Bobtail

Evo jos jednog ponosnog vlasnika malog boba koji se zove Bea. Stize tek za 9 dana (jos malo
pa stize za 8 dana :) i jedva cekam da je dovedem kuci. Vasi postovi su sjajni i nadam se da cete
tako i nastaviti!

JEKALENKO kako ti ZAVIDIM !!!
to je jedan od najlepših trenutaka koji se nikad ne zaboravlja.

Znaj da si od sada tj. za 8 dana dobio svog NAJVEĆEG prijatelja i ZAPAMTI nikad ga nemoj izneveriti!
Samo strpljivo sa njom jer to su divni - DIVNI psi i VEOMA pametni i znaju da cene "lepu reč" i svako vreme provedeno u šetnji i igri sa njima.
Istina imaju neke (ali veoma retko) svoje hirove koje im treba oprostiti ali to su sitnice, recimo moj Nebojša je uvek sedao gostu na ili ispred nogu kada mi dođu u posetu i to tako što im okrene leđa da ga maze. E sada kad imaš prijatelje koji su možda alergični na psa ili se jednostavno boje nema šanse da ga pomeriš sa mesta kad je on već seo kod gosta i to isključivo i samo u toj prilici !
Ponekad kad budeš šetao sa svojim ljubimcem poslušaj ga jer pravac njegovog kretanja iako tebi može izgledati bezvezan ili neodgovarajući on ipak sledi svoje čulo mirisa i treba ga pustiti da i na taj način komunicira sa drugim psima - to se naravno odnosi i na obavljanje nužde.

Svako dobro i puno predivnih trenutaka sa Beom ti želim!

Nasla sam zenku, ali ja bi nekeko pre muzjaka. Ne znam bas mnogo o kucicima, ali sam cula da zenke imaju kao neku vrstu menstruacije. Ne znam koliko je tacno to. Ne mogu po stanu da cistim za njom.

Da, tacno je. To jeste problem....kao i parenje, pa male bebice...i jos po nesto .:O) ...ali opet kazem, ukoliko nekom nije problem, ukoliko pre svega ima vremena ...to je ustvari jako lepo

Da, da cula sam se sa njim. Rekao mi je da ce imati negde u februaru i da kostaju oko 250 evra. Verovatno cu od njega na kraju i kupiti. Dogovorili smo se da mi javi kada bude imao.

Sta mi preporucujete, zenku ili muzijaka za drzanje u stanu?

Nemam psa ove rase,ali imam 2 zenke i 1 muzijaka u stanu.
Iz iskustva ti mogu reci da je sa zenkama lakse. One teranje imaju samo 2x godisnje i u vecini slucajeva same ciste za sobom. Dok sa muzijakom,bar ja,prezivljavam teranja svih zenki u kraju,a ima ih mnogo.

Moja komsinica i dobra prijateljica je imala bobtejla zenku i nikad skoro nije ni znala da je u teranju,nikad ni jednu fleku nije videla jer je devojka sve ocistila. Ista ta komsinica ima zenku ruskog terijera i dok je bila u teranju mi nismo mogli da spavamo jer je nas ludak plakao po celu noc.

nebiigi, a i svi ostali, Bea je stigla kuci! I, sve sam procitala o tvom Nebojsi i htela sam ti
samo reci da je bea moj drugi bob... Prva je bila Lusi, i prosle su godine dok se nisam usudila
da uzmem novog... Strasan je to gubitak. Pa, ipak, na kraju sam shvatila da mi samo novi zver
moze pomoci da bar malo prebolim starog...

Ljudi, moja Bea je nemoguca! Tako mlada a vec ima svoj karakter i veoma je tvrdoglava. to je i razlog
mog nejavljanja, jer mislim da mladunci oduzimaju vise snage i vremena cak i od dece! Ali, znam ja
da to vredi... Obozavam je! Pozdrav svima i srecna vam ova nova!

uh, nesto se cudno desilo sa mojim postom...nestao je! A pogledala tek slucajno...

Necu sad da se ponavljam, mozda se pojavi:) u svakom slucaju poseban pozdrav nebiigy!

Evo, ovo sam nasla na sjajnom forumu posvecenom samo bobovima, evo linka
http://forum.oes.org/index.php?sid=9f6b4ebef50f089f63fee3325013eb08

veoma zanimljiv pogled na ocenjivanje kvaliteta hrane pasa

How to grade your dog's food:
Start with a grade of 100:

1) For every listing of "by-product", subtract 10 points

2) For every non-specific animal source ("meat" or "poultry", meat, meal or fat) reference, subtract 10 points

3) If the food contains BHA, BHT, or ethoxyquin, subtract 10 points

4) For every grain "mill run" or non-specific grain source,subtract 5 points

5) If the same grain ingredient is used 2 or more times in the first five ingredients (i.e. "ground brown rice", "brewerâ?Ts rice", "rice flour" are all the same grain), subtract 5 points

6) If the protein sources are not meat meal and there are less than 2 meats in the top 3 ingredients, subtract 3 points

7) If it contains any artificial colorants, subtract 3 points

8 ) If it contains ground corn or whole grain corn, subtract 3points

9) If corn is listed in the top 5 ingredients, subtract 2 morepoints

10) If the food contains any animal fat other than fish oil,subtract 2 points

11) If lamb is the only animal protein source (unless your dog is allergic to other protein sources), subtract 2 points

12) If it contains soy or soybeans, subtract 2 points

13) If it contains wheat (unless you know that your dog isnâ?Tt allergic to wheat), subtract 2 points

14) If it contains beef (unless you know that your dog isnâ?Tt allergic to beef), subtract 1 point

15) If it contains salt, subtract 1 point

Extra Credit:

1) If any of the meat sources are organic, add 5 points

2) If the food is endorsed by any major breed group or
nutritionist, add 5 points

3) If the food is baked not extruded, add 5 points

4) If the food contains probiotics, add 3 points

5) If the food contains fruit, add 3 points

6) If the food contains vegetables (NOT corn or other grains), add 3 points

7) If the animal sources are hormone-free and antibiotic-free, add 2 points

8 ) If the food contains barley, add 2 points

9) If the food contains flax seed oil (not just the seeds), add 2 points

10) If the food contains oats or oatmeal, add 1 point

11) If the food contains sunflower oil, add 1 point

12) For every different specific animal protein source (other than
the first one; count "chicken" and "chicken meal" as only one protein source, but "chicken" and "" as 2 different sources), add 1 point

13) If it contains glucosamine and chondroitin, add 1 point

14) If the vegetables have been tested for pesticides and are pesticide-free, add 1 point

94-100+ = A
86-93 = B
78-85 = C
70-77 = D

69 = F

Baš mi je drago - kakav DIVAN početak Nove godine !
Izvini za moje preporuke i "solenje pameti" jer nisam znao da si imala iskustva do sada sa njima (ali sve je to iz dobre namere). Jedva čekam da nam pošalješ slike!
Još jedno pitanjce - da li si joj sekla repić?

Puno je izmazi i za mene! :wink:

Nebiigy, Bea salje puno poljubaca!
A tvoji saveti su uvek dobrodosli i korisni.

Repic nismo sekle, jer su mi rekli da se to vise ne radi, i verujem da je tako i da rep
ima svoju svrhu. Mislim da to vise niko ne radi, iako neki odgajivaci pitaju vlasnike da li
da ih seku. Ono sto sam gledala na inostranim forumima, niko im ne sece rep.
Tako, Bea ima svoj repic i jako je ponosna na njega!

Da, jeste Divan pocetak nove godine! Slavile smo zajedno jer nisam
htela da je ostavim samu i punoooo smo se mazile!

Mislim da je jos uvek mala da bih je ostavljala samu, ali verovatno ce mi trebati
neki savet na tu temu, ne bih da cvili kad ostane sama u stanu...

I, vec sam pocela da razmisljam o zivotu na selu sa velikim dvoristem i
puno bobova:)

84700027-1.jpg

slatkishi-bobishi
84700023-1.jpg

vise slatkisha-bobisha
15680012-1.jpg

mama i tata

Pozdrav!

skljocko, желим вам добродошлицу на овај подфорум, надам се да ћемо се лепо дружити. Само морам да вам скренем пажњу да рекламе било какве врсте овде нису дозвољене, таква су правила форума Крстарице.

Back