a kosenje trave? volis li miris pokosenog senaaa....
ihhh
kasapis, lipti krv trave na sve strane - ma dfivota.
DA, FENOMENALAN PRIMER kosim travu cupam korov, gazim biljke...., ALI prvo to radim nesvesno , drugo to radim jer mi smeta i ne mogu da funkcionisem normalno, trece
NAJBITNIJE biljka ima "senzore" za bol ima najprostije indikatore preko Ksilema i Floema
ALI NEMA CENTAR. Tako da se teza popularna tokom 70-ih da biljke placu i kukaju u bukvalnom smislu baca u vodu.
a jel volis da pecas pa da gledas kako se riba pracaka? eh da ima glas, mozda bi skapirao o kakvim se mukama radi.
DA, pecam, ne mora da ima glas, vidim po njenim pokretima o kojim mukama je rec, ALI ja tu ribu odnesem kuci , isprzim je , POJEDEM, nisam je za dzabe ubio, sto se tice samog mucenja i torture ja to ne radim namerno, JA nemam bolju tehnologiju kojom bih joj te umanjio muke.
Mozemo i o insektima da govorimo, ali nista se ne moze porediti sa ovakvom vrstom torture koja je navedena u temi.
PS.
Da se razumemo ja uopste nisam neki strastveni pobornik za zastitu zivotinja, npr. da dizem buku kada neko npr. udari psa, udariti zivotinju na primer u samoodbrani ITEKAKO OPRAVDAVAM (iako postoji dosta njih u ovom delu foruma koji bi me obesili za ja*a kada bi me videli da sam to uradio),ali to je sve u sklopu prirodnog funkcionisanja, jedino sa cim se slazem jeste da se zivotinja nikako NE SME maltretirati kao sto je princip pravljenja krzna ili sl.