BOGATAŠI - NAJVEĆI dužnici za struju !!

bane k

Iskusan
Poruka
5.761
Ovih dana slušamo predstavnike EPS-a kako kukaju i zapomažu pred izmučenim građanima Srbije i mole iste da plate svoje dugove za struju...
Sve bi to imalo smisla da su dužnici sirotinja ili neko ko nema, ali ovde neko nekog yebe u sam mozak... dok EPS propada zbog duga, samo Beogradski bogataši sa dedinja i senjaka duguju 8.000.000.000,00 din. Kakva se to milost i popuštanje sprovodi nad najbogatijim neplatišama i DOKLE...

I šta sad da kaže jedan Svrljižanin, ili Vojvođanski "autonomaš" jer će odmah biti linčovan da razbija Srbiju... a ovi sa Senjaka i Dedinja spadaju valjda među "patriote" i čuvare Srbije... more sikter lopuže skorojevićevske, i Vi i oni koju su Vam dozvolili da dug za struju bude meren MILIJARDAMA.... Za EPS, ni dinara...

Bogataši duguju milijarde za struju
Beograd -- Najveći dug za struju u Beogradu imaju vlasnici velelepnih vila na Dedinju i Senjaku, piše list “24 sata”.
Neplatiše Elektrodistribuciji Beograd (EDB) za struju duguju ukupno 18 milijardi dinara, što je oko 160 miliona evra.
711407281511b87fab0c53945238120_640x425.jpg

Za taj novac, kažu u EDB-u, mogle bi da se naprave dve visokonaponske trafostanice, kao i da se uradi kompletan remont i rekonstrukcija mreže i da još ostane novca.

Kako prenosi list “24 sata”, iz kategorije domaćinstava najveći dug – čak osam milijardi dinara - imaju vlasnici vila na Dedinju i Senjaku, kao i vlasnici velikih kuća na periferiji grada, odnosno u naseljima poput Kaluđerice, Malog Mokrog Luga, Ledina, Surčina i Altine.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=02&dd=13&nav_id=686467

Strašno...kod nas u Vojvodini, obične ljude isključuju za par hiljada din... bravo za "ELITU", bravo za glavni grad... I sad, Srbija je kao država jednaka za sve...???

Beograd je jednakiji od ostatka Srbije.
Šta misliš, ko je pravio nerede u Kragujevcu na utakmici FMPCZ - Partizan ?? Stoka beogradska, hooligani koji se ne kažnjavaju....Zato su im i bušili gume na automobilima, i treba.
Skoro sam izračunao da EPS nije u dugovima kako lažno prezentuju. Samo ovde prostom narodu ne vrede ni tačne brojke na uvid.

mamicu im ***** hoštaplersku, a meni prete za 1000-2000 čim neplatim 10 dana... neshvatljivi goomnari... to da nas vodi u svet, secikese i našminkani hoštapleri...
obiće se to o glavu, a onda im krivo što su omraženi i što se gadimo na svako pominjanje reči beograd... yebite se više, idite svojim štetočinskim ziheraškim putem...
Šta sad kaže najuspešniji gradonačelnik kad mu najbogatiji sugrađani duguju državi polovinu ukupnog duga... ALO, za struju ....

gadovi...

Strašno...kod nas u Vojvodini, obične ljude isključuju za par hiljada din... bravo za "ELITU", bravo za glavni grad... I sad, Srbija je kao država jednaka za sve...???

Ne sekiraj se kao sto tamo iskljucuju ljude za par hiljada duga iskljucuju i u Beogradu,i kao sto u Beogradu ne iskljucuju struju "eliti" ne iskljucuju je ni kod vas, jedino kod vas ima manje "elite" posto sva oce u bgd, a mi bi smo je rado vratili odakle je dosla - tako da je Srbija drzava jednaka za sve, samo su neki drzavljani jednakiji.

Poslednja izmena:
. . .

Nadji poreklom Beogradjanina u tim vilama, pa da pricamo. Ti koji su sada u vilama su dosli sa raznih strana, gde stvari poput npr. infostana ne postoje.

Inace, kod bogatijih stanovnika grada treba odmah u kompletu da upadaju komunalna i redovna policija pojacane sa interventnom jedinicom. Resenje je ili da na licu mesta sa predstavnikom distribucije plate ili da se momentalno izvrsi plenidba imovine.
Izgovor "nismo uspeli" ne postoji. U plenidbu uracunati televizore, namestaj i motorna vozila... mogu i umetnicke slike.

Poslednja izmena:
Ne sekiraj se kao sto tamo iskljucuju ljude za par hiljada duga iskljucuju i u Beogradu,i kao sto u Beogradu ne iskljucuju struju "eliti" ne iskljucuju je ni kod vas, jedino kod vas ima manje "elite" posto sva oce u bgd, a mi bi smo je rado vratili odakle je dosla - tako da je Srbija drzava jednaka za sve, samo su neki drzavljani jednakiji.
Neće moći tako prike... Vi bi ste njih vratili al da vam ostanu novci koje su sa sobom doneli pošto su predhodno sa Vašim đilkošima rasprodali ovde sve što se dalo prodati...
Pre će biti da će oni isterati Vas, i da ćete Vi sitnija boranija prodavati te stanove koje Vam je poklonio Milošević i kupovati jeftinije kuće po selima... za razliku u ceni pokretaćete kakav biznis, ako uopšte umete išta da radite...
A taj "elitni" koji se jednom dočepao dedinja i senjaka, njega samo dinamit može otuda pokrenuti, a možda ni to...

Neće moći tako prike... Vi bi ste njih vratili al da vam ostanu novci koje su sa sobom doneli pošto su predhodno sa Vašim đilkošima rasprodali ovde sve što se dalo prodati...
Pre će biti da će oni isterati Vas, i da ćete Vi sitnija boranija prodavati te stanove koje Vam je poklonio Milošević i kupovati jeftinije kuće po selima... za razliku u ceni pokretaćete kakav biznis, ako uopšte umete išta da radite...
A taj "elitni" koji se jednom dočepao dedinja i senjaka, njega samo dinamit može otuda pokrenuti, a možda ni to...

ma nek nose i novce koje su doneli samo nece oni nikud dok god ne prodaju i nas i vas i celu srbiju da ne ostane nista sto se jos moze prodati, a onda mozes da znas sta oces al ces to morati da pokazes negde daleko odavde

ne placaju struju, al placaju kome treba ;)

Nesto bih da prokomentarisem, da bolje odredimo problem.
Postoje dve stvari - zaposleni u elektrodistribuciji koji se (u gradu) bave stabilnim snabdevanjem potrosaca, odrzavanjem trafo stanica i slicno. Oni rade, ponekad tezak, posao i tu problema nema. Problem je u delu koji vrsi naplatu kada se pocne sa kasnjenjem.
Distribucija nije voljna da iskljuci struju dok dug ne poraste na barem nekoliko desetina hiljada dinara. Hoce malo da drpaju kamatu - a mogli na 30 hiljada da postave granicu (ako je to barem 4 meseca racuna) i da odmah deluju. Moze na silu u banci da se skida prihod od onih koji su prijavljeni na adresi. Ako se ispostavi da nema prihoda, onda barem poreska prijava sa sumnjom na ilegalno zaradjivanje.

Sto se mene tice, po mom iskustvu - racuni se placaju, svi racuni. Struja, infostan, telefon... da ne nabrajam.

Ne moze to niko da istera. Samo nasledjuju oteto sa oca na sina a niko ne placa racune.

Postoje dve stvari - zaposleni u elektrodistribuciji koji se (u gradu) bave stabilnim snabdevanjem potrosaca, odrzavanjem trafo stanica i slicno. Oni rade, ponekad tezak, posao i tu problema nema. Problem je u delu koji vrsi naplatu kada se pocne sa kasnjenjem.
Distribucija nije voljna da iskljuci struju dok dug ne poraste na barem nekoliko desetina hiljada dinara. Hoce malo da drpaju kamatu - a mogli na 30 hiljada da postave granicu (ako je to barem 4 meseca racuna) i da odmah deluju. Moze na silu u banci da se skida prihod od onih koji su prijavljeni na adresi. Ako se ispostavi da nema prihoda, onda barem poreska prijava sa sumnjom na ilegalno zaradjivanje.

Sto se mene tice, po mom iskustvu - racuni se placaju, svi racuni. Struja, infostan, telefon... da ne nabrajam.

Znas kako se kaze ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor - uopste nije problem naci resenje za ovu situaciju, eto ni nis-u niko nije placao, a onda su dosli rusi i za dva meseca su svi placali - jesu li oni toliko superiorniji u odnosu na nas? :hahaha:
Svako normalan ce platiti ono sto je potrosio, sve ostalo je lopovluk. Mene samo boli sto normalni ovde uvek na kraju ispadnu najvece budale. A mogao bi i ja biti bez problema, nenormalan, bahat i bezobrazan - al eto necu da se uklopim u drustvo :eek:

Da, upravo je to problem sto EPS dozvoli da dug "naraste".

Znas kako se kaze ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor - uopste nije problem naci resenje za ovu situaciju, eto ni nis-u niko nije placao, a onda su dosli rusi i za dva meseca su svi placali - jesu li oni toliko superiorniji u odnosu na nas? :hahaha:
Svako normalan ce platiti ono sto je potrosio, sve ostalo je lopovluk. Mene samo boli sto normalni ovde uvek na kraju ispadnu najvece budale. A mogao bi i ja biti bez problema, nenormalan, bahat i bezobrazan - al eto necu da se uklopim u drustvo :eek:

Rusima svi placaju zato sto ovde postoji neprijatno veliki broj ljudi koji vise cene Ruse nego Srbe, a nazivaju se patriotama :roll: A i niko ne sme da "udari na Putina".

Sto se mene tice, racuni se placaju. Ne zanimaju me obrazlozenja.
Uraditi kao sto je u (nekima omazenoj) Americi: plenidba, prodaja stvari na aukciji i nadoknadjenje dugova. Ako preostane para, iznos se vraca (bivsem) duzniku na racun. Posteno.

Rusima svi placaju zato sto ovde postoji neprijatno veliki broj ljudi koji vise cene Ruse nego Srbe, a nazivaju se patriotama :roll: A i niko ne sme da "udari na Putina".

Uraditi kao sto je u (nekima omazenoj) Americi: plenidba, prodaja stvari na aukciji i nadoknadjenje dugova. Ako preostane para, iznos se vraca (bivsem) duzniku na racun. Posteno.

ma rusima svi placaju zato sto nece da daju robu neplatisama, a roba koju oni imaju im je neophodna

Kad bi u USA bio jedan " nacionalni javni servis " kao u Srbiji, pa kad bi tamo reprizirali po hiljaditi put neke serije, pa još da ti naplaćuju TV pretplatu preko računa za struju, a još nisi ni potpisao ugovor sa istim...Uvek se nadje jedan koji reši problem većine, bilo lakim naoružanjem ili vojno - jurišnim :)
I nemoj nas više porediti sa bilo kojom državom na planeti, jer nema takve banane kao što je ima ovde.

ko to ne sme da udari na putina ko?smesan ti je kom:hahaha:

Mene samo boli sto normalni ovde uvek na kraju ispadnu najvece budale. A mogao bi i ja biti bez problema, nenormalan, bahat i bezobrazan - al eto necu da se uklopim u drustvo :eek:

Stvar je u tome što većina ljudi nije u poziciji za tako nešto. Njima bi struja bila momentalno isečena za daleko manja dugovanja.

Šta vredi zakon ako se ne poštuje i ne sprovodi... Tako imamo njegomirke i njegomire koji su svojim poznanstvima, naplatom usluga "ljubavne" prirode, ili nekim drugim vezama i vezicama, stekli pravo na razne privilegije tipa nacionalne penzije, neplaćanja dugova EPS-u itd. Parazitiraju na državnom aparatu koji se puni parama od onih običnih građana kojima se seče struja po neizmirivanju neuporedivo manjih dugovanja...

I kako tome naći rešenje? Verovatno se i ne traži, pošto bi to trebala prvo biti jedna od glavnih tema svih medija. U ozbiljnim državama (za razliku od onih "privatnih" i korumpiranih) dažbine svi plaćaju, bez izuzetka. Tek kada bi se to i kod nas sprovelo u delo, mogli bi se zvati državom, za razliku od sadašnje kvazi državne palanačko-mafijaške tvorevine.

Nadji poreklom Beogradjanina u tim vilama, pa da pricamo. Ti koji su sada u vilama su dosli sa raznih strana, gde stvari poput npr. infostana ne postoje.

Inace, kod bogatijih stanovnika grada treba odmah u kompletu da upadaju komunalna i redovna policija pojacane sa interventnom jedinicom. Resenje je ili da na licu mesta sa predstavnikom distribucije plate ili da se momentalno izvrsi plenidba imovine.
Izgovor "nismo uspeli" ne postoji. U plenidbu uracunati televizore, namestaj i motorna vozila... mogu i umetnicke slike.
Mani te priče...oni su sada itekako Beograđani i nosite se s tom činjenicom... Beograd nije ni tvoj koji vučeš možda korene od 45 a možda i ranije, svejedno, beograd i beograđani ste svi koji tamo živite...
I ne zaboravi, da Vam nije tih skorojevića, na koje se gadite, da nisu opljačkali svoje gradove i sela i novac dovukli u beograd, ****** bi se moj beograd tako gradio i svetlio...
zato, poštuj svoje sugrađane, kad su bili kool kad su donosili lovu, sada podelite i zajedničke zasluge pa i mržnju i gađenje koje 99% Srbije oseća i tako Vas doživljava...
Ebiga Platine, da je drugačije veruj da bih ja to i napisao, ali jednostavno NIJE, a stvar može da bude samo još gora i nema više hemije među nama...

Back