Бокан се отргао контроли и полудео

Срби и Балканци су финансијски најнеписменији народ у Европи, па ваљда је логично да Роми буду гори од нас ... мада нисам нешто приметио да они масовно залазе по кладионицама.
Висе они који имају нешто пара, а велики одливом Срба који су отишли на запад, приметио си да су послодавци почели масовно да запошљавају њих. Зашто ? Па раније ни у лудилу не би њих запослили, јер је било довољно Срба. Некада и омладинске задруге нису желеле да ангажују њих, али сада немају избора. Дакле, због недостатка Срба, они су добили послове које су радили Срби или које би радили Срби ... виђаш их и по супермаркетима и радњама.

Стварно мислиш да сви они раде на семафору, гвожђу и ниси објаснио ућаре на блеф и да сви од тога боље живе од Срба ?

Je л схваташ да ти као возач аутобуса (дефицитарно радно место) имаш плату која је већа од просечне радничке плате, јер већина радника нема тих твојих 100+ хиљада динара и може само да их сања ? Вероватно не знаш да постоје канцеларијски послови где се зарађује минималац од 50 и нешто хиљада динара и да се чак ради на ПП уговору ?
Nije stvar u pismenosti. Ima nešto antipatično i iritantno u njihovom ponašanju. Galamdžije su i suviše skreću pažnju na sebe, nepotrebno. Neka priča ko šta hoće, ali ja da ih smislim ne mogu. Pa ni kerovi ih ne vole, hoće da ih rastrgnu kad ih vide. Neće oni nikad biti civilizacija, ni za hiljadu godina. Ima par procenata, ali to su ovi naši pravoslavni.

E da...došli su kod nas da rade nepalci, šrilančani i Indijci... Da ti kažem - tupavi su, svojeglavi i nemaju logičko rasuđivanje dok voze. To ti tvrdim kao iskusni vozač, koji radim kod privatnika u gradskom prevozu skoro 20 godina. Oni nemaju taj nivo usavršavanja u glavi, inteligencija im je slaba. Ne umeju oprezno da voze, nego udaraju po pedalama, ko lopatama, sve do daske. Zato se i dešavaju ova srranja u zadnje vreme. Ili oni, ili penzioneri od 70 godina, sa refleksima mrtvog konja.

Ne volim ih nikako! I ne može niko na silu da me tera da ih uvažavam, kad imam tu dozu netrpeljivosti. Šta da radim, to je urođeno u meni. Nisam ljubitelj ni svih belaca, a kamoli nekih drugih rasa. Ja sam sigurno bio Hitler u prošlom životu, ili bar neko od njegovih bližih saradnika.

Nije stvar u pismenosti. Ima nešto antipatično i iritantno u njihovom ponašanju. Galamdžije su i suviše skreću pažnju na sebe, nepotrebno. Neka priča ko šta hoće, ali ja da ih smislim ne mogu. Pa ni kerovi ih ne vole, hoće da ih rastrgnu kad ih vide. Neće oni nikad biti civilizacija, ni za hiljadu godina. Ima par procenata, ali to su ovi naši pravoslavni.

Ne volim ih nikako! I ne može niko na silu da me tera da ih uvažavam, kad imam tu dozu netrpeljivosti. Šta da radim, to je urođeno u meni. Nisam ljubitelj ni svih belaca, a kamoli nekih drugih rasa. Ja sam sigurno bio Hitler u prošlom životu, ili bar neko od njegovih bližih saradnika.
Да, они имају другачије васпитне моделе, зато њих није блам да играју или певају на јавном месту. Такође постоји и проблем маргинализације, што је довело до формирања паралелних норми понашања, то је то што ти кажеш да су галамџије и остало.

Нико те не тера да их уважаваш, мада ниси у праву да су те негативне емоције према њима урођене у теби. Психологија нам говори да су то стечене навике и ставови, неке друштвене околности нам буде такве ставове.
Као што рецимо симпатисање нацизма не може да буде урођено, него сваки национализам мора мало да кокетира са Хитлером, јер све је то десни сектор. Проблем су левичари који емотивно реагују на било какво спомињање Хитлера, фашизма и нацизма и посебно је проблем када лажни националисти као ови сендвичари, олако етикетирају противнике као нацисте.

Данас мало људи размишља, сви се предају емоцијама и лажима, па тако мало људи и зна да су Јевреји који су живели на германским територијама, лојално ратовали на страни Аустроугарске и Немачке у првом светском рату. Око 100.000 немачких Јевреја борило се у рату, а 12.000 их је погинуло. Чак 35.000 је одликовано, а 2.000 је унапређено у официре. Ко зна колико Срба су убили баш ти Јевреји.
Касније долази Хитлер који није хтео селективно да пробира који су лојални, а који нису, него их је све таманио, уз изговор ''они су нам иза леђа забадали ножеве, па смо зато изгубили''. Ххахахахаха која лаж. Па ко им је у др.св. рату и иза леђа забадао ножеве, пошто су опет изгубили ? Срби ? Што су га издали ''боље гроб, него роб'' ?

Back