BOGATSTVO

To ti se sad mozda cini...Da zena nece decu to je skroz glupo.

A sto se tice bogatstva...svi znamo u kakvo drustvu zivimo, pa i u svetu. Na sta ja konkretno mislim pod tom recju zavisi od konteksta. Kad neko kaze - on je bogat covek na sta misli zavisi ce od konteksta razgovora, ali najcesce se misli na materijalno bogatsvo. Eventualno neko moze da prica o necijoj porodici i onda kaze da je taj covek bogat jer ima dobru porodicu, ali niko nece reci - on(a) je bogat(a) i pri tome misliti na duhovno bogatstvo. To je vise za bajke i novinarske tekstove.

Ma necu decu bre, otkacite se od mene povodom toga i ti i svi. :-)

За мене је богат човек онај који је нашао своје ''златно руно''... шта год то било...
Јер свако има своје ''златно руно''...

Da, "zlatno runo", sreca, ovo, ono, ali meni moja masta ne dozvoljava da koristim to "bogat covek" za takve stvari. Bogat covek je onaj koji ima pare i tacka.

Мислим да смо то већ више пута чули. Сасвим је једноставно и лако за схватити... Чему та потреба за наглашавањем.
Златно руно може бити и новац... ето, конкретно у твом случају, он то и јесте...

Zato sto nema trece, ili si covek ili si vukodlak.
Kad neko nema novac onda je siromasan. Potreban mu je novac da bi bio bogat.

Ima treće: Vampir!
Kao prvo ja sam veoma bogat čovek, a ništa od tog što danas imam nije mi doneo novac.
Prave prijatelje čovek ne može da kupi. A čovek bez prijatelja je najsiromašniji.
Novac nije bogatstvo nego nužno zlo u životu.

Back