Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

U toku je blokada magistralnog puta u Užicu​

Užičani su i danas blokirali magistralni put Beograd – Zlatibor, kao što su to činili i prethodna dva petka. Saobraćajnica je na delu Ložionički most blokirana u trajanju od dva i po sata. Užičani su i danas posle komemorativne tišine na Trgu partizana, poručili da odustajanja nema, da su Ere uz studente sve do ispunjenja njihovih zahteva a zatim krenuli ka magistralnom putu.

1738930455-U-toku-je-blokada-magistralnog-puta-u-Uzicu-2-1024x792.jpg
U toku je blokada magistralnog puta u Užicu Foto:Slavica Panić/Nova.rs
Blokada je započela u 12:30 i trajaće do 15 časova. Protesti u Užicu su gotovo svakodnevni pa su naredni, koje organizuju studenti, već sutra u 18 časova na Trgu Partizana a u nedelju u 16 održaće se u gradskoj opštini Sevojno.

1738930416-U-toku-je-blokada-magistralnog-puta-u-Uzicu-3-1024x776.jpg
U toku je blokada magistralnog puta u Užicu Foto:Slavica Panić/Nova.rs

I radnici RTS-a na ulici odali poštu nastradalima u Novom Sadu​

Grupa građana i radnici Radio-televizije Beograd (RTS) okupili su se danas u okviru akcije "Zastani Srbijo" u Takovskoj, gde su petnaestominutnom tišinom odali poštu nastradalima u Novom Sadu.

1738930091-07c5da76-4e19-4d91-9c9a-b24582b3825f_b-771x1024.jpeg
Aktivisti Most ostaje i radnici RTS-a dvanaesti petak, blokirali Takovsku ispred zgrade RTS-a Foto:FoNet/Most ostaje

Покојни Слоба да је имао прилику видети да су се против њега дигла места која се ни против Турака нису дизала и да протести имају оволику масовност, сам би покупио пинкле, предао власт, спаковао се у пакетић са све машном и сам себе послао у Хаг. А Слоба је био ђубре.

Шта се налазе у главама ових створења на власти, уопште ми није јасно. Тачно желе да их народ јаше улицама и уваља у катран и перје.

Koji je ukupan broj ljudi koji protestuju redovno i da li on raste ili se smanjuje.

Valjda znate da ako vam je za Milosevica trebalo 1 milion, za Vucica treba 500k.

I to da budu isto tako nasilni, sto je tesko jer je daleko bolja materijalna situacija. Ne oseca se takva glad i beznadje jer se zivi kao nikad bolje.

Uz to sada nemate podršku nikoga sa strane, pogotovo kako vreme odmice, od nove administracije u SAD, sve više ide u Vucivevu korist.

Zato moj zaključak je da Vučića ne možete srušiti 90%. Možete samo blokirati i praviti ekonomsku štetu par meseci i oterate par stranih investicija i to je to.

@Q. in perpetuum hibernum

Pa niko ovde ne priča o ikakvim izborima ili glasovima; pričaš o nebitnim stvarima.

Ovo nisu protesti protiv Vučića.

Koji je ukupan broj ljudi koji protestuju redovno i da li on raste ili se smanjuje.

Valjda znate da ako vam je za Milosevica trebalo 1 milion, za Vucica treba 500k.

I to da budu isto tako nasilni, sto je tesko jer je daleko bolja materijalna situacija. Ne oseca se takva glad i beznadje jer se zivi kao nikad bolje.

Uz to sada nemate podršku nikoga sa strane, pogotovo kako vreme odmice, od nove administracije u SAD, sve više ide u Vucivevu korist.

Zato moj zaključak je da Vučića ne možete srušiti 90%. Možete samo blokirati i praviti ekonomsku štetu par meseci i oterate par stranih investicija i to je to.

Finansiranje ovoj protesta je vrlo transparentno; donacije stižu sa raznih mesta i sela; Studentski parlament Pravnog organizuje prikupljanje sredstava, hrane i piće za plenum Pravnog.

Stižu i ozbiljne pare iz srpskih zajednica po dijaspori širom sveta.

Postoji i osnovni sajt za prikupljanje para: https://podrzistudente.org/?lang=sr

Jel si video kako su išutirali onog vašeg iz zgrade opštine Bogatić? Čovek vikao ''Nemojte, ljudi, pa ja sam vaš!'' ali mu ovi nisu mnogo verovali.

Iskoristicu temu za promociju mojih stavova, posto ZNAM da politicari, a nadam se i neki od studenata, citaju forume Krstarice (vec su mi krali ideje par puta, ali i treba - zato i pisem). Drugim recima, cilj mi je da se moje ideje prosire medju ljudima jer SAM VRLO CESTO U PRAVU.

- RTS - kao javna usluga (izraz servis je krajnje debilan u ovom slucaju pa ga necu ni koristit), RTS treba da bude NAJZESCI KRITICAR i vladajuce strukture i opozicije (govorim generalno, ne samo za trenutnu situaciju).
Obrazlozenje: RTS je javno glasilo gradjana, i posto su gradjani u principu oni koji placaju drzavne organe koji SLUZE TIM ISTIM GRADJANIMA koji ih placaju, gradjani imaju puno pravo da uvek zahtevaju od drzavnih organa (misli se na svim nivoima, od opstine do republike) da sve bude uradjeno BRZE, BOLJE i JEFTINIJE. U tom smislu je RTS zapravo zaduzen da bude taj glas kritike i prema vlasti i prema opoziciji, tj treba da bude najveci kriticar u ime naroda onih koji upravljaju drzavom u ime naroda. Ovo za ulogu RTS-a nisam do sada cuo ni od koga, a vrlo je logicno.
- BIA - Zadaci BIA-e treba da budu, ovim redom:
- Da proveravaju (citaj: spijuniraju) prvo svoje kolege iz kancelarije, svog sefa i slicno - jer oni su zapravo najsumnjiviji i treba ih konstantno proveravati. Oni kojima se nikad ne sme verovati su zapravo prvo sami ljudi iz BIA-e!
- Sledeci koga treba da proveravaju non-stop su ljudi IZ VRHA VLASTI, redom po ovlascenjima, jer zapravo BAS ONI mogu najvise da OSTETE drzavu. Oni imaju prava potpisa, upravljaju novcem, potpisuju ugovore, dogovaraju sta ce se raditi - prema tome oni treba da budu najvise kontrolisani. Sto se mene tice njima svi kanali komunikacije koje koriste treba da budu namerno prisluskivani.
- Tek na kraju su obicni gradjani, pri cemu treba da bude apsolutno dozvoljeno da se psuje i pljuje i vlast i opozicija, pale lutke politicara itd - kome smeta nesto neka se privatno tuzi, ali ono sto NE SME BITI DOZVOLJENO i za sta mora da se "nestaje" kao u doba komunista i DB-a je DA GOVORIS PROTIV NARODA I DRZAVE - znaci apsolutno je nedopustivo govoriti da je srpski narod ______ (dodajte sami), da je Srbija _______ - to ne sme ni pod razno. Zakljucite gde bi po tome trebalo da zavrse Dinko Gruhonjic, Kandic i ostala gamad. To je zapravo uloga BIA-e, a sad uporedite sta oni zapravo rade. Zato ih sve treba pozatvarati.
- Pravosudje - Kljucni problem naseg drustva. Da su oni radili svoj posao, niceg od ovih problema koje imamo danas ne bi bilo. Sve pozatvarati. Pravna struka je apsolutno sramotna u Srbiji, cak treba razmisliti da im se svima oduzmu diplome, pocev od profesora Pravnog fakulteta.
- Efekt "Hitler" - Ovo pominjem pre stavke Kazne da se da uvod zasto kazne da budu kao sto predlazem. Koliko znam, Hitler nije nikoga ubio u WW2, a sva povika je prakticno samo i iskljucivo na njega. Bez ikakve namere da ga branim, ali prilicno sam siguran da on nije licno naredio da se na ovaj ili onaj nacin muce zatvorenici u logorima - to su radili po svojoj inspiraciji sami cuvari u logorima, a gledao sam skoro neke dokumentarce kako su se cak i "obicni" cuvari logora bojali pojedinaca koji su ocigledno bili poremecene psihopate i manijaci. Tu se moze dodati i ona izjava koju sam skoro cuo od nekog gde je cuvar logora koji je odvrtao ventil za gas u gasnim komorama rekao "ja sam samo izvrsavao naredjenja", a ja cu dodati i mogucu varijantu "morao sam zbog sebe i svoje porodice". Mislim da vam je jasno da milione ljudi sirom Evrope a i Afrike nije ubio Adolf Hilter, vec milioni Nemaca koji su na to pristali. Zato odgovornost ne moze da snosi samo Hitler, vec mora da je snosi svako od tih koji su pristali da ubijaju "u ime cega-god".
- Kazne - U skladu sa stavkom "Efekt Hitler", odgovornost za stanje u koje je Srbija dovedena obavezno moraju da snose svi politicari koji su upravljali Srbijom od 1990 do danas, sto se mene tice mozemo i da ukljucimo period od 1945., ali I ONI IZ VLASTI I ONI IZ OPOZICIJE. Posto nam je sva opozicija, to se danas vidi cak i ako ne zelis da vidis, POD BIA-om, i zapravo vlasti i opozicije sigurno od 1990. do danas rade zajedno, svi moraju da budu i kaznjeni, tim vise sto i opozicija dobija novac za svoj angazman, a to znaci - da budemo malo i mi poslovni Amerikanci - da su duzni da za taj novac isporuce nesto. A nisu isporucili nista. Ako ne mozes nista da menjas sklanjas se i vratis novac - tako je u privredi. Uz njih, obavezno treba kazniti i podrzavaoce ovog nakaradnog rezima, mislim prvenstveno na konglomerat svih nasih zala zvan SNS = SPS+SRS+JUL+DOS+SPO+... jasno je o cemu se radi. SNS rezim nas je zaduzio kao drzavu basnoslovno - NEMAM NAMERU da vracam dugove koji su besmisleni, ogromni i od koji licno nisam imao ali ni dinara koristi. Sve sto se ne naplati od njih treba da vrate oni koji su rezim podrzavali - prodavacemo im kuce, nikakav problem. Za kraj, kazne za sve koji su izdali i opljackali narod i drzavu treba da budu - odnosi se na te osobe i njihove supruznike i decu, a moguce i roditelje i brace i sestre itd: oduzimanje pasosa i licnih karti, oduzimanje sve imovine koju poseduju (i one koju su im stvarno ostavili dede), dozivotne kazne prinudnog rada u korist Srbije - da kopaju, riljaju, grade puteve i pruge, rudare itd, sa metalnom kuglom na lancu i metalnom nanogicom (kao braca Dalton) pri cemu ce taj njihov rad biti prenosen Live na kanalu Farma.
Obrazlozenje: sedite pa razmislite koja je kazna adekvatna za osobe koje potpuno uniste narod i drzavu, izdaju Krajinu, Republiku Srpsku (izdata je, koliko teritorija su morali da daju??), KiM, pa i samu Srbiju? Kolika je kazna za milione nas kojima su oduzeli delove normalnosti bilo tako sto su nam umanjili plate i penzije da bi se oni bogatili, bilo tako sto su nam time onemogucili da sebi i svojoj deci priustimo ovo ili ono, sto su naterali uglavnom starije ljude da kopaju po kontejnerima itd itd itd - nema kazne dovoljno dobre (citaj: surove) za one koji ojade milione i milione ljudi. A to je ono sto su oni uradili Srbiji i nasem narodu.

Studenti treba da dodaju u svoje zahteve:

- objavljivanje 2 minuta snimka sa naplatne rampe u Doljevcu
- javno objavljivanje svih potpisanih ugovora - RIo Tinto, Metro, Expo itd.

Treba ih ogoliti sve. Slobodno dodajte svoje zahteve.

Inace kad god Vucic pocne da zateze treba dodati po jos jedan novi zahtev. Ima da shvati da sto vise odugovlaci imace sve vise zahteva da ispuni.

A u 3 lepe vise, da se ovo zavrsava sto pre.

Kraj protesta, koji mora da bude brz i da se desi uskoro, a ujedno i kraj rezima, moze da se uradi vrlo jednostavno.

Posto je sav problem sto DRZAVNI ORGANI NE RADE SVOJ POSAO, pocev sa pravosudjem i policijom, MI, NAROD, u cilju ZASTITE USTAVA I ZAKONA, a i DRZAVE I NARODA, treba da pocnemo DA IH HAPSIMO.

Prvo se hapse sudije, koje zapravo svojim neradom podrzavaju kriminal i izdaju.
Paralelno sa njima hapsi se celokupna BIA, svi do poslednjeg.
Nakon njihovog hapsenja, postavlja narod svoje tuzioce i sudije, i pravi se prava BIA koja ce da hapsi izdajnike i lopove.
Posle toga razvlascuju se i hapse sefovi policije, i postavljaju novi.
Hapse se sefovi u RTS-u i postavljaju novi.
Hapsi se Zeljko Mitrovic.
Hapsi se Dragan Vucicevic.

Nakon toga, a sve gorenavedeno se radi paralelno u sat-dva, krecu masovna hapsenja bande, u koju APSOLUTNO TREBA I MORA DA BUDE UKLJUCENO i hapsenje ljudi koji su bili bivsa vlast, a koji su prakticno sada nazovi-opozicija, kao sto su Tadic, Tepic, Draskovic itd itd.

Svi oni radili su na podrivanju USTAVNOG UREDJENJA I radili su protiv bezbednosti ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije - izdaja KiM, izjave da su Srbi genocidni, pljacke, potpisivanja raznih ugovora stetnih za drzavu i narod...

Ima toliko toga za sta mozemo da ih hapsimo da je ovo najjednostaviji nacin da se banda pocisti i drzava oslobodi.

Kada se bude radio ovaj konacni obracun, treba po celoj Srbiji da se radi isto to - ciscenje svako svoje kuce. Na taj nacin rezim nema nikakve sanse, jer nece moci da prebacuje policiju i batinase svuda - morace da bira sta ce da brani, a moci ce da brani vrlo mali broj lokacija.

Cilj uspeha je da se radi istovremeno svuda hapsenje bande - svako u svom selu, mestu, gradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio je da će danas posetiti Novi Sad i da će prošetati tim gradom.

„Nismo planirali da šetamo, ali ću 15 minuta da prošetam“, kazao je Vučić, komentarišući navode pojednih političara da „neće šetati“ po Novom Sadu.

Dodao je u izjavi novinraima da je Srbija slobodna zemlja, te da niko ne može da mu to zabrani, kao što, kako je naveo, nije ni on njima da se okupljaju.

Tokom obilaska sela Velebit u opštini Kanjiža kazao je da je u Novom Sadu, zbog posla ranije „planirao da samo izađe iz kola i uđe u zgradu.

Radar: Zašto režim podmeće priču o otcepljenju Vojvodine​

Niko do sada nije dovodio u pitanje Vojvodinu kao deo Srbije. NIKADA! Niti jedna vlast, niti jedna ozbiljna politicka partija.

Eto SNS je uspeo osim da preda Kosovo, da izmislja price i siri paniku!

Pod hitno da se podnese tuzba protiv predsednika zbog namernog sirenja panike i uzbunjivanja javnosti!@

Radar: Zašto režim podmeće priču o otcepljenju Vojvodine​

Niko do sada nije dovodio u pitanje Vojvodinu kao deo Srbije. NIKADA! Niti jedna vlast, niti jedna ozbiljna politicka partija.

Eto SNS je uspeo osim da preda Kosovo, da izmislja price i siri paniku!

Pod hitno da se podnese tuzba protiv predsednika zbog namernog sirenja panike i uzbunjivanja javnosti!@
Uhapsiti ludaka i uzurpatora pod hitno, sta ceka vojska i policija!

Back