Bog, postoji

• Začetnik teme Začetnik teme #PPP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E pa vidis ,trazio si na pogresnom mestu ;)

Nije blago ni srebro ni zlato, nit je blago sto je srcu drago, vec je "blago" onde gde je "srce".
Nebeska Srbija nije koncept iz proslosti niti sadasnjosti ili iz buducnosti. To je koncept vecnosti. ;)
u mom srcu ako me pitas ko sam po naciji nacices da sam sandzacki Bosnjak. Koncepta srbije kod mene nema nit je kad bilo nit ce biti. Drzave su se ovdje smjenjivale, nesto malo vise od sto godina bile su Turska, kraljevina SHS, kraljevina jugoslavija, FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG pa sad Srbija al ja i moji sam bio ostao i bicu sandzacki Bosnjak. To mi je u srcu.
Tema je Bog . Svetost casti covjeka je svetija od Kabe u Meki. Kaba je spona covjeka sa Bogom. Ako ne spoznas Boga u srcu i ne ukljucis ga i okrenes ka toj sponi Kaba nista ne znaci. O tome govori cuveni Rumi.

На златној плочици из Пирђија постоји потпуно очуван рашански запис где пише: "Нек Серби, велики јунаци замећу колевке..." што би значило нек се рађа много Срба. И постоји доста оваквих преведених записа, зато не брукај се, док су користили друга писма никада ништа нису успели да преведу...

Jes. Ti Etrurci su govorili čistim srpskim jezikom i to štokavicom. :rotf:
Pirđanske pločice imaju sledeći tekst:

Ita tmia icac heramašva vatieχe Unial-Astres, θemiasa meχ θuta.
Θefariei Velianas sal cluvenias turuce.
Munistas θuvas tameresca ilacve tulerase.
Nac ci avil χurvar, tešiameitale, ilacve alšase.
Nac atranes zilacal, seleitala acnašvers.
Itanim heramve, avil eniaca pulumχva.

Nac Θefarie Veliiunas θamuce cleva etunal Masan tiur, Unias šelace.
Vacal tmial avilχval amuce pulumχva snuiaφ.

Čist srpski. z:D

Postoji i engleski prevod, al', narafski, u prevođenju se mnogo gubi. U ovom slučaju otprilike sve z:lol:

First plate:
That temple and these Hermes idols are dedicated to Uni-Astre, built by the clanspeople.
Tiberius Velianas the pleasing aedicula has given.
That burial of his own by these priests with idols was encircled.
For three years [in the month of] Churvar, with Her burnt offerings, with idols [it was] buried.
During the reign of the chief, in Her hand [he] would be brought forth (ie: Uni-Astre gave him authority to rule).
And with these Hermes idols, the year(s) shall endure as the stars.

Second plate:
When Tiberius Velianas had built the statue of the sanctuary [in] the month of Masan, Uni was pleased.
The votives of the temple yearly have been as numerous as the stars.

Тако долази до губитка равнотеже између две мождане сфере, тако се слаби воља, тако се стварају робови и то је само један од начина на који нас програмирају...
Dobo, pusti, nije važno... Jasno je da je tebe lako programirati. :lol:

Kroz šta su prošli Grci i Rimljani, a kroz šta Izraelci....o Izraelovom opstanku kroz istoriju imaš lep sadržaj u serijalu koji sam ranije postavio

Pa Tvorac je to dopustio da bi se Njegov narod doveo u red! Bog je odredio gde će da žive...ali oni su odlučili da se presele u gradove (da budu većina), i kada ih je Hitler prizvao pameti svi su se vratili gde im je i mesto. Da pitaš bilo kog Jevrejina šta misli o Hitleru reće ti da je on bio bič kojim su se doveli u red i prizvali pameti.

Budi malo strpljiva pokazaće se ubrzo pravo lice. Pa Biblijski znamo da je Izrael Božji narod i da ga štiti. Vojnikovo iskostvo je samo čudo jenog pojedinca u odnosu na mnoga čuda koja ih okružuju. Izrael je narod kojem je najviše dato, ali od njega će se i najviše tražiti. Naravno da će Tvorac zaštititi svaki narod koji Mu se obrati...ali tog naroda za sada nema. Ubrzo će Tvorac umešati prste pa će se mnogi prizvati pameti.

Pa logično je da je to i moje mišljenje...nije meni Biblija ugrađena u glavu kao robotu, koji samo priča njen stav bez povoda da joj veruje. Ako prihvatam da je Isus Božji Sin tj. da je zaista umro za nas i pokazao nam da je u stanju da nas ponovo stvori (vaskrsne), onda prihvatam Biblijski koncept gde se ne spominje Serban.

Ne...radi se na ujedinjenju svih religija u jednu, takozvanu "New Age". Sotona ima bolji plan nego što misliš. Ubrzo ćemo biti ucenjeni, i nećemo imati šta tražiti u gradovima ukoliko nam je stalo do Božje volje...zato treba imati parče zemlje u prirodi gde ćeš živeti nezavisno od sistema.

Његов народ? Мислила сам да су сви народи Његови?
Да ти кажем нешто о Израелу, у релевантним круговима Израел се сматра државом која има најмоћнију обавештајну службу на свету. Она је добро опремљена и школована у САД, а кадрови се попуњавају од обавештајаца јеврејског порекла из других земаља у првом реду из САД. Поред стратешког савезништва између САД и Израела, МОСАД - у је придодат одређен број официра ЦИА за сарадњу и заједничке акције. Задаци МОСАД - а произилазе из циљева политике Израела, што значи да је МОСАД усмерена на инфилтрацију у палестинске и друге арапске организације, разне институције и слично; извођење терористичких и других субверзивних акција према палестинским командосима и руководству и још много тога, да не дужим, између осталог њихов задатак је и прикупљање информација политичког, економског, војног и другог карактера за потребе ЦИА и других официјелних органа САД у земљама где су Американци заинтересовани, путем агентуре у разним јеврејским ционистичким и сличним организацијама, толико о Његовом народу.
Да ли си свестан колико звучи патетично та изјава о Јеврејима и њиховом виђењу Хитлера, ако је тако какао ти кажеш звучи као да се теше... Мислим да ти имаш потпуно погрешну представу о Богу, а посебно о "супериорности" јеврејске расе...

Jes. Ti Etrurci su govorili čistim srpskim jezikom i to štokavicom. :rotf:
Pirđanske pločice imaju sledeći tekst:

Ita tmia icac heramašva vatieχe Unial-Astres, θemiasa meχ θuta.
Θefariei Velianas sal cluvenias turuce.
Munistas θuvas tameresca ilacve tulerase.
Nac ci avil χurvar, tešiameitale, ilacve alšase.
Nac atranes zilacal, seleitala acnašvers.
Itanim heramve, avil eniaca pulumχva.

Nac Θefarie Veliiunas θamuce cleva etunal Masan tiur, Unias šelace.
Vacal tmial avilχval amuce pulumχva snuiaφ.

Čist srpski. z:D

Postoji i engleski prevod, al', narafski, u prevođenju se mnogo gubi. U ovom slučaju otprilike sve z:lol:

First plate:
That temple and these Hermes idols are dedicated to Uni-Astre, built by the clanspeople.
Tiberius Velianas the pleasing aedicula has given.
That burial of his own by these priests with idols was encircled.
For three years [in the month of] Churvar, with Her burnt offerings, with idols [it was] buried.
During the reign of the chief, in Her hand [he] would be brought forth (ie: Uni-Astre gave him authority to rule).
And with these Hermes idols, the year(s) shall endure as the stars.

Second plate:
When Tiberius Velianas had built the statue of the sanctuary [in] the month of Masan, Uni was pleased.
The votives of the temple yearly have been as numerous as the stars.

Dobo, pusti, nije važno... Jasno je da je tebe lako programirati. :lol:

Не, нису говорили чистим српским, већ се српски развио из предачког рашанског што је и логично.
Наравно да се губи на преводу, посебно ако се не користи одговарајуће писмо, што је и био случај, док није употребљена ћирилица. Дакле нигде ме ниси демантовао, само си злонамеран, стога и неозбиљан саговорник.

ни више ни мање, само зато што се није декларисао као Србин?

Ни више ни мање зато што су сви људи на свету Божја деца, у буквалном смислу без пренесеног двосмисленог, тросмисленог значења.
Погрешно си ме разумео, мени прича о Сербану, као и прича о библијском деспотском богу и све такве сличне приче делују као филм "Звездана капија", где ванземаљац Ра убеди људе да је Бог па их наведе на покорност и робовање.
Богу није битно да ли се неко изјашњава као Србин или Јевреј, па стога ни мени, заиста ми је жао што си закљичио другачије.
Предање о Сербану сам поменула јер је много старије од предања о Исусу и само сам хтела да скренем пажњу да је свест о Божјем сину постојала и пре појаве Исуса, па су ме интересовали коментари у вези са том чињеницом, али по свој прилици ништа од тога.
Али, разумем те, људи желе да знају, а када их тај пут сазнања скрене са устаљене стазе, они се повуку и врате назад у сигурност већ "знаног" и познатог. Тако тешко да ће шта сазнати, а камоли да ће стићи до Истине коју траже. Успут да би нешто знали, потребно је да прочитају и по коју књигу, за знање љубав и разумевање су корисни али нису довољни. А потребно је и да се придржавају сопствених савета које добронамерно деле другима.

Не, нису говорили чистим српским, већ се српски развио из предачког рашанског што је и логично.
Наравно да се губи на преводу, посебно ако се не користи одговарајуће писмо, што је и био случај, док није употребљена ћирилица. Дакле нигде ме ниси демантовао, само си злонамеран, стога и неозбиљан саговорник.
Kako te nisam demantovao bre! z:shock:
Jesi li videla prevod na engleski? Gde tu piše "Srbi će zametati kolevke" :confused:

Kako te nisam demantovao bre! z:shock:
Jesi li videla prevod na engleski? Gde tu piše "Srbi će zametati kolevke" :confused:

Како се правиш наиван, тај превод је потпуно нетачан, већ сам све објаснила, транслитерацијом ћириличним писмом све се да прочитати, па чак и разумети на српском, али проблем је што тебе не занима дискусија и истина, већ само како ћеш да нахраниш своју злонамерност...

Како се правиш наиван, тај превод је потпуно нетачан, већ сам све објаснила, транслитерацијом ћириличним писмом све се да прочитати, па чак и разумети на српском, али проблем је што тебе не занима дискусија и истина, већ само како ћеш да нахраниш своју злонамерност...
Jok. Jedino što nam treba jeste ta transliteracija i prevod po takvoj transliteraciji. :ceka:

Pa valjda se još neko bavi time, pa da mi doturi linak. Misim, nisi valjda jedina koja ih shvataš ozbiljno? :ceka:
Ili jesi? :sad2:

Наравно да се бави, али ја не користим линкове...а ти немој да се правиш наиван, ако те сварно занима, потражи преко претраживача, а твоја злонамерност је несагледивих размера.

Наравно да се бави, али ја не користим линкове...а ти немој да се правиш наиван, ако те сварно занима, потражи преко претраживача, а твоја злонамерност је несагледивих размера.
Na etrursko-rašanskom kritičnost se kaže zlonamernost? :lol:

Његов народ? Мислила сам да су сви народи Његови?
Да ти кажем нешто о Израелу, у релевантним круговима Израел се сматра државом која има најмоћнију обавештајну службу на свету. Она је добро опремљена и школована у САД, а кадрови се попуњавају од обавештајаца јеврејског порекла из других земаља у првом реду из САД. Поред стратешког савезништва између САД и Израела, МОСАД - у је придодат одређен број официра ЦИА за сарадњу и заједничке акције. Задаци МОСАД - а произилазе из циљева политике Израела, што значи да је МОСАД усмерена на инфилтрацију у палестинске и друге арапске организације, разне институције и слично; извођење терористичких и других субверзивних акција према палестинским командосима и руководству и још много тога, да не дужим, између осталог њихов задатак је и прикупљање информација политичког, економског, војног и другог карактера за потребе ЦИА и других официјелних органа САД у земљама где су Американци заинтересовани, путем агентуре у разним јеврејским ционистичким и сличним организацијама, толико о Његовом народу.
Да ли си свестан колико звучи патетично та изјава о Јеврејима и њиховом виђењу Хитлера, ако је тако какао ти кажеш звучи као да се теше... Мислим да ти имаш потпуно погрешну представу о Богу, а посебно о "супериорности" јеврејске расе...
Pa ne može biti Njegov narod npr. Indija gde se obožavaju krave i maže izmetom. On može samo da im šalje zemljotrese nebili se doveli u red.
Ovo o Izraelu je klasična priča koja nam se servira u medijima...neka vreme pokaže da li si bila u pravu.
Nema tu nikakve patetike...jednostavno prihvataju da je to bio način da se vrate u obećanu zemlju koji im je Tvorac odredio....da nije bilo toga, ko zna da li bi postojala više ta država.

Zavisi šta se kritikuje. Kada neko napadne celokupnu zvaničnu istoriju i još pet-šest oblasti, onda bi bilo normalno da taj iznosi argumente.

Званична историја је креирана управо од стране тих истих манипулатора, који би да владају светом. Све ти је аргументовано, то што ти се не свиђа, или није у складу са твојим схватањем је друга ствар. Успут, нигде ме ниси демантовао том званичном историјом, нити си изнео неки аргумент, када је неко склон да банализује дискусију, не може очекивати да буде схваћен озбиљно.

Pa ne može biti Njegov narod npr. Indija gde se obožavaju krave i maže izmetom. On može samo da im šalje zemljotrese nebili se doveli u red.
Ovo o Izraelu je klasična priča koja nam se servira u medijima...neka vreme pokaže da li si bila u pravu.
Nema tu nikakve patetike...jednostavno prihvataju da je to bio način da se vrate u obećanu zemlju koji im je Tvorac odredio....da nije bilo toga, ko zna da li bi postojala više ta država.

У Индији се краве не обожавају већ поштују, а пошто су хранитељице, ту нема ништа чудно. Било би добро када би сви људи имали такав однос према животињама , не би било толико мучених и настрадалих животиња.
Где се то тачно мажу изметом и ко, ако може ad verbum?
Држава Израел постоји искључиво захваљујући САД.
Дакле не негираш да су за тебе Израелци и све њихово на вишем нивоу од остатка света, "супериорна" раса?
Земљотреси се дешавају свуда у свету, с'том разликом што данас човек не може више бити сигуран да ли је у питању Бог или амерички HAARP систем, рецимо само требаш да погледаш сателитски снимак неба изнад Србије пред земљотрес у Краљеву да би ти било јасно да је у питању напад HAARP системом и кемтрејлерима којима нас обасипају од кад смо потписали Партнерство за мир.
Што се тиче Хитлера, Јевреји то прихватају јер не могу ништа да промене и Бог нема ништа с'тим, све је то људско дело. Што се тиче МОСАД - а, нема ту никакве класичне приче сервиране у медијима, све што сам навела су документоване чињенице, које се могу проверити. Па између осталог и то да су забележени озбиљни насртаји израелске обавештајне службе на покушајима инфилтрације међу арапске студенте у бившој Југославији и на ширем плану директног организовања и прикупљања обавештајних информација политичког, војног и другог карактера. Далеко интензивнија непријатељска делатност МОСАД - а очигледна је у праћењу ратног потенцијала који се из Југославије или преко ње упућивао у арапске земље. Спрега између МОСАД - а и САД против Југославије датира још из 1967. год. и све је то документовано и проверљиво и Бог нема ништа с'тим.
Ради се о томе да си ти искључив и заслепљен "величином" и "супериорношћу" јеврејске расе, (које само ти видиш).
Што се тиче саме Библије, зашто се тамо спомиње податак о Исусу из Назарета, кад Назарет није постојао у Исусово доба?

Poslednja izmena:
Званична историја је креирана управо од стране тих истих манипулатора, који би да владају светом. Све ти је аргументовано, то што ти се не свиђа, или није у складу са твојим схватањем је друга ствар. Успут, нигде ме ниси демантовао том званичном историјом, нити си изнео неки аргумент, када је неко склон да банализује дискусију, не може очекивати да буде схваћен озбиљно.
Aha. Sve neki manipulatori koji bi davladaju svetom. Evo, prvi Herodot. :mrgreen:

Probaj Istoriju za V razred. :D

Ни више ни мање зато што су сви људи на свету Божја деца, у буквалном смислу без пренесеног двосмисленог, тросмисленог значења.
Погрешно си ме разумео, мени прича о Сербану, као и прича о библијском деспотском богу и све такве сличне приче делују као филм "Звездана капија", где ванземаљац Ра убеди људе да је Бог па их наведе на покорност и робовање.
Богу није битно да ли се неко изјашњава као Србин или Јевреј, па стога ни мени, заиста ми је жао што си закљичио другачије.
Предање о Сербану сам поменула јер је много старије од предања о Исусу и само сам хтела да скренем пажњу да је свест о Божјем сину постојала и пре појаве Исуса, па су ме интересовали коментари у вези са том чињеницом, али по свој прилици ништа од тога.
Али, разумем те, људи желе да знају, а када их тај пут сазнања скрене са устаљене стазе, они се повуку и врате назад у сигурност већ "знаног" и познатог. Тако тешко да ће шта сазнати, а камоли да ће стићи до Истине коју траже. Успут да би нешто знали, потребно је да прочитају и по коју књигу, за знање љубав и разумевање су корисни али нису довољни. А потребно је и да се придржавају сопствених савета које добронамерно деле другима.
ок
а какву улогу има тај сербан?

Back