Bol u glavi,malaksalost,...

• Začetnik teme Začetnik teme Ras0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ras0

Zainteresovan član
Poruka
297
Kao sto naslov teme kaze , imam problema dok vezbam sa malaksaloscu,bolom u glavi (kao neko gubljenje koncentracije) i tezeg disanja.Radim body weight vezbe (sklekovi,zgibovi,trbusnjaci,..).Npr: radim zgibove , uradim 13 komada i vec jedva disem imam osecaj da ako uradim jos par pascu u nesvest,mogao bih komotno da uradim jos 5 komada ali se jako zadisem i dzaba me ne bole misici kada disanje ne moze da isprati jos par ponavljanja.Jel ima jos neko ovakvih problema?Pazim kako disem, ali izgleda nedovoljno , ili je mozda problem u necem drugom :think:?Razmisljao sam da je mozda i zbog lose kondicije?Primetio sam jos da kada vezbam u zatvorenom prostoru jos mi se vise javlja taj problem , nego kada sam na otvorenom.Vezbam oko 2 godine, sa prekidima.Nisam vezbao otprilike 2 meseca pa sam sad krenuo opet mozda je do toga.Kada sam pocinjao da vezbam nije mi se to javljalo,mozda prvih pola godine.Ajd' ako neko zna ( a verujem da zna , ima ovde strucnih ljudi :D ) neka mi sto brze odgovori . Pozzz od Rashe !

Slusaj moze tu da bude 1000 faktora......

Svo to vezbanje kuci je totalno neozbiljno, da ides u teretanu mogao bi mnogo bolje da znas sta ti se desava sa telom, jer na vecim tezinama pocnes da poznajes svoje telokao sat, i znas npr da ne mzoes da dignes jos 3 kg vise samo zato jer si prethodne noci spavao 1 sat manje.....

Otkud znam sta mzoe kod tebe da bude....Bice da ti je slabo provetrena ta prostorija, puna prasine, mozda suvise mala.... Kada radis po sobi, dize se prasina, ti se inhaliras time..... Zato je bolje umesto sklekova kuci rastresanja prasine sa tepiha, i to odmah udises nosem koji je 2 cm od tepiha, lepo otici u teretanu i radis bench press, legnes na klupu i gledas na gore, glava ti je u vazduhu, suprotno od poda i dizes teg, nema prasine, nema poda....

Zavisi i kako jedes, kako spavas, kako zivis, kako se odmaras...Nije samo do kondicije stvar..... Eksperimentisi, proucavaj sebe pa kada nadjes ono sto ne valja izbacuj.....

I normalno da je bolje napolje trenirati nego unutra...Pogotovo sada kada su sobe prepune ustajalog vazduha, grinja, prasine, virusa i bakterija i ko zna cega

Pre 2 meseca sam bio u bolnici , radili su mi snimanja od glave do pete , tako da ne bi trebalo da je to. A teretana me , barem jos , ne privlaci tako da se opterecivati dodatno necu. Ali , cu izbegavati da vezbam u zatvorenom.Al' kad bolje razmislim 2 meseca sedim ne radim nista i onda radim intenzitetom kao u najboljoj formi , nece moci druze moj. Aj hvala ti na pomoci ;)

ma bre svi zivimo u prasini ko da su teretane cistije..tek tamo ima bakcila od znoja i kojekakvih stroka..kondicjija je u pitanju..ako 2 dana ne izlazim s gajbe treci cu osetiti napor kad krenem u setnju..ako 7 dana ne treniram i krenem kao da nisam pravio pauzu u najmanju ruku srce brze lupa..za sve treba adaptacija i privikavanje..ako si u kondiciji a uradis neku vezbu koju nisi nikad do tad..kao da nikad nisi ni trenirao se osetis nemocno..i nema tu nikakve filozofije..cak na svakoj spravi pise ako osetite vrtoglavicu muku i sl..odmah prestanite i konsultujte lekara..a ne samozvanog napaljenka s neta!!!!!!!

Ma znam druze , iako sam retko aktivan , redovno citam postove u ovoj oblasti ;) . Iskreno , volim citati bru zlijeve postove. Svaki post se svodi na to da je teretana majka , a sve ostalo nije ni za k***c . To svako koje je iole malo aktivniji na forumu vrlo dobro zna , ali opet covek zna dosta toga. Posto smo poceli vec da skrecemo sa teme, predlazem da admin zakljuca temu. Pozz i hvala na pomoci !

Back