BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

BMW Group, najveći svetski proizvođač premium automobila potvrdio je očekivanja profita pre oporezivanja za 2013. godinu, najviše zbog pada prodaje u Evropi i viših troškova novih modela, najavio je povećanje kapaciteta i ulaganja u najnovije visoke tehnologije.

- Na putu smo da dostignemo rast prodaje u svim divizijama ove godine i dostignemo novi rekord prodaje, najavio je izvršni direktor BMW-a, Norbert Rajthofer.

Rajthofer je najavio da će do kraja 2014. godine čak 25 novih modela biti dodato u gamu proizvoda kompanije, uključujući mlađeg brata X6-ce, BMW X4.

- Kreirali smo premijum Sports Activity Vehicle segment. Do sada na tržištu nisu postojali automobili sa pogonom na sva četiri točka, a da su više 'sportskiji', najavio je direktor kompanije.

Od kasnih 1990-tih godina do danas, BMW je prodao čak 2,7 miliona automobila iz X porodice, a sledeća godina je ona u kojoj će u potpunosti zagospodariti X4, najavili su zvaničnici kompanije.

Ranije, direktori BMW-a najavili su da će X4 biti 4,65m dugačak i koristiti miks četvoro- i šesto-cilindričnih benzinskih i dizel motora pozajmljenih od modela X3, sa kojim deli platformu.

Interesantno je i da je prvi pre-proizvodni BMW i3, prvi high-tech električni mini model, sišao sa proizvodnih traka u Lajpcigu u januaru ove godine.

BMW i3 definitivno ove godine dolazi na tržište, a za ovaj model već vlada ogromno interesovanje, najavio je Rajthofer.

Izvor: Economy.rs

25 novih modela?! Malo previse. . . U ovom momentu jedino sta znam da treba da izadje novu su serija 2, X5 i mozda X6, i sva M izdanja serije 3 i 4, i verovatno X5, X6 i eventualno serija 2, i da ne zaboravim i3 i i8 i to je oko 13 auta, gde su iskopali jos 12 nije mi poznato. . . Verovatno ce tu biti gluposti kao sto su serija 4 GC i 2 GC i sl. dok ce on sto je zaista i trebalo da ugleda svetlost dana, M Z4, idalje stajati negde ako ideja i nista vise. . .

BMW Serija 4

big_bmw-serie-4-cabrio-foto-spia-02.jpg

big_bmw-serie-4-cabrio-foto-spia-04.jpg

25 novih modela?! Malo previse. . . U ovom momentu jedino sta znam da treba da izadje novu su serija 2, X5 i mozda X6, i sva M izdanja serije 3 i 4, i verovatno X5, X6 i eventualno serija 2, i da ne zaboravim i3 i i8 i to je oko 13 auta, gde su iskopali jos 12 nije mi poznato. . . Verovatno ce tu biti gluposti kao sto su serija 4 GC i 2 GC i sl. dok ce on sto je zaista i trebalo da ugleda svetlost dana, M Z4, idalje stajati negde ako ideja i nista vise. . .

Mozda su ubrojali i verzije karoserije ..ono serija 3 kupe pa sedan pa krompir vagen ..kabrio ...ko ce im ga znati

Ja sam racunao i ta izdanja. . . Moguce da tu racunaju i novu seriju 7 i novi Z4 jer su oni izasli nekako u isto vreme, mada njima je tek sad uradjen facelift tako da bi oni trebali da budu na trzistu jos 2-3 godine. . . U svakom slucaju previse modela vec postoji i ovako. . .

Prvog zvaničnog dana Sajma automobila u Beogradu, prodat BMW Serije 3 Gran Tourismo, BMW premijera ovog sajma.

Direktno iz Ženeve, na Sajam automobila u Beogradu, stigao je novi BMW Serije 3 Gran Turismo, koji dodaje uspešnoj postavci BMW Serije 3, inovativni koncept. Ovaj model kombinuje dinamičnost i sportske gene limuzine, kao i praktičnost i svestranost turinga. Prednost ovog modela se ogleda i u osetnom povećanju prostranosti i udobnosti u vožnji. Gran Turismo odiše estetikom i emocijom, izgleda snažno na putu i nudi zadovoljstvo u vožnji. Sve ove karakteristike čine ovaj model ujedno elegantnim, poslovnim i dinamičnim.

Na 51. Salonu automobila u Beogradu, posetioci imaju priliku da vide model 328i čija je cena sa dodatnom opremom 66.588€.

BMW serije 4 Coupe bez maske

Nakon novog Mercedesa S klase, još jedan željno očekivani nemački novitet je ovih dana uhvaćen bez maske tokom snimanja promotivnog materijala.

To je BMW serije 4 Coupe, najavljen u januaru ove godine koncept vozilom na Salonu u Detroitu, od koga se praktično i ne razlikuje.

Proizvodnja BMW-a serije 4 Coupe bi trebalo da počne u julu ove goidne, a na početku će u ponudi biti modeli sa 2,0 litarskim TwinPower Turbo četvorocilindrašem sa 180 kW/245KS i 350 Nm, kao i sa 3,0 litarskim TwinPower Turbo šestocilindrašem sa 225 kW/306KS i 400 Nm.

Motori će biti upareni sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem, pogon će standardno biti na zadnje točkove, dok će se kao opcija nuditi i 4x4 pogon.

Informacije o tome da BMW planira da ponudi nove verzije svoju buduće serije 2 (pored Coupea i Cabria) nisu novost, a nemački magazin Auto Bild je u svom poslednjem broju objavio novi render mogućeg izgleda buduće serije 2 Gran Coupe.

Ranije je najavljivano da bi serija 2 Gran Coupe trebalo da odgovara onima kojima je serija 3 prevelika ili jednostavno previše skupa, a "dvojka" Gran Coupe će imati atraktivniji izgled u odnosu na seriju 1, sa kratkim prepustima.

U ponudi bi trebalo da budu benzinski i dizel motori (sa 4 i 6 cilindara), u paru sa šestostepenim i osmostepenim menjačima, a pogon će biti na zadnjim točkovima.

U svakom slučaju, ovaj bavarski coupe sa 4 vrata će konkurisati modelima kao što su Mercedes CLA i najavljeni Audi A3 sedan.

Prodaja serije 2 Gran Coupe se očekuje krajem 2014. ili početkom 2015. godine.

Ja sam danas isao sa drugom od Hjustona do San Antonija i nazad u mom M3-u i sem reci hvale za BMW vise nista nemam. . . Ukupno to je oko 650km i auto se vozio sam po sebi, na gasu bas nesto i nisam bio stedljiv (u pocetku jesam posle kad smo se vracali isao sam i malo brze), potrosnja je bila oko 10l na 100 km, ali je zato bilo pravo uzivanje. . . I sto je najbolje, ja se sad uopste ne osecam umornim ni nista. . . Cak sta vise osecam da bih mogao jos da vozim ako bi trebalo. . . Svaka cast BMW-u napravo je auto za uzivanje na putu. . .

Back