećiv čovek voli, traženje izgovora i opravdanja za njih zato što izbegava da vidi realnu sliku. Ovo se najviše sreće kod majki.
Takve osobe su često krhke i osetljive. I mi ih percipiramo kao dobre.
Moje pitanje je da li su zato i moralne jer ne može se služiti i Bogu i Mamonu.
I dan danas odgonetam gde sam pogrešila.Aha, znači naljutila se zato što si rekla da nije debil i time osporila njenu prostodušnost.
Ha, ha, dobra je. Ta ipak malko nije baš bistra.![]()
Dešava se potpuno suprotan efekat u tim slučajevima IMO. Takav čovek postaje ko vampir spreman da usisa živote drugih.Primetila sam da bolećiv čovek ne mora da bude i moralan i empatičnan.
Šta kažu vaša iskustva?
Vrlo malo. Pokušam da obratim pažnju na slabog i stidljivog. Ali sam nezdravo egocentričan.Evo jednog dobrog teksta, vezanog za mekoću srca
https://man.wannabemagazine.com/blog/znaci-koji-odaju-da-imate-meko-srce-neznu-dusu/
Šta mislite, da li imate neku od navedenih osobina?
Tako jePrimetila sam da bolećiv čovek ne mora da bude i moralan i empatičnan.
Ima takvih sporadičnih primeraŠta kažu vaša iskustva?
NeDa li je mekoća srca u stvari slabost karaktera?
Primetila sam da bolećiv čovek ne mora da bude i moralan i empatičnan.
Šta kažu vaša iskustva?
Nije slabost. Posebno ako su praćeni sposobnošću da se drekne: Ne!Slažem se, ali mi se čini da su oni retkost
Imam takva dva primera
Nije slabost karaktera. Saosećajnost, empatija, mekano srce, sve to nije slabost.
Nije slabost. Posebno ako su praćeni sposobnošću da se drekne: Ne!
Što se prvog tiče, nesposobnost da se tu i tamo drekne Ne jeste znak slabosti karaktera.A zašto bi neko dreknuo "Ne"? I zašto si nezdravo egocentričan?
Što se prvog tiče, nesposobnost da se tu i tamo drekne Ne jeste znak slabosti karaktera.
Sa oboje, i još sa trećim : ljubavlju prema sebi (ili njenim odsustvom).Slažem se, i mislim da to ima veze i sa samopouzdanjem, samopoštovanjem.