BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
damnjan:
hemi sto se nerviras tako brzo? :D opusteno ja da znam,ne bih visio ko dzigerica na forumu! :)

ma nije frka, mislio sam da se zezas :D
Sedeo sam u M6 kad je imao premijeru na salonu u NS a imao sam prilike da vozim obicnoj 645ci, imam i slike kad smo ga gazili uz f.goru, gledacu da ih stavim na net...

gledaj :) heh koliko je to beshe 333 konja? ili 313? tako nesto,znam da su neke trojke mrzi me se kacim na gugle....! kakav je osecaj voziti 645??? xixixi p.s. ste culi da je M6 najbolji i najlepsi auto trenutno racunajuci evropsko trziste??? po vama,ima li boljih,lepshih??? ja bih mozda uzeo audi s8 ili a8 w12.....ili benz-a s600L.........al najverovatnije audija...a vi?

Ima li medju vama zainteresovanih da slicne teme pokrenu na www.icelektronik.com Forumu ?
Skoro je zaziveo pa bi bilo dobro da ga malo prodrmamo da pomognemo ljudima ipak se trude.
Ima tamo jos zanimljivih stvari!

Jedna napomena kod prijavljivanja izbacuje gresku pa sam kontaktirao Admin-a kaze da samo treba da se ulogujemo greska obavestava da slanje maila nije uspelo kod nekih korisnika i da ce to ubrzo biti otklonjeno.

Pozdrav.

OK ali sta je sa starim BMW ima????

Npr, ja bih uzeo (hipoteticki) neku kockicu iz 80tih, npr 318, jer za bolje necu imati para na raspolaganju, i sta onda?

Jel neko ima iskustva sa servisiranjem ovih kola? Znaci to je auto skoro 20 godina star... Koliko se cesto kvari, i sto je jos bitnije, kada se nesto popravi koliko ce to da traje dok se opat ne pokvari ista stvar... I da li je skupo odrzavanje... Znaci, drugar vozi Opela Tigru, i kad je uzeo bas je zato izbegao neke skuplje marke kao BMW ili AR, da bi ga odrzavanje jeftinije izaslo, ali ono svaki cas neki kvar. Poslednje je platio ciscenje brizgaljki znaci iz nevezuse 4000din iz dzepa.... A auto je 97. god...

Ja onda pomislim koliko bi tek platio za BMW....

BMW je marka od renomea. I to zbog raznih faktora. Izmedjuostalog i zato sto su drzali nivo kvaliteta izrade. Mozda ce te delovi kostati vise nego za VW, Opela, FIAT-a i sl. ali za originalne delove ces bar biti siguran da ce da traju.
Mislim da je mnogo realniji problem pri kupovini polovnog BMW-a to sto je to totalna machka u dzaku. BMW je mashina koja se po prirodi stvari i ljudi koji je voze ne shtedi. Tesko je znati bez ozbiljnog pregleda znati koliko je tako star motor istroshen.
Znachi pri kupovini polovnog BMW-a ili dobra garancija, po principu moj kum iz Nemacke i sl. ili tehnicki pregled po principu rastavim-pogledam-sastavim ;)

Aleksej_BASO:
OK ali sta je sa starim BMW ima????

Npr, ja bih uzeo (hipoteticki) neku kockicu iz 80tih, npr 318, jer za bolje necu imati para na raspolaganju, i sta onda?

Jel neko ima iskustva sa servisiranjem ovih kola? Znaci to je auto skoro 20 godina star... Koliko se cesto kvari, i sto je jos bitnije, kada se nesto popravi koliko ce to da traje dok se opat ne pokvari ista stvar... I da li je skupo odrzavanje... Znaci, drugar vozi Opela Tigru, i kad je uzeo bas je zato izbegao neke skuplje marke kao BMW ili AR, da bi ga odrzavanje jeftinije izaslo, ali ono svaki cas neki kvar. Poslednje je platio ciscenje brizgaljki znaci iz nevezuse 4000din iz dzepa.... A auto je 97. god...

Ja onda pomislim koliko bi tek platio za BMW....
Bolje uzmi 320i imam ga nekih 6 meseci i bas sam zadovoljan. Ko jednom sedne u bmw tesko iz njega izlazi. Uz tu to je i jedan od najboljih i najizdrzljivijih motora. Pre generalke mogu da predju i po 500000 do 1000000km. Delovi su mu naravno skupi kao da su od zlata, ali vredi.

Pa,pitanje je šta se smatra skupim održavanjem.Ja konkretno redovno održavam svoj BMW .
To znači redovna zamena ulja,svećica,filtera i po koja sitnica pride i to je oko 200 evra dva puta godišnje.Naravno tu podrazumevam originalno visoko kvalitetno ulje i iste takve delove.
Nemoj da zaboraviš i registraciju ,letnje i zimske gume...
Sve u svemu košta me oko 1000 evra godišnje.
Ali VREDI.

Ma da zez je za registraiju,.. Ovi lopovi mosle ako vozis 2000ccm da treba da te oderu!

E sad skupo odrzavanje je ako placam 1000e godisnje za auto koji vredi 2-3 hiljade najvise.... Ali, naravno BMW je to.

Ma dobro, ja sam samo postavi pitanje kako stoji stvar sa starijim modelima BMW jer ne znam nikoga ko ih vozi...

A za kupovinu cemo lako.

serija 5 ima dobrih od 93.god. pa nadalje i nisu skupe.
Pre 93. eventualno može da se nađe trojka i za održavanje je povoljna jer ima dosta jeftinih delova kod majstora koji rade BMW .
U principu nemaju nekakvih značajnijih kvarova osim ako nepreterujes sa divljanjem i ne kontrolišeš ulje i vodu.Ako se pregreje vrisne glava a onda ....snalazise ako možeš.

Gledao sa mnoge motore 3-kockice ali ni jedan nema cevi na izduvnoj grani kao moj, ako neko sazna cemu sluze neka javi (nisu za topao vazduh, nisu za lamda sonde..ima ih 2 od kojih svaka sa po 3 ulaza(jedan po klipu)) A da model je 320i E30 1984.

dr_smak:
Gledao sa mnoge motore 3-kockice ali ni jedan nema cevi na izduvnoj grani kao moj, ako neko sazna cemu sluze neka javi (nisu za topao vazduh, nisu za lamda sonde..ima ih 2 od kojih svaka sa po 3 ulaza(jedan po klipu)) A da model je 320i E30 1984.

To ti je za vracanje izduvnih gasova ponovo u usise. Taj motor je radjen za Svajcarsko trziste. Ako hoces da skines promeni usisnu i izduvnu granu, ili jednostavno ih zacepi.

Pa pradpostavljao sam da je tako nesto ali meni fali taj deo koji spaja ususnu i izduvnu granu. Sobzirom da imam jedan slobodan konektor predpostavjam da je u pitanju neki elektro-ventil ili neka sonda.

dr_smak:
Pa pradpostavljao sam da je tako nesto ali meni fali taj deo koji spaja ususnu i izduvnu granu. Sobzirom da imam jedan slobodan konektor predpostavjam da je u pitanju neki elektro-ventil ili neka sonda.

To ti uopste ne treba, zapusi te otvore. To se zove recirkulacija izduvnih gasova, to je radjeno samo zbog ekoloskih razloga. Ne fali ti nijedan deo, samo ti nekako zapusi te otvore i pun gas!

Back