Гамбино
Elita
- Poruka
- 18.587
"БОДУ БЕСНОГ МЕДВЕДА У ОКО - ХОЋЕТЕ У НАТО? НЕМА ПРОБЛЕМА!" Милановић шокирао изјавама, послао оштру поруку Алијанси
26.04.2022. / 16:31https://mondo.rs/journalist87/Tamara-Sekulovic-
АУТОРТамара Секуловић
7
Милановић је новинарима у Загребу рекао да се о уласку Финске и Шведске у НАТО може разговарати, али сматра то "врло опасном авантуром".

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да Финска и Шведска не могу у НАТО док не буде промењен Изборни закон у БиХ и да до тада хрватски парламент, како је навео, "не сме да ратификује било чији приступ НАТО-у". Милановиће је подсетио да формално о уласку тих земаља у НАТО не може да одлучи сам, али сматра то "врло опасним шарлатанством".
"Ићи корак даље и у то увлачити Финску, која је 50 километара од Санкт Петерсбурга. Мислим да је то опасно шарлатанство. Међутим, не можемо рећи не. Нама је Финска важнија од Хрватске и Хрвата у БиХ, је л'?", упитао је Милановић и додао:
"Што се мене тиче, нека уђу у НАТО, нека боду бесног медведа пенкалом у око. Али док се не реши питање изборног закона, док Бакир Изетбеговић не буде натеран да промени Изборни закон, сабор не сме да ратификује ничији приступ у НАТО", рекао је шеф хрватске државе.Он је то назвао "историјским сребрним метком": "Мени је жао што се то слама на узорној држави као што је Финска, волео бих да они нас подрже у нашим проблемима", рекао је Милановић. Балкану "стоп", а Финцима улазак "преко ноћи", констатовао је Милановић и истакао да је ситуација у којој се налазе "грозна".
"Хоћете у НАТО? Нема проблема, таман имамо довољно времена. За Финску је то витално питање, и за нас је хоће ли у Херцеговини хрватског представника бирати Хрвати. Е, сад ће то чути људи који иначе не би чули. Јер овога је доста" казао је Милановић, преноси хрватски портал Index.
Рекао је и да Хрватска не тражи да Финска или Шведска промене име у Икеа, него да само "кажу Американцима да се ово реши".
(Мондо)
https://mondo.rs/Info/EX-YU/a1627573/Zoran-Milanovic-o-ulasku-Finske-i-Svedske-u-NATO.html
Свака част Милановићу. Још једном је рекао оно што многи балкански послушници не смеју да кажу.
Срамота за хрватске десничаре из ХДЗа, да ћуте ко ...., док Милановић брани интересе Херцег Босне.