Bliskost i ranjivost

loptica doskocica

Ističe se
Poruka
2.527
Nema bliskosti bez otvorenosti za ranjivost. Čuli ste za to? Verovatno jeste. Kako to tumačite? Da li mislite da je ranjivost slabost? Svaki čovek ima neku ranu, ljudi smo. Zapitajte se koja je vaša rana? Gde vas boli? Da li je pokazujete u bliskom odnosu? Da li ste u stanju da iskažete, a da ne pobegnete, sakrijete to? Kako se borite ili ne sa svojim nedostacima? Kao i uvek, dosta pitanja. Mogu i neke posebne teme da se otvore.

FB_IMG_1752406344478.jpg

Nema bliskosti bez otvorenosti za ranjivost. Čuli ste za to? Verovatno jeste. Kako to tumačite? Da li mislite da je ranjivost slabost?
Emocija nije slabost,a najveci mi je neprijatelj,
Svaki čovek ima neku ranu, ljudi smo. Zapitajte se koja je vaša rana?
Nemam ranu,imam strah od pokazivanja emocija (ako moze da udje u temu ovo),
Gde vas boli? Da li je pokazujete u bliskom odnosu?
Delima da a i to nespretno,reci mi tek idu katastrofalno.
Da li ste u stanju da iskažete, a da ne pobegnete, sakrijete to? Kako se borite ili ne sa svojim nedostacima?
Trudim se da se "otvorim" ali kako mi to ne ide dobro trudim se da ne iskazujem.
Kao i uvek, dosta pitanja. Mogu i neke posebne teme da se otvore.

Emocija nije slabost,a najveci mi je neprijatelj,

Nemam ranu,imam strah od pokazivanja emocija (ako moze da udje u temu ovo),

Delima da a i to nespretno,reci mi tek idu katastrofalno.

Trudim se da se "otvorim" ali kako mi to ne ide dobro trudim se da ne iskazujem.
Strah od pokazivanja emocija je već rana. Jer da nije tako, pokazala bi ih. Prirodno je, zar ne? Hvala na iskrenosti.

Nema bliskosti bez otvorenosti za ranjivost. Čuli ste za to? Verovatno jeste. Kako to tumačite? Da li mislite da je ranjivost slabost? Svaki čovek ima neku ranu, ljudi smo. Zapitajte se koja je vaša rana? Gde vas boli? Da li je pokazujete u bliskom odnosu? Da li ste u stanju da iskažete, a da ne pobegnete, sakrijete to? Kako se borite ili ne sa svojim nedostacima? Kao i uvek, dosta pitanja. Mogu i neke posebne teme da se otvore.
Puno pitanja
Sve manje krijem svoje rane i svoje slabosti od sebe... Pa onda i od drugih

Nekako mi moje slabosti nisu više tabu

Puno pitanja
Sve manje krijem svoje rane i svoje slabosti od sebe... Pa onda i od drugih

Nekako mi moje slabosti nisu više tabu
Da. Sa godinama je tako. I dobro si rekao. Od sebe, pa i od drugih. Da li onda i druge bolje razumeš? Ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe? Ako sebe voliš sa manama, volećeš i drugog. Ili ga bar nećeš odbaciti. Ili još bolje, prihvatićeš.

Da. Sa godinama je tako. I dobro si rekao. Od sebe, pa i od drugih. Da li onda i druge bolje razumeš? Ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe? Ako sebe voliš sa manama, volećeš i drugog. Ili ga bar nećeš odbaciti. Ili još bolje, prihvatićeš.
Pa... Razumem bolje i druge
Da
Recimo
Jedna od mojih najvećih slabosti (ima ih više) je preosetljivost, to nisam nikad voleo kod sebe, a mnogi vole to da primete i istaknu i uporede sebe (jake) samnom (osetljivim=slabim)... To mi išlo na k uvek, žešće

A sada me malo i baš briga a i čini mi se da su ti neki, u stvari prilično nesigurni pa su im trebala takva poređenja

Pa... Razumem bolje i druge
Da
Recimo
Jedna od mojih najvećih slabosti (ima ih više) je preosetljivost, to nisam nikad voleo kod sebe, a mnogi vole to da primete i istaknu i uporede sebe (jake) samnom (osetljivim=slabim)... To mi išlo na k uvek, žešće

A sada me malo i baš briga a i čini mi se da su ti neki, u stvari prilično nesigurni pa su im trebala takva poređenja
Upravo tako. "Preosetljivi" mogu da osete mnogo toga. Biti emotivan je dar, a ne balast. Samo što te niko ne uči da to prihvatiš. U ovoj brzoj kulturi "jakih", sigurno da je tako.

Ne razumem gde je u celoj temi “ranjivost”?
Jedino ukoliko je ljubav neuzvracena.
I onda, mozda. Ne mora biti.

Onda ne znaš šta to znači. Drugom pokazati svoje slabosti, zaglavljenosti. Nešto sa čim ne možes da izboriš. Čega se stidiš. Dopustiti da se to vidi. Jel ti jasnije?

Ti pokazivanje slabosti nazivas ljubavlju :lol:?

Ili: Tako pokazujes ljubav (jos tragicnije).

Ne znam koliko imas godina i ne znam mozda te ne kapiram bas kako valja. :mrgreen:

Šta? Šta je bezuslovna ljubav? Kada se poubijate pa se ipak volite. 😆😆😆 Pališ mu sveću svaki dan jer je daleko 😉 šala naravno. Napisala sam tamo komentare
Ako želiš da znaš moje mišljenje o tekstu koji si objavila. Ili ne znam šta je poenta ovog linka?

Da se “poubijamo jer se volimo”?
(ove morbidnosti oko svece necu da komentarisem)
Ona tamo tema nije LjiS diskusija vec zamisljena drugacije… Ali vidim tek sada sta se od teme napravilo ..,

Back