трудио сам се да пишем српски да би ме разумела, међутим,
од када смо почели ову причу о сербану у свакој твојој другој, трећој реченици буде попут :"
чињеница да је постојао Божји син пре Исуса" што аутоматски закључујеш да је нешто што је старије да је чињенично.
раније су људи мислили да је земља равна плоча.
ако ниси схватила поенту онога што сам написао је то да ти то не може бити никакав аргумент за чињеницу.
надам се да ме сад иоле разумеш?
да ли сам те икад питао какава ти је намера?
па ваљда се зна, ја сам увек мислио на Христа Исуса. а Христ сви знамо шта значи.
ни теби нико не брани да ВЕРУЈЕШ, а одговор је следио из разлога (пошто видим да заборављаш или у жару одговараш)
ти мораш да се одлучиш како да ме декларишеш, или као православног хришћанина који брани наметнуту бечко-берлинску догму или верника који брани своју веру који верује како хоће.
е сад било би лепо када би ја сваком веровао на овом форуму да поседује истину и зна стварно стање ствари па да то прихватим.
а за присилно похришћавање сви ви нехришћани имате исту тезу и то ме нимало не чуди. историјске "чињенице" углављујете где вам то одговара.
одакле ти знаш да су Срби насилно покрштавани, где је то записано, у којој и чијој историји?
мени су најпречи моја породица, нација и православна хришћанска вера и шта сад?
играмо се ко је већи патриота?
и ја поштујем своје хришћанске православне претке, чак за неке верујем да су били и свеци. јел ме то сад умањује код тебе, то што не прихватам твоје како ти кажеш "чињенице"?
наравно да грешиш.
што се тиче поменутих они стално кевћу да је Библија божија реч и да је сотона владар овог света, па не видим да су неког убедили у то, овде, оног који не верује, јер то није никакав доказ, њихово лајање није апсолутно никакав доказ, ал зато се често позивају на некакве "чињенице"-те с тога сам те и поредио са њима.
извини ако је поређење било нехумано према теби.
гушио се ја или не то је моја ствар. ово није судница и не траже се чињенице за које нико са 100% не би смео да тврди јер опасно је играти по том принципу, када би постојала "чињеница" сви би исто мислили, причали, размишљали и оваквих разговора не би било потребно водити. ти си нашла неки правац и тим правцем идеш, али да ме убеђујеш да је тај правац истинит, е то не можеш и тешко ћеш моћи да било где да прогураш ту истину таквим тоном којим се служиш.
види сад, кажеш да је сербан божији син као и свако од нас, дакле и ја сам божији син, а кад сам божији син зашто ми онда не верујеш оно што ти напишем?
одоговор "стао сам на твоју страну" је проистекао ОПЕТ да те подсетим из разлога што си ми написала да сам нетрпељив према теби, па ако је тако једини начин да те разуверим је да те подсетим шта је било и да можеш да закључиш да не волим једноумље, да не волим да онај ко не мисли као ја треба му зачепити уста итд итд (а како си ти схватила само ти знаш и онако ти је како ти је).
опет износиш "истините чињенице" а сви ми остали онда верујемо "лажним чињеницама". да ли ти је сад јасно та реч чињеница колико може бити компликована.
човек може да ради и добре и лоше ствари у име било чега, само му треба изговор за своја дела,а по делима ће бити суђено, тако да се уопште не секираш за то ако верујеш у оноземаљски живот, а ако не верујеш, онда правде нема, значи Бога нема и све ти је то онда узалудно. лепо је знати да смо најстарији народ на свету али се то не маже на хлеб, треба гледати будућност како и шта. ми смо ратовали тако што смо се бусали у груди ко је већи Србин док су нам отимали земљу. - то ти је тзв српски принцип како га зовем.
дакле добро сам разумео, па те опет питам зашто мени не верујеш јер сам и ја божији син?
и абеона, адеона, ангерона, ангитија, аполон, асклепије, асоп, афродита, бакхо, белона, бритомартис, венера, ветса, викторија, деадиа, дијана, дионис, егерија, ејлејтија, ерот, зевс, ирида, јакхо, јан, јупитер, јуститија, карна, кардеја, конкордеја, конс, копија, лаврена, ладон, лара, леукотија, либер, либитина, луна, маја, марка, март, матер матута, меркурије, мојра, нептун, ника, океан, орк, пајан, палес, пан, парке, панеј, портун, протеј, румина, салус, сатурн, силиван, скамандар, спес, телус, тиха, фама, феликитас, феронија, фидес, фортуна, фурије, хад, хера, хестија, хефајст, хиполит, Баба Јага, Баник, Белобог, Дажбог, Домовој, Хорс, Јарило, Јаровит, Кикимора, Купала, Лесник, Морена, Мокош, Маруха, Нав, Перун, Полудница, Поревит, Рујевит, Симаргл, Стрибог, Сварог, Световид, Триглав, Amen-Ra(Amon) Amsu, Amset, Anit, Antat, Anpu(Anubis), Anket, Asar(Oziris), Asar-Hap (serapis), Ast(Izida), Atmu, Benu,Bes, Hpi, Heru(Horus), Heru-pa-hart, Hator, Geb, Ketesh, Hepera(Khepera), Hnemu, Hensu, Maat, Menhet, Mentu-Ra, Merт, Mut, Nebthet(Neftis), Nefer-Temu, Nehebet, Net, Nut, Ptah, Kebhsenuf, Ra-Harmachis, Renenet, Reshpu, Satet, Sebek, Sefeh, Seker, Sehemet, Serket, Set. Ta-urt, Tet, Tehuti, Tuamutef, Uatchit Upt-Hekau, Brahma, Vishnu, Krishna, Budha, Shiva, Ganesh, Sarasvati, Aegir, Andrimnir, Aurvandil, Baldr, Bor, Bragi, Buri,Dagr, Eir, Eli,Forseti, Freja, Frejr, Frig, Fula, Gefjun, Hel, Hejmdal, Hermod, Hlin, HodHenir, HuldraIđun, Jord, KvasirLagaLofnLoki, Magni, Mani, Miming, Mimir, Modi,Nana, Nertus,Njord, Not, Odin, Otar, Ran, Saga, Sif, Sigin, Sjefn, Snotra, Sol, Tor Trudr, Tir, Ulr,Vali, Var, Ve, Vidar, Vili, Vor, Skadi
...су старији од ИС ХС и то је јел чињеница, а шта доказује?
п.с. извињавам се неком од богова, божијих синова и остала бића, која нису споменута