Bol u vratu

Možeš li mi reći još nešto o ovome ako znaš ?
nema tu puno price
kad igras igrice, telo ti je u neprirodnom staticnom polozaju
smem da tvrdim da nemas dobru stolicu i dobar odnos sto-stolica
to sto si probao nekoliko, ne znaci da si isprobao i pravu za tebe
it kompanije svojim zaposlenima obezbedjuju takve zbog veceg efekta i manjeg zamora materijala
bila sma u prilici da probam jednu takvu stolicu i iako na oko izgleda sasvim obicno, razlika je neopisiva sto se udobnosti tice
njihove cene su oko 1000eu
ono sto ti mozes da promenis je da pravis cesce manje pauze kad igras igrice i da u tim pauzama ustajes i istezes telo, narocito gornju polovinu
pokusaj da sedis tako sto su ti ledja potpuno naslonjena na naslon stolice i da ti nogde budu pod uglom 90* u odnosu na gornji deo tela i da ti podlaktice imaju odgovarajuci oslonac
monitor bi trebao da ti bude podignut u visini ociju da ne moras da savijas vrat, tj da ne vuces bradu ka grudima
taj polozaj spustene glave dok si za kompjuterom pravi jako veliki pritisak na vratni deo kicme, podjednako kao kad koristis mobilni za internet i oni koji su istrazivali to opterecenje kazu da je pritisak u vratnom delu tada velik kao da ti je neko stavio dzak od 60kg koji non stop nosis

Taj problem muci i ljude koji zbog posla 8 sati sede za kompom,
ali i mladu generaciju koja 12 sati ili gleda u smartfon, a kad
to ne radi onda igra igrice. Resenje je da se batale igrice.
Imaju tu i problema mladi ljudi koji brzo izrastaju,a kosti se nisu jos formirale prema godinama.Znam dosta takvih slucajeva,koji su morali da ugradjuju sipke od mesta izmedju lopatica pa prema polovine vrata,da bi mogli da drze normalno taj deo tela.

Imam kuhinjsku drvenu stolicu nekoliko godina unazad, uvek sednem na desnu nogu ne znam zašto(to mi je nešto urođeno od dede).Samo me interesuje jel bih trebao ići na operaciju ili tako nešto ?
Ne
Kad imas cipele koje su ti neudobne, menjas cipele, a ne operises nogu :)
Sedi na stolici kako su te terali u skoli - oba stopala na podu, ledja ravno uz naslon citavom povrsinom

Najbolje zajebi tastaturu i mis i nabavi lepo dzojstik pa igraj kao covek, lepo uzmi dzojstik zavali se na krevet ili u neku veliku udobnu fotelju gde ce ti dok igras glava biti naslonjena a ne da "visi".
Inace ja recimo stalno igram basket i isto igram igrice (doduse ja se igram na PS4 ne na racunaru) ali ja sta god da radim, bilo da igram igrice, gledam nesto, citam, razgovaram sa nekim ono glava mora da mi bude naslonjena, uvek moram da budem u nekom lezecem ili polulezecem polozaju, ja uopste nemam zivaca da sedim u stolici, u stolici sedim samo kad jedem, ono sta god drugo radim ne mogu uopste da se fokusiram na bilo sta dok mi glava "visi" i dok nije naslonjena, tek kada se lepo i udobno zavalim, spustim glavu na nestu tek onda mogu da se skoncentrisem i da radim to sto sam hteo jer ka sedim u stolici razmisljam samo kad cu i gde udobno da se zavalim.

Ne
Kad imas cipele koje su ti neudobne, menjas cipele, a ne operises nogu :)
Sedi na stolici kako su te terali u skoli - oba stopala na podu, ledja ravno uz naslon citavom povrsinom

I kako, u kom polozaju onda da drnda misha?
Tako moze da se sedi recimo 30 minuta, ako i toliko, ali
ovaj momak verovatno osam sati sedi pogrbljen i zanese se
u igrice. Problem sa tim bolovima u vratu prisutan je sve vise
i vise kod mladih ljudi ( da ne kazem tinejdzera) koji pa opet
8 sati bulje u smartfon.

Back