Blogovanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobrodošli. Ovo nije blog.

Ovo je mesto za druženje, ćaskanje, pitanja, predloge.

Za početak, samo zato što mnogi ne znaju gde se nalazi, ovde stavljam kućni red kuće koja je naš domaćin; nalazi se ovde: Pravilnik Bloga.

Ako Vas nešto tišti, a nigde nije zgodno da to kažete, kažite ovde.

Srećno!

Poslednja izmena od moderatora:
Ovu kafanicu zamišljam kao autonomnu zonu za blogere, bez stega, bez cenzure, u stilu
"Poetskog teorizma" Peter Lamborn Wilsona.
Malo anarhizma ne škodi umetnosti, naprotiv. Bez slobodnog duha umetnosti ne bi ni bilo.
A bogami ni dobre kafane.
Živeli ! :)
Blog ne mora biti umetnički. Može biti sportski, naučni (istorijski, sociološki i sl.), politički itd. Prema tome, pravila su tu da usmere gosta u odgovarajućem smeru; nikad se neću držati pravila kao pijan plota, pogotovo ako je korisnik dobronameran ili produktivan ili zanimljiv ili kvalitetan po nekom drugom osnovu.

@ Mrkalj
A da se vratimo na promenu imena kafane?
Ima samo 12 strana pa nije teško povaditi sve predloge koji su već dati?
Hoćeš ja da to uradim ako nemaš vremena?
Malo je glupo da pitamo ljude da ponovo predlažu kad su već predložili svašta.
Šta misliš?

@ Mrkalj
A da se vratimo na promenu imena kafane?
Ima samo 12 strana pa nije teško povaditi sve predloge koji su već dati?
Hoćeš ja da to uradim ako nemaš vremena?
Malo je glupo da pitamo ljude da ponovo predlažu kad su već predložili svašta.
Šta misliš?
Svaka inicijativa se poštuje i oberučke prihvata! Mislio sam da će uslediti glasanje i da je do srede-četvrtka bilo dosta vremena, ali ljudi su takvi da im je svakog čuda tri dana dosta, pa sad nema ni veze kako se kafanica zove. Sendvejl, povadi predloge ako imaš vremena, ceni se dobra volja i inicijativa u svakom slučaju. :hvala:

Evo predloga za novo ime kafane koje sam pronašla:
(Ukoliko sam neki preskočila ili pogrešno pročitala, molim da me ispravite.)

1. Klub istraživača ćoškova
2. Kod Mrke
3. Boemsko ćoše
4. Kafe Oaza
5. Potpis
6. 0 - 24
7. Vremeplov
8. Otisak srca
9. Svaštara
10. Forum bloganum
11. U prolazu
12. Kafana galaktičkih autostopera
13. Kisela voda
14. Kafanče kod Krste

15. Kafana kod druga Jesenjina
..............................................................................................

I sad čekamo kad će čika mod da otvori glasanje:aha:

Poslednja izmena:
Iz tehničkih razloga glasanje je podeljeno na dve ankete

GLASANJE Blogeri glasaju za naziv kafane (prvih deset opcija)
2. Kafana kod Mrke
3. Boemsko ćoše
4. Kafe Oaza
5. Kafana Potpis
6. 0 - 24
7. Kafana Vremeplov
8. Kafana Otisak srca
9. Svaštara
10. Forum bloganum

GLASANJE Blogeri glasaju za naziv kafane (opcije deset pa nadalje)
11. Kafana U prolazu
13. Kafana Kisela voda
14. Kafanče kod Krste
16. Dvorište
17. Blogovska kafana
18. Igralište

PROČITAJTE:
Za nazive od 11. pa nadalje glasa se (iz tehničkih razloga) na drugoj temi. Možete glasati za više naziva.

Grupu naziva morali smo da podelimo na dve forumske teme-ankete jer je maksimalan broj "odgovora" po anketi 10.

Glasajte za koji god naziv želite, možete i za više da glasate (ako ste neodlučni), npr. ako vam se sviđaju dva naziva na prvoj anketi (1-10) i jedan na drugoj ("11 pa nadalje"), glasajte za dva naziva na prvoj anketnoj temi i jedan na drugoj.

GLASANJE
2. Kafana kod Mrke
3. Boemsko ćoše
4. Kafe Oaza
5. Kafana Potpis
6. 0 - 24
7. Kafana Vremeplov
8. Kafana Otisak srca
9. Svaštara
10. Forum bloganum

GLASANJE
11. Kafana U prolazu
13. Kafana Kisela voda
14. Kafanče kod Krste
16. Dvorište
17. Blogovska kafana
18. Igralište

Za nazive od 11. pa nadalje glasa se (iz tehničkih razloga) na drugoj temi.
Možete glasati za više naziva.

Meni je ovako ispravnije, intimnije...

2. Kod Mrke
3. Boemsko ćoše
4. Kafe oaza
5. Potpis
6. 0 - 24
7. Vremeplov
8. Otisak prsta
9. Svaštara
10. Forum bloganum

11. U prolazu
13. Kisela voda
14. Kafanče kod Krste
15. Kod druga Jesenjina
16. Dvorište
17. Blogovska kafana
18. Igralište

:zkez:

GLASANJE
2. Kafana kod Mrke
3. Boemsko ćoše
4. Kafe Oaza
5. Kafana Potpis
6. 0 - 24
7. Kafana Vremeplov
8. Kafana Otisak srca
9. Svaštara
10. Forum bloganum

GLASANJE
11. Kafana U prolazu
13. Kafana Kisela voda
14. Kafanče kod Krste
16. Dvorište
17. Blogovska kafana
18. Igralište

Za nazive od 11. pa nadalje glasa se (iz tehničkih razloga) na drugoj temi.
Možete glasati za više naziva.
Šta to znači da ima dve grupe naziva?
Da li glasamo iz obe grupe, ili samo iz prve?
'Ajde, Mrki, objasni!
čekamo!
:heart2:

Blog ne mora biti umetnički. Može biti sportski, naučni (istorijski, sociološki i sl.), politički itd. Prema tome, pravila su tu da usmere gosta u odgovarajućem smeru; nikad se neću držati pravila kao pijan plota, pogotovo ako je korisnik dobronameran ili produktivan ili zanimljiv ili kvalitetan po nekom drugom osnovu.
Meni se zaista dopada to što je Flaj napisala, ali ne mogu da tražim gde je taj post, tako da ovde odgovaram... Slično mislim kao i Flaj, jer sam godinama "visila" na blogu i smatrala da je tu najdragocenije društvanjce cele Krstarice...ovde jesu dolazili neki drugi da nas posete, neki koji su obitavali na forumima...kvalitetni ljudi, mislioci, stručnjaci različitih fela, ljudi koje smo poštovali i radovali se njihovom dolasku...bilo je i onih koje smo zaleđene držali na "ignore" i to svi blogeri redom...one dosadne, neučtive smo najurivali kako smo znali i umeli...
Posmatrajući iz te vizure, blogeri znaju da se drže zajedno i kao da govore nemuštim jezikom, svi da budu kao jedan: tolerantan, umetnički i prijateljski nastrojen, komunikativan, nežan i drag... kada ovo pišem, mislim na primer na Tamišarku, mislim na ZXY-a, na našu dragu LjiljuMMM, Orfeja sa Ibra, Lončara... i sve koje sam zaboravila da pomenem, ali i vas koji ste danas prisutni... zbog kojih treba da nam je čast zato što smo blogeri...
Ovo pišem zato što blogeri treba da imaju svoje kafanče, da se druže i mimo predivnih radova...da se druže i čuvaju međusobno, ali i da zajedno čuvaju to zrnce umetnosti koje s vremena na vreme bljesne sa stranica bloga...
To je moje mišljenje...ne zato što ja baš to mislim, nego zato što ja baš to tako volim da bude...
Da bude baš...baš...
Blogeri moji, grlim vas sve redom!!!!!!!!

:vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj:

Šta to znači da ima dve grupe naziva?
Da li glasamo iz obe grupe, ili samo iz prve?
'Ajde, Mrki, objasni!
čekamo!
:heart2:
Ista je to grupa naziva, samo je podeljena na dve forumske teme-ankete jer je maksimalan broj "odgovora" po anketi 10.

Glasajte za koje god želite, možete i za više da glasate, npr. da vam se sviđaju dve na prvoj anketi (1-10) i jedna na drugoj (11 pa nadalje), na primer.

Meni se zaista dopada to što je Flaj napisala, ali ne mogu da tražim gde je taj post, tako da ovde odgovaram... Slično mislim kao i Flaj, jer sam godinama "visila" na blogu i smatrala da je tu najdragocenije društvanjce cele Krstarice...ovde jesu dolazili neki drugi da nas posete, neki koji su obitavali na forumima...kvalitetni ljudi, mislioci, stručnjaci različitih fela, ljudi koje smo poštovali i radovali se njihovom dolasku...bilo je i onih koje smo zaleđene držali na "ignore" i to svi blogeri redom...one dosadne, neučtive smo najurivali kako smo znali i umeli...
Posmatrajući iz te vizure, blogeri znaju da se drže zajedno i kao da govore nemuštim jezikom, svi da budu kao jedan: tolerantan, umetnički i prijateljski nastrojen, komunikativan, nežan i drag... kada ovo pišem, mislim na primer na Tamišarku, mislim na ZXY-a, na našu dragu LjiljuMMM, Orfeja sa Ibra, Lončara... i sve koje sam zaboravila da pomenem, ali i vas koji ste danas prisutni... zbog kojih treba da nam je čast zato što smo blogeri...
Ovo pišem zato što blogeri treba da imaju svoje kafanče, da se druže i mimo predivnih radova...da se druže i čuvaju međusobno, ali i da zajedno čuvaju to zrnce umetnosti koje s vremena na vreme bljesne sa stranica bloga...
To je moje mišljenje...ne zato što ja baš to mislim, nego zato što ja baš to tako volim da bude...
Da bude baš...baš...
Blogeri moji, grlim vas sve redom!!!!!!!!

:vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj:

To je sve u redu, ali moji blogovi, na primer, nisu umetnički, više su lingvističke i istoriografske kompilacije. Mada sam i ja napisao nekoliko desetina pesama, a iz hobija se bavim i muzikom.

Flaj je kritikovala rad moderatora (da sam ružno isprozivao Andrriana) u prvom delu poruke, pa sam taj deo obrisao, nakon čega je zamolila da obrišem celu poruku, kao i moj odgovor na nju, jer je, kako reče, mojom intervencijom poruka izgubila smisao. Obrisao sam joj celu poruku, ali nisam obrisao moj odgovor. Kopirao sam joj ceo post u privatnu poruku, odgovorio argumentovano, ali nije bilo interesa da odgovori s njene strane.

Dobro, svima se danas lako diže kosa na glavi od nekog sa širim ovlašćenjima nego što su njihova... nadam se - dok ga ne upoznaju. :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back