BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
bmw-m5-cetiri-decenije-navak-1341181833-180309.jpg

Danas sam vozio 1992 325ci E30. . . Kakav je to auto majko moja. . . Jedan od najboljih koji sam imao prilike da vozim. . . Sad kontam zasto kazu da je legendaran. . . Taj auto sam od sebe ide. . . Tako glatko, tako lako. . . Odusevio me je. . .

Imao sam prilike da napravim test vožnju BMW-a 640d granoupe. Možda nije atraktivan kao novi CLS, ali po performansama auto me je ostavio bez texta. Tih 313konja zadovoljiće svačije apetite, jedina mana po meni je što ga ne parvi u x driveu tj. sa pogonom na četiri točka. Auto koj sam ja vozio ima je sve živo od opreme panorama krov, headup display, imao je pet kamera(to me je isto oduševilo jer nema klasičnu kameru za rikverc već iz ptičije perspektive na ekranu vidite auto sa okolinom oko njega, odlična stvaaar!!!) pored toga ima kamere za pogled u mrtve uglove. Zvuk nije da se kaže kao dobar je za dizel, već komparativan je sa jačim benzincima! Standarno dobra upravljivost kao i kod ostalih BMW-ova i celokupni zaključak je pomeni da je auto bez mane!

F10 5 Series and M5 LCI Facelift Production Starts July 2013. First Spy Pics Are In.

attachment.php

attachment.php

http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=758869

Better spy photos of the F10 LCI prototype now show a new squared off angel eyes (coronal lights) shape, which has started to appear on BMWs beginning with the latest 3 Series, 6 Series, and 7 Series..

The first F10 5 Series Sedan and F07 5 Series GT LCI (facelift) update prototypes have now been spotted. This will facelift the entire 5 Series lineup, including the F10 sedan, F11 touring, F07 GT, and the F10 M5.

We have information which shows production for the F10 LCI as beginning in July 2013, with deliveries starting in August/September of 2013.

EXTERIOR

The prototype F10 LCI shows slightly sportier side mirrors, with integrated turn signals (still camouflaged). The headlights will get LED lights, squared off angel eyes (coronal lights) and may see some additional LED lighting elements, and the tail light graphics will receive a new look.

The front and rear bumpers will also receive styling updates. We can already make out one of the biggest styling changes in the front fascia - a new character line appears between the upper part of the kidney grilles and the area right above the headlights, which should give the headlight/grille area a more aggressive look. The M Sport package aero parts will also receive a slight refresh, as well as the F10's optional M Performance accessories parts.

POWERTRAIN

The updated F10 5 Series will cure one of the F10's main complaints - poor steering. The F10's steering is being re-engineered to be more communicative. The changes will also apply to the touring and GT models.

The 535i models will receive the inline turbo 6 cylinder engine which will replace the current N55 and is expected to debut in the F32 4 Series Coupe. Expect the 550i models to be powered by the uprated V8 N63Tu (the update to the N63 engine) which recently appeared in the F07 550i GT and is good for +45hp / +30 lb-ft torque over the N63 engine.

F10 M5

The F10 M5 should see the same lighting updates (headlights, tail lights, and perhaps integrated turn signal in its mirror), and potentially the new character line between the grilles and headlights as well, but we expect it to retain its current front and rear bumper designs. Overall, the F10 M5 should receive minimal exterior updates.

Pozdrav svima! Resio sam da za sledecu sezonu uzmem neki roadster, ali se dvoumim da li da uzmem BMW Z4 2.5i ili Mercedes SLK 200 R171. Vise ne znam gde da trazim savet. Ljubitelji BMW-a ce reci bolje BMW, dok ce ovi drugi preporuciti Mercedes :roll: Interesuje me koji je auto bolji? Ne brzi ili lepsi, vec kvalitetniji i jeftiniji za odrzavanje. Hvala :pivce:

Pozdrav svima! Resio sam da za sledecu sezonu uzmem neki roadster, ali se dvoumim da li da uzmem BMW Z4 2.5i ili Mercedes SLK 200 R171. Vise ne znam gde da trazim savet. Ljubitelji BMW-a ce reci bolje BMW, dok ce ovi drugi preporuciti Mercedes :roll: Interesuje me koji je auto bolji? Ne brzi ili lepsi, vec kvalitetniji i jeftiniji za odrzavanje. Hvala :pivce:

Prco pitanje gde zivis? Drugo, koju generaciju Z4 gledas? Sto se tice SLK ja ga jos nisam vozio pa ne mogu nista reci ali vozio sam prvu generaciju Z4 sa 2.5L motorom i bila je odlicna. Prvo sam mislio da ce mi 185bhp biti malo medjutim leglo mu je fino. Posto je zadnja osovina odmah iza sedista, osecaj je neverovatan i bas lepo moze da se oseti ubrzanje i sve. Sto se tice kupovine bez obzira gde si i za koji se od ta dva odlucis prvo i osnovno je da auto bez servisne dokumentacije ne uzimas. Mozes da se predjes za sve novce tako da kao nema kako je odrzavan zaobidji i ne zali. Sto se tice BMW-a ako je u pitanju I generacija Z4, onda odrzavanje i popravjanje moze bilo gde. Nisi vezan za dilera, tako da svi ti troskovi mogu da budu u nekim normalnim granicama. Ja imam E36 M3 i sam auto mi nije nesto papreno skup jer ako sta treba da se radi ili sam uradim ili odem kod mog proverenog majstora pa mi on uradi, a ja predhodno snadbem sve delove i ostalo. Sto se tice delova koji god da uzmes od njih dvoje oni ce ponekad znati da budu malo papreni, ali sad sta da radis. . . Kad sednes za volan shvatices zasto je to tako. A gde nabavljati kad ti ustrebaju ja bih ti rekao da vidis i sa dilerom i ovako, ako je neki ozbiljniji deo ja bih pre isao kod dilera nego da nabavljas kod nekog levog pa da se posle cesem i gde me ne svrbi. Generalno ne vazi da je diler skuplji i meni se vec gomilu puta desilo da je diler za neke stvari bio znatno jedftiniji nego kad sam gledao na druga mesta. Ali za koji god da se odlucis bez servisne knjizice i racuna koji ce sve to potvrditi ja bih ti rekao da auto ne uzimas jer i jedan i drugi nisu jeftini auti za odrzavanje (ako ides kdo dilera) i mnogi znaju da ih uzmu, teraju i neodrzavaju a onda posle da prodaju a tako nesto ti ne treba. . . Ako si u SAD onda ti mogu puno vise pomoci oko toga koliko je sta dobro kod tog 2.5i ali ako si u Evropi onda ti ne mogu toliko pomoci jer su tu vec i motori i menaci drugaciji i nije sve bas tako slepo isto. . .

Iz Srbije sam i planiram da uvezem auto iz Nemacke ili Italije. Mislim na 1. generaciju Z4, E85 sa 189 HP ili 192 PS :) Koliko sam gledao po oglasima, neki i pored servisne istorije nude i 12 meseci garancije na auto. Ovde kod nas sam cuo price da se BMW puno kvari i da je daleko skuplji za odrzavanje od Mercedesa :roll: Nemam iskustva sa tim automobilima, jer sam do sada vozio sam Alfe, zato mi je potrebna svaka pomoc pre kupovine.

Back