Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Od svih protesta u organizaciji građana tj. zborova do sada, smisla su imali jedino pokušaj blokade autoputa Miloš Veliki u Obrenovcu, blokada RNP od par sati, pokušaj blokade magistrale u Užicu i možda još neki.

Svi ovi pokušaji da se policija nagovori da se skloni, da spusti štitove, da pređe na našu stranu su samo gubljenje vremena i energije.

Najbolje se pokazala BLOKADA PUTA PREKO FRUŠKE GORE odma Vučić popustio i morao da pusti uhapšenog veterana posle nekoliko sati i to u nedelju

Vučić je toliko slab i nemoćan da je u Sremskoj Mitrovici 24.08.2025 god uhapsio Ratnog Veterana i morao je da ga pusti istog dana i to u nedelju (kad se niko ne pušta) jer su Zborovi građana blokirali put preko Fruške Gore prema Irigu

Zborovi građana su očigledno prejaki za Vučića 💪 💪 💪
Pogledajte prilog 1775107

ANKETA
Šta ovo pokazuje o blokadi puta preko Fruške Gore i fascinantnoj nemoći Vučića ?

Ovo je ta blokada puta preko Fruške Gore pola sata posle hapšenja veterana u Sremskoj Mitrovici

Samo posle nekoliko sati Vučić morao da pusti uhapšenog i to je uslov Zborova građana što su blokirali put bio da ga policija lično doveze kolima kod blokade i tamo pusti, sve urađeno tako policija ga autom dovezla i pustila. Vučić nemoćan prilikom blokade puta preko Fruške Gore
oar2.jpg

Naći ću i Video kako je policija dovezla uhapšenog veterana kod blokade i tu ga pustila jer je to bio uslov da se put preko Fruške Gore odblokira. Namerno su ponizili Vučića i policiju da moraju da ga dovezu i puste može im se jer su Zborovi građana prejaki samo treba blokirati pametno i određene tačke, a najbolje su blokade autima i traktorima kao ova blokada što je bila tog dana 24.avgust

Poslednja izmena:
Sledece pitanje koje hocu da obznanim na ovoj temi je pitanje bias autoriteta, tj potcinjavanje autoritetu ili kad neka gomila proglasava nekog autoritetom..

Tokom mog studiranja se desio incident, student medicine je isao od sobe do sobe i pod izgovorom istrazivanja vacario muskarce, lizao im bradavice ili dirao , ne znam tacno sta je sve radio, sigurno je dodirivao i polni organ, a kao pod izgovorom da gleda koliko nesvesna reakcija moze biti , tj napaljenost...

Naravno bio je prijavljen, proteran iz doma, ali je meni bilo interesantno zbog jedne situacije druge da pogledam malo o toj pojavi.
I ispalo je da je kod Srba to nasiljem itekako cesto uspostavljena pojava....
Mediokritetski autoritet ili autoritetni bias...dok je manje naglasen autoritet uniforme...

Meni je zanimljivo bilo zato sto sam se vaspitavao pod uticajem svoje generacije, pa sam imao odvojene kriterijume a ne poslusnost prema starijima po svaku cenu , i onda kad ti dodju jednocelijski diktatori koji ocekuju da ih slusa a ne postujes, a totalno blentave ideje imaju , onda sam to naravno video kao suludu nameru..
Ali je jako cesta pojava da mnogo ljudi stane u stranu takvog mini diktatora i onda krenu da se obrusavaju trazeci poslusnost i priznanje hijararhije prema kretenu koja nicim nije zasluzena...cak i kad nije stariji...

Npr kreten koji ima 140kg, umislio da zna da reaguje u vanrednim situacijama a blage veze nema, pokusava da dominira i naravno ima podrsku ostalih blenti srpskog porekla, samo zato sto je nastupio drsko bezobrazno i smatrajuci da ako se postavi prvi da treba da to bude prihvaceno , a blage veze nema..

Slicno se desava samo sa malo vise podrzanih razloga je brzo uspostavljanje javnog misljenja da je svako ko je protiv Vucica izdajnik, a da je Vucic neko ko nije izdajnik, iako sve aktivnosti pokazuju da jeste...

Ali imamo sindrom autoritetnog biasa....tj podanistva, i tako funkcionise mediokritetska socijalna svest...
Zato je dobro ulaganje imati jednog ili dva potkupljena clana drustva, jer oni ce odraditi inicijalni seed, usadjivanje autoriteta i onda se to lako prima..

To ide doliko duboko da zavedeni naivci , cak i kad su zrtve, npr ovo kod seksualne zloupotrebe u domu , brane pocinioca, jer im se cini da treba da brane i sebe, mozda i treba ako su se napalili , ali i da jesu , opet je to izazvana erekcija ili ako je bio i kod zena...cini mi se da je bio i kod par studentkinja...
Mislim ja sam imao ponudu od moje lekarke, a lepa i seksi , i da je krenula fizicki da me obradjuje, ne bih bio iznenadjen da se pojavila i fizicka podrska, ali opet licnost i postavljanje granica treba da budu dovoljno nepovodljivi....

Nazalost kod vecine nisu...
opet referat tipa promucaj pa prospi

Tribina o hemijskim analizama kanistera od suzavca u sredu u Kampusu Novosadskog univerziteta: Slučaj „5. septembar“

Na tribini će govoriti profesori PMF-a i Medicinskog fakulteta​

suzavac-kampus-05092025-foto-Autonomija-1024x576.jpg

Tribina „Slučaj ’5. septembar’“ o rezultatima hemijske analize ostataka u kanisterima od suzavca biće održana u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, a u okviru manifestacije „Leto na Kampusu“.

Studenti PMF-a sinoć su objavili hemijsku analizu kanistera od suzavca, koji su pronaðeni u Kampusu nakon protesta 5. septembra. Rezultati su pokazali da je policija koristila i veoma štetan CN gas. MUP je to demantovao.

„O onome šta su otkrili, pričamo u sredu, 17. septembra u Kampusu od 19h. Vidimo se!“, navodi se u pozivu objavljenom na društvenim mrežama.

Na tribini će govoriti profesorke PMF-a Sanja Belić i Nataša Simin, profesor Medicinskog fakulteta Boris Milijašević, a moderator će biti student PMF-a Danilo Erdeljan.

(Autonomija)

Чим нису возили бицикле за Москву јасно је било где је спољнополитичко опредељење студената.
Него их сад развлаче по Иксу што се нико не оглашава поводом последњег руског саопштења.

"Danas je šesti dan dan od kada sam stupio u štrajk glađu.
Već šest dana živim samo na vodi.
Odluku o stupanju u štrajk glađu doneo sam kada sam 11.09. dobio rešenje o produženju pritvora na dodatnih mesec dana.

Mesec dana provedenih u pritvoru nisam dizao tenzije, misleći da moraju da me puste da se branim sa slobode.
Budući da oni očigledno tu nameru nemaju i da žele da me predstave kao jednog od najvećih neprijatelja ove zemlje, smatrao sam da je ovo jedini vid borbe koji mi preostaje.

U državi u kojoj je pravda ubijena, u kojoj se gaze Ustavom zagarantovana prava i u kojoj su studenti tretirani kao državni neprijatelji ostavljeno nam je da se za pravdu borimo našim životima.

Rešio sam da se ne prepuštam na milost i nemilost ovoj tiraniji i da pred nepravdom ne sedim skrštenih ruku.
Moja odluka da stupim u štrajk glađu je doneta iz razloga da bih dokazao nepravdu koja se sprovodi nad svima koji misle drugačije od režima, a posebno nepravdu koju trpe studenti.

Moja borba i žrtva je za sve moje kolege i građane koji su u proteklih godinu dana hapšeni, prebijani, zastrašivani.
Za sve političke zatvorenike, za sve koje guše suzavcom, za svaki udarac pendreka na one koji se mirno bore za slobodu.

Vreme je da jače nego ikada svi čuju koja represija se sprovodi nad nama!
Ne tražim od njih milost, niti sažaljenje. Tražim od institucija da postupaju u skladu sa zakonom, a ne nalozima režima.

A ako je pravda nemoguća u ovoj zemlji onda je jedino pravedno za nju se i životom boriti!Nastavljam sa štrajkom glađu dok mi ne bude u skladu sa zakonom omogućeno da se branim sa slobode.

"Bogdan Jovičić,
Student u Novom Sadu

"Danas je šesti dan dan od kada sam stupio u štrajk glađu.
Već šest dana živim samo na vodi.
Odluku o stupanju u štrajk glađu doneo sam kada sam 11.09. dobio rešenje o produženju pritvora na dodatnih mesec dana.

Mesec dana provedenih u pritvoru nisam dizao tenzije, misleći da moraju da me puste da se branim sa slobode.
Budući da oni očigledno tu nameru nemaju i da žele da me predstave kao jednog od najvećih neprijatelja ove zemlje, smatrao sam da je ovo jedini vid borbe koji mi preostaje.

U državi u kojoj je pravda ubijena, u kojoj se gaze Ustavom zagarantovana prava i u kojoj su studenti tretirani kao državni neprijatelji ostavljeno nam je da se za pravdu borimo našim životima.

Rešio sam da se ne prepuštam na milost i nemilost ovoj tiraniji i da pred nepravdom ne sedim skrštenih ruku.
Moja odluka da stupim u štrajk glađu je doneta iz razloga da bih dokazao nepravdu koja se sprovodi nad svima koji misle drugačije od režima, a posebno nepravdu koju trpe studenti.

Moja borba i žrtva je za sve moje kolege i građane koji su u proteklih godinu dana hapšeni, prebijani, zastrašivani.
Za sve političke zatvorenike, za sve koje guše suzavcom, za svaki udarac pendreka na one koji se mirno bore za slobodu.

Vreme je da jače nego ikada svi čuju koja represija se sprovodi nad nama!
Ne tražim od njih milost, niti sažaljenje. Tražim od institucija da postupaju u skladu sa zakonom, a ne nalozima režima.

A ako je pravda nemoguća u ovoj zemlji onda je jedino pravedno za nju se i životom boriti!Nastavljam sa štrajkom glađu dok mi ne bude u skladu sa zakonom omogućeno da se branim sa slobode.

"Bogdan Jovičić,
Student u Novom Sadu
Nepalci to po kratkom postupku za 48 sati oslobodjena zemlja i treba da dobiju Nobelovu nagradu za to.

Чим нису возили бицикле за Москву јасно је било где је спољнополитичко опредељење студената.
Zato VI PRODAJETE ORUŽJE UKRAJINI kojim se ubijaju rusi.

Pa je i budali jasno gde je vaše spoljnopolitičko opredeljenje i ktitor.

Inače medjunarodni sud je u Strazburu a ne u moskvi.

@Duskwood Jedno neprijatno pitanje: Pošto smo na Vidovdanskom protestu svi lepo čuli od strane voditeljke programa da će nova vlast radikalno promeniti odnos države prema poljoprivredi i poljoprivrednicima, i to u njihovu korist, postavlja se pitanje zašto ova gospoda nisu svoju borbu integrisali u studentsku i u svoje zahteve inkorporirali i studentske zahteve.
Sem ako ih, po običaju, zanima samo da uzmu šta im treba za ovu godinu, pa sledeće godine sve ispočetka. A studente ko ebe.

G1CUPBWXsAAyNBh.jpeg

Back