Bol u peti

Nindza Kornjaca

Zainteresovan član
Poruka
223
Vec nekih deset dana, a mozda i duze, osecam bol u predelu desne pete. U pocetku je intenzitet bola bio slab, kao kad se umorim od hodanja.

Bol je sada jaci, a javlja se u sledecim situacijama:
- kad hodam
- kad se saginjem, a peta mi je oslonjena na tlo (ako se izdignem na prste, onda nista) - jak bol i osecaj da mi se nesto cupa/kida
- kada se protezem (izbacujem petu i dizem prste na gore)
- u stanju mirovanja ne boli, ali se desi da osetim kao da nesto bridi ili zuji

Bol se ne siri na ostatak stopala i noge, nemam otok, ne boli na dodir.
Nosim iskljucivo patike i sportske papuce (neke mekane sa penom), osim poslednjih nedelja dok je bio ovaj sneg, kad sam morao da nosim cipele.
Ne radim fizicki posao.
Redovno vezbam u teretani.

Bio sam kod ortopeda. Poslao me na rentgen. Snimak nije pokazao prelom, ali mi je to bolno mesto svetlo. Doktor kaze da se nesto definitivno desava sa petom, ali on ne zna sta. Dao mi je uput za magnetnu rezonancu (u Beogradu) ali se to ceka pola godine :eek: tako da cu morati da zakazem u nekoj privatnoj klinici puknem oko 150 evra.
Nije mi rekao cak ni da li treba da mirujem, uzmem neke tablete za bolove ili slicno. Na pitanje da li da uzmem gel koji greje ili hladi, rekao je: Aaa, moze, moze gel.

Ne znam sta da radim. Da l' da trazim od lekarke opste prakse da mi pise uput za fizijatra ili sta vec? Stvarno mi smeta i onemogucava mi da funkcionisem normalno.

Evo i slicice:
bolna peta.jpg

Bol je tacno u delovima sa pojacanom crvenom bojom.
Donji deo poli pri hodu, a gornji ka se istezem i saginjem.

Је л' пало на памет ортопеду да си истегао Ахилову тетиву? То су типични болови кад се то деси.
Вежбаш у теретани...могуће је.
Колико имаш година?

Uradih MR petne kosti i ispostavilo se da imam tecnost u peti. U medjuvremenu, gore opisani simptomi su mi se pojavili i na levoj peti.
Jos nisam stigao na kontrolu kod ortopeda, a bol me rastura. Zna li neko na koji nacin se tretira ovo moje stanje. Hoce li nekim igletinama da mi izvlace vodu ili cu morati na fizikalnu terapiju ili sve djuture?

Сумња др да ти се створила циста у нивоу тетиве листа у пределу везивања за петну кост.
Ништа страшно. ;) Али да, уме да боли .

Сумња др да ти се створила циста у нивоу тетиве листа у пределу везивања за петну кост.
Ништа страшно. ;) Али да, уме да боли .
Pu, daleko bilo! Napisah vec da je MR pokazala da mi se skupila tecnost u peti. Koske i tetive su, Bogu hvala, u savrsenom stanju. Prolazi me skoro sasvim. Sutra imam jos jednu kontrolu kod ortopeda, a onda jedva cekam da se vratim aerobnom treningu. Imam osecaj da mi se stvaraju rezerve sala nabokovima i stomaku :(

i ja imam identican bol :(
mora da sam i to nasledila od mame :evil:
njoj je stalno kao mladjoj iskakalo koleno,pa se i meni to desilo vise od deset puta
cesto sam nosila i gips
e sad ona je pre 10 godina imala kao neku kostu u peti,to se valjda zove trn i morala je da ide na vrlo bolne inekcije i sad nosi ulozak sa rupom
e sad se taj bol pojavio i meni
taman da se ubijem ako mi ko pridje sa iglom

Back