Blogovanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobrodošli. Ovo nije blog.

Ovo je mesto za druženje, ćaskanje, pitanja, predloge.

Za početak, samo zato što mnogi ne znaju gde se nalazi, ovde stavljam kućni red kuće koja je naš domaćin; nalazi se ovde: Pravilnik Bloga.

Ako Vas nešto tišti, a nigde nije zgodno da to kažete, kažite ovde.

Srećno!

Poslednja izmena od moderatora:
Evo, sitni sati su, mene drži neki vrag da vam pišem...
Malo se otima kontroli ova situacija sa Andriannom, pa bih volela da napišem kako ja to vidim...
Usput, pridodati su različiti komentari, tako da već liči na prilično udrobljenu čojbicu.....pa ću i ja
s' brda s' dola...
Neću da kažem da ja bolje razumem situaciju, ili da sam pametnija, ali moram da kažem da sam puno godina provela
radeći za stranog poslodavca, kapitalistu, a to je bilo i kada je samoupravljanje bilo još u modi...
Jedan od problema koji imamo je taj da ne shvatamo baš jasno da je kapitalizam zavladao , ali da naš mental to još
nije prihvatio... Biti kapitalista je divno! Krstarica je privatno vlasništvo gde mi možemo doći slobodnom voljom, ali se
moramo povinovati zakonicima vlasnika... putevi u Krstarici idu pravo, pa malo levo, pa nagli zaokret u kružnom toku, pa desno...i vozi...E, neki vole da voze desno, pa pravo, pa bi da se parkiraju na nedozvoljenom mestu, pa bi da voze u suprotnom smeru... I ja sam vozač i znam da mi smetaju jednosmerne ulice, gužva, sirene, nervozni vozači...pa sam opet sela za volan i odvezla se gde sam htela, kako sam znala i umela, putevima na kojima ne plaćam kazne... Bila sam malo opširnija, dođe mi tako u ovo doba, jer sam tip sove...
Hoću reći da Krstarica ima svoja pravila, kojih moramo da se pridržavamo...Pravila moraju (jadni) moderatori da sprovode...
Moderatori su isto blogeri, odabrani po ne znam kojem kriterijumu, tako da su neka vrsta tampon zone između nas koji ne bi da se držimo pravila i vlasnika, koji ne želi ni nas, a ni moderatore da viđa...jer, vlasnik Krstarice ima jasan plan: oblačić na kome se nalazimo je samo njegov... mi koji dođemo, pišemo, čitamo, svađamo se, prepucavamo, idiotišemo se, kreativno ističemo, postujemo svoja remek dela, slike, misli, pesme, priče, šta god... i sve mu to poklanjamo! Ovo je darodavaonica! Takva je igra! Igra nije samo tu...posao se i dalje nastavlja, što nas je više, veća je zarada vlasniku...i...da ne idem dalje i ovo je dosta...
Ko su moderatori? Moja snaja je bila moderator, pa se posle kratkog vremena zahvalila na tome... Sećate se Wirtz-a... i on je bio moderator...mekan..niko ga nije zarezivao, znali su da je tolerantan i nežan... narod je takav...čitala sam Bau-a na Književnosti...vidim da je prijatan i pristojan i drag čovek... moram priznati da sam se iznenadila kada sam videla da je Mrkalj postao moderator... o njemu sam malo znala, osim što sam viđala njegove tekstove, stručne, koje ja nisam čitala, jer to nije moje interesovanje...delovao mi je učeno i ozbiljno...nedavno sam videla da je kao moderator i tolerantan i učtiv i prijatan sa blogerima, ali kada preteraju, dobiju ćušku...i - sigurna sam da to nije Mrki koji deli ćuške, već posao koji obavlja...čak je objasnio da ovo nije samoupravljanje, da mu je jezik brz i jezgrovit (da bi bio jasan), objasnio je stav Krstarice da Adrianno ne može da briše svoje radove, jer Krstarica prosto nije tako ustrojena...ovaj prostor neta koji ja sada koristim za pisanje, a vi za čitanje je tuđe vlasništvo... sa svojim pravilima, koje Andrianno ne poštuje...i neće mu se dozvoliti da ne poštuje...
..."jel ja sada treba da ispred svakog slova na Blogu turam Licencu o Autorskim pravima"? - pita sanjalicca... evo ti odgovor: ne vredi ti nikakva licenca...ono što si poslala u etar - nije više tvoje...u ovom slučaju je to vlasništvo Krstarice... ako ti se ne dopada pomisao da poklanjaš nekom svoje kreacije, ti se ne pojavljuj na netu uopšte...jer - svaki portal koji bi koristila, postao bi vlasnik svakog piksela koji bi stigao sa tvog kompjutera... to je (ružan i lep) svet nove tehnologije, svet kompjutera... ako želite da uživate u čarima napretka interneta i čarima krstarice, to ima svoju cenu! To važi za sve nas...to važi i za moderatore... I ne budite naivni da će za svaku "sraćku" da trči vlasnik Krstarice da vam objašnjava kako stoje stvari... tu su moderatori, to je njihov posao... vlasnika ne intereuje da li ste vi tu, ili ne... doći će drugi umesto vas...mi smo masa, cifre, on nas ne vidi i ne treba da nas gleda...
Ostaje pitanje tona kojim se moderatori obraćaju nama - raji... Obavljanjem gušiteljskog posla, shvatili su usput da ih forumaši ne mirišu kao ranije, ali znaju oni da to nije pitanje njihove neke greške, već našeg nerazumevanja...Ipak, moramo primetiti da ima moderatora i moderatora... zavisi od lične kulture, pameti, srca i duše čoveka koji je moderator... Lično, slažem se lepo sa par moderatora, postoji jedna koja me ne kapira ispravno, ona meni indirektno soli pamet, ja nju ignore...sto ljudi - sto ćudi...
Mislim da mi - forumaši, moderatore posmatramo kao čuvare u logoru i imamo gard prema njima...to nam je urođeno, volimo da se bunimo "ko Grk u apsu"... a oni, često kao Wirdz, imaju previše mekote, neki previše strogoće....kažu mudraci: "daj čoveku vlast, pa ćeš videti kakav je"
Raspisala se sova večeras!
Dragi moji...ja ću ostati na Krstarici...Volim ove momente kada mogu da vam pišem...da se nekom na ovaj način obratim...ja to volim... ovde sam stekla bolje prijatelje, nego što sam stekla u reali...Krstarica je za mene divno mesto...mesto susreta, druženja, pisanja, pa čak i svađanja sa tamo nekim non gratama... sve što sam napisala, svaki piksel poklanjam Krstarici, neću brisati svoje, ali neću ni komentarisati Adriannovo, jer se osećam magarcem i nepoštovanom kada on obriše svoje stihove... to ne razumem, sa time se ni ja ne slažem... žao mi je što je sanjalicca obrisala svoje, mislim da je to ishitren potez...
Takođe mislim da je najpametnije da shvatimo što pre kako stvari stoje i da se u okviru tuđih pravila organizujemo...Jer, ne postoji Google, ne postoji Krstarica, ne postoji portal, niti vlasnik, niti moderator, koji može lepotu ljudsku da nam oduzme, kao ni hrabrost, toplo srce, ljudskost i dobrotu... niti mi to poklanjamo nekom...ti dragulji uvek ostaju u našem vlasnišvu, nalazili se mi u pećini, ili 18 svetlosnih godina udaljeni u kosmosu... u pravu je Mrki kada kaže da ovo nije samoupravljanje... ovo je novo vreme...to vreme kapitalizma sam odavno iskusila, adaptirala se i zamislite - preživela, hahahahah....i nisam zbog toga postala lošiji čovek...
Mogu ja još ovako da pišem nekoliko metara, ali vidim da sam već preterala...
Nadam se da ćete mi oprostiti...
Grlim vas sve redom...i molim da nađete snage da ostanemo zajedno u toleranciji i većem razumevanju...
:vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2:
Bravo. Šta još mogu da dodam a da to nisi na najlepši način rekla? :think:

Samo to, da sam potpuno otvoren za raspravu i svađu, ako treba, o mojim postupcima, ali preko privatne poruke jer pravila Kuće ne dozvoljavaju javnu raspravu o radu moderacije.

I, naravno, vreme je da se glasa o imenu kafanice. Da li je dovoljno vremena do četvrtka? Kažite. :hvala:

Ja sam to dozivjela kao performance art, sta je umjetnik htio reci je licni doživljaj.
Da, ali ja ispadoh glavni performer. Da je on sam brisao svoje blogove, ni po jada. :) Ostavljao ih je u xxx-stanju, a glavna baba sera je, jelte, po dužnosti, moderator, tj. ja.

Nadam se da je vama koji ga bezuslovno podržavate preko privatne korespodencije obećao primerak nove zbirke poezije. Ja bih tako postupio.

Da, ali ja ispadoh glavni performer. Da je on sam brisao svoje blogove, ni po jada. :) Ostavljao ih je u xxx-stanju, a glavna baba sera je, jelte, po dužnosti, moderator, tj. ja.

Nadam se da je vama koji ga bezuslovno podržavate prěko privatne korespodencije oběćao priměrak nove zbirke poezije. Ja bih tako postupio.
Svjesna sam da korisnici nekad i bez neke skrivene namjere otežavaju duznost koju vršite.
Sigurno je još teže ostati taktican kada se i pored mnobrojnih pokušaja da skrenete pažnju ne naidjete na razumevanje.
Meni nije namjera kritikovati vas rad, kao ni bezuslovno podržati bloggera već ukazati na slobodu umetničkog stvaralastva.

Over and out

Svjesna sam da korisnici nekad i bez neke skrivene namjere otežavaju duznost koju vršite.
Sigurno je još teže ostati taktican kada se i pored mnobrojnih pokušaja da skrenete pažnju ne naidjete na razumevanje.
Meni nije namjera kritikovati vas rad, kao ni bezuslovno podržati bloggera već ukazati na slobodu umetničkog stvaralastva.

Over and out
Otkud sada dotičemo slobodu umetničkog stvaralaštva? Ja ovo zaista ne razumem... Tema je bila Adrianno i to što on briše svoje pesme nakon nekog vremena... Ako odete na njegov profil, pa pogledate u blog, videćete da je sve svoje pesme obrisao... Ostali su samo komentari nas čitalaca... Pesnik kako što je Adrianno je dobijao divne komentare...koji i danas stoje ispod obrisanog posta...sve to liči na neku tužnu sliku nakog umiranja...neka tuga leži u toj formi...kome i za koje stihove stoje ti komentari? ukleto stoje kao spomenik nekom teškom nesporazumu...
Ja sam pesniku mnooooogo puta pisala komentare na njegove divne stihove...to je bilo u vreme kada sam bila naivna u odnosu sa njim... posle je došlo vreme kada sam videla da moji komentari stoje i smeju mi se u lice...jer - pesme nije bilo, a meni su narasle magareće uši... e, tada je došlo vreme da i ja obrišem svoje komentare...prosto, ne želim da oni postoje u ovakvom promašenom pokušaju interakcije sa ljudima... pre mesec dana sam prešla preko svih uvreda koje je javno pisao o meni, pa sam ga pozvala da ostane na blogu i piše za nas sladokusce svoje sastave...on jeste ostao, ali i dalje ima fiks ideju koju sprovodi u delo...ja mu nikada neću pisati komentare, skoro da sam prestala i da čitam njegove radove, jer tu ne nalazim spoj između pesnika i čitaoca, onaj živi spoj koji meni treba i koji treba da nastavi da živi kao doživljaj umetničkog dela - zauvek!
Toga nema, jer on opet briše... To što radi, mene se sada više ne tiče... Ovo sam iznela samo kao lični doživljaj njega i njegovih pesama...a lični doživljaj je da pored divne poezije koju čas vidiš - čas ne vidiš, ostaje neka iščašenost i čudno ponašanje...

Bane Bumbar je pre nekog vremena, dakle već sedokos, napravio scenu pred svojim kolegama, želeći da istera nešto svoje...pa se bacio na pod, počeo da udara nogama i urla kako nešto treba da bude po njegovom... Da li vas ta slika podseća na dete koje hoće da istera svoje, pa se baci na pod i počne da vrišti, udarajući nogama o pod? Doktor Spok je savetovao da roditelji treba da ignorišu takve scene, pa će dete da se smiri i samoizvaspita... Meni se čini da neki od nas nisu uspeli da se samoizvaspitaju i da je ponekad batina iz raja izašla...
Hvala vam na čitanju...
ne znam odakle mi Bane Bumbar pade na pamet?
Ne znam ni kako mi sve ovo pade na pamet, a reper mi je sloboda umetničkog stvaranja
setiću se
Pozdrav Tamna noći

ali on obriše uvodni post tako što ga zameni iksovima.

Kada korisnik obrise sve karaktere jedne svoje poruke, program ne moze da snimi takvu praznu poruku, pa otud (svrsishodna) pojava tih karaktera "×" koji simbolicki cak i odgovara izvrsenoj radnji.

Ako neko odluci da obrise neku svoju poruku, taj nacin se i preporucuje: da pre "delete"licno "peske" i ukloni sve karaktere te poruke , pa tek potom i obrise celu poruku.
Kada samo obrise( bez uklanjanja sadrzaja), poruka je i dalje je vidna administraciji itd.itp...
( po mom misljenju, a zavisi od programa).

Ja dramu ne vidim, vec postujem tudju volju, a razlozima se i ne bavim jer ih postujem- kao tudju volju.
Zasto negativa, osuda?
Autor moze i za sebe da zadrzi svoje razloge, bez pravdanja.

Srdacan pozdrav.

Draga Soradze,
Adrianno konkretno nije bio tema mog obraćanja već sloboda umjetnika da raspolaže svojim djelom kao i interpretacijom istog.

Lijepo si rekla ovo:
"Pesnik kako što je Adrianno je dobijao divne komentare...koji i danas stoje ispod obrisanog posta...sve to liči na neku tužnu sliku nakog umiranja...neka tuga leži u toj formi..."

Razumijem u potpunosti tvoju reakciju koji sigurno djele i drugi, niko ne voli da mu se izjave izvuku iz konteksta, skidam za to kapu.
Moj lični stav je da između umjetnika i njegovog djela ne treba uvjek tražiti vezu i da djela najčešće prežive stvaraoca.

Može na ovo da se gleda kao na performance art koji je upravo inicirao ovu kvalitetnu raspravu o slobodi umjetničkog stvaralastva i razlici izmedju umjetnika i njegovog djela.

Draga Soradze,
Adrianno konkretno nije bio tema mog obraćanja već sloboda umjetnika da raspolaže svojim djelom kao i interpretacijom istog.

Lijepo si rekla ovo:
"Pesnik kako što je Adrianno je dobijao divne komentare...koji i danas stoje ispod obrisanog posta...sve to liči na neku tužnu sliku nakog umiranja...neka tuga leži u toj formi..."

Razumijem u potpunosti tvoju reakciju koji sigurno djele i drugi, niko ne voli da mu se izjave izvuku iz konteksta, skidam za to kapu.
Moj lični stav je da između umjetnika i njegovog djela ne treba uvjek tražiti vezu i da djela najčešće prežive stvaraoca.

Može na ovo da se gleda kao na performance art koji je upravo inicirao ovu kvalitetnu raspravu o slobodi umjetničkog stvaralastva i razlici izmedju umjetnika i njegovog djela.

"Oooo, noći!
Tamna noći!
Ooooo, Tizba,
milje moje..."
(San letnje noći - Šekspir)

Može da se gleda na sto načina jedna te ista stvar... Kao u "Stilskim vežbama" Rejmon Keno-a... Lično, volim da gledam psihu i kroz nju ponašanje čoveka, pa i umetnika... sretala sam umetnike glumce, koji su stvarali remek dela svojom glumom, a u životu bili baksuzi i sebi i drugima... znam da ne može samo diiiivna osoba da stvori umetničko delo...to može i manje diiivna osoba koja predstavlja dobar protočni bojler samoj Kreaciji.. pa onda imamo kreativno delo i imamo čoveka sa svojim osobinama i dobrim i lošim...
Kažu da su umetnici kao deca...hoće pažnju, hoće ljubav, pohvalu...to im daje krilca...
Ako je to matrica, onda smo svi umetnici...samo što je neko malo veći, neko manji...neko hoće više pažnje, nekom je dosta i manje...
Izgleda da sam ja opet promašila temu, tj. "kvalitetnu raspravu o slobodi umetničkog stvaralaštva i razlici između umetnika i njegovog dela" ufffff jedva napisah ;):lol::zag:

Poslednja izmena:
Da je itko od vas, a nije - i hvala bogu da nije - proživio bar mali dio mojih životnih tragedija, nesreća i patnji, onda bi shvatio zašto zapravo
brišem svoje postove...brišem ih da iza mene mrtvog - umrlog ne ostane po internetu ni jedno slovo...jer - svaku večer mi se čini da neću jutro dočekati....za one koje znam i koji vole moju poeziju izdao sam 4 zbirke i sad je peta pri kraju....neka im taj komad papira kao moja vjerna slika bude uspomena na mene...a po svim raznim portalima samo sam sekunda, dvije, tri....i kao da me nikad nije bilo....kao pjesma na radiju....koju čujemo i za pet minuta zaboravimo...ali ploča ili neki disk od nekog na našem ormaru je nešto što trajno ostaje....Moje riječi na nekom portalu, a svuda se objavljuju, zapravo nisu ništa drugo nego jedan trenutak koji već sutra nikome nije važan.....pa što će onda tu stajati....i skupljati "prašinu"....pa da jadni i dobri Mrkalj mora čistiti i mesti, iza mene, kao dobra i poslušna nevjesta....
I još nešto; komentari o meni zapravo više govore o onima koji ih pišu nego o mojoj ličnosti...

Poslednja izmena:
Dragi pesniče, istina je da sve što pišemo, govori o nama samima... Ovo što si ti napisao ne razumem...mada verujem da ima i onih koji to razumeju...
Ipak...bez obzira na svu patetiku, verujem svojoj intuaiciji koja govori nešto drugo...
Baš drugo...
Baš, baš...

Da je itko od vas, a nije - i hvala bogu da nije - proživio bar mali dio mojih životnih tragedija, nesreća i patnji, onda bi shvatio zašto zapravo
brišem svoje postove...brišem ih da iza mene mrtvog - umrlog ne ostane po internetu ni jedno slovo...jer - svaku večer mi se čini da neću jutro dočekati....za one koje znam i koji vole moju poeziju izdao sam 4 zbirke i sad je peta pri kraju....neka im taj komad papira kao moja vjerna slika bude uspomena na mene...a po svim raznim portalima samo sam sekunda, dvije, tri....i kao da me nikad nije bilo....kao pjesma na radiju....koju čujemo i za pet minuta zaboravimo...ali ploča ili neki disk od nekog na našem ormaru je nešto što trajno ostaje....Moje riječi na nekom portalu, a svuda se objavljuju, zapravo nisu ništa drugo nego jedan trenutak koji već sutra nikome nije važan.....pa što će onda tu stajati....i skupljati "prašinu"....pa da jadni i dobri Mrkalj mora čistiti i mesti, iza mene, kao dobra i poslušna nevjesta....
I još nešto; komentari o meni zapravo više govore o onima koji ih pišu nego o mojoj ličnosti...

Vidim vrhunski materijal :

"Pesma, koja traje jedan tren "

Vidim kako juri kroz hemisfere.Sreće i osmehe i poglede i zube i pesnice , vrele, ali i ledene predele ...Vile i vestice...

Tren. Kao zvezda padalica. Radujes joj se kad je vidis. Ukrade ti zelje/emocije.
Ostavlja ti nadu....

Da li se skrila u mraku?!
Ili je otisla na igranku?!
Na sljaku?!
Koliko ociju toliko mogucnosti...

Mrtva je !..Neko u gomili rece.
Ali...Staniii!!! -Vice drugi, t...reci.
A, dal' je u raju ili paklu?

-Ko ce je napisati Vi ili ja? :)

@Soradze; pretjeruješ....popuješ....mudrujuš....filozofiraš....prešućuješ....petljaš....glumataš....lažeš....muljaš......

....................................okani se čovjeka na umoru................................
Samo budi ljubazan i obriši postavljenu temu onako kako se briše, da ne ostaju tema sa praznim uvodnim postom, što je protiv pravila, i biće svima milije.

Ne znam o čemu govoriš....ovaj bloger je jedna užasno komplicirana stvar....teško se snalazim....
Kada poželiš da obrišeš svoju uvodnu objavu, uradi ono što si uradio juče:

STm7zrQ.jpg

Vidiš ovo, gde piše "izbrisao je član Andrriano", e to uradi kad pomisliš da obrišeš uvodni post, a nemoj da mećeš iksove jer uvodni post ne sme ostati prazan, mora imati autorski sadržaj.

I ne moraš kao razlog ništa da navodiš, pogotovo ne piši "moram" jer to nije razlog, izuzev u slučaju postojanja prisilnih misli i radnji.

O tome govorim.

soradze....nisi fer....ja od prvog dana prema tebi gajim izuzetno poštovanje...a i ti si prema meni isto tako bila svojevremeno korektna ali je onda odjednom sve puklo...........SAMO JA I TI ZNAMO ZBOG ČEGA!!! TI SI KRIVA!!! I MOLIM TE OSTAVI ME NA MIRU!!!
Sa velikim zadovoljstvom, samo da i ja kažem nešto: Ono što si pisao o meni i mom prijatelju iz ljubomore i sujete je razlog pucanja našeg uzajamnog poštovanja... srećom, mi nemamo običaj da svaku rečcu obrišemo, tako da postoje pisani dokazi o "mojoj krivici" Ali, ja sam napisala pre neki dan da sam ti oprostila, pa nek bude "šta nam Bog da"... Čak, ako o tebi bude neko pisao tako ružno kao ti o mom prijatelju i meni - ja ću stati uz tebe...onako ljudski... moja merila su ipak drugačija, Bogu hvala!

NEMAM POJMA TKO JE TAJ TVOJ PRIJATELJ PRVI PUT ČUJEM ZA NJEGA NIKAD SE S NIJEDNIM MUŠKARCEM NISAM DOPISIVAO NA KRSATRICI OSIM ŠTO SAM PISAO UREDNIKU MRKALJU VALJDA JE TO MUŠKARAC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back