Bojkotujte KRZNO !!!

u kom li ti syebanom filmu zivis?
glavni glumci andzelina dzoli i bred pit spasavaju svet jel da?

pogledaj bre oko sebe, cim se hranis i sta udises.
cim mrdnes ubijes. nemas problema da cupas lukac iz zemlje, jer se lukac ne dere i ne urla od bola iako umire. los marketing jel da?

ajd bre

u kom li ti syebanom filmu zivis?
glavni glumci andzelina dzoli i bred pit spasavaju svet jel da?

pogledaj bre oko sebe, cim se hranis i sta udises.
cim mrdnes ubijes. nemas problema da cupas lukac iz zemlje, jer se lukac ne dere i ne urla od bola iako umire. los marketing jel da?

ajd bre

E nemoj tako, ja prvi volim da konzumiram hranu zivotinjsjig porekla i to opravdavam cinjenicom da jedem da bih preziveo, cak opravdavam i lov do neke granice jer je lov simbol opstanka covecanstva, ali krzno, to je vec nesto drugo, muciti zivotinju, drati joj kozu jos dok je "ziva" samo zato da bi neko izgledao "lepo" ne opravdavam, to je vrlo monstruozan cin.

Dakle, kao sto rekoh,smatram da je u redu "ubiti" zivotinju da bi preziveo, ali ovo.... to je vec bolesno.

Poslednja izmena:
E nemoj tako, ja prvi volim da konzumiram hranu zivotinjsjig porekla i to opravdavam cinjenicom da jedem da bih preziveo, cak opravdavam i lov do neke granice jer je lov simbol opstanka covecanstva, ali krzno, to je vec nesto drugo, muciti zivotinju, drati joj kozu jos dok je "ziva" samo zato da bi neko izgledao "lepo" ne opravdavam, to je vrlo monstruozan cin.

Dakle, kao sto rekoh,smatram da je u redu "ubiti" zivotinju da bi preziveo, ali ovo.... to je vec bolesno.

a kosenje trave? volis li miris pokosenog senaaa....

ihhh

kasapis, lipti krv trave na sve strane - ma dfivota.

sve je to marketing.

a jel volis da pecas pa da gledas kako se riba pracaka? eh da ima glas, mozda bi skapirao o kakvim se mukama radi.

al to je sto je

ihhh

DA, FENOMENALAN PRIMER kosim travu cupam korov, gazim biljke...., ALI prvo to radim nesvesno , drugo to radim jer mi smeta i ne mogu da funkcionisem normalno, trece NAJBITNIJE biljka ima "senzore" za bol ima najprostije indikatore preko Ksilema i Floema ALI NEMA CENTAR. Tako da se teza popularna tokom 70-ih da biljke placu i kukaju u bukvalnom smislu baca u vodu. ;)

a jel volis da pecas pa da gledas kako se riba pracaka? eh da ima glas, mozda bi skapirao o kakvim se mukama radi.

DA, pecam, ne mora da ima glas, vidim po njenim pokretima o kojim mukama je rec, ALI ja tu ribu odnesem kuci , isprzim je , POJEDEM, nisam je za dzabe ubio, sto se tice samog mucenja i torture ja to ne radim namerno, JA nemam bolju tehnologiju kojom bih joj te umanjio muke.

Mozemo i o insektima da govorimo, ali nista se ne moze porediti sa ovakvom vrstom torture koja je navedena u temi.

PS.
Da se razumemo ja uopste nisam neki strastveni pobornik za zastitu zivotinja, npr. da dizem buku kada neko npr. udari psa, udariti zivotinju na primer u samoodbrani ITEKAKO OPRAVDAVAM (iako postoji dosta njih u ovom delu foruma koji bi me obesili za ja*a kada bi me videli da sam to uradio),ali to je sve u sklopu prirodnog funkcionisanja, jedino sa cim se slazem jeste da se zivotinja nikako NE SME maltretirati kao sto je princip pravljenja krzna ili sl.

Poslednja izmena:

ihhh

sve je to marketing.

al to je sto je

Zamena teza. Jedno je ubiti životinju i pojesti njeno meso (mada ni to ne opravdavam i ne radim), drugo odrati je samo zbog mode, jer su "prirodni" materijali odavno prevaziđeni napretkom nauke i tehnologije. Sasvim je deseto pričati o tome da biljku boli dok je beru i čupaju iz zemlje, kao što ti je i objašnjeno. Jesi li ti sam frutarijanac, kad druge prozivaš i kritikuješ što nisu?

Ja sam vegtarijanka i nosim samo krzno zivotinja koje su uzgajane za potrebe krzna. Inace, obozavam zivotinje imam nekoliko kucica. Vecinom su civave.

A ti si, draga moja, malo zamenila redosled. Pogledaj snimak sa početka teme i biće ti jasno zašto. Inteligentna si osoba, ne sumnjam da ćeš shvatiti.

Nesto se mora jesti, ali krzno se ne mora nositi. Cist hir snobova.

...ili atavizam. (Ništa bolji, ako ne i gori od, recimo, preterane dlakavosti, ostatka repa i ostalih sa kojima nosioci ne mogu da se izbore čistim raciom.)

Nesto se mora jesti, ali krzno se ne mora nositi. Cist hir snobova.

Hir snobova? A okreces se kada neka zogdna devojka poput mene prodje u bundici, je li? ;)

Zamena teza. Jedno je ubiti životinju i pojesti njeno meso (mada ni to ne opravdavam i ne radim), drugo odrati je samo zbog mode, jer su "prirodni" materijali odavno prevaziđeni napretkom nauke i tehnologije. Sasvim je deseto pričati o tome da biljku boli dok je beru i čupaju iz zemlje, kao što ti je i objašnjeno. Jesi li ti sam frutarijanac, kad druge prozivaš i kritikuješ što nisu?

Jao, cula sam za tu sektu. Oni ne jedu nista.

A ti si, draga moja, malo zamenila redosled. Pogledaj snimak sa početka teme i biće ti jasno zašto. Inteligentna si osoba, ne sumnjam da ćeš shvatiti.
Nisam zamenila. Ja sam ekstremna vegetarijanka i boriteljka za prava ljudi, biljaka i zivotinja. Hvala, to mi ne govore cesto, ali bih bila sreecnija da si mi rekla da sma lepa iz godna, mada to vec znam. ;) Mrzi me da gledam taj snimak, sporo se ucitava a znam da je grozno.

Hir snobova? A okreces se kada neka zogdna devojka poput mene prodje u bundici, je li? ;)

Ne verujem, krzno previše skriva. ;)

Jao, cula sam za tu sektu. Oni ne jedu nista.

Jedu samo plodove koji otpadnu sa drveta. Nisu sekta, samo ekstremnija varijanta, baš kao što sam ja ovo-lakto vegetarijanac, moja koleginica sa drugog foruma Valeria laktovegetarijanac a sigurna sam da se negde na forumu "krije" i neki vegan.

Nisam zamenila. Ja sam ekstremna vegetarijanka i boriteljka za prava ljudi, biljaka i zivotinja. Hvala, to mi ne govore cesto, ali bih bila sreecnija da si mi rekla da sma lepa iz godna, mada to vec znam. ;) Mrzi me da gledam taj snimak, sporo se ucitava a znam da je grozno.

Ovaj snimak nije grozan u poređenju sa jednim starijim Petinim, ne mogu sad da ga tražim. Pogledaj ovaj slobodno, odvoj toliko vremena, sigurna sam da ćeš promeniti mišljenje o krznarskim farmama.

Sve u svemu, ni za milion godina nece se podici svest ljudi da ne nose kozne proizvode, jedini nacin je direktna zakonska zabrana takve proizvodnje, evo priznajem iako ne patim za krznima kozom i sl. ja imam neki kozni deo garderobe, nisam cvecka, ali sa druge strane nije mi ni svejedno kada vidim kakav je proces dobijanja pojedinih koznih proizvoda.

Sa druge strane imajmo na umu da nisu svi proizvodi dobijeni na takav "bolan" nacin po zivotinje.

Ovolakto?!! Pa, ti jedes mrtve pilice! To je za mene abortus. Ne daj, Boze! Prestani da jedes jaja, ona nisu zdrava. :bljak:

Mislim da sam ovog Uskrsa završila sa njima, mada tu P od pilića nema, jer se gaje samo kokice, petliće ubijaju još kao jednodnevne piliće. (Upravo zbog tih milijardi petlića koji se svakodnevno ubiju u svetu na živinarskim farmama i razmišljam da prestanem da jedem jaja.) Inače, kokice čija jaja kupujem su gajene u humanim uslovima, skoro organski. Može mi se, udala sam se iz grada u selo. :D

Sve u svemu, ni za milion godina nece se podici svest ljudi da ne nose kozne proizvode, jedini nacin je direktna zakonska zabrana takve proizvodnje, evo priznajem iako ne patim za krznima kozom i sl. ja imam neki kozni deo garderobe, nisam cvecka, ali sa druge strane nije mi ni svejedno kada vidim kakav je proces dobijanja pojedinih koznih proizvoda.

Sa druge strane imajmo na umu da nisu svi proizvodi dobijeni na takav "bolan" nacin po zivotinje.

Donekle razumem nošenje kožne odeće i obuće, jer te životinje nisu ubijene primarno zbog kože, već zbog mesa (mada ja ne nosim ni kožu, više volim veštačke materijale) ali odgajiti životinju, ubiti je najčešće na nehuman način-elektrokauterovanje, gasne komore isl. samo zbog krzna koje NIJE ničija egzistencijalna potreba a ostatak životinje odbaciti, e, to ne razumem.

Poslednja izmena:
Nisam rekla kora od jabuke nego jabuka (plod). Cim si u neobranom grozdju pokusavas da mi stavis u usta nesto sto nisam rekla.

Ne, zaista nisam u "neobranom grozdju" vrlo dobro znam sta sam rekao, pokusao sam ovde da budem objektivan i to je to. Ne zelim da se ponavljam sve sam gore vec objasnio, moguce je da nisi razumela.

PS.
Percepirao sam tvoj stil pisanja i sve mi je jasno , zbog toga nisam zeleo da citiram neke tvoje kontradiktornosti, sve je to OK shvatam da nije lose pridodati dozu sale kao tvoji "namerno" izneti naivno - provokativni komentari, medjutim bilo bi lepo da ponekad izneses SOPSTVENO misljenje. ;)

Ali ja sam dosta bundica dobila na poklon od mojih bivsih. Zamisli, kako bi se neko osecao da mu vratis poklon, koji ti je kupio. Ili da kazes da ti se ne svidja.

Prvo bi se malo bunili, pa bi naučili. Meni odavno niko ne poklanja kozmetiku dok ne proveri sa koje je liste-dobijala sam ranije litarske Camai kupke, Johnson kozmetičke setove... Sad mi uglavnom poklanjaju Alverde kozmetiku, a kad se brat od tetke vratio iz Rusije sa privremenog rada i svim ženama u familiji doneo po šubaru, zamolio je moju mamu da umesto te za mene odabere jednu za moju ćerku.

Zivotinje se uzgajaju ili love zbog krzna. Horor da se zive deru,
Da se žive deru???
Jesi li siguran da nije u pitanju greška?
“Drati se” može značiti i vrištati, vikati, urlati, a može značiti i “skidati kožu”.
Koliko znam koža se skida samo sa mrtvih životinja. Koža odrana (skinuta!) sa živih životinja uopšte ne bi bila upotrebljiva jer bi se prilikom dranja životinja otimala i koža bi se oštetila.

Postoji vestacko krzno, koje uspesno menja pravo :rtfm:
Još nisam video veštačko krzno koje zaista menja pravo.
Video sam samo imitaciju krzna koja je skupa a ne vredi baš ništa – posebno su joj loše toplotne osobine.

Osim toga se, recimo nutrije, gaje i zbog mesa i zbog krzna!

Poslednja izmena:
Da se žive deru???
Jesi li siguran da nije u pitanju greška?
“Drati se” može značiti i vrištati, vikati, urlati, a može značiti i “skidati kožu”.
Koliko znam koža se skida samo sa mrtvih životinja. Koža odrana (skinuta!) sa živih životinja uopšte ne bi bila upotrebljiva jer bi se prilikom dranja životinja otimala i koža bi se oštetila.

Još nisam video veštačko krzno koje zaista menja pravo.
Video sam samo imitaciju krzna koja je skupa a ne vredi baš ništa – posebno su joj loše toplotne osobine.

Osim toga, recimo nutrije, se gaje i zbog mesa i zbog krzna!

Pogledaj malo pažljivije snimak sa početka teme, deru ih žive, bez prethodnog omamljivanja i klanja, vidi se na po par sekundi i ta grozota. Donekle je u redu nositi krzno kunića ako iste i jedeš (izuzmimo ovaj put zagađenje životne sredine hemijskim sredstvima koja se koriste u krznarskoj i kožarskoj industriji) ali ubiti lisicu ili vuka samo zbog krzna je apsurd i atavizam.

Back