Bliži "Šengen"

DellBoy-011

Elita
Poruka
22.568
Marija Asenijus, savetnik Olija Rena, komesara za proširenje EU, izjavila je u Evropskom parlamentu da će EU u aprilu mesecu ove godine otvoriti pregovarački proces za olakšavanje viznog režima sa SiCG:D
Proces olakšavanja viznog režima odvijaće se nezavisno od rezultata saradnje Beograda sa Haškim tribunalom,odnosno neće se uslovljavati hapšenjem haških optuženika-begunaca.

Moram da se slozim sa L.1. Ova prica je jedno hiljadu puta prosla kroz njihova usta uvek isto. Mislim razmislite sami da li bi dali zemlji, iz koje svako drugi hoce da izadje da bi dilovao, olaksice za shengen.

Ima istine u svemu gore navedenom. Iz iskustva znam da neosuđivanom čoveku koji ima stalni postao nije nikakav problem da dobije vizu za države Zapadne Evrope. Odeš, tražiš, predaš gomilu papira, dobiješ. Po mom mišljenju, najnormalnije. Ozbiljne države ne treba da žele da im se svakakav šljam smuca po gradovima, u sprečavanju toga imaju moju punu podršku (zabole njih šta ja mislim, ali ajde sad...), ma o kome se radilo.

Mene, kada je ova tema već pokrenuta, interesuje nešto drugo. Zna li neko od vas nekoga kome viza nije data? Zanima me i razlog. Ja ne poznajem nikog takvog. Ko je želeo da putuje, otputovao je.

Wesley Earl Craven:
Mene, kada je ova tema već pokrenuta, interesuje nešto drugo. Zna li neko od vas nekoga kome viza nije data? Zanima me i razlog. Ja ne poznajem nikog takvog. Ko je želeo da putuje, otputovao je.

pa otprilike je tako...problem je u ogromnom maltetiranju ispred ambasada,jbt,sluzbenici ambasada se ponasaju kao neki polubogovi koji vitlaju ljude kako stignu...te ovo,te ono...al ako imas lovu i nisi osudjivan,te ako imas posao,pa porodicu i nije tesko otici...

jomini:
Uklapam se u profil stalno zaposlenog i neosuđivanog. Misliš da mogu prekosutra da odem u Nemačku ambasadu i da dobijem vizu? Naravno uz sve papire?

Na moje "da" dobio sam ovaj besmisleni odgovor: "Poruka koju ste uneli je prekratka. Molim povećajte njenu dužinu na najmanje 5 karaktera." Ne može čovek da odogovri kratko i jasno.

serb_pagan:
pa otprilike je tako...problem je u ogromnom maltetiranju ispred ambasada,jbt,sluzbenici ambasada se ponasaju kao neki polubogovi koji vitlaju ljude kako stignu...te ovo,te ono...al ako imas lovu i nisi osudjivan,te ako imas posao,pa porodicu i nije tesko otici...

Pazi, ovo što pišem je 100% tačno, proveri ako ne veruješ. Ako putuješ poslovno, ozbiljna firma može da završi sve papire za tebe, pošalje dopise, dobiješ vizu bez ikakve frke; ako dobiješ garantno pismo od strane firme (poslovnog partnera), dobiješ vizu na godinu dana sa mogućnošću produženja bez dodatnog cimanja, jer se poslovna saradnja nastavlja itd itd itd.

Ako ideš turistički, agencija završi sve. Sam si napisao. Imaš lovu, nisi osuđivan, imaš posao, eto vize! Nismo dotle doterali da mora neko od porodice da ostane u državi, takvi uslovi mi zvuče kao urbana legenda.

E, sad... Zašto su onakvi redovi ispred ambasada? To mene iskreno zanima.

Back