Bokada (Blockade) lenjingrad `41.-`44. ili paralela sa srbijom danas

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
longest siege during World War II was that of Leningrad, which lasted
for 900 days, from September 1941 to January 1944, when Hitler
attempted to starve the Soviet city of three million people into
submission. Estimates of the number of residents who died from
starvation, disease or cold range from 641,000 to 800,000.

najduza opsada za vreme WWII bila je oko lenjingrada, trajala je 900 dana, od septembra 194. pa do januara 1944., kojom je hitler pokusao da izgladni sovjetski grad od tri miliona ljudi. procenjene broj stanovnika umrlih od izgladnjivanja, bolesti i hladnoce krece se od 641.000 do 800.000

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kratak opis ruskog filma, direktno bez uvijanja govori brojkama o hitleru, njegovoj ujedinjenoj evropi i cehu koji su platili , ipak, neduzni. nikad dovoljno osudjeni ratni zlocin nemaca, jer ovako nesto ne moze da uradi jedna partija

mene licno asocira na politicke, ekonomske i vojne mengele u koje su eui i nato stavili srbiju,

odajem postu tamosnjim zrtvama, ali me bole i savremene nase zrtve

:eek:

Kakva tema...:rotf: :super:

lock-tick.png

Poslednja izmena:
komentar govori o komentatoru, bar si dao doprinos, ne moze bolje, nisi kriv

inace sta nije tacno

A. opsada lenjingrada

B. srbija pod sankcijama, agresijom, demokratskim rezimom

iste su nas drzave napale
pa ako je tebi isto vreme kada je oko 600-800 hiljada ljudi umrlo za tri godine od gladi i zime ,sa ovim danas, onda stvarno nema sta da ti se objasnjava :think:

moj stari ljubitelj ne moze da saceka 15 minuta (forumski obicaj)

teme ko tema, nekome znaci nesto nekome nista.

meni znaci, postice me na razmisljanje, a i zrtve su pale od ruku istih zlikovaca - direktno i indirektno, to intelektualci razumeju

Nemoo da se ljutiš oma,:D evo ako sam ja problem, nema me više na temi. :hvala:

Ostatak posta neću komentarisati. :whistling:

pa ako je tebi isto vreme kada je oko 600-800 hiljada ljudi umrlo za tri godine od gladi i zime ,sa ovim danas, onda stvarno nema sta da ti se objasnjava :think:

ne citiras korektno, ali nije vazno. svako po svojoj pameti

ko hoce moze da procita. i moje , i tvoje

inace mi nesto forum onemilile cro i siptarske teme i dileme, cro nikovi i likovi, pa ko velim ajmo nesto sasvim politicki drugacije

Back