BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za EU nisam ekspert ali ono sto znam da generalno vazi je da ako auto nije odrzavan onda bolje ne moj da ga uzimas. Cika Pera (pera fitilj) ti zivi u nemackoj pa mozes njega pitati oko toga za uvoz a on je imao i mercedese u svojoj voznoj istoriji tako da ti i za njih moze reci kako i sta ide. . . Ja sam jednom vozio Z4 i jako mi se svideo bas zato sto mu taj motor od 2.5 litra nije bio mali vec je mogao lepo da ubrza i covek je mogao lepo da uziva. I sada kada bih nasao neki po povoljnoj ceni i da je odrzavan verovatno bih ga i uzeo. Zapravo pre par meseci sam i bio u poziciji da uzmem jedan sa 3.0l ali posto je diler malo vise bio pohlepan i nije hteo da mi da odgovarajucu cenu za moj auto onda je ceo dogovor propao.
Ali ono sto ti opet naglasavam BMW ako nije odrzavan i ako prodavac to ne moze da dokumentuje nekako bolje ne uzimaj. . . U svim vodicima za kupovinu za BMW sto sam do sada citao to je stavka broj 1, bez toga auto se i ne gleda. . . I mislim da je i tu bas i problem sa mnogima, ne samo u srbiji vec i drugde, da nalete na neki po povoljnoj ceni uopste ne obracaju paznju na to da li je odrzavan ili ne i u kakvom je stanju i onda posle kukaju kad krenu da stizu racuni od automehanicara. . . Tako da bes toga zaobidji auto i ne igraj se. . .

Naravno, samo servisna istorija i jos bolje sa garancijom, ako je neko daje. Sad bi bilo dobro da se javi neko iz Srbije, pa da prenese svoja iskustva, a tebi hvala na odgovoru :ok:

bmw%203%2070.jpg

BMW X4 Concept na Salonu u Detroitu?

bmw%20x4%20ab.jpg

O BMW-u X4 se priča već godinama, a u septembru prošle godine Nemci su i zvanično potvrdili dolazak ovog SAC modela (Sports Activity Coupe).

Sada su se pojavile informacije da će se BMW X4 pojaviti u januaru 2013. godine na Salonu automobila u Detroitu, i to u formi koncept vozila. Serijska verzija se navodno u prodaji očekuje tokom 2014. godine i između ostalog će konkurisati već najavljenom Porsche Macanu.

X4 (fabričke oznake F26) će se proizvoditi u američkom Spartanburgu, gde će se po nekim ranijim informacijama proizvoditi do 90.000 komada godišnje.

72389-bmw%20x4.jpg

U svakom slučaju, X4 (dužine oko 465 cm) će se bazirati na BMW-u X3, odlikovaće se atraktivnijim izgledom i prokupeovskim krovom.

U ponudi se očekuju benzinski i dizel motori poznati iz BMW-a X3, a pominju se i X4 M sa šestocilindričnim twin-turbo benzincem i X4 M diesel sa tri-turbo 3,0 litarskim agregatom.

Autoblog.rs

Renderi:/ Autobild.de

69724173750ae04cd501d4430890287_orig.jpg

Izvor: B92.net

BMW grupa planira da u sledećih 8-10 godina na tržište izbaci 12 novih modela sa pogonom na prednjim točkovima koji su bazirani na novoj UKL (Unter Klasse) platformi. Pored automobila marke BMW, nova platforma poslužiće kao osnova i za neke MINI-jeve modele.

Još se nije stišala prašina koju je BMW podigao na Sajmu automobila u Parizu 2012. kada je predstavio svoj prvi automobil sa pogonom na prednjim točkovima, koncept Active Tourer, a iz bavarske kompanije stižu najave za čitavu seriju automobila sa prednjim pogonom.

U BMW-u nisu zabrinuti zbog kritika najtvrdokotrnijih ljubitelja te marke koji kažu da BMW sa prednjim pogonom i nije pravi BMW, pa će razvoj i proizvodnja ove vrste automobila biće nastavljeni. Kako kaže Frank Niederlaender, koji je u kompaniji BMW zadužen za razvoj prednjeg pogona, slične primedbe iznošene su u javnosti i kada se na tržištu pojavio prvi SUV model, X5.

bmw%20cat%2011111.jpg

A, čim su kupci shvatili da na taj način dobijaju vozilo koje je zadržalo BMW-ova dinamička svojstva u vožnji, a uz to ima i prednosti SUV automobila, model X5 počeo je da ostvaruje odlične prodajne rezultate. Isti recept BMW želi da primeni i na svoje modele sa pogonom na prednjim točkovima, a tokom sledeće decenije možemo očekivati najezdu takvih automobila.
"Prednosti UKL platforme su takve da možemo istovremeno da pinudimo kupcima više različitih modela, s obzirom da se zbog sličnosti konstrukcije vozila mogu projektovati zajedno", objašnjava Klaus Draeger, šef prodaje u BMW-u.

Među najavljenih 12 modela su pored budućeg serijskog BMW-a Serije 1 GT (baziran na Active Toureru) i neki modeli MINI-ja (nova generacija hečbeka sa 3, ali i verzija sa 5 vrata), ali i jedan manji i veći BMW hečbek, kao i mali krosover koji bi pored prednjeg pogona kao opciju verovatno imao i pogon 4x4.

Na taj način, BMW bi se na tržištu ozbiljno suprotstavio novoj Mercedesovoj generaciji kompaktnih modela sa pogonom na prednjim točkovima, od kojih je nova A klasa već u prodaji sa odličnim startnim rezultatom.

13601636750ae101caf994896866510_orig.jpg

10636990025066d1c38d5da876399949_orig.jpg

18277133075066d1c5332e4377899988_orig.jpg

Evo o kojim modelima se radi:

BMW 1er Urbanic Compact 3/5dr - Upcoming City hatch based on next MINI, BMW's Audi A1 rival.
MINI 3/5dr - Increased demand leads to the next generation MINI due next year with five drs for the 1st time.

BMW 1er Sedan - Baby sedan off the UKL architecture aimed at global markets for small sedans.
MINI Sedan - Sporty four dr MINI aimed at increasing markets for MINI products, potentially could be MINI's best global seller overtaking the Countryman.

BMW 1er Active Tourer - Production version of Active Tourer Concept launched at Iaa 2013.
MINI Traveller - MINI variant of the Active Tourer. Designed to show how both cars can co-exist with individual style and flexibility.

BMW 1er Urbanic Roadster - BMW's open top variant of the City car inherits two seats only with a rear deck with layed butresses like the BMW 6er Cabrio and BMW i8 designed for clip on roof panel.
MINI Cabrio - Latest F56 rendition of the popular open top MINI.

BMW Z1 Sportster - To provide greater economies of scale The Z1 will be BMW's equivalent to the MINI Coupe and Roadster , but will be FWD and powered by more powerful three cylinder engines. Design derived from well-received 2011 Vision ConnectedDrive concept car.
MINI Roadster - Next Roadster and Coupe will launch with a sportier look which is completely seperate from the standard MINI. MINI design elements will feature but bodywork is not based on the hatch family.

BMW Z1 SportCoupe - Coupe version of the Z1 will complete the BMW Z twins against the MINI twins.
MINI Coupe - Coupe version of Roadster , more individual in appearance.

BMW X1 - Next generation of highly successful SAV moves to the UKL architecture to offer more flexibility.
Also available with xDrive.
MINI Countryman - Next generation of the global MINI juggernaut. heavily shared with BMW X1.

BMW X2 - Sport Activity Coupe variant of the next BMW X1 , FWD with optional xDrive and the first BMW SAC to appear as both a 3dr and 5dr.
MINI Paceman/XL - Next generation of new MINI member will be offered with five dr version as well as 3dr.

BMW F.amily A.ctivity S.ports T.ourer - BMW's hybrid of SAV solidity , MPV space and Touring bodystyle
MINI Clubman - Current car revisited with more style and more flexibility , more of a Shooting Brake with dynamic raked roof and forward looking proportions.

And of course the next generation 1er due in 2017 will resort to being FWD.
Then you can begin the RWD Compact family.

BMW 2er Coupe - Coupe version of the 1er hatch. Unique front and rear style , with more sleeker rounded roof but still compact proportions. Premieres IAA 2013.
BMW 2er Cabrio - Cabrio version continues unique appearance of the Coupe , retains soft-top.
BMW 2er Gran Coupe - 4dr addition of 2er Coupe with slightly lengthened wheelbase and roof line, aimed at BMW's RWD dominance against Audi A3 Sedan and Mercedes-Benz CLA.
BMW 2er Gran Sports Tourer - Hyundai Veloster type A-symmetrical Tourer Coupe inspired by classic 2002 Touring variant, has many admirers in Munich.

BMW M2 Coupe - Successor to the BMW 1er M Coupe continues the same formula that made the last car be memorable, no huge competitor in the HP race , four cylinder will bring less weight , which matter most as does more enjoyment and overall feel is considered to be more of a priority than who has the biggest numbers.
BMW M2 Gran Coupe - Baby Coupe inherits a four door brother - 340 HP , Four doors and RWD , Direct competitor to the Mercedes-Benz CLA 45AMG.

I posle ovoga stvarno ispade da je M na 1M poslednji put stajalo za Motorsport, a posle toga za Marketing. .
A sto se mene tice onog momenta kad izadje prvi auto sa prednjim pogonom za mene BMW ide u istoriju i vise me neiteresuje sta rade i sta izbaciju. . .

I posle ovoga stvarno ispade da je M na 1M poslednji put stajalo za Motorsport, a posle toga za Marketing. .
A sto se mene tice onog momenta kad izadje prvi auto sa prednjim pogonom za mene BMW ide u istoriju i vise me neiteresuje sta rade i sta izbaciju. . .
Ja ih necu potpuno otpisati ali opet M2 sa prednjim pogonom,stvarno su pretjerali.Vec su poceli farove da prebacuju sa okrugle na nesto izmedju kruga i kocke...nije toliko strasno za sada ali ako nastave,to ce biti prava katastrofa.

Back