Бојкот је донео - Шта?

Таква неажурност бирачког списка, да гласају и живи и неживи... Мислим да то није баш тачно. Боље рећи, чини ми се да све зависи од општинских управа које то спроводе (матичарске службе). У овом времену, када је доста тога ипак стигло до компјутера, мрежа и база података, склон сам уверењу да нам је бирачки списак ажуран са кашњењем од можда недељу дана.
Можда је то раније, пре 20 година, било у лошем стању, али имам утисак (и понеки доказ) да се стање поправило.
Једино што не знам је шта се дешава, која је процедура, када неко ко је отишао у иностранство и остао тамо 40-50 година умре. Тај је постао држављанин те неке земље, али се обично није одјавио одавде. Шта ради наша бирократија, шта страна... Не знам. Ако неко зна, нека каже.

Бојкот значи да се на проблем не делује. То је као пожар који не гасиш него очекујеш да сам стане. Па... неће стати, само ће да се погорша стање. Једна промена би помогла - да се добије посланика колико буде гласача. Тада бисмо при излазности од 60% имали 150 посланика у скупштини, али да услов за владу остане 126, јер то јесте већина народа. Тако би се јасно показало да политичарско драматање и лупетање није нешто што је тако занимљиво.
У тренутним условима, неко ко нема ни трећину бирача може да има сто посто власти.
У сваком случају, може да се обави процедура гласања тако што се листић учини неважећим. Мени би била велика порука ако бисмо имали изборе са 3 милиона неважећих листића (да вођа са 2 милиона пратилаца увиди да није велики као што му полтрони говоре).
Ако је бирачки списак ажуриран и тачан, онда чему УВ лампа и обележавање, као да смо стока. Како уз тачан бирачки списак неко може два пута да гласа?

Pogledajte prilog 739348
Четнички војвода Младен Ђорђевић у друштву својих Косовара

~ АУТОРСКА ТЕМА ~

Бојкот је донео само то да ћемо имати једнопартијски парламент и бићемо као Северна Кореја. Најгори смо у Региону. Чак и Косово је демократска држава у односу на Вучићеву Србију јер је на Косову победом Куртијевог покрета била извршена мирна смена власти путем демократских избора. Али, циљ Ђиласа и његове групе националистичких п(л)аћеника окупљених у Савезу за Србију и јесте био да Вучић нема никаквих сметњи при потписивању Свеобухватног споразума са Приштином који ће Косову омогућити чланство у УН. А онда ће Савез за Србију са својим кандидатом на председничким изборима 2022 - у моменту док ово пишем као кандидат "бојкоташа" фигурира експонент руских интереса и четник Младен Ђорђевић (види слику) - да глуми "спасиоца нације". А нама Србијанцима не требају нови национализам и популизам. Србија што пре мора да се ослободи криминалног босанско-косоварског клана који нас угњетава и експлоатише, па да се и ми придружимо клубу демократских држава Балкана као што су Црна Гора и Северна Македонија.

kad tebe cujem, ..............moramo Vucica cuvati ko oko u glavi.

Pogledajte prilog 739348
Четнички војвода Младен Ђорђевић у друштву својих Косовара

~ АУТОРСКА ТЕМА ~

Бојкот је донео само то да ћемо имати једнопартијски парламент и бићемо као Северна Кореја. Најгори смо у Региону. Чак и Косово је демократска држава у односу на Вучићеву Србију јер је на Косову победом Куртијевог покрета била извршена мирна смена власти путем демократских избора. Али, циљ Ђиласа и његове групе националистичких п(л)аћеника окупљених у Савезу за Србију и јесте био да Вучић нема никаквих сметњи при потписивању Свеобухватног споразума са Приштином који ће Косову омогућити чланство у УН. А онда ће Савез за Србију са својим кандидатом на председничким изборима 2022 - у моменту док ово пишем као кандидат "бојкоташа" фигурира експонент руских интереса и четник Младен Ђорђевић (види слику) - да глуми "спасиоца нације". А нама Србијанцима не требају нови национализам и популизам. Србија што пре мора да се ослободи криминалног босанско-косоварског клана који нас угњетава и експлоатише, па да се и ми придружимо клубу демократских држава Балкана као што су Црна Гора и Северна Македонија.

Hebeš četnika bez brade! Nije dobro. Postali ste feminizirani nakon svega nekoliko gay parada.

Crna Gora i tzv Kosovo i demokratija :hahaha::hahaha::hahaha: Ovaj put si samog sebe prevazišao.
Косово је, а како сам у уводном посту већ укратко објаснио, доказало да је демократска држава у погледу парламентаризма када је путем демократских избора била извршена мирна смена власти, а то је у Србији твог Вољеног *******ог незамисливо. За разлику од Србије, на Косову је незамисливо да представници опозиције немају приступ медијима са националном фрекфенцијом и државним гласилима. А што се тиче права Косовских Срба, па они имају највећа могућа права као мањина на Косову. Њима је косовским законодавством гарантовано десет резервисаних места у Скупштини Косова, место заменика председника Скупштине Косова и потпредседника владе, два министарства, гарантовани су им заменици министара, затим девет општина са српском већином уз проширене општинске надлежности то јест сарадња са Србијом им је Уставом Косова загарантована, затим представништво у Уставном суду Косова, и да не набрајам. Ови закони су донети на основу плана Мартија Ахтисарија о надгледаној независности, а који су Коштуњави и Тадић одбили и зато Србија није ушла у ЕУ кад и Хрватска.
А о разликама између Вучићеве Србије и Црне Горе као НАТО државе која је ове године отворила последње поглавље преговора са ЕУ, глупо је и расправљати.

Bojkot nema neku prakticnu vrednost, jer tesko da ce glasacka populacija da ukapira da je bitno sto neko nece da glasa.
Nema vrednost ni u smislu da ce promeniti politicke odnose tj snage u drzavi, jer nema tu moc.
Na zalost Bojkot ima puno minera koji jesu bojkotashi ali miniraju bojkot....
Oni bojkotuju samo zato da bi se sutra rugali drugima, eto sta vam uradi vas taj i taj.....iz nekog inata , zelje da budu dovitljivi ili domisljati ili dobre procene..

Sa druge strane , bojkot je izraz poraza pojedinca od strane drustva kojem ne moze da pripada...
Drustvo je sretno , narod je sretan sto je manje konkurencije i zato bojkot nece imati nikad neki veci uspeh u drustvenom smislu...
Ali je kao pojedinacna zastita od raznih nemoralija presudan..
Ako vas neka situacija dovodi do toga da ili prelazite u nemoralan gest ili na neki drugi nacin nemoralno ponasanje ili samo za sebe ili i za drustvo ili za svoje vidjenje coveka....onda je bojkot vrlo dobar izbor i manevar...

Ono sto je lose je ako ljudi shvate da je samo jedan gest deo njihove moci za 5 godina...
Narod je totalno nepismen cak i kad su specijalisti ....
Eto pogledajte reakcije lekara koji su podneli tezak rad.....i situaciju, a opet su nezreli, tupavi, jednostavno nevaspitani , neobrazovani i lenji i zele da neko drugi , a ne znaju ko , organizuje i uspostavi njihova prava umesto njih samih...

Uvek moras i sam da nadgledas uspostavljanje svojih prava, makar to bilo laganica....jer neko mora da pita sta hoces....

bas... vec se priprema teren za saziv skupstine gde korona napasno pocinje da slabi i gde se promovise svetlo pobede... vec se po direktivi snimaju intervjui sa podobnim lekarima gde su svi bez maski i pricaju srceparajuce price....a onda sto rece jagi ide pejntbol pa opet isto... taman pobedismo koronu al ovi divljaci prortestanti je opet povratise... u beskraj ce ovako

Ако је бирачки списак ажуриран и тачан, онда чему УВ лампа и обележавање, као да смо стока. Како уз тачан бирачки списак неко може два пута да гласа?
Треба да се гласа елекронски - ставиш личну у апарат, одабереш (ако је потребно више пута) и покупиш личну.
Коначни резутлтати сат времена после затварања биралишта.

Ако неко превари систем, па има три личне са три јмбг-а... Није то ствар апарата за гласање.

kakav komsija srbijanac, u sumadiji bi te ubili od batina da znaju sta pises ovde.
Па ја не спорим да има политичких односно идеолошких "Срба" и међу Србијанцима. То су они који кажу да би био "Србин" мораш да будеш "православан" и да "мораш" да будеш антикомуниста, затим да на видном месту на полици држиш купусаре ромског теолога Николаја Велимировића, да Дражу Михаиловића сматраш за "првог герилца Европе", а Милана Недића за "српску мајку", да тврдиш да је "срце Србије" Зубин Поток а не Крагујевац, затим да је Тито 1948ме "уништио Србе", па како је "Црна Гора срБска држава", и мрзи ме да набрајам све те ваше будалаштине.
Међутим, све је више и више освешћених.

Poslednja izmena:
p.s. Пази ову џукелу, идеолошки "Србин", и наравно *******, негде на половини интервјуа нашо` да пљује првог Србијанског Краља, Милана Обреновића, као зато што је био добар са Аустријом, а заправо зато што није дао Бугарима Ниш, Лесковац и Врање како су захтевали руси. Прича и о томе да они који су учествовали на прошлим изборима "више немају никакав легитимитет без обзира којој политичкој опцији припадају". Џукела дошла из Улциња да нама у нашој земљи држи слово шта је добро за нас, а шта није, ко је легитиман а ко није на нашој политичкој сцени. Србијо, пробуди се!

Poslednja izmena:
Косово је, а како сам у уводном посту већ укратко објаснио, доказало да је демократска држава у погледу парламентаризма када је путем демократских избора била извршена мирна смена власти, а то је у Србији твог Вољеног *******ог незамисливо. За разлику од Србије, на Косову је незамисливо да представници опозиције немају приступ медијима са националном фрекфенцијом и државним гласилима. А што се тиче права Косовских Срба, па они имају највећа могућа права као мањина на Косову. Њима је косовским законодавством гарантовано десет резервисаних места у Скупштини Косова, место заменика председника Скупштине Косова и потпредседника владе, два министарства, гарантовани су им заменици министара, затим девет општина са српском већином уз проширене општинске надлежности то јест сарадња са Србијом им је Уставом Косова загарантована, затим представништво у Уставном суду Косова, и да не набрајам. Ови закони су донети на основу плана Мартија Ахтисарија о надгледаној независности, а који су Коштуњави и Тадић одбили и зато Србија није ушла у ЕУ кад и Хрватска.
А о разликама између Вучићеве Србије и Црне Горе као НАТО државе која је ове године отворила последње поглавље преговора са ЕУ, глупо је и расправљати.

Da te nema trebalo bi te izmisliti.

Треба да се гласа елекронски - ставиш личну у апарат, одабереш (ако је потребно више пута) и покупиш личну.
Коначни резутлтати сат времена после затварања биралишта.

Ако неко превари систем, па има три личне са три јмбг-а... Није то ствар апарата за гласање.
Откуда овакав одговор, када нисам спомињао електронско гласање?

А, када већ спомињемо електронско гласање, оно би се свело на Брозове ћораве кутије - ништа што је електронско није 100% поуздано или подложно манипулацији.

Back