Bogorodica sa vise odrednica

pitao sam je, kaže ti da si za nekog lazu. Ne znam šta joj to znači..

Takve lajavce pustaju na Religiju da pljuju po Bogu, svetinjama i tudjim vjerama i niko, ama bas niko od moderatore ih ne opominje, a mene na podforumu nauke hoce trajno da banuju samo zato sto tvrdim da je Bog stvorio vodu.
To sa Krstaricom i njenim moderatorima treba rascistiti ili ovdje na Forumu, ili preko advokata na sudu:

http://forum.krstarica.com/threads/387398&page=4 (prilog #93)

Poslednja izmena:
Molim samo za ozbiljne odgovore, i ako je moguce bez podsmevanja. Trazeci odredjenu ikonu Bogorodice, za koju sam se "vezala" od prvog momenta kako sam je videla, saznala sam da ima mnogo "varijanti" ikone: Brzopomocnica, Svih tuznih uteha, Trojerucica, Moskovska, Kazanska...Zar nije samo jedna Bogorodica? Kako su nastala ova imena? Izvinjavam se ako sam upotrebila neki neadekvatan izraz, nisam neko ko ima velika teoretska znanja ali se trudim da sledim Bozje zapovesti najvise sto mogu. Hvala na odgovorima.

Svaka je od tih ikona nastala odredjenim povodom, u odredjenim ljudskim mukama i potrebama, i pokazalo se kroz vekove da ima cudotvorno dejstvo na ono sto coveka tisti, iz razloga iz kojeg je i nastala.

Npr. Hilandarska Trojerucica je nastala usled cuda isceljenja ruke, dakle, ima isceliteljsku moc i u duhovnom, i u fizickom smislu.

Naravno da su sve iste, delotvorne, ali ove su 'specijalizovane", ako im se sa verom, ljubavlju i nadom, i uzdanjem, covek obrati, u odredjenim zivotnim problemama.:):)

Takve lajavce pustaju na Religiju da pljuju po Bogu, svetinjama i tudjim vjerama i niko, ama bas niko od moderatore ih ne opominje, a mene na podforumu nauke hoce trajno da banuju samo zato sto tvrdim da je Bog stvorio vodu.

Kako je to išlo sa stvaranjem vode... jel' prvo stvorio vodonik i kiseonik, pomešao ih, pa zapalio? Mogu misliti koja je to nenormalna eksplozija bila, to nema ni u Mitbastersima... mada pouzdanih referenci iz Jedine Relevantne Knjige o Svakom Pitanju (prim. aut: Biblije) - o tome nemamo...

Kako je to išlo sa stvaranjem vode... jel' prvo stvorio vodonik i kiseonik, pomešao ih, pa zapalio? Mogu misliti koja je to nenormalna eksplozija bila, to nema ni u Mitbastersima... mada pouzdanih referenci iz Jedine Relevantne Knjige o Svakom Pitanju (prim. aut: Biblije) - o tome nemamo...

аха, значи из воде је настао велики прасак...
...глупости.

Molim samo za ozbiljne odgovore, i ako je moguce bez podsmevanja. Trazeci odredjenu ikonu Bogorodice, za koju sam se "vezala" od prvog momenta kako sam je videla, saznala sam da ima mnogo "varijanti" ikone: Brzopomocnica, Svih tuznih uteha, Trojerucica, Moskovska, Kazanska...Zar nije samo jedna Bogorodica? Kako su nastala ova imena? Izvinjavam se ako sam upotrebila neki neadekvatan izraz, nisam neko ko ima velika teoretska znanja ali se trudim da sledim Bozje zapovesti najvise sto mogu. Hvala na odgovorima.

Na teritoriji Rusije i bivsih republika SSSR koje pripadaju Pravoslavlju, postoji preko 4000 ikona Presvete Bogorodice, od tog a preko 1200 cudotvornih. Naravno, jedna je Bogorodica, ali zavisi sa koje teritorije dolazili, iz kog vremena, i iz koje ikonopisacke skole, i kome je pomogla (kao sto je slucaj sa Trojerucicom koja je pomogla Sv.Jovanu Damaskinu).
Ja npr. kuci drzim Jerusalimsku (ali kopiju one orginalne, jer se od Andreja Rubljova bitno razlikuje), Pocajevsku, Vladimirsku, Nerazrusivu stenu, Trojerucicu, Igumaniju Atonsku. Inace od nasih cudotvornih su Cajnicka Bogorodica, Mlekopitateljica (koja je Sv. Savi pre mnogo vekova zavestana i on je doneo iz Jerusalima u Hilandar), Presveta Bogorodica Manastira Jovanje...
:bye:

Back