Blogovanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobrodošli. Ovo nije blog.

Ovo je mesto za druženje, ćaskanje, pitanja, predloge.

Za početak, samo zato što mnogi ne znaju gde se nalazi, ovde stavljam kućni red kuće koja je naš domaćin; nalazi se ovde: Pravilnik Bloga.

Ako Vas nešto tišti, a nigde nije zgodno da to kažete, kažite ovde.

Srećno!

Poslednja izmena od moderatora:
Svi ovi slatkisi koji su objavljeni,koji se sluze u toj kafani,nisu za odbacuvanje.Ali,ako nema rostilja,nema ni odredjenog raspolozenja.Pored specijaliteta
sa rostilja,predlazem jednom nedelno,pasulj prebranac,sa berlinskom kobasicom i sopskom salatom!

Gdje ste društvo, kako ste ? :kpozdrav:
Nedostajali ste mi i evo me na brzinu sa osvježenjem za sve

Limunada-1.jpg

Evo moje misljenje u vezi stalnog ometanja korisnka Adrianno:

Mislim da bi trebalo vise postovanja pokazivati svakoj autorskoj volji i pravu i sa jos vise postovanja se njima ponaosob obracati..

Svim blogerima ovaj podforum nudi ista prava- opciju uredjenja bloga i pa i opciju njegovog udaljenja po zelji..
Sve nase ideje,pogledi i stavovi govore samo o nama, samima.
Pa, evo par mojih ideja-pozitivnih razloga zasto neki autor zeli udaljiti svoj rad umesto uskogrudog negativa;

1. Zeli ga objaviti u knjizi .
2.Zeli ga objaviti na nekom takmicenju/ konkursu van foruma, a izgara za nekom povratnom informacijom.Snalazljiv je.
3. Zeli ga doraditi.
4. Ne zeli trajno cuvati na krstarici.
5. Ne zeli cuvati uopste na internetu.
6. Ima svoje licne razloge.
7. Postigao je zeljeni cilj.
8. Rad je video onaj kome je namenjen.
9.Rad je nuzno od nekog sakriti.
10 Ne zeli kradju svojih ideja.
11 Ne zeli poklanjati ideje.
12. Autorsko pravo.
13. Pravilnik nije ni odredio vremenski period obaveznog zadrzavanja bloga.

Ja smislila desetak normalnih, pozitivnih razloga.Vi probajte smisliti bar samo jedan i pokazite vise dobre voljje i radosti sto ste izabrani, a pogotovo zbog objava ovako talentovanih clanova, a pritom jos u opstoj oskudici istih.

I meni se javlja zelja da obrisem svoje radove ili zamolim Vas pre ili kasnije da se to ucini.
Sad jos uvek sam tu i zelim dati podforumu sansu.

Srdacan pozdrav.

Dragi moji, o autorskim pravima treba da se informišete... Reći ću vam samo jedno: SVE što ste ikada napisali, fotku postavili, svaki podatak o sebi koji ste ostavili, sve je vlasništvo Googla... a Google je već počeo da prodaje informacije o grupama građana koje su tamo nekom interesantne za praćenje... ovo nije teorija zavere, ovo je naša realnost... odavno već živimo u Matrix-u
:fotograf: I možete obrisati, brisati do sutra, ali će sve to ostati neobrisano i zabeleženo tamo negde na cloud-u... Usput, neko ko bi želeo da prisvoji bilo šta tuđe (a što se dešavalo, znamo - čak su neki izdali zbirke prepisanih, ukradenih pesama kao svoje!), mogao bi da prepiše na brzinu dok tekst traje... tako da je ipak iluzorno brisati... možda je rešenje za neke uopšte ne pisati na blogu... Ja ću i dalje pisati, jer volim da podelim svoja razmišljanja sa vama... ako mi se nešto obriše, to neću ja uraditi, već moderator.. :malav:
Grlim vas!!!

Evo moje misljenje u vezi stalnog ometanja korisnka Adrianno:

Mislim da bi trebalo vise postovanja pokazivati svakoj autorskoj volji i pravu i sa jos vise postovanja se njima ponaosob obracati..

Svim blogerima ovaj podforum nudi ista prava- opciju uredjenja bloga i pa i opciju njegovog udaljenja po zelji..
Sve nase ideje,pogledi i stavovi govore samo o nama, samima.
Pa, evo par mojih ideja-pozitivnih razloga zasto neki autor zeli udaljiti svoj rad umesto uskogrudog negativa;

1. Zeli ga objaviti u knjizi .
2.Zeli ga objaviti na nekom takmicenju/ konkursu van foruma, a izgara za nekom povratnom informacijom.Snalazljiv je.
3. Zeli ga doraditi.
4. Ne zeli trajno cuvati na krstarici.
5. Ne zeli cuvati uopste na internetu.
6. Ima svoje licne razloge.
7. Postigao je zeljeni cilj.
8. Rad je video onaj kome je namenjen.
9.Rad je nuzno od nekog sakriti.
10 Ne zeli kradju svojih ideja.
11 Ne zeli poklanjati ideje.
12. Autorsko pravo.
13. Pravilnik nije ni odredio vremenski period obaveznog zadrzavanja bloga.

Ja smislila desetak normalnih, pozitivnih razloga.Vi probajte smisliti bar samo jedan i pokazite vise dobre voljje i radosti sto ste izabrani, a pogotovo zbog objava ovako talentovanih clanova, a pritom jos u opstoj oskudici istih.

I meni se javlja zelja da obrisem svoje radove ili zamolim Vas pre ili kasnije da se to ucini.
Sad jos uvek sam tu i zelim dati podforumu sansu.

Srdacan pozdrav.
Zbog svega toga je dobio grejs period od mesec dana. Pravila važe za sve.

Štaviše, on ume da obriše blog u celini, pokazao je da zna kako to da uradi, ali on obriše uvodni post tako što ga zameni iksovima, a ostavi vaše komentare, hvalospeve i divljenje, da bi neko ko ih pročita bio zagolican i zaželeo da vidi uvodni blog.

Dalje. Jedno je ako neko obriše 2 ili 3 bloga, ali potpuno drugo ako neko ima praksu postavljanja i brisanja sadržaja. Blog za to ne služi, nije za to napravljen, nije mu to svrha.

Četvrto. Ako mogu svi da se pridržavaju pravila, mogu i geniji.

Peto. Ako su u pitanju autorska prava, pročitajte Krstaričin disklejmer - ona ima pravo raspolaganja svim sadržajima. Možete samo citirati nekog određenog autora (pa i sebe) pod imenim i prezimenom.

I šesto, Andrrianu poredlažem štampa knjigu poezije sa uputstvom da svako knjigu nakon čitanja spali. Tako će biti svoj na svome, u svetu u kojem važe njegova pravila. To sada nije slučaj.

Аух какво непоштовање (да не кажем ниподаштавање) аутра и дела :(
Дал је реално да се на Блогу налази "пандур" који ће ми говорити но, но, но,
ово може а ово ц и јоК, па страшно и престрашно.
Не знам како се брише Блог, али су ми ове речи пробудиле ту жељу да га више немам
(а нисам бирсала ништа, сем у међувремену, неких линкова који су нестали, слова која су сама од себе отишла нетрагом,
чак сам и додавала понешто... и тако... требао је остати онако кус и беживотан, колико је годинама и животарио овде) .
"pročitajte Krstaričin disklejmer - ona ima pravo raspolaganja svim sadržajima", ово се односи и на Блог претпостаљам хммм
јел то сад треба да испод сваког слова на Блогу турам Лиценцу о Ауторским правима?!
Не свиђа ми се тон написаних речи никако, све је могло да се напише много лепшим и пристојнијим (тоном) речима.

Pitam se zašto ne poduzeti promjene kada postoji potreba za istim?
Razumijem da admin želi suzbiti spam i zloupotrebu portala ali bi ljudima kao Adrriano koji ni na koji način ne ugrožava, čak šta vise daje značajan doprinos istom trebali omogućiti slobodu izražavanja.

Blog bi trebao biti medijum kreativnosti talentovanih ljudi, bilo bi fino da to i ostane.

Аух какво непоштовање (да не кажем ниподаштавање) аутра и дела :(
Дал је реално да се на Блогу налази "пандур" који ће ми говорити но, но, но,
ово може а ово ц и јоК, па страшно и престрашно.
Не знам како се брише Блог, али су ми ове речи пробудиле ту жељу да га више немам
(а нисам бирсала ништа, сем у међувремену, неких линкова који су нестали, слова која су сама од себе отишла нетрагом,
чак сам и додавала понешто... и тако... требао је остати онако кус и беживотан, колико је годинама и животарио овде) .
"pročitajte Krstaričin disklejmer - ona ima pravo raspolaganja svim sadržajima", ово се односи и на Блог претпостаљам хммм
јел то сад треба да испод сваког слова на Блогу турам Лиценцу о Ауторским правима?!
Не свиђа ми се тон написаних речи никако, све је могло да се напише много лепшим и пристојнијим (тоном) речима.
Znaš kako, stvar je čisto tehničke prirode: nisam ja ničija baba sera. Makar ne besplatno. Svako može da prepravlja blogove, ali to nikako nije ono što je radio Andrriano. On je, naprosto, iskušavao reakciju čitalaca i pravio sebi reklamu. Ostavi njihove reakcije, a ono na šta su reagoveli zameni iksovima "xxxxx". Koristio je Blog Krstarice kao besplatnu javnu kuću gde sam ja posle njega morao da čistim nered.

On nipošto nije oteran sa Bloga, nemojte da izvćemo teze. On je samo opomenut da ista pravila važe za sve korisnike. Pa i za njega.

Pitam se zašto ne poduzeti promjene kada postoji potreba za istim?
Razumijem da admin želi suzbiti spam i zloupotrebu portala ali bi ljudima kao Adrriano koji ni na koji način ne ugrožava, čak šta vise daje značajan doprinos istom trebali omogućiti slobodu izražavanja.

Blog bi trebao biti medijum kreativnosti talentovanih ljudi, bilo bi fino da to i ostane.
Otkad se brisanje kreacije smatra kreativnošću?

https://forum.krstarica.com/threads/kafanica-blozevno-vece.891009/post-38052513

Toliko o temi Andrriano. Prema pravilniku, rad moderatora se ne komentariše. Ja sam, na primer protiv tog pravila, ali sam ovde gost i moram da poštujem kućni red.

Znaš kako, stvar je čisto tehničke prirode: nisam ja ničija baba sera. Makar ne besplatno. Svako može da prěpravlja blogove, ali to nikako nije ono što je radio Andrriano. On je, naprosto, iskušavao reakciju čitalaca i pravio sebi reklamu. Ostavi njihove reakcije, a ono na šta su reagoveli zameni iksovima "xxxxx". Koristio je Blog Krstarice kao besplatnu javnu kuću gdě sam ja poslě njega morao da čistim nered.

On nipošto nije otěran sa Bloga, nemojte da izvćemo teze. On je samo opomenut da ista pravila važe za sve korisnike. Pa i za njega.
Знаш како, ни ја нисам дошла овде, да простиш, да "ке*ам" било коме, али ме ужасава непријатан како тон, тако и слова написана.
Писала сам га као блогер, на овом Крстарица блогу, и мислим, да нико од нас не заслужује такву врсту обраћања,
Адриана нисам читала а ни коментарисла.
И нигде у горе написаном (мом) посту не пише да је било ко отеран, ил протеран, ил већ шта...
Углавном, успео си да ме толико избациш из шина тоном " с висине", да сам обрисала све од 2011. године.
Жао ми је што овде Љиља није више мод.

Ти овде треба да си домаћин а не гост, пошто си јелте Модератор.

Толико и од мене, срдачан поздрав

Знаш како, ни ја нисам дошла овде, да простиш, да "ке*ам" било коме, али ме ужасава непријатан како тон, тако и слова написана.
Писала сам га као блогер, на овом Крстарица блогу, и мислим, да нико од нас не заслужује такву врсту обраћања,
Адриана нисам читала а ни коментарисла.
И нигде у горе написаном (мом) посту не пише да је било ко отеран, ил протеран, ил већ шта...
Углавном, успео си да ме толико избациш из шина тоном " с висине", да сам обрисала све од 2011. године.
Жао ми је што овде Љиља није више мод.

Толико и од мене, срдачан поздрав
Objasni mi, citiraj mi, o kakvoj vrsti obraćanja je reč?

Ton nije s visine, nego brz i jezgrovit.

Nije ovo samoupravljanje. Krstarica nije moje vlasništvo, niti njen najmanji promil promila. Ja sam samo gost kao i vi ostali. Neko drugi zaista jeste vlasnik i vi svi treba da ste toga svesni. "Taj neko" pravno i materijalno odgovara za sve ono što se dešava na Krstarici, ne vi, ne ja.

Ono što želim jeste da omogućim svima jednake šanse i prava. Upravo to je ono što omogućava kreativno izražavanje i ono zbog čega uopšte jeste ovde.

Andrriano je ostavljao prazne blogove sa vašim komentarima na ono što je zamenio iksovima. Prema pravilniku nije dozvoljeno imati takvu uvodnu temu, tipa "xxxxxxxxxx". To znači - zadatak za moderatora da obriše takvu blog-temu.

Na primer, Andriano je sinoć postavio blog-temu sa uvodnim postom i nakon nešto manje od pola sata pretvorio je uvodni post u "xxxxxxxxxxxxxxxxxx".

Tehnički, ja moram da idem za njim i brišem takve blogove, pri čemu ja postajem ta babaroga koja briše vaše komentare, a ne on, koji svesno takvu reakciju moderacije provocira.

Prema tome, slobodno brišite, slobobdno pišite, ali ono što je radio Andrriano ne radite i videćete da sam na vašoj strani, a ne da sad imam potrebu da lečim komplekse.

Ton nije s visine, nego brz i jezgrovit.

Nije ovo samoupravljanje. Krstarica nije moje vlasništvo, niti njen najmanji promil promila. Ja sam samo gost kao i vi ostali. Něko drugi zaista jeste vlasnik i vi svi trěba da ste toga svěsni. "Taj něko" pravno i materijalno odgovara za sve ono što se dešava na Krstarici, ne vi, ne ja.

Ono što želim jeste da omogućim svima jednake šanse i prava. Upravo to je ono što omogućava kreativno izražavanje i ono zbog čega uopšte jeste ovdě.

Andrriano je ostavljao prazne blogove sa vašim komentarima na ono što je zamenio iksovima. Prema pravilniku nije dozvoljeno imati takvu uvodnu temu, tipa "xxxxxxxxxx". To znači - zadatak za moderatora da obriše takvu blog-temu.

Na priměr, Andriano je sinoć postavio blog-temu sa uvodnim postom i nakon něšto manje od pola sata prětvorio je uvodni post u "xxxxxxxxxxxxxxxxxx".

Tehnički, ja moram da idem za njim i brišem takve blogove, pri čemu ja postajem ta babaroga koja briše vaše komentare, a ne on, koji svěsno takvu reakciju moderacije provocira.

Prema tome, slobodno brišite, slobobdno pišite, ali ono što je radio Andrriano ne radite i viděćete da sam na vašoj strani, a ne da sad imam potrěbu da lěčim komplekse.

Да се поновим, нигде у свом обраћању не написах да се било ко лечи од било чега, да је било ко отеран, протеран ил шта год....
А што се тиче власника Крстарице, исти вас је господине и поставио за Модератора да би сте били домаћин, ево овде на Блогу уместо њега/ње, да би сте Правилник спроводили у дело, итд... тако да, ако боље поразмислите, малкице сам у праву.
И не желим да се расправљам са Вама, нити да мерим чија је реч јача а чија слабија.
Свако има своју визуру читања, с тога, још једаред,
срдачан поздрав, толико од мене

Да се поновим, нигде у свом обраћању не написах да се било ко лечи од било чега, да је било ко отеран, протеран ил шта год....
А што се тиче власника Крстарице, исти вас је господине и поставио за Модератора да би сте били домаћин, ево овде на Блогу уместо њега/ње, да би сте Правилник спроводили у дело, итд... тако да, ако боље поразмислите, малкице сам у праву.
И не желим да се расправљам са Вама, нити да мерим чија је реч јача а чија слабија.
Свако има своју визуру читања, с тога, још једаред,
срдачан поздрав, толико од мене
U pravu si.

Evo, sitni sati su, mene drži neki vrag da vam pišem...
Malo se otima kontroli ova situacija sa Andriannom, pa bih volela da napišem kako ja to vidim...
Usput, pridodati su različiti komentari, tako da već liči na prilično udrobljenu čojbicu.....pa ću i ja
s' brda s' dola...
Neću da kažem da ja bolje razumem situaciju, ili da sam pametnija, ali moram da kažem da sam puno godina provela
radeći za stranog poslodavca, kapitalistu, a to je bilo i kada je samoupravljanje bilo još u modi...
Jedan od problema koji imamo je taj da ne shvatamo baš jasno da je kapitalizam zavladao , ali da naš mental to još
nije prihvatio... Biti kapitalista je divno! Krstarica je privatno vlasništvo gde mi možemo doći slobodnom voljom, ali se
moramo povinovati zakonicima vlasnika... putevi u Krstarici idu pravo, pa malo levo, pa nagli zaokret u kružnom toku, pa desno...i vozi...E, neki vole da voze desno, pa pravo, pa bi da se parkiraju na nedozvoljenom mestu, pa bi da voze u suprotnom smeru... I ja sam vozač i znam da mi smetaju jednosmerne ulice, gužva, sirene, nervozni vozači...pa sam opet sela za volan i odvezla se gde sam htela, kako sam znala i umela, putevima na kojima ne plaćam kazne... Bila sam malo opširnija, dođe mi tako u ovo doba, jer sam tip sove...
Hoću reći da Krstarica ima svoja pravila, kojih moramo da se pridržavamo...Pravila moraju (jadni) moderatori da sprovode...
Moderatori su isto blogeri, odabrani po ne znam kojem kriterijumu, tako da su neka vrsta tampon zone između nas koji ne bi da se držimo pravila i vlasnika, koji ne želi ni nas, a ni moderatore da viđa...jer, vlasnik Krstarice ima jasan plan: oblačić na kome se nalazimo je samo njegov... mi koji dođemo, pišemo, čitamo, svađamo se, prepucavamo, idiotišemo se, kreativno ističemo, postujemo svoja remek dela, slike, misli, pesme, priče, šta god... i sve mu to poklanjamo! Ovo je darodavaonica! Takva je igra! Igra nije samo tu...posao se i dalje nastavlja, što nas je više, veća je zarada vlasniku...i...da ne idem dalje i ovo je dosta...
Ko su moderatori? Moja snaja je bila moderator, pa se posle kratkog vremena zahvalila na tome... Sećate se Wirtz-a... i on je bio moderator...mekan..niko ga nije zarezivao, znali su da je tolerantan i nežan... narod je takav...čitala sam Bau-a na Književnosti...vidim da je prijatan i pristojan i drag čovek... moram priznati da sam se iznenadila kada sam videla da je Mrkalj postao moderator... o njemu sam malo znala, osim što sam viđala njegove tekstove, stručne, koje ja nisam čitala, jer to nije moje interesovanje...delovao mi je učeno i ozbiljno...nedavno sam videla da je kao moderator i tolerantan i učtiv i prijatan sa blogerima, ali kada preteraju, dobiju ćušku...i - sigurna sam da to nije Mrki koji deli ćuške, već posao koji obavlja...čak je objasnio da ovo nije samoupravljanje, da mu je jezik brz i jezgrovit (da bi bio jasan), objasnio je stav Krstarice da Adrianno ne može da briše svoje radove, jer Krstarica prosto nije tako ustrojena...ovaj prostor neta koji ja sada koristim za pisanje, a vi za čitanje je tuđe vlasništvo... sa svojim pravilima, koje Andrianno ne poštuje...i neće mu se dozvoliti da ne poštuje...
..."jel ja sada treba da ispred svakog slova na Blogu turam Licencu o Autorskim pravima"? - pita sanjalicca... evo ti odgovor: ne vredi ti nikakva licenca...ono što si poslala u etar - nije više tvoje...u ovom slučaju je to vlasništvo Krstarice... ako ti se ne dopada pomisao da poklanjaš nekom svoje kreacije, ti se ne pojavljuj na netu uopšte...jer - svaki portal koji bi koristila, postao bi vlasnik svakog piksela koji bi stigao sa tvog kompjutera... to je (ružan i lep) svet nove tehnologije, svet kompjutera... ako želite da uživate u čarima napretka interneta i čarima krstarice, to ima svoju cenu! To važi za sve nas...to važi i za moderatore... I ne budite naivni da će za svaku "sraćku" da trči vlasnik Krstarice da vam objašnjava kako stoje stvari... tu su moderatori, to je njihov posao... vlasnika ne intereuje da li ste vi tu, ili ne... doći će drugi umesto vas...mi smo masa, cifre, on nas ne vidi i ne treba da nas gleda...
Ostaje pitanje tona kojim se moderatori obraćaju nama - raji... Obavljanjem gušiteljskog posla, shvatili su usput da ih forumaši ne mirišu kao ranije, ali znaju oni da to nije pitanje njihove neke greške, već našeg nerazumevanja...Ipak, moramo primetiti da ima moderatora i moderatora... zavisi od lične kulture, pameti, srca i duše čoveka koji je moderator... Lično, slažem se lepo sa par moderatora, postoji jedna koja me ne kapira ispravno, ona meni indirektno soli pamet, ja nju ignore...sto ljudi - sto ćudi...
Mislim da mi - forumaši, moderatore posmatramo kao čuvare u logoru i imamo gard prema njima...to nam je urođeno, volimo da se bunimo "ko Grk u apsu"... a oni, često kao Wirdz, imaju previše mekote, neki previše strogoće....kažu mudraci: "daj čoveku vlast, pa ćeš videti kakav je"
Raspisala se sova večeras!
Dragi moji...ja ću ostati na Krstarici...Volim ove momente kada mogu da vam pišem...da se nekom na ovaj način obratim...ja to volim... ovde sam stekla bolje prijatelje, nego što sam stekla u reali...Krstarica je za mene divno mesto...mesto susreta, druženja, pisanja, pa čak i svađanja sa tamo nekim non gratama... sve što sam napisala, svaki piksel poklanjam Krstarici, neću brisati svoje, ali neću ni komentarisati Adriannovo, jer se osećam magarcem i nepoštovanom kada on obriše svoje stihove... to ne razumem, sa time se ni ja ne slažem... žao mi je što je sanjalicca obrisala svoje, mislim da je to ishitren potez...
Takođe mislim da je najpametnije da shvatimo što pre kako stvari stoje i da se u okviru tuđih pravila organizujemo...Jer, ne postoji Google, ne postoji Krstarica, ne postoji portal, niti vlasnik, niti moderator, koji može lepotu ljudsku da nam oduzme, kao ni hrabrost, toplo srce, ljudskost i dobrotu... niti mi to poklanjamo nekom...ti dragulji uvek ostaju u našem vlasnišvu, nalazili se mi u pećini, ili 18 svetlosnih godina udaljeni u kosmosu... u pravu je Mrki kada kaže da ovo nije samoupravljanje... ovo je novo vreme...to vreme kapitalizma sam odavno iskusila, adaptirala se i zamislite - preživela, hahahahah....i nisam zbog toga postala lošiji čovek...
Mogu ja još ovako da pišem nekoliko metara, ali vidim da sam već preterala...
Nadam se da ćete mi oprostiti...
Grlim vas sve redom...i molim da nađete snage da ostanemo zajedno u toleranciji i većem razumevanju...
:vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back