Nindza Kornjaca
Zainteresovan član
- Poruka
- 223
Vec nekih deset dana, a mozda i duze, osecam bol u predelu desne pete. U pocetku je intenzitet bola bio slab, kao kad se umorim od hodanja.
Bol je sada jaci, a javlja se u sledecim situacijama:
- kad hodam
- kad se saginjem, a peta mi je oslonjena na tlo (ako se izdignem na prste, onda nista) - jak bol i osecaj da mi se nesto cupa/kida
- kada se protezem (izbacujem petu i dizem prste na gore)
- u stanju mirovanja ne boli, ali se desi da osetim kao da nesto bridi ili zuji
Bol se ne siri na ostatak stopala i noge, nemam otok, ne boli na dodir.
Nosim iskljucivo patike i sportske papuce (neke mekane sa penom), osim poslednjih nedelja dok je bio ovaj sneg, kad sam morao da nosim cipele.
Ne radim fizicki posao.
Redovno vezbam u teretani.
Bio sam kod ortopeda. Poslao me na rentgen. Snimak nije pokazao prelom, ali mi je to bolno mesto svetlo. Doktor kaze da se nesto definitivno desava sa petom, ali on ne zna sta. Dao mi je uput za magnetnu rezonancu (u Beogradu) ali se to ceka pola godine
tako da cu morati da zakazem u nekoj privatnoj klinici puknem oko 150 evra.
Nije mi rekao cak ni da li treba da mirujem, uzmem neke tablete za bolove ili slicno. Na pitanje da li da uzmem gel koji greje ili hladi, rekao je: Aaa, moze, moze gel.
Ne znam sta da radim. Da l' da trazim od lekarke opste prakse da mi pise uput za fizijatra ili sta vec? Stvarno mi smeta i onemogucava mi da funkcionisem normalno.
Evo i slicice:
Bol je tacno u delovima sa pojacanom crvenom bojom.
Donji deo poli pri hodu, a gornji ka se istezem i saginjem.
Bol je sada jaci, a javlja se u sledecim situacijama:
- kad hodam
- kad se saginjem, a peta mi je oslonjena na tlo (ako se izdignem na prste, onda nista) - jak bol i osecaj da mi se nesto cupa/kida
- kada se protezem (izbacujem petu i dizem prste na gore)
- u stanju mirovanja ne boli, ali se desi da osetim kao da nesto bridi ili zuji
Bol se ne siri na ostatak stopala i noge, nemam otok, ne boli na dodir.
Nosim iskljucivo patike i sportske papuce (neke mekane sa penom), osim poslednjih nedelja dok je bio ovaj sneg, kad sam morao da nosim cipele.
Ne radim fizicki posao.
Redovno vezbam u teretani.
Bio sam kod ortopeda. Poslao me na rentgen. Snimak nije pokazao prelom, ali mi je to bolno mesto svetlo. Doktor kaze da se nesto definitivno desava sa petom, ali on ne zna sta. Dao mi je uput za magnetnu rezonancu (u Beogradu) ali se to ceka pola godine

Nije mi rekao cak ni da li treba da mirujem, uzmem neke tablete za bolove ili slicno. Na pitanje da li da uzmem gel koji greje ili hladi, rekao je: Aaa, moze, moze gel.
Ne znam sta da radim. Da l' da trazim od lekarke opste prakse da mi pise uput za fizijatra ili sta vec? Stvarno mi smeta i onemogucava mi da funkcionisem normalno.
Evo i slicice:
Bol je tacno u delovima sa pojacanom crvenom bojom.
Donji deo poli pri hodu, a gornji ka se istezem i saginjem.