Blind Guardian

'ebem ti 3L piva na gladan stomak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne mogu da verujem, breeeeeeeee!

Bard's song - nisu morali rec da otpevaju, publika je fantastichna bila, za to sam se najvise odusevila.

Ali kako....zasto... jos pitam?! Ajde, dodjite opet, molim vas! Da su svirali 10h, ne bi bilo dovoljno....

Najjachi su.... samo da dodju uskoro, a ja da malo smanjim alkoholisanje i ima da shutke pravim tamo.... :lol: Zezam se. Ali cu bar posteno uzivati u svakoj pesmi i znati koje su bile... :lol:
Nego, drug mi rece da nije bilo bas nesto shutki... Istina? Ne verujem mu.... :-?

Ja sam po običaju beležio listu u fon , dakle 100% tačno:

01. War Of Wrath
02. Into The Storm
03. Born In A Mourning Hall
04. Nightfall
05. I'm Alive
06. Fly
07. Valhalla
08. Harvest Of Sorrow
09. Otherland
10. Welcome To Dying
11. Punishment Divine
12. Traveler in Time
13. The Bard's Song - In The Forest
14. Bright Eyes
15. Time Stands Still (At The Iron Hill)
-----
16. Carry The Blessed Home
17. Imaginations From The Other Side
------
18. Majesty
19. Lord Of The Rings
20. Mirror, Mirror

Počeli u 21:15, završili u 23:15, okruglo 2h dakle...

Ajd' da ne sitničarimo, ali mogli su umesto CTBH Skalds And Shadows, a umesto I'm Alive neku drugu stvar sa Imaginations (Script npr) ili Lost In The Twilight Hall ili Time What Is Time ili Theatre Of Pain ili By The Gates Of Moria ili Run For The Night ili... OK, dosta... :lol:
Stvarno su prijatno iznenadili ovako "nestandardnom" listom, pa da ne kenjam više... Time su i pokazali koliko cene fanove! Ni u snu nisam pomislio da će da bude Traveler npr, takodje su iznenadili sa Harvest, Otherland, manje-više (pošto videh da je bila negde skoro) Punishment, dobili smo i WTD koja nam je isto nedostajala prošli put...

Svaka čast za Majesty, smorili smo ih na kraju! :lol: LOTR sam već pomislio da neće svirati ovoga puta, već sam očekivao da najavi Mirror i to je to, ali onda kad reče "...Sauron the dark lord" ijao, gotovo da sam zaplakao kad je krenula pesma!

Najviša ocena za svirku, ozvučenje ne baš savršeno (jbg posle Blackmore's Nighta, Stonsa... ;) ), ali OK je bilo, čini mi se i bolje nego prošli put.

I ja se zapitah kud se dede ta toliko najavlivana scenografija, no nema veze, to ima manje 0.01% uticaja na celokupni užitak, bar kad su ovi trve koncerti u pitanju!

Bezveze sam se mlatio došavši pred SKC već u 17h! Zašto bezveze, zato što je spisak ljudi koji su dobili na 202-jci da idu free na 'cert po običaju kasnio, čekali smo sat vremena od trenutka kad je pušten ulaz i na kraju spisak nije ni došao već su nas samo pustili, tu sam bio popizdeo, ali na svu sreću nije bila velika gužvanija, iako sam ušao u 20:45, odmah sam se probio do nekog 7.-8. reda, a posle prve 2-3 pesme do 3. i tu ostao do kraja, dodatno me smirila Knocking At Your Back Door sa razglasa 8) , nadam se samo da su svi ljudi koji su čekali spisak uspeli da udju na vreme, ja sam bio medju prvih 2-3, a iza je bila gomila!

Već na Bard's Song mi je totalno pukao glas tako da je posle uglavnom dolazio do izražaja "alkoholičarski navijački growl" :lol: ne znam kako sam uopšte uspevao da ispuštam bilo kakav glas! Dehidracija i umor na visini zadatka, mislim da sam samo zahvaljujući adrenalinu i emocijama uspeo da izdržim do kraja!

Imam osećaj da zbog nehumanih vremenskih uslova publika nije baš dala najveći mogući maksimum, ali po reakciji Hansija, rekao bih da smo ponovo bili na visini zadatka! Ma bre do yaya, trans, delirijum, loodilo! \m/ U pojedinim momentima sam baš bio prs'o, u pozitivnom smislu!

Posle 'certa bio spontani hipi after-party u parku, i bilo je cool! 8) Umalo ne odvalismo one klackalice! :lol: :lol:

Hm, da, pozdrav za sve ljude koje sam video, i koje nisam video al' znam da su bili i za one koji iz objektivnih razloga nisu mogli da dodju...

Polako... Ovoga puta su organizatori izgleda pukli finansijski, zato što je prostor bio veći, samim tim i cena benda, ozvučenje je bilo skuplje (veći prostor+napolju) a i oni koji su lepo izračunali da im je jeftinije da gledaju iz parka su doprineli tome, kao i vreme odmora (iako se za ovaj koncert znalo još u oktobru u bilo je vremena da se isplanira kad šta)...

Konačno se naspavah i odmorih od koncerta pa da rečem i ja koju...

koncert je bio fenomenalan, dobra svirka, ozvučenje solidno, odlična set lista mada bih voleo da sam čuo i Another Stranger me sa novog albuma ta mi je omiljena..
Za pohvalu je publika koja je dala svoj maksimum što se i videlo po reakciji samog benda, malo smo ih smorili sa majesty, mada ,što se mene tiče, nisu ni morali da je sviraju, al ipak drago mi je što su je odsvirali jer nije bila predvidjena i najavili su je rečima ''Ovo ste zaslužili''.
Ne znam koliko je ljudi bilo u bašti ali znam da nije bila velika gužva i da nije bilo guranja što mi je i odgovaralo na onoj temperaturi...
Momci sviraju, svaka im čast ,bubnjar im je odličan a i hansi dobro peva...
Skakao sam i drao se maksimalno u jednom trenutku sam ostao bez glasa a na kraju sam izašao mokar, sve u svemu odična svirka dobar provod i sledeće njihovo gostovanje se ne propusta....

crusader84:
Polako... Ovoga puta su organizatori izgleda pukli finansijski, zato što je prostor bio veći, samim tim i cena benda, ozvučenje je bilo skuplje (veći prostor+napolju) a i oni koji su lepo izračunali da im je jeftinije da gledaju iz parka su doprineli tome, kao i vreme odmora (iako se za ovaj koncert znalo još u oktobru u bilo je vremena da se isplanira kad šta)...

E, ja imam dobar razlog za to... :(
Bila bih unutra, da su mi na vreme dali platu... al' ona kasni vec nedelju dana.... :(

ma svi su sjajni, i hansi i andre i markus i bubnjar koji ne staje jbt. ali onaj pozitivan najpozitivniji shok na pocetku kao i prosli put, war of wrath i onda bam na scenu i into the storm, svetla i divljanje. to je ipak hajlajt, kao i majesty i bard's song, izliv emocija. ali da sam jebeno docekao majesty... aaaaaa... jos ne verujem, posto sam ovo sanjao ne znam koliko puta... iscrpljenost do maksimuma, nije ostalo nista tecno u mom telu, majica unistena od hiljade preznojavanja, jedva se docepao cesme... sve u svemu zasluzili smo, najjaca publika ubedljivo!

Back